|
Sada je: sub 22 kol, 2026 10:49 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Europska Unija
Mislim da ste odabrali dobru riječ. Da se u reklamama (plačenim našim novcem!) reklamira edukacija što EU donosi i s pozitivnih i negativnih strana, onda bi bilo okej. No ovakav jednostrani pristup je upravo to - propaganda.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 14 lis, 2011 9:47 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Cvicek je napisao/la: Da se u reklamama (plačenim našim novcem!) reklamira edukacija što EU donosi i s pozitivnih i negativnih strana, onda bi bilo okej. No ovakav jednostrani pristup je upravo to - propaganda. Ali to vladajućima ne paše. Mada se slažem da bi bilo dobro što objektivnije prikazati i dobre i loše strane ulaska u EU. Pa, prema tome, bi se stanovnici ove naše države lakše odlučili što bi zaokružili u referendumu.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 15 lis, 2011 1:01 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Evo jedne zanimljivosti vezane i uz EU ali i globalnu krizu - premijer Grčke je jučer najavio da namjerava raspisati referendum na kojem će se građani izjasniti da li su za novi "paket pomoći". To u praksi znači i pitanje između izbora da li ostaju u EU i dalje se zadužuju, režu socijalu i sl, ili bankrota grčke, poništenja dugova i izlaska iz eurozone (a možda i iz same EU) Moglo bi se dogoditi da u 1. mjesecu u EU uđe Hrvatska, a izađe Grčka. Po meni je to s grčkim referendumom dosta zakašnjelo, no s druge strane smatram da je naprednija demokracija ona u kojoj građani što više (u ovom slučaju referendumima) odlučuju o bitnim pitanjima u državi. Pa ako i naprave krivu odluku - ta odluka je bila odluka večine, a ne odluka onih par promila koji su na vlasti. A ono što mi je zanimljivo je da su se sad gotovo svi izvan Grčke ZGRAŽAJU kako to da vlast jedne države dopušta NARODU da odlučuje o bitnim pitanjima koja će najviše i utjecati na taj isti narod. Toliko o "demokraciji" u Svijetu I što se tiče predreferendumskih anketi u HR - zanimljivo mi je da općenite ankete pokazuju da je većina ljudi ZA ulazak, dok su ankete po internetu gotovo suprotne - velika većina je protiv ulaska. Zašto je tome tako?! Nekako ne vjerujem da "ne u EU" ekipa koja vjerojatno otvara dosta lažnih accountova da bi namještala rezultat u svoju korist, ima baš toliko uspjeha 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 01 stu, 2011 6:31 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Samo grčka je u tolikoj banani da je u biti svejedno dal će oni ostat ili ne , njima godine niskog standarda i odricanja slide u oba slučaja Bolje kvalitetna demokracija prije krize nego zakašnjelo prosvitljeno stanje uma koje dopušta ljudima da biraju ..istina je da se grci sami nemogu izvadit iz onog u šta su se sami ugurali ..pa im drugi moraju pomagat a ti drugi sigurno gledaju to kroz svoj interes , nikako kroz puku solidarnost sa grcima  Zato bi sve vlasti tribale svaki potez dobro odvagat ..posebno zaduženja i standard iznad realnog ..jer nakon šta se uvališ u rupu iz koje je teško popet se nazad na površinu ..tek onda shvatiš koliko je ta ista demokracija zajebana stvar ako je neznaš pametno koristit ..to se posebno kod grčke vidi ..koji su demokraciju koristili za zaduživanja i rasipanje ..e pa ako ideš tako , onda znaj da je svaki dug i korak ka manjoj demokraciji ..korak ka dužničkom ropstvu 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 01 stu, 2011 8:12 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Cvicek je napisao/la: Moglo bi se dogoditi da u 1. mjesecu u EU uđe Hrvatska, a izađe Grčka.
Otkud si ovaj zaključak ispalio? Jadrrrr je potpisala ulazak 1. 7. 2013., i taj sporazum moraju ratificirati svih 27 članica, uključujući i Grčku, a to se ne može napraviti u dva mjeseca.
|
| uto 01 stu, 2011 8:35 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
@Captain, nije sve baš tako jednostavno. Moglo bi se pričati o grcima da su živjeli iznad mogućnosti, loše vodili poreznu politiku i sl, ali s druge strane, nitko ih nije pitao da li žele da se država zaduži za gomile milijardi eura, nitko ih nije pitao da li žele da se potpišu ugovori da se dio zaduženja koristi na preskupu vojnu tehniku i druge stvari od kojih prosječan građanin nema nikakve koristi. Isto tako nitko nas ne pita da li želimo da se zadužujemo brže nego Grčka, i da se velik dio proračuna koristi na gluposti.
Također većina nas ne da nas se ne pita kako u stvari funkcionira današnja ekonomija, već velika većina nema pojma kako novac nastaje i šta svi ti "derivati" u stvari predstavljaju i da je današnja situacija s novcem i dugovima više anti-ekonomija, tj. da je to sve u stvari velika piramidalna šema koja je donedavno (relativno gledajući) bila zabranjena i kažnjavala se često i smrću. Umjesto da se globalna ekonomija bazira na konkretnim stvarima (industrija i sl), ona se bazira na tipu monetarizma u kojem primarno profitiraju bankari, i koji nema nikakve podloge u realnosti, i u kojem i najmanji šok može globalnu ekonomiju baciti na koljena. Je li prosječan Grk ili Hrvat kriv što je to tako?
Da sve nije povezano tako kako je povezano, tada stvarno nekoga u SADu ili Njemačkoj ne bi bilo briga kako se jedna mala država od 10 milja stanovnika bavi svojom ekonomijom, a ovako propast Grčke zbog svih tih uzročnoposljedičnih veza može globalno gospodarstvo baciti u još veću krizu.
@Miki, u EU što se iste tiče možemo ući 1.7.2013. (plus to s ratifikacijom) no u 1. mjesecu (najvjerojatnije) će biti naša odluka da li ulazimo u EU ili ne, i na to sam mislio, a ista je stvar i s grčkim referendumom koji bi, ako se uopće održi, najverojatnije bio baš tada.
|
| uto 01 stu, 2011 10:04 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Istina ..baš zato je bitno da je demokracija sustav odgovornosti svih slojeva , jer grci su možda birali vladu ali je isto tako ta vlada djelovala na svoju ruku u tolikoj mjeri da su iznevjerili narod onda kad nisu tribali i sad naknadna demokracija neće pomoć Inace zanimljiv link o trosenju novca u grckoj : http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5523510,00.html
|
| uto 01 stu, 2011 10:51 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Odlučio sam se. Da se danas održava referendum, glasao bih protiv ulaska. Gledam danas dnevnik Nove tv i komentiraju kako je to lijepo i krasno što ulazimo, i kao boje se jedino da ne bi slučajno pala potpora pa da više glasa protiv ulaska. Ne gledam puno mainstream vijesti no ono što sam vidio stvara dojam da večina njih relativno otvoreno navija za ulazak i koliko god je moguće izbjegava spominjati tamne strane EU. Ako netko više orati domaće vijesti - je li se uopće spominje ekipa koja već tjednima prosvjeduje pred HRTom (moglo bi se reći, jedini hrvatski "occupy" prosvjed) tražeći rušenje medijske blokade i ustupanja medijskog prostora po noći za društvene teme raznih građanskih inicijativa. Ima gomila onih koji bi htjeli prikazati tamniu stranu, no ne dozvoljavaju ih, a istodobno (zadnje mislim da sam vidio baš na HRT) ponavljaju kako u HR uopće i nema grupacija koje su protiv. Đubrad Pitam se da li su prije par mjeseci objavili da je jedan eurozastupnik i veliki kritičar EU Nigel Farage posjetio Hrvatsku i prisustvovao u debati o pristupanju. Na YT se može naći dosta filmića u kojem kritizira nedemokratičnost i suludost nekih stvari u EU. Najviše me zapanjilo saznanje da nije europarlament baš taj koji donosi odluke, već uska skupina ljudi koja možda da europarlamentu da glasuje, ali tako da npr. predloži samo jednog kandidata za glasovanje za neko mjesto.... ko u lošim verzijama komunizma... A što se tiče Grčke, jeste li vidjeli kako su razni Merkozyji bacili drvlje i kamenje na ideju da se NAROD pita što misli o svemu tome, i na kraju natjerali na ostavke i postavljanje "svojih ljudi" u Grčku i Italiju. Na ROAR-u je dosta dobra analiza o tome kako čelnici EU gledaju na demokraciju. Ja stvarno ne bi htio da se tako nešto dogodi i Hrvatskoj. To se ne bi sviđalo ni ljebima ni desnima (između ostalog ljevima jer se uništava socijala, a desnima što se gubi suverenitet) I sama EU je u debeloj krizi, primarno financijskoj. Možda će se sve skupa spasiti (ili barem odgoditi krah) uvođenjem euroobaveznica, no i bez da krenem o besmislu samog koncepta takvog novca, ako će se to uvesti onda će se od svake države zahtjevat gomila novih restrikcija koliko i kako se smije zadužiti, za što smije trošiti novce i koliki deficit smije imati. I događati će se isto ono što i u Grčkoj - da će EU diktirati ekonomsku politiku svake države i onemogućavati da se o ključnom stvarima pita narod. Da Grčka nije u EU, do sada bi se izvukla na sličan način kao npr. Argentina, no ovako su si zacementirali krizu i odricanje za sljedećih 10-20 godina. Ne želim da budemo u takvoj "uniji". Iako "Ne u EU" ekipa koja prosvjeduje pred HRT-om za moj ukus ima previše nacionalističke stavove, sve si razmišljam da ih jedan dan posjetim...
|
| pet 25 stu, 2011 10:41 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: Iako "Ne u EU" ekipa koja prosvjeduje pred HRT-om za moj ukus ima previše nacionalističke stavove, sve si razmišljam da ih jedan dan posjetim... Mislim da su njihovi razlozi protivljenja ulasku u uniju nekompatibilni s tvojima. 
|
| pet 25 stu, 2011 11:43 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
"Radio Sljeme, zagrebački lokalni radio HRT-a, u jučerašnjim je dnevnim vijestima objavio rezultate ankete o ulasku Hrvatske u EU provedenu među svojim slušateljima. Od 1379 ispitanika, čak se njih 1285 ili 93,2% izjasnilo PROTIV ulaska Hrvatske u EU." http://www.portaloko.hr/clanak/bomba-u- ... u/0/25290/AHA! Tolđjuso! Kako sam prije i komentirao, znao sam ja da tu nešto ne štima, makar bi ovi rezultati biti još ekstremniji nego u mojim pretpostavkama. Meni se činilo da je omjer cca 55-60 : 35-40 u korist opcije "protiv". Zašto mislite da ovakve ankete poput radio Sljemena, facebook anketi i svih drugih neovisnih, imaju puno drugačuje rezultate od onih službenih "naručenih"? Da li se radi o manipulaciji glasova? Da li se ljudi, zbog bojazni da ih se vrijeđa da su "euroskeptici" kod javljanja na telefon boje reći da će glasati kontra? Ili se na ovakve radio emisije ili na fejs više angažiraju onu koji su protiv (jer je ovim drugima svejedno, glasaju "za" jer im država tako veli i ne da im se puno razmišljati o svemu)? Ili je nešto totalno drugo u pitanju? Što? Bilo kako bilo, ostaje još samo 6 dana do referenduma... (Ili možda 6 dana do prvog od 2 referenduma?  )
|
| pon 16 sij, 2012 10:13 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Da nije bilo svega ovog s Grčkom, bar 60% ljudi bilo bi ZA Uniju po svim službenim i neslužbenim anketama.
|
| pon 16 sij, 2012 12:54 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Na čemu temeljiš tu pretpostavku? I nije takvo stanje samo u Grčkoj već i u nekolicini drugih zemalja samo što nije toliko masovno i ne prenosi si se toliko po mainstream medijima. Naravno, nije to vezano samo uz EU već spada i u opčenite posljedice raspadanja kapitalizma kao takvoga. Jedno je s drugim povezano i ne može se proučavati samo iz jednog aspekta. I da komentiram s druge strane - da nije "ovog svega s Grčkom" (i drugim državama) to bi onda značilo da problemi ne postoje, ili su barem odgođeni, pa ako bi u EU bilo sve super onda pa bi naravno i više ljudi (osim ekipe koja brije na izlolacionizam, nacionalizam i sl) htjelo u takvu uniju kakva se nastoji prikazati u aktualnim propagandnim spotovima. No nije sve tako bajno ko u pričama o sretnoj familiji koja putuje europom, već nas 6 dana djeli do odluke hoćemo li se uskoro pridružiti postdemokratskoj Europi ...
|
| pon 16 sij, 2012 1:55 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Cvicek je napisao/la: Na čemu temeljiš tu pretpostavku?
... samo što nije toliko masovno i ne prenosi si se toliko po mainstream medijima. Sam si odgovorio na pitanje. Većina ljudi zna samo ono s čim ih se bombardira u mainstream medijima.
|
| pon 16 sij, 2012 2:30 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: "Radio Sljeme, zagrebački lokalni radio HRT-a, u jučerašnjim je dnevnim vijestima objavio rezultate ankete o ulasku Hrvatske u EU provedenu među svojim slušateljima. Od 1379 ispitanika, čak se njih 1285 ili 93,2% izjasnilo PROTIV ulaska Hrvatske u EU." http://www.portaloko.hr/clanak/bomba-u- ... u/0/25290/LOL, otkad to slušatelji radija Sljeme čine reprezentativni uzorak?  Ajmo provest anketu među 1379 slušatelja Narodnog Radija, pa da vidimo hoće li više od četvorice bit "ZA". 
|
| pon 16 sij, 2012 2:50 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Ja sam ZA EU ali ne ulazak na ovaj nacin Glasat cu najvjerojatnije za ulazak jer mislin da smo dovedeni prid gotov cin i da bi vece zlo bilo neuc u EU , jednostavno se triba nakon ulaska izborit za sebe i za svoj napredak ..jer nista na ovom svitu nije besplatno i bogomdano , za sve triba i nesto radit Btw kuzin zasto se ljudima ogadila EU i meni se ogadila toliko da san bija blizu pomisli d azaokruzin NE ..ali ipak mislin da to nece pomoc nista Citat: kakva se nastoji prikazati u aktualnim propagandnim spotovima. Spotovi su antipaticni i pomalo mi izazivaju mucninu EU nece znacit odma prosperitet ..nego samo vecu sansu za prosperitet i stabilnost ..uostalom nit u samoj EU nije bas svugdi isto i u EU se mora radit i zivit ..nije bas da se samo sidi u kaficu i ubire plodove ulaska u tu zajednicu Sad san napisa komad teksta na jednom drugom internet mistu pa mi se neda vise obrazlagat tu ..ali mislin da uz pametne postupke se moze i napredovat i sacuvat identitet ,samo neznan koliko je danasnja hrvatska politicka elipa pametna Btw o europi i hrvatskoj govori i podatak o tome koliko su neki ljudi iz ostalih dijelova europe doprinili samoj hrvatskoj i danas ih smatramo svojima ..iako su mnogi od njih nehrvatskog podrijetla ..pa bi mozda i danas neka friska krv mogla pomoc ovoj zemlji Da sebe citiran Citat: Druga je stvar gubljenje kulture ..mislin da se od tog netriba bojat ..jer ako pogledamo narodni preporod hrvatski ..u doba austrije i bez vece moci u odlucivanju u tom carstvu ..krcato ljudi nehrvatskog podrijetla su doprinili hrvatskoj kulturu pa cak se i asimilirali ..i to u doba mađarizacije i kad smo uistinu ko etnicka grupa mogli propast ..a zasto ? Zato jer su mnogi euro narodi dovoljno slicni hrvatima a dovoljno daleko ili nisu imali nikakvih sukoba kroz povijest s nama , pa kad dođu u ovu sredinu , nema nikakvog kulurnog soka nit potribe za prilagođavanjem ...brzo se uklope i pomisaju s drustvom di dođu ..tvoreci veze sa svojim narodima ali i veze svojih drustava s hrvatskim drustvom ..najbolji primjer su cesi ..slovaci ..nijemci pa i slovenci ..koliko god u zadnje vrime se mi prepirali , jednostavno nova krv je ponekad potriba ..uostalom samo triba nabrajat da se to skuzi ..august senoa ..vatroslav lisinski ..stanko vraz ..slavoljub penkala itd , krcato je ljudi iz europe koji su se uklopili u hrvatsko drustvo i doprinili mu dosta ..stovise cak su i razvili identitet i nisu ga unistili
|
| pon 16 sij, 2012 3:03 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|