Sada je: uto 04 kol, 2026 4:57 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 8735 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568 ... 583  Sljedeća
 Nontopic pričaonica 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Star Trek London
shirajzl je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Za shirajzla mi je još od "Našićkih i Riječkih" jasno da postoji velika vjerojatnost da ili neće ili će se barem praviti da nije. So what :neznam:

Sve je bilo dobro do ovog dijela. :scratch: Na što aludiraš, podsjeti me, stvarno se ne sjećam... :-k
To je ona stvar koja je ostala nerješen i oko koje je sve krenulo.

Inače za većinu ljudi mogu pretpostaviti kako će reagirati...
Sova i Suikija mogu zafrkavati do preksutra i ako me i ne skuže svejedno ćemo si na kraju dana biti okej. Dejanira i Ant je 50-50% da će ili puknut od ljutnje ili umrijeti od smijeha (naj primjer bi bio ono Antovo "da sam zabranio reklamiranje SFCa :joj: :lol: ili da sam homofob i sl). Trap kad nije siguran okrene na šalu, Shadowmaster se redovito krene opravdavati, Teddea krene s drvljem i kamenjem kad nije sve po njenom, a za Spet su mi pol njenih postova skroz nejasni, pa nema šanse da pretpostavim kak će će reagirati na odgovor na iste :? 8-[

Problem je kad nekoga ne znaš baš uživo, onda je (barem meni) teško predvidjeti reakciju. Zadnji primjer bi bio Miki koji je poludio nakon što sam mu dao do znanja da ide na živce nekim ljudima. (a ono big dijl, tko od nas nekome drugome na forumu ne ide na živce?!)

Kod tebe sam iz ko zna kojeg razloga bio pretpostavio da se možemo zafrkavati i sl, da ne treba biti sve "u rukavicama" i da neće biti zamjeranja "dan nakon" čak i ako se pretjera ili se krivo shvati ili koja god kombinacija bila.
Pa sam u jednom trenutku bubnuo ono za "jalne riječke i našićke *****" što je tebe očito ubilo u pojam, to si shvatio kao smrtnu uvredu ili štaveć, i poslije to svako malo nabijao na nos, pa si onda krenuo i općenito s raznoraznim insinuacijama, kratkim podbadanjima indirektno upućenima meni i sl... pa mi se više onda i nije dalo popravljati, pogotovo nakon što si mi napisao da ipak ne želiš da ti objasnim taman dok sam već na pola napisao sličan post objašnjenja (a ja ne volim kad mi tipkanje ode u vjetar bez objavljivanja :) )

Eto, to bi bilo to oko "riječkih i našičkih" odnosno to meni ide na u kategoriju ključnih trenutaka poput onog za "zabranu" SFCa, redizajn, "nakon skupštine jedan od nas 2 odlazi iz udruge", brisanje foruma i sl...

Nadam se da je sad jasnije :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 05 stu, 2012 1:11 am
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Post Re: Nontopic pričaonica
Sjećam se jalnih pi*aka, ali ne i o čemu smo se prepirali baš u to doba. Znam da je sve to krenulo s Villarealom :lol: ali ono sve dalje se uopće ne sjećam detalja. Znam da je bilo sr*nja, ali potpuno sam zaboravio ove neke stvari koje si pisao gore.

Ah well, veseli me ta činjenica da sam stvarno zaboravio o čemu se radi jer prepiranje na forumu zaista je besmisleno, pogotovo kad se spusti na osobnu razinu.

Formiranje mišljenja o osobi isključivo preko foruma vrlo je škakljivo. S jedne strane, neke ljudi možeš vrlo lako pročitati, drugi su potpuna nepoznanica, a treći te zaintrigiraju i baš bi volio s njima popričati uživo da stekneš pravi dojam.

pon 05 stu, 2012 1:19 am
anarho trekkie

Ti si za Villareal u jednom trenutku rekao da si na kraju skužio da nisam govorio za obije tekme, već za prvu, tak da je ta podtema za mene završena (glupo mi bilo likovat).

Oz nikad nije priznao da je forsao kvaziautoritet s onim zahtjevima i odgovaranju na pitanja. Danas bi taj njegov potez nazvao proširenom verzijom credentialisma (nedavno sam o tome slušao TZM lecture :) pih... protiv toga sam se borio i prije nego je postalo in :lol: ) koji je ekipa tada ismijala na biljaru ali nikad se nisu usudili komentirati na forumu jer kao "Oz je zlopamtilo i oštar moderator i nije im pametno da talasaju" :|

Bojažljive p**ke!!! :P :mrgreen:
(tko nije, nek se javi pa mi time dokaže suprotno! :D )

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 05 stu, 2012 1:30 am
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Eh, ta su pitanja bila baš zanimljiv slučaj. S jedne strane, ako odgovoriš na pitanja, direktno priznaješ "kvaziautoritet" i dovodiš se u podređen položaj. S druge strane, ako zauzmeš "higher moral ground" i ne odgovoriš na pitanja, ostavljaš sumnju u svoje znanje i mogućnost točnog odgovaranja na pitanja.

Ako točno odgovoriš na pitanja, začepio si mu usta, ali si se ipak ušetao u poraz. Ako odbijaš odgovoriti na pitanja, može se smatrati da si to namjerno izbjegao jer odgovore ne znaš.

Lose-lose situacija, po mom mišljenju. :)

pon 05 stu, 2012 1:41 am
anarho trekkie

shirajzl je napisao/la:
Eh, ta su pitanja bila baš zanimljiv slučaj. S jedne strane, ako odgovoriš na pitanja, direktno priznaješ "kvaziautoritet" i dovodiš se u podređen položaj. S druge strane, ako zauzmeš "higher moral ground" i ne odgovoriš na pitanja, ostavljaš sumnju u svoje znanje i mogućnost točnog odgovaranja na pitanja.

Ako točno odgovoriš na pitanja, začepio si mu usta, ali si se ipak ušetao u poraz. Ako odbijaš odgovoriti na pitanja, može se smatrati da si to namjerno izbjegao jer odgovore ne znaš.

Lose-lose situacija, po mom mišljenju. :)
E UPRAVO TO! =D> =D> =D>

Kad bi ti se dalo odvrtiti temu, našao bi da sam baš to komentirao (samo puno detaljnije :) ).

Samo se inatio i inatio i raitarovski ponavljao ta pitanja. Jel ga bilo sram priznati ili nešto drugo, nemam pojma, na kraju mi je s tim previjanjem počeo ići na živce i u međuvremenu sam shvatio da on nije netko tko bi za mene bio vrijedan da zamjeni odr. diskutante koji su nedavno prije toga otišli s foruma :neznam:

slika

pon 05 stu, 2012 1:53 am
Captain
Captain

Naj Serija: TNG
Naj Film: Nemesis
Koje si vrste?: Vulkanac
Jedan od većiš problema oko zafrkancije preko foruma je što ne vidiš drugu stranu. Znam kako se sad radi o ˝otkrivanju tople vode˝ ali to je činjenica. Isto tako vrijedi pravilo sto ljudi sto čudi..

Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter.
I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu.
Što mislimo, to postajemo.

M.T.

pon 05 stu, 2012 2:43 pm
anarho trekkie

Pa da, nikad ne znaš jel netko umro od smijeha ili umire od ljutnje. A napisati se može svašta, ko neki forumaši za koje sam znao da su za neki događaj ljuti ali išli koristiti vesele smajliće i sl...

Kad imaš publiku i provališ šalu pred njom, ili sasječeš nečiju bljuzgu od zaključka, odmah po reakciji publike dobiješ povratnu reakciju da li si to plasirao uspješno ili ne... pa na osnovu reakcije se adaptiraš ukoliko je potrebno... na forumu možeš samo pretpostavljati... :neznam:

Zato u zadnje vrijeme nekako preferiram verbalna nadmudrivanja uživo, dok imam još barem 30ak ljudi kao publiku. I kad se to predavanje i rasprava nakon snima pa si možeš naknadno premotati i sam se sebi diviti kako si plasirao dobar kombo :mrgreen:

8-[

slika

pon 05 stu, 2012 3:28 pm
Captain
Captain

Meni ionako idu puno bolje raspravljat uživo nego pisanjem. Ako zbog ničeg drugog, jer sam ponekad previše lijen sve napisat što bi inače rekao. Pa onda, čemu započet neku raspravu ako nisi strpljiv izložit svoj stav u potpunosti :whatever: . Možda to s vremenom promjenim.

Dobro, ali to je ujedno i dobra vježba za što bolje i jasnije izložit svoj stav jer u suprotnom dolazi do nesporazuma.

Po pitanju humora, to je nešto sasvim drugo. Tu nikad nisi na zelenoj grani dok ne prođe neko vrijeme ili osobu ne upoznaš uživo. Kasnije kad upoznaš osobu, ako želiš prihvatiš takvu kakva jest i svoje šale prilagodiš.., naravno ako ti se da :mrgreen:

M.T.

pon 05 stu, 2012 6:27 pm
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
Pisanje na momente zna bit zamorno :zubo:

pon 05 stu, 2012 7:34 pm
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Pričanje također. 8-[

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

pon 05 stu, 2012 8:10 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Illuvator, ima i pozitivna strana da se možeš raspisati koliko god želiš bez da te netko prekine. Danas ljudi baš i ne razumiju koncept aktivnog slušanja sugovornika, ko da samo čekaju da ti završiš svoje pa da oni krenu.
Često mi se događa da nekoliko minuta slušam nekoga kako priča li ga priča, i kad krenem nešto odgovoriti prekine me na pola rečenice da bi dalje krenuo sa svojim monologom, ne zanima ga razmjena informacija sa sugovornikom, samo forsanje svojeg...

Zadnji meni najzanimljiviji slučaj (koji Frodo i Suiki mogu potvrditi) je bio nakon nekog "predavanja" kad je baba koja prodaje "čudotvorne proizvode" na moje pitanje (jedva mi dala da dovršim) kao odgovor krenula dalje nekoliko minuta verglati svoj "pitch" koji skoro i nije imao veze s mojim pitanjem, i onda kad sam krenuo da to iskomentiram, prekinula me nakon što sam rekao svega nekoliko riječi!

Odlučno sam joj rekao "Pa jel mi možeš dozvoliti da barem rečenicu dovršim do kraja?!" i onda je na trenutak nekako stala makar je i dalje uskakala u riječ ko kokoš na zrna. Nakon toga sam si rekao da ako je tako netolerantna, da budemo sada malo drugačije razgovarali, pa je usljedila moja zabava u skladu s pjesmom "i prave riječi da mi dudu mačeta s kojima ću sjeći sve što mi smeta" :twistedevil: nakon koje sam dobio pohvale kako sam ju dobro i brutalno oprao 8) :mrgreen:
(makar, još uvijek se učim, mnogo me još "sjeća" čeka dok se ne izvježbam za konkretnije stvari...)

Uglavnom, don't get played like someone elses board game. Raise your voice, people! :)

slika

pon 05 stu, 2012 8:14 pm
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Meni pri tome najviše smeta kada tkogod tako u monologu promijeni više tema, pa se više ni sam ne sjeća što je rekao na početku, a ja bih baš to voljela iskomentirati.

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

pon 05 stu, 2012 8:20 pm
Profil Web stranica
Captain
Captain

Dok s nekim vodim raspravu znam dosta skakat s teme na teme. To recimo nekima zadaje probleme pa samim time se moram i ja sam iskulirat. Zato mi je super kad naletim na nekoga tko također to može jer onda se mogu pošteno ispričat. Iako, ako ću bit pošten nisam uvijek dobar slušaoc i znam drugima uletavat. Pogotovo kad vodimo raspravu o nečemu što me posebno zanima, tad se znam zeltit bez kočnica :mrgreen:

M.T.

pon 05 stu, 2012 9:32 pm
anarho trekkie

I meni se dogodi da uskačem, pogotovo ako provale neku totalnu bedastoću :)
No to je sve umijeće na kojem treba aktivno raditi...

Osobno preferiram da se raspravlja o jednoj konkretnoj stvari i s njome povezanima podtemama...

slika

pon 05 stu, 2012 9:51 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
Meni ide na živce kad raspravljam s nekim, i onda ta osoba onak, u svom monologu kaže 5 argumenata... Što nije loše, pustim ja nju da ispriča svoje, ne prekidam, jel, samo što... 8-[ Ili do 5. argumenta zaboravim šta je uopće bio prvi :lol: Ili se koncentriram na prvi išta bi odgovorila, pa uopće ne slušam preostala 4 :lol:

A kod ovih internetskih rasprava mi ide na živce što pokušavam sve što bolje sročit (što ne mogu dok pričam, jel) pa onda istu rečenicu prepravljam 15 puta, da bolje zvuči, pa to traaaaje i traaaaje... :mrgreen:

Uglavnom, u posljednje vrijeme izbjagavam bilo kakvu vrstu argumentiranih rasprava :s_clap: I baš mi lijepo u životu slika

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

pon 05 stu, 2012 10:02 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8735 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568 ... 583  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: