|
Sada je: pon 10 kol, 2026 2:56 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Balašević
Kad već mogu Lepa Brena i slični joj imati topic....Kakav je vaš stav prema Balaševiću? Volite li ga slušati, ili vam pak njegove pjesme idu na živce? Koji je big dijl glede njega? Prije par dana bio sam ga igrom slučaja slušao neko vrijeme (znao sam do tada neke koje su mi dobre, ali to je to) pa sam primjetio da ima dosta čudnih pjesama, od totalne zezacije do skroz tužnih, nostalgičnih... U stvari sam ovaj topic otvorio da mi "stručnjaci" za njega, ako ima takvih ovdje  , predlože koje bi pjesme bile zanimljive za poslušati? Nešto kao "best of" ... da malo proširim svoju glazbenu kulturu  Preferiram one vesele, zezancija-pjesme... tužne su mu depresivne.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 18 vel, 2009 6:01 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
 Re: Balašević
Pa on mi ima OK pjesama
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 18 vel, 2009 6:09 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Pa ima par dobrih pjesama...meni je najdraža Jesen stize dunjo moja i barem nije cajkusa ko Lepa Brena

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| sri 18 vel, 2009 6:29 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
slušam ga otkad gledam i trek, dakle još od vrtića. razumijem da ne sjeda svim ljudima jer ne razumiju taj mentalitet iz panonske nizine i neke riječi, ali njegove pjesme,tj. tekstovi su prava umjetnost, bez pretjerivanja, a glazba s prizvukom raznolikosti austrougarske baštine - tamburica s područja srijema i čardaša iz mađarske. ima pjesme za svaku priliku, a i sve su više-manje autobiografske, npr. za razvod s oliverom - njegovom najvećom ljubavi napisao je 'tvoj neko'.... ako ga želite malo više proučavati preporučam njegove romane. on je kao zvonko bogdan ali sa malo više rock n rolla  i lepa brena nije cajkuša  to je pop glazba isto kao i severina i dražen zečić cvicek se navukao 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| sri 18 vel, 2009 7:15 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
modesty blaise je napisao/la: ako ga želite malo više proučavati preporučam njegove romane. Pa nije da mi se baš čita romane...  nisam još pročitao ni biografiju Hladnog Piva (kao i još 30ak knjiga koje me čekaju kad ću jednom biti predugo bez pristupa netu  ) Tako da bih radije poslušao naj pjesme, ali ne da mi se slušati svih 16+ albuma ili koliko već ih ima, da nađem koje su naj  modesty blaise je napisao/la: cvicek se navukao Nije se cvicek niš navukao  Cvicek samo želi proširiti znanje... radi opće kulture... tako nekako... 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 18 vel, 2009 7:25 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Ima par dobrih stvari koje rado slusam . 
| sri 18 vel, 2009 7:45 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...meni se ne sviđa takav način izvođenje pjesmi... ...textovi su ok... no nije moj đir...
| sri 18 vel, 2009 9:39 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Dobar je đorđe 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 18 vel, 2009 10:34 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
volim balaševića jesen stiže dunjo moja, uspavanka za dečka, lepa protina kći...sergeju jesenjinu....itd....dobar je
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| čet 19 vel, 2009 12:27 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
da se vratimo na đoleta jer je ovo tema o njemu... meni neki njegovi najdraži stihovi...nasumce odabrani Citat: ...Ne slusam vise sta sapuces dok snivas, plasi me koga pominjes. I sve si dalja, a sve mi bliza bivas, kao da opet pocinje...
...Gradio ispod gradova od peska dubok bezdan bez dna. Bezdan http://www.youtube.com/watch?v=_wmfc3osJ-wCitat: ...Ponekad te nema i sasvim sam izmisljam nacin da malo smuvam dan Ali je lukav D-moll Pusti da se svjetla svud priguse, saceka posljednje zvijezde namiguse Vuce mi rukav, idemo...
...Uzme me u svoju tamnu kociju, nebo primi boju tvojih ociju Znam taj put, to je precica za bol...
...Ostala je knjiga sa par neprocitanih strana I neke stvarcice od herendi porcelana I jedan pulover U kom si bila Ostala je ploca Best Of Ry Cooder I fina mala plava kutijica za puder I ja sam te ostao zeljan dok me bude Moja mila...
d-moll http://www.youtube.com/watch?v=vdLo1GrG ... re=relatedCitat: ...U sumrak je sa njine strane obicno zal zatuzi adjinokaja k'o ranjeni zdral al' postane krotka kad drmne je votka onako na belo
Pod mojom sapkom lavovi se baskare u snu mi pletes beli sal za maskare sva se pobrka predja kad te obgrlim s' ledja kao violoncelo...
Galicia http://www.youtube.com/watch?v=53pMz4h5p1E
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| čet 19 vel, 2009 9:59 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
| čet 26 vel, 2009 3:02 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
modesty blaise je napisao/la: meni neki njegovi najdraži stihovi...nasumce odabrani Hmmm... Nijedna od tih 3 mi, iskreno, nisu nešto... Mislim, okej su mi kao nekakve laganice u pozadini, ali me baš i ne "diraju" Prve 2 imam u arhivi, treću sam maloprije poslušao... i nije mi nešto Meni su najbolje ove: O BožePjesma koja je nagovjestila rat na ovim prostorima, jako lijepo sročena.... dira... i nekako mi je svevremenska, da se primjeniti i za druge situacije... Svi stihovi pjesme su mi odlični, ali ovi pogotovo (prođe me jeza i iskoče mi dlake po rukama) : "U TV dnevniku istočni Nemci ruše zid. 'Leba ti?! Ne minirati, već razmontirati - nama će trebati." Računajte na nasZanimljiva antifašistička pjesma koja nije teška za naučiti na gitari  BTW, sretan vam dan antifašističke borbe
Medena vremena & Moj frend ima rnr bend Zabavni classic rock pjesmuljci koje obično žicam kad ekipa (ne nekim drugim tulumima) završava večer sa Balaševićem - ja predlažem te 2 ali raja oće slušati samo tužaljke  Boža zvana PubIsto veselica.... fora mi je jako "Džaba vam novci moji sinovci, džaba vam bilo dobre volje. I pogledi čvrsti, lepljivi prsti, ja ipak varam malo bolje." Bluz mutne vode Malo previše polagana pjesma za moj ukus, ali stihovi u prenesenom značenju su odlične .... usporedbe s ribama.... volio bih da ja mogu reći "Ja pevam svoj blues bez namere bitne. I najveće ribe za mene su sitne. Ja sa strane samo posmatram taj svet." Sve je otišlo u HondurasSvidio mi se naslov pa sam ju poslušao  (honduras je interna fora u udruzi  ) Jedino mi je nekako.... zastarjela, totalno politički nekorektna s onim "fRajeRi što govoRe 'R'", "Lica koja govore "L"" a pogotovo ono o razrokim djevojkama....  baš me zanima kako razroke djevojke komentiraju tu pjesmu... Ali fora mi je refren: "Sad mi je pomalo dosta tog presinga, polako momci, ja nemam vrat od mesinga. O, dal' se iko javio da nije odmah davio i gnjavio? Hej, sve manje tipova ostaje poput nas, sve drugo odavno je otišlo u Honduras. Mi trudimo se znanstveno da propadnemo barem dostojanstveno."Živeti SlobodnoNe bi komentirao kompletnu pjesmu na forumu, ali fora mi je stih "Ziveti slobodno, svetom se oriti okicen perom sokola za urok protiv okova ziveti slobodno, pesmom pokoriti tvoj steg na svakom gradu je gde ti se neko raduje"
ali i: "S tamne strane globusa bolje se vidi da najbolji odlaze" [/color] 
[b] Je***e se devedesete Posvađana pesmaFora mi je kao laganica iako me "ne dira" ... ako se jednom usudim otiću u Srbiju, baš bi posjetio Mičurinovu i Detelinaru Devojka sa čardaš nogamaTekst je tak tak... ali melodija mi je baš fora RingišpilPijana pjesma Nikad kao BaneKao Bane, dobri sin, tih i miran, čist i fin, kao Bane, vaspitan i solidan i koristan. Kao Bane, mali vredni mrav, poslušan i učtiv sav, kao Bane, odmeren i usmeren i proveren za sve.
O, nikad kao Bane, nikad, nikad kao Bane, nikad! Nikad kao Bane, nikad, nikad, nikad kao Bane! Nikad, nikad kao Bane, nikad, nikad kao Bane! Nikad, nikad kao Bane, nikad, nikad, nikad kao Bane!!!!!!
|
| pon 22 lip, 2009 9:38 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Balaš je Bog.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pon 22 lip, 2009 9:52 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Trebala bi ova tema biti u T'grelovom kutku..... 
|
| pon 22 lip, 2009 10:07 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Balašević...
BIo jednom ja na jednom rođendanu na kojem je svirao cijelo vrijeme Balašević...svi smo pocrkali od dosade i tmurne atmosfere. Ne volim ga. Amen.
|
| uto 23 lip, 2009 9:57 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|