Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
Bad Religion
Bad Religion
Godina osnutka: 1980.
Utemeljitelji: Greg Graffin, Brett Gurewitz, Jay Bentley, Jay Ziskrout
Žanr: Punk rock
Broj albuma: 14
Trenutačna postava: Frontmen: Greg Graffin Gitara: Brett Gurewitz, Greg Hetson, Brian Baker Bas: Jay Bentley Bubnjevi: Brooks Wackerman
O bandu: Bad Religion je osnovan 1980. u Kaliforniji i upravo ovih dana slave 30. godišnjicu osnutka. Večinom sviraju melodični punk rock, mada su česti "izleti" u druge žanrove - punk, rock, hardcore punk i sl. Iako su i sada vrlo popularni, pogotovo u Kaliforniji, za vrhunac njihove karijere smatra se sredina devedesetih, kada su napravili nekolicinu hitova koji su se našli na vrhu glazbenih top lista. Česte su njihove turneje po cijelome Svijetu. Prepoznatljivi su po melodičnom Punk rocku, kao i po vokalnim harmonijama koje nazivaju "oozin aahs". Melodija i tekstovi čine osnovu njihovog stvaralaštva, i kako sam Graffin kaže - pjesme im se mogu izvoditi i na drugim instrumentima poput klavira ili akustične gitare, ali ostaju jednako dobre i svevremenske.
Iako mnogi neupućeni misle da BR svira "kontra religije" u stvarnosti i nije baš tako. Često su kritični prema negativnim stranama religije no njihove pjesme često religijskom simbolikom ukazuju na druge probleme svakodnevice - o osobnom doživljaju stvarnosti u odnosu na socijalne teme, religiju, vlast, evoluciju, ekologiju i slično. Među fanovima se može naći i mnogo religioznih ljudi. Imali su veliki utjecaj na buđenje punka u Kaliforniji tokom osamdesetih, utjecali na buđenje ekološke svijesti kod Amerikanaca i dali doprinos kampanji "Rock against Bush" (Punkvoter pokret usmjeren kontra politike tadašnjeg američkog predsjednika)
O Gregu Graffinu: Greg Graffin je rođen 1964. godine i jedini je član banda koji je ostao u bandu svih 30 godina (npr. Mr.Brett je napustio BR da bi se vratio par godina kasnije) Uz Brett Gurewitza koji je također napisao dosta pjesama, on je glavni je tekstopisac banda. Tekstovi mu odišu slikovitošću i vrlo širokim rječnikom. Osim rada s bandom, diplomirao je antropologiju, ima magisterij iz geologije, doktorat iz evolucijske biologije, i stalni je predavač na Kalifornijskom sveučilištu. Objavio je više znanstvenih radova, a njegova knjiga, "Anarchy Evolution", bi se uskoro trebala naći u prodaji.
O svom "dualizmu" sveučilišnog profesora i frontmana popularnog banda kaže sljedeće:
“I really believe in my heart that this is the best balance of being able to inspire someone. I feel very fortunate that in academia, and in the life sciences particularly, there are so many ideas that are still fresh and new that can still change our worldview. And, in music as well – it’s a great platform to share ideas.”
--------------------- ---> Moja 300. tema <--- ---> Moj 9000. post <---
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
Re: Bad Religion
*rezerviran post*
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Kao prvo čestitke na 300-oj temi/9000-om postu Cviček i neka ih bude još tolko i više
Kao drugo drago mi je što si otvorio topic o ovom odličnom bendu, koji sam prvi put čuo dok smo išli na Rikon 2008 godine, ako ne i prije
Uglavnom Bad Religion ima fakat predobre stvari i odlične lyricse te žestok i dobar ritam. Neke stvari im više naginju prema punku (pogotovo one sa starijih albuma) dok druge više ka rocku (one s novijih albuma uglavnom), ali jednostavnije rečeno oni su punk rock, koji mi se kao stil glazbe puno više sviđa od standardnog punka
Trenutno su mi njihova najbolja dva albuma New Maps Of Hell, Empire Strikes First I Punk Rock Songs
A među najboljim pjesmama su mi New Dark Ages, Punk Rock Song, Before You Die, Lost Pilgrim, Scrutiny, Grains Of Wrath, Social Suicide, God's Love, To Another Abyss, Beyond Electric Dreams, Atheist Peace i A Walk
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
PrincMatias je napisao/la:
Jesu li oni sotonisti?
Ne, bend nema veze sa sotonizom niti ičim takvim
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer
Jesu li oni sotonisti?
Nisu.
Jesi li čitao uvod u temu (koji sam sam napisao)?
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
Jesu li oni sotonisti?
da, jesu.stujemo cijeli njihov kult.
to cvicek i ja i ostatak fanova po dogovoru pridonosimo zrtve tipa rascetvorene macke u cast gregu graffinu.
ponekad stvarno obozavam neupucenost
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.