| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Vulkani
Malo me inspirirao jedan dokumentarac na ovaj topic Ako mozete stavljajte snimke i slike erupcija , raspravljajte o vulkanima  , mozda i da odgovorite na pitanje : dal vas je strah moguce erupcije nekog od talijanskih vulkana i efekta koji bi ta erupcija mogla mozda imat i na vas ?
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 24 ruj, 2009 1:01 am |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
 Re: Vulkani
Penjala sam se na Vezuv i nije me bilo nimalo strah, iako prethodno čitah Plinija Mlađeg. Dakle, ne. Ne razmišljam o vulkanima kao o prijetnji nego kao o zanimljivom prirodnom fenomenu. Nisam, nažalost, imala sa sobom fotoaparat pa stavljam sliku Vezuva s Wikipedije: 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| čet 24 ruj, 2009 1:10 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Blizu vezuva se nalazi vulkan koji je ispod zemlje i postoji mogucnost da eruptira vecom snagom nego pinatubo 1991 , nije sad da se treba strasit ali pomisao da bi se to moglo desit je ipak malo scarry 
|
| čet 24 ruj, 2009 1:16 am |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
A kakve bi posljedice ta erupcija imala na nas: potres, zagađenje, bi li nas lava dosegla?
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
|
| čet 24 ruj, 2009 1:19 am |
|
 |
|
Make it so
|
Tsunami , Zahlađenje i blatne kise a mozda i jak potres 
|
| čet 24 ruj, 2009 1:37 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Zanimljiv dok. ovaj utorak je bio o atmosferi ak na isto mislimo 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| čet 24 ruj, 2009 8:20 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Meni su vulkani uvijek bili zanimljivi, a lava (magma) kolko je god opasna tolko je i fascinantna A jedini tip vulkana kojih se mi trebamo bojati su supervulkani.
Evo jedan od primjera ultrajakih vulkana:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Krakatoa
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 24 ruj, 2009 11:12 am |
|
 |
|
Make it so
|
El Zvonko je napisao/la: Zanimljiv dok. ovaj utorak je bio o atmosferi ak na isto mislimo  To je dokumentarac o planetu zemlji u sklopu kojeg su bila vec dva dokumentarca , prvi dio o vulkanima a drugi o zraku i atnosferi , dok je moj jucer odgledani dokumentarac bio na national geographicu , i govorio je samo o vulkanima i mogucnostima novih erupcija a u smislu moguce megaerupcije se spominju vezuv , pinatubo i jos jedan vulkan kod napulja koji je smjesten sjeverno od vezuva i nesjecam se kako se zove ali znam da je podzemni i da nije formirao nikakvu planinu ali na mjestu gdje postoji cesta su isparavanja plinova  edit - Mislim da je to ovaj vulkan http://it.wikipedia.org/wiki/Roccamonfina_(vulcano)
|
| čet 24 ruj, 2009 2:14 pm |
|
 |
|
Felis Minor
|
captain je napisao/la: Tsunami , Zahlađenje i blatne kise a mozda i jak potres  Hm, ja se svejedno ne bojim. Kad se to bude dogodilo, onda ću se bojati.
|
| čet 01 lis, 2009 1:40 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Točkica je napisao/la: captain je napisao/la: Tsunami , Zahlađenje i blatne kise a mozda i jak potres  Hm, ja se svejedno ne bojim. Kad se to bude dogodilo, onda ću se bojati. ...pa dobro kažeš... ...istine je da bi moglo biti nevolja ako se tako nešto u Italiji dogodi... ...no nije on tako jedini pritajeni vukan na svijetu... ima ih dosta... ...npr. u Yellowstonu ako se ne varam, ispod tog područja je jedan veliki Vulkan, i ako se aktivira moglo bi biti gadno...
...blatne kiše... a to sve ovidi o vjetrovima na koju stranu će odnjeti prašinu, te kolika će biti jačina erupcije... ...ako će biti onako samo malo... onda to nije prestrašno... 
| sri 07 lis, 2009 10:07 am |
|
 |
|