Sada je: uto 18 kol, 2026 12:08 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 Božić je blizu.... 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: j**o vas konzumerizam
Cvicek je napisao/la:
_Oz je napisao/la:
Dakle, u tvom slučaju, jedenje i pijenje NIJE konzumiranje? :scratch:
Ti to ozbiljno ozbiljno? Zar zaista nisi shvatio ili samo podj***vaš? :P

A odakle ti sva ta fina hrana i cuga, Sherlock? Pretpostavljam da NISI išo po nju u Konzum/Getro/Mercator/Lidl/Billu/Kaufland il gdje već, te na nju (s obzirom na prigodu) potrošio koju kunu više nego inače?

pon 15 stu, 2010 11:09 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Post Re: Božić je blizu....
Ja nisam. :lol:

Kolinje ftw. U tri dana napuniš kištru za idućih pola godine, kakvi dućani. PIH.

pon 15 stu, 2010 11:16 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
ali... ali... pa moraš kupit bar coca colu :smrc:

kakav je to božić bez cole? :|

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

pon 15 stu, 2010 11:18 pm
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Miki je napisao/la:
Ja nisam. :lol:

Kolinje ftw. U tri dana napuniš kištru za idućih pola godine, kakvi dućani. PIH.

Upravo to. :)

Iako, uskoro počinje sezona... :whatever: 3-4 subote zaredom provest ću s nožem u ruci, režući čvarke...Da ne spominjem mljevenje kasnije...

pon 15 stu, 2010 11:20 pm
MINDFVCK

Meni cola UOPĆE ne predstavlja ništa. Ne sjećam se kad sam je zadnji put pio. Jedino čemu se veselim za to razdoblje je sarma i kolači. Ostalo me ne zanima, iako je izobilje zbog sekinog rođendana.

A kolinje... :evilwait: Najgore je kad ne možeš nać pravog majstora, pa završiš sa pravim 'majstorom' koji mora prvo drmnut pola litre rakije da uopće starta, pa od osam do dva samo raspolovi svinjče. :joj:

pon 15 stu, 2010 11:26 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: j**o vas konzumerizam
_Oz je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
_Oz je napisao/la:
Dakle, u tvom slučaju, jedenje i pijenje NIJE konzumiranje? :scratch:
Ti to ozbiljno ozbiljno? Zar zaista nisi shvatio ili samo podj***vaš? :P

A odakle ti sva ta fina hrana i cuga, Sherlock? Pretpostavljam da NISI išo po nju u Konzum/Getro/Mercator/Lidl/Billu/Kaufland il gdje već, te na nju (s obzirom na prigodu) potrošio koju kunu više nego inače?
Neovisno da li si razumio poantu mog posta ili zezaš, s obzirom da i drugi čitaju objasniti ću:

Mislio sam na moderni konzumerizam - opsesivno šopingiranje i kupovanje (često nepotrebnih) stvari, loše strane ideologije takvog potrošačkog društva i do kuda to seže, što se najbolje vidi u božićno vrijeme, a vezano i uz primjer reklamiranja Coca cole...
Pretpostavljam da ne trebam tipkati detalje o tome zašto je to sve skupa totalno pogrešno?

A konzumerizam u smislu.... kunzumiranja hrane i pića, nemam ništa protiv toga, dapače :mrgreen:
Od kada postoji civilizacija, takvi događaji se na razne načine obilježavaju u različitim kulturama (u ovom slučaju bi bilo vezano uz Sunce - ekvinociji, solsticiji tj. promjene godišnjih doba i sl,.. u drugim kulturama bi to možda bilo početak kišne sezone ili šta ja znam šta)
Ja sam sasvim okej s time da se to obilježava - nekad su ljudi više ovisili o godišnjim dobima (treba sakupljati zalihe za zimu) pa su uz to pridavali i običaje. U slučaju slučaju zimskog suncostaja je tu obilježavanje činjenice da će kratki dani postajati sve duži i duži sve do kulminacije u ljetu.
I to su ljudi slavili između ostalog i tako da se dobro najedu i napiju, i u tome ne vidim ništa loše. Kršćanstvo je zbog ajmo reći političkih razloga prihvatilo te običaje, ukomponiralo u Božić i Uskrs.

Slavlje povodom promjena godišnjih doba NEMA tolike veze s modernim konzumerizmom, korporacijama, poistovjećivanjem s brandovima, nepotrebnim trošenjem i sličnim stvarima...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 16 stu, 2010 12:36 am
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Ako Coca-colu spominješ u kontekstu modernog konzumerizma, moram te razočarati, taj brand postoji već pune 124 godine, a "modernog" Djeda Mraza kakvog svi znamo i volimo i uz kakvog smo odrasli (crveno-bijeli) Coca-cola je osmislila i lansirala još tamo 1931.

I BTW, ima nas koji se ne klanjamo tom korporativnom brandu kao zlatnom teletu. Nekima od nas Coca-cola je naprosto guilty pleasure, upakiran u lijepu ambalažu.

uto 16 stu, 2010 12:43 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Coca Cola ki nesto sta je simbol konzumerizma i pritiska na kupovanje mi i nije nesto bas tocna ..danas je vise pritisak konzumerizma u smislu da je izbor velik i da se svashta triba probat ..ono sve je IN i ako nemas obilatu gozbu nije to stos :|
A sta se same cole tice ..toga danas ima i na bacanje ..pepsi cola ..coca cola i ko zna sta jos ne a sve vise manje isto s**nje upakirano u dobru ambalazu ..imamo tisucu istih stvari i reklamnu kapanju svake od tih stvari koja kaze kako je jedna bolja od druge a razlike cesto i nema nikakve ..meni osobno od svih tih pepsi i coca cola ..jos i najdraza slovenska cockta :mrgreen: .. ali nije bit u cockti nego danas sve vristi ..kupi me , svaki proizvod a realno pola onog sta kupis ti i netriba :scratch:

uto 16 stu, 2010 12:53 am
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
_Oz je napisao/la:
Ako Coca-colu spominješ u kontekstu modernog konzumerizma, moram te razočarati, taj brand postoji već pune 124 godine, a "modernog" Djeda Mraza kakvog svi znamo i volimo i uz kakvog smo odrasli (crveno-bijeli) Coca-cola je osmislila i lansirala još tamo 1931.
Kokakolu primarno spominjem u smislu poistovječivanja s brandovima.

A prije stotinjak godina se i jeste počelo spominjati sve to oko konzumerizma kakvog danas poznajemo :)

_Oz je napisao/la:
guilty pleasure, upakiran u lijepu ambalažu.
Naprema sličnog koji košta i preko 100 eura, ovaj koji ti spominješ je turbo jeftin :zubo:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 16 stu, 2010 12:58 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ja slavim svaki dan kad me sunce probudi ujutro 30 min prije no sto namjeravam ustati... a pri tome sam naspavan...

...za blagdane je rijetko sunce... pa nemam potrebe slaviti...

uto 16 stu, 2010 1:28 am
Profil ICQ Web stranica
MINDFVCK

_Oz je napisao/la:
Nekima od nas Coca-cola je naprosto guilty pleasure, upakiran u lijepu ambalažu.

:scratch:

Zašto? Ima i finijih sokova. I boljih brendova. I ljepših ambalaža.

uto 16 stu, 2010 6:23 pm
Častoljupka

Naj Film: ST: XI
Nema finijih sokova. 8-[

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

uto 16 stu, 2010 6:29 pm
fluffy

Spol: Ženski
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
ja se i dalje veselim darovima, šišaš sve ostalo 8-[

uto 16 stu, 2010 7:07 pm
Profil YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
Kao katoliku Božić mi je najdraži blagdan. Poruku koju nosi je sasvim prelijepa, rođenjem Isusa koji svojim dolaskom donosi novu nadu za ljude, jedan novi pogled na život. Isus ljubi sve ljude, bez obzira da li je čovjek vjernik ili ne, i ukoliko čovjek tih dana osjeti neki posebni mir,neki bolji oblik nade i zajedništvo sa ljudima pogotovo one koje voli, mislim da Božić tada za svakoga ima smisla. naravno komercijalizacija Božića a što reći nego da je i to postalo sasvim normalno, razne tvrtke vide tu profit a na kraju krajeva ne treba im ni zamjerit bitno je da čovjek zna mjeru i razliku.
E da, Coca-Cola............moje najdraže piće.. :mrgreen:

uto 16 stu, 2010 7:16 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Mir'Na Riker je napisao/la:
Nema finijih sokova. 8-[

...ima... samo je tebi crna tekučina napravila blokadu u glavi da nit ne pomišljaš na ostale... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:P

uto 16 stu, 2010 7:44 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: