| Autor/ica |
Poruka |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
 Vjera
što je za vas vjera , i koje ste vjere....???
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| čet 26 tra, 2007 4:42 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
vjera... kvaliteta protocnosti prilikom ulaska bezicne tehnologije u AC/DC sustav i usput monitoring gamemastera i obicnog gamera tokom bicikliranja u zatvorenom termodinamickom sustavu ...
... ali cuo sam da ima i ljudi sa drugacijim razmisljanjem (cesto kazu da je Vjera za njih jedna jako draga rodjakinja... ali zanimljivo nikad nikome Vjera nije susjeda... postavlja se pitanje gdje zive te sve silne rodjakinje Vjere... no to je skroz druga prica)
koje sam vjere... komplementarne
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 26 tra, 2007 4:54 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
Prva asocijacija na vjeru mi je strah. Uvijek me oblije hladan znoj kad se vozim u busu prema faksu, a pored mene gospođa u godinama među prstima vrti nekakav čudan rekvizit, tupo gleda u prazno i poluglasno chanta.
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| čet 26 tra, 2007 8:07 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
Za mene je vjera velika laz (jer me asocira na krscanstvo) i nerazmisljam o tome
Ali nevjerujem u boga ali zato vjerujem u invanzemaljce 
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| čet 26 tra, 2007 10:10 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ovo sam negdje čuo , i vrlo mi je logična izjava...
"Vjera je političkai pokret kako bi se ovladalo masama"
| pet 27 tra, 2007 1:55 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mr.bobo je napisao/la: "Vjera je političkai pokret kako bi se ovladalo masama"
krivo si cuo 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 27 tra, 2007 2:09 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Ant je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: "Vjera je političkai pokret kako bi se ovladalo masama" krivo si cuo 
...dobro sam ja čuo... ...imaš li ti neku drugu teoriju??
| pet 27 tra, 2007 2:24 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mr.bobo je napisao/la: ...dobro sam ja čuo...
nisi, osim ako je to rekao neki xyz lik dok je pijuckao nekakvu kavu, jos se pokusavajuci otrezniti od sinocnjeg opijanja, nastojeci (neuspjesno) citirati Karla Marxa.
|
| pet 27 tra, 2007 2:40 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@Ant Da cujemo jedan uspijesniji citat ..!?  na tu temu....
Sto je to nevjera , vidin da ste upuceni u vijeru pa bi me zanimalo ovo drugo...!? 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 27 tra, 2007 8:13 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
ja bi samo napomenuo da su vjera i religija strogo razliciti pojmovi.
|
| ned 29 tra, 2007 8:10 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Ant je napisao/la: ja bi samo napomenuo da su vjera i religija strogo razliciti pojmovi.
bas STROGO razliciti? nemaju nikakvih dodirnih tocaka?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 29 tra, 2007 11:32 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
a, cuj, i dva je razlicito od tri, a i jedan i drugi su prosti brojevi.
|
| pon 30 tra, 2007 11:33 am |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
KOJE STE VI VJERE?? ŠTO MISLITE O KRŠČANSTVU, POVJESTI I SL.?
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| sub 05 svi, 2007 10:11 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Pa stup svih vecih religija jest vijera u nekoga nesto ili neke ...obicno "izbavitelje" od nistavila koje nas ceka ..tko voli cut da se pretvorit u hrpu aminokiselina , proteina , plinova , soli i sl organskih i anorganskih spojeva !?  tj bit slastan zalogaj , ak ga ne "preprze " , nizim vrstama ...
Zar nije ljepse vijerovat bas u ono sto religije propovijedaju nastavak beztjelesnog zivota u blagostanju i spokoju ..!?
Vijera je najjace oruzje kojim se covijek moze pokorit i to svojevoljno , naravno .... i naravno da to nemora bit religija..ali je bar povijest do sad pokazala da su religiozna vijerovanja najmocniji oblik vijerovanja jer su bazirana na strahu od smrti i nistavila .. ostale "vjere" su manje vise nastajale i nestajale neke brze neke sporije ...i nisu tolko presudne na razvoj covjecanstva kao religijska vijerovanja ..
Zato nije nikakvo cuto sto pojam vijere ===religija ka saka i prst , vijera moze bez religije al religija nemoze bez vijere ... tako da usporedba s primarnim brojevima uopce ne stoji ..netocna je ....
@Ant morat ces nac neku drugu hipotezu .....zao mi je ...
Znas previse bi bilo jednostavno ljudsku psihologiju definirat matematickim obrascima i definicijama i naravno netocno....al ja razumijen ljude koje vijeruju u nestonpr da se sve moze izracunat no ...i tkvima kad tad dodje trenutak spoznaje da to bas i nije tako.. bilo bi prejednostavno..

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 05 svi, 2007 12:51 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
buco je napisao/la: al ja razumijen ljude koje vijeruju u nestonpr da se sve moze izracunat no ...i tkvima kad tad dodje trenutak spoznaje da to bas i nije tako.. bilo bi prejednostavno.. noooooooooooooooooooooooooo sve se MOZE izracunati... jel tako? please... anyone... jel tako?  Scimitar je napisao/la: KOJE STE VI VJERE?? ŠTO MISLITE O KRŠČANSTVU, POVJESTI I SL.?
ja vjerujem u znanost (znam znam... jednako sam zaludjen kao i drugi vjernici... ali eto)
krscanstvo... zanimljivo
povijest... puno datuma  ... a zapravo nemem nikakvo misljenje o povjesti... srednja zalost ... hmm, i to je vjerojatno nekakvo misljenje tak da onda ipak imam nekakvo misljenje... fora... sad sam naucio nesto novo o sebi... koristan je ovo forum
i sl. ... hmmm... o ovom jos uvijek nisam odlucio sto mislim
i opet... moze bez deranja? (da nebi bilo kasnije da nestaju misteriozno postovi kao Buci  )

|
| ned 06 svi, 2007 1:43 pm |
|
 |
|