Sada je: pon 17 kol, 2026 11:16 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 106 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
 Europska Unija 

Kako ćete glasati na referendumu o pridruživanju EU?
Anketa je završila: ned 22 sij, 2012 7:47 pm.
ZA ulazak 38%  38%  [ 6 ]
PROTIV ulaska 38%  38%  [ 6 ]
Neću glasati 25%  25%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 16

Europska Unija 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Europska Unija
_Oz je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
"Radio Sljeme, zagrebački lokalni radio HRT-a, u jučerašnjim je dnevnim vijestima objavio rezultate ankete o ulasku Hrvatske u EU provedenu među svojim slušateljima. Od 1379 ispitanika, čak se njih 1285 ili 93,2% izjasnilo PROTIV ulaska Hrvatske u EU."
http://www.portaloko.hr/clanak/bomba-u- ... u/0/25290/

LOL, otkad to slušatelji radija Sljeme čine reprezentativni uzorak? :lolsmjeh:

Ajmo provest anketu među 1379 slušatelja Narodnog Radija, pa da vidimo hoće li više od četvorice bit "ZA". :zubo:
Meni su ti rezultati veoma čudni jer su u rangu rezultata izbora u Kazahstanu, pa se zato pitam...

Neznam kakva je demografija slušatelja Sljemena, no ako si ti u to upućen - možeš li mi reći kojeg radija slušatelji bi onda značajno većinski glasali za ulazak? :-k

captain je napisao/la:
Ja sam ZA EU ali ne ulazak na ovaj nacin :|

Glasat cu najvjerojatnije za ulazak jer mislin da smo dovedeni prid gotov cin i da bi vece zlo bilo neuc u EU , jednostavno se triba nakon ulaska izborit za sebe i za svoj napredak ..jer nista na ovom svitu nije besplatno i bogomdano , za sve triba i nesto radit
Ja sam za sex ali ne da mi uđe? :P

Tj, nema ulaska u EU na neki drugi način, osim ako ja nisam upoznat s nekom ključnom informacijom (ako se radi o drugačijim rezultatima pregovaračkih poglavlja, to su nijanse koje globalno i nisu previše bitne)

Nakon što uđemo, više se nećemo imati za ništa izbarat jer će sve važne odluke donositi europska komisija koja će unaprijed pripremljene zakone prosljeđivati europarlamentu na blagoslov... i to će biti to...
Meni nije bitno to što ćemo imati samo 12 zastupnika (nije ni realno očekivati da ih imamo ko Francuska ili Njemačka), već to što ti svi eurozastupnici koji zastupaju nas i ostale države realno nemaju neku mogućnost odluke. Da li je mogućnost odluke imao talijanski premijer nakon što je dirnuo u banke? Ili grčki jer se usudio predložiti da narod direktnodemokratski odluči da li želi u mjere štednje (čiji teret će upravo oni podnositi)? Ili najnovije mađarski premijer koji se usudio najaviti veću kontrolu centralne banke?

A ono o gubljenju hrvatstva... to me ne dira jer ne priznam ni nacije ni religije, priznam samo ljudski rod i duhovnu povezanost ljudi :meditira:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 16 sij, 2012 8:18 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Ali ne, kad mi neko počne pametovat o tome kako smo se borili za svoju neovisnost i nakon toliko godina i bla bla... i da će glasovat protiv EU...
Mislim, očito je da nemaju blage veze o EU i samo slušaju što im drugi serviraju pod nos...

uto 17 sij, 2012 12:03 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Serija: TNG
Koje si vrste?: Vulcan
Mimi Sky je napisao/la:
Ali ne, kad mi neko počne pametovat o tome kako smo se borili za svoju neovisnost i nakon toliko godina i bla bla... i da će glasovat protiv EU...

Pa i jesmo. Zar bi trebali zaboravit tu obranu svoje neovisnosti?? Ionako su neki zaboravili što smo tih godina prolazili. Ta borba mora bit priznata.

Mimi Sky je napisao/la:
Mislim, očito je da nemaju blage veze o EU i samo slušaju što im drugi serviraju pod nos...

A šta nam to vele-bajnog Unija donosi? Zar je kod njih idealno društvo? Zar i kod njih ljudi ne štrajkaju? Zar su kod njih ljudi zadovoljni?
Govori se o ulasku u Uniju kao o nečemu vrlo pozitivnom... da nitko tako dobro ne žive kao oni... i da ne nabrajam. Radila se i radi se samo pozitivna kampanja ulaska u Uniju. Zašto se nije napravila neka opsežna studija ili nešto tome slično, sa prednostima i nedostacima ulaska? Ali ne... nitko od političara ne govori o negativnoj strani.

Ni jedno društvo ili zajednica nisu idealni. Svi imaju kako pozitivnu tako i negativnu stranu. Kome je to u interesu da ne prikazuje objektivno ulazak u EU? A pri objektivnom naravno mislim da se prikaže i jedna i druga strana. I poz. i neg.

uto 17 sij, 2012 12:46 am
Profil Web stranica
Fire and Blood

S obzirom na iskustvo koje sam dobila u ove 2-3 godine na forumu, smatram da je najbolje da ovo bude moj zadnji post u ovoj temi za neko vrijeme.

uto 17 sij, 2012 1:00 am
anarho trekkie

T'Grel je napisao/la:
Mimi Sky je napisao/la:
Pa i jesmo. Zar bi trebali zaboravit tu obranu svoje neovisnosti??
Na kakvu to neovisnost misliš. Tj. u čemu si to točno kao pojedinac neovisan i na koji ti to način omogućava bolji život? :-k

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 17 sij, 2012 1:03 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Mimi Sky je napisao/la:
S obzirom na iskustvo koje sam dobila u ove 2-3 godine na forumu, smatram da je najbolje da ovo bude moj zadnji post u ovoj temi za neko vrijeme.

Čemu povlačenje?? Zbog nedostatka argumenata?

Cvicek je napisao/la:
Na kakvu to neovisnost misliš. Tj. u čemu si to točno kao pojedinac neovisan i na koji ti to način omogućava bolji život? :-k

Dobro ti, Cviček, znaš da mislim na državnu neovisnost. Tj. po prvi puta u našoj nacionalnoj povijesti da smo "skroz" neovisni od drugih država. U smislu da nismo u nekoj federaciji, uniji i sl.

uto 17 sij, 2012 1:12 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Joj pa shvaćam na kakvu neovisnost misliš :lol:

Mene zanima što to TEBI kao pojedincu znači u praktičnom životu, na koji način je TEBI bolje radi činjenice da se nalaziš na teritoriju drugačijeg naziva i veličine nego što je bio slučaj do '92? Kakva je tu konkretna dobit za tebe i tvoju obitelj, osim tog (pretpostavljam) emocionalnog stanja koje proizlazi iz pripadnosti grupiranju zvanom narod?
(molim, ne to mješati sa vrstom ekonomskog ili političkog uređenja koje nema veze s pojmom nacionalne države...)

slika

uto 17 sij, 2012 1:40 am
Fire and Blood

T'Grel je napisao/la:
Mimi Sky je napisao/la:

Čemu povlačenje?? Zbog nedostatka argumenata?

Šutnju prekidam jednim jedinim postom.

Nemam nedostatak argumenata nego sam zaboravila da se ne smijem protiviti 'nečijem' mišljenju bez da dođe do nove hrpe postova u Trash Binu.

uto 17 sij, 2012 12:24 pm
anarho trekkie

Ako se ne varam, u ovom topiku nije bilo nekih trzavica i moderiranja, za razliku od tema o nacionalizmu, homoseksualizmu i ostalim -izmima.
Možda da u svrhu razbuktavanja rasprave promjenimo ime teme u europeizam? :mrgreen:

A od novosti - došao danas MMF u Grčku dogovarati nove harače, i kao posljedica narod stupio u štrajk...
Stječe se dojam dolazak svinjske ili ptičje grupe, poplava i požara nije toliko zlo kao dolazak MMFa :lol: :|

A prosvjedi u Rumunjskoj se nastavljaju...

slika

uto 17 sij, 2012 1:14 pm
Ensign
Ensign

Naj Serija: ENT
Koje si vrste?: hjuman
Protiv!! :sesir2:

To nije nikakva pravno uređena unija, kako se lažno predstavlja, jedino po pitanju veličine kokošinjaca su jasni i nedvosmisleni, jer da je tako Bugarska i Rumunjska još nebi bile ni blizu primanja u tu "super državu".

O propagadnom triku s Portugalom i Irskom netreba trošiti riječi, čim su im prestali trebati u te svrhe glavni igrači su povukli svoj novac i oni se vratiše tamo gdje su bili ranije.

Što se bljuzge sa studiranjem tiče, pa i sad, ako imate love, možete studirati na kojemgod sveučilištu želite, ne samo u EU, a ako imate love, 'ko "little Bush" i slični, dobićete i diplomu, nemorate niš' znat, za to vam netreba EU već: pokretnine, nekretnine, zlato, tamjan i sl. ;)

Meni to u nas, s referendumom, miriši na slučaj Danske, ak omanemo oni će još više zatvoriti medije za ikakvu raspravu o EU, onu koja im ne ide u prilog, i to dok god svekoliko pučanstvo ne uvidi prednosti eurointegracija, općeg blaženstva, ljubavi i vjećne sreće, života u blagostanju... raja na zemlji.

Oni protiv su zadrti nacionalsti, kratkovidni debili, idioti nepismeni i to... znate već tu frazeologiju naših WWW orijeniranih, slobodoumnih, širokokutnih, svjetski orjentiranih superhik junaka.
Simpatična je ta propaganda, a i lako se piše. Jednaka je po grubosti i zadrtosti ali i pokvarenosti onoj ratno-huškačkoj za koju sam mislio, donedavno, da je nešto najgore što može bit, no vidim ima i gore.

Kak se ono zove predsjednik EU-a? Ah da, Mickey Mouse! :mrgreen:

Pozdrav

Kulenova 10

uto 17 sij, 2012 10:58 pm
anarho trekkie

Za one koje zanima takav pogled na situaciju s EU preporučam ovaj Mišakov intervju o Europskoj uniji i igrama oko nje.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/m ... 40992.html
Vuče na teorije zavjere ali to je karakteristično za njega da u tom kontekstu govori o problemima. Posebno mi se svidio dio o propagandnom etiketiranju.

I danas sam gledao vijesti Nove TV i opet se pomalo uzrujao, ne znam od kuda da krenem u izražavanju gađenja nad količinom manipulacije i propagande u tako kratkom vremenu :-&

I da ne bude sve crno - ona emisija sinoć na HTVu o Da/Ne u EU je bila na tragu korektnosti... lik (kojem sam je**ga zaboravio ime) je čak i krenuo komentirati interese krupnog kapilala u kreiranju smjera u kojem ide EU. S takvim emisijama se trebalo početi najkasnije početkom jeseni... a ne sada par mrvica više reda radi nego radi prave rasprave...
Što mišaka ne pozovu u takve emisije... a ne blago iritantne individue poput Danijele koja svaku drugu započinje "Ja sam negdje pročitala/čula nešto kao...."

slika

čet 19 sij, 2012 9:05 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Okej ljudi, buđenje. Hrvatska je zemlja sa svega četiri milijuna ljudi, na ekonomskoj karti svijeta ne postoji, međunarodni politički utjecaj također ne postoji, a o nekakvom vanjskopolitičkom "autoritetu" da i ne govorim.

Ulaskom u EU ne postajemo sluge Zapada. Sluge smo im još od raspada bivše države, a suverenitet imamo samo na papiru. Ovisni smo o Zapadu na sve zamislive načine.

Ja u nedjelju ne mislim ni izać na referendum. Iskreno, svi vi koji uopće diskutirate o ovoj temi ste mi smiješni. Radije se bavite Davidom Ickeom, Rotschildima, reptilima i ostalim bitnim stvarima... :roll:

čet 19 sij, 2012 10:01 pm
Profil Web stranica
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
_Oz je napisao/la:
Okej ljudi, buđenje. Hrvatska je zemlja sa svega četiri milijuna ljudi, na ekonomskoj karti svijeta ne postoji, međunarodni politički utjecaj također ne postoji, a o nekakvom vanjskopolitičkom "autoritetu" da i ne govorim.

Ulaskom u EU ne postajemo sluge Zapada. Sluge smo im još od raspada bivše države, a suverenitet imamo samo na papiru. Ovisni smo o Zapadu na sve zamislive načine.

Ja u nedjelju ne mislim ni izać na referendum. Iskreno, svi vi koji uopće diskutirate o ovoj temi ste mi smiješni. Radije se bavite Davidom Ickeom, Rotschildima, reptilima i ostalim bitnim stvarima... :roll:

Uzeo mi slova ispod prstiju... Na koju foru ljudi misle da mi možemo uopće opstati van EU? Koji smo mi faktor? EU ima hrpu nedostataka, nema tu dileme, ali ljudi moji mi smo BANANA-DRŽAVA...HALO?

čet 19 sij, 2012 10:16 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Mi smo faktor.... itekakvi.... mi smo sljedbenica Pokreta Nesvrstanih....

čet 19 sij, 2012 10:58 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

_Oz je napisao/la:
Koga to točno budiš? :P

_Oz je napisao/la:
To je nažalost istina, što god da se na referendumu dogodi, stanje tj. smjer će manje više ostati isti, eventualno možda malo ubrza. To sa EU je skoro pa show (podjele pro eu - anti eu ekipe) jer globalno nam se loše piše neovisno i o samom postojanju EU a kamoli o tome da li smo mi dio iste. Globalni problemi ostaju i pogodit će nas koju god opciju izabrali.

No neovisno o situaciji, ne znači da nema smisla raspravljati i pomiriti se sa sudbinom (hel... ako možemo raspravljati o antiubermoralnim trenucima federacije, zašto ne i o ovim trenucima :mrgreen: ). Zašto ne podijeliti informacije s drugima, da se stvori šira slika od one koja se propagandno servira s mainstream medija?. I to je u nekim aspektima korak naprijed, da što više ljudi što prije sazna što je moguće više o realnosti EU i globalne ekonomije uopće... lakše će se kasnije moći okupiti ljudi koji će to htjeti promjeniti.

No da se vratim na temu, mene najviše smeta nedemokratski i monetarni aspekt EU. Za nedemokratski sam napisao koji post prije, a za monetarni sam spominjao više puta, recimo u primjeru Grčke koja bi lakše rješila probleme da je izvan, a ovako si je samo zacementirala poziciju. No da, ušli mi u EU ili ne, bit će sve lošije i lošije, i sam taj izbor možda i ne donosi bitne razlike (biranje između 2 zla); do kraha monetarnog balona će prije ili kasnije doći, i posljedice će se lakše sanirati ako imamo koliko-toliko odriješene ruke... makar što god da se "vani" dogodi, utjecat će na nas... i možda je naivno razmišljati da će itko (država, votevr) realno i moći nešto promjeniti bez obzira jesmo li u EU ili ne (nije isključena i uporaba vojne sile).

Pa i ako je taj "izbor" samo iluzija, zašto barem reda radi ne glasati kontra opcije koja nam garantira ubrzanje neoliberalnog kapitalizma u državi i usput nam s političke strane cementira gospodarsku poziciju iz koje poslije teško ima izlaza?

Ovaj topik je možda "mala debilana za široki puk", ali barem za sada imamo slobodu govora, pa uživajmo dok traje :)

slika

čet 19 sij, 2012 11:04 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 106 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: