Sada je: ned 23 kol, 2026 12:07 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 229 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sljedeća
 Parade i homoseksualna prava 
Autor/ica Poruka
Cadet 2nd year
Cadet 2nd year

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Borg
Post Re: KAOS: Suzavcem i kamenjem gađali su sudionike povorke
Hehe, išli bi u lov na vještice

uto 14 lip, 2011 9:55 pm
Desolate

Spol: Muški
Opis Stanja: Alienated
Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
Post Re: KAOS: Suzavcem i kamenjem gađali su sudionike povorke
Miki je napisao/la:
A pitam se kak bi naši turbopatrioti reagirali na ovu paradu

http://www.jutarnji.hr/leipzig--najveci ... re/953165/

:omgy:

Ma to sve treba poslat radit na bauštelu. :lol:

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

sri 15 lip, 2011 12:05 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Gej parade
4 od 1 je napisao/la:
Zasto je uopce o ovakvima tema raspravlja na ovom forum ,a znamo kakao zavrse s desecima obrisanih postova i najmanje jednim -dva bana
(nakon dešifriranja)
Meni je zanimljivo što je sad situacija drugačija nego sa onom prošlom temom o povorkama (mislim da je imenom podsjećala na uzvike sa Splitske rive :lol: )
Sad imamo obrnutu situaciju - ovi koji su kao progresivni su ti koji šire netoleranciju, pa ovom prilikom upozoravam sve da nije u redu 50 ili 80 ili koliko god posto ljudi određenog grada nazivati primitivcima ili još gorim epitetima. To puno gora izjava od one Matijasove o mentalitetu u Rijeci, radi kojeg su mu neki htjeli dati permaban, i nadam se da im je sad jasnije toliko su tada failovali.

Uglavnom, NE širiti regionalnu netrpeljivost. I'll be watching! :vrazicak1:

Seven of Nine je napisao/la:
Kaj vi mislite?
Po meni je sav taj show oko parada skroooz besmislen.

Pozitivna stvar je raditi na ravnopravnosti svih ljudi, razvijati civilno društvo i civilizaciju, korak po korak ići prema svijetu gotovo apsolutne tolerancije, bez gladi, bolesti, novca i svega ostalog što koči ljudski rod, ALI što se mene tiče, ako se odmaknemo iz perspektive zadnjih godina i svih medijskih i drugih izljeva i gledamo općenito na razvoj ljudskog društva - ne vidim po čemu bi se homoseksualizam trebao toliko promovirati - jer ne unapređuje ljudski rod.

To je nekad bila jedna od seksualnih devijacija (možda kriva riječ ali ne pada mi na pamet bolja) koja je više radi politike i lobiranja, a manje radi znanstvenih činjenica sudskim odlukama prebačena iz kategorije bolesti u kategoriju preferencije. Kao homoseksualac se rađaš. Okej, isto tako se može govoriti i da se rađaš i kao pedofil ili nešto drugo, s glavnim razlikama što pedera ima više i drugima uglavnom ne rade štetu. Pa ako nema štete, neka svatko radi što želi, ali neka to ne nameće drugima kao nešto dobro ili normalno, i to nametanje još i financira iz državnog proračuna.

Zadnjih par desetaka godina su homoseksualci jako dobili na važnosti radi toga što su se dobro organizirali, krenuli s lobiranjem, i danas imaju velik utjecaj na medije (i raznorazne institucije), i time koliko-toliko uspješno mijenjaju javno mijenje. Gledam vijesti zadnjih dana, i uglavnom se sve vrti oko osuđivanja nasilja. Okej je osuditi nasilje bilo kakve vrste, no oni koji su kontra takvih parada (dakle ne za nasilje) gotovo i ne dobijaju minutažu da izreknu svoj stav, ili ih se prikazuje kao karikature. U vijestima (mislim da se radi o dnevniku Nove TV) su se voditelji pitali, čini mi se ne posprdno, hoće li bilo tko tko nešto kaže kontra povorke biti procesuiran kao huškaš koji navodi ljude na nasilje :shock: Mislim da se spominjala izjava Keruma da je protiv takvih parada (i time on huška bacanje kamenja?! :joj: ), kao i crkva jer, pazi sad, nije uberoštro osudila nasilje :shock: Neovisno o konkretnim primjerima, sad se svakoga tko je protiv gej povorka (neovisno je li kontra nasilja ili ne) diskretno stavlja u koš sa homofobima. Hoće li se i mene radi ovog posta kazneno goniti?! :lol:

Jučer na vijestima govore da će jedan od onih što su vikali dobiti godinu dana zatvora. Mogu se kladiti da je to samo napumpavanje činjenica, i da kad dođe do suda, on u najboljem slučaju biti osuđen na uvjetno. Do onda će svi zaboraviti na njega, više neće biti bitno, no najbitnije je ostvareno - poruka je poslana. Ako već govore da treba educirati te koji su bacali kamenje, ja bih pokušao s metodom da im se objasni da će im se svaki kamen koji bace duplo odbiti nazad jer će na temelju takvih incidenata pederi moći glasnije vikati kako su ugroženi i tražiti sve više i više prava i love. Tako da se iz više kuteva može osuditi bacanje kamenja i vikanje da nekog treba ubiti. Šira slika i tako to :)
Ovih 8000 Spličana bi puno više postiglo da su išli organizirati potpisivanje peticije referenduma o (ne)izglasavanju zakona o istosplolnim zajednicama. Pa neka narod odluči. Bez potrošenih kamenja i glasnica :mrgreen:

Kako čujem, za policijsku zaštitu u Splitu je angažirano 400+ policajaca, a za reprizu u Zagrebu će ih biti 700+. Pitam se koliko će svo to osiguranje i organizacija koštati, i vjerojatno vam je jasno s čijim novcima će to biti financirano.
Također, volio bih saznati koliko udruge pedera, lezbijki i sličnih dobivaju godišnje od grada/države (a brijem da će im akcija u Splitu podići primanja za odr. postotak) dok istodobno neke druge udruge redovito budu odbijene na natječajima. Da je nama samo dio love koja je ove godine potrošena na paradiranja, osiguranja, homo udruge i ostalo, mogli bi organizirati kon u rangu Fedcona. No u današnjem svijetu je prioritet da se lova troši na nešto drugo što, kako sam napisao u početku posta, nije nešto što omogućuje napredak ljudskog društva, i to mi se ne sviđa.

Korisnica Seven of Nine kaže da su te povorke/provokacije/prosvjedi/štaliveć radi toga da se dobije pravo ženidbe. Znaju li ti "aktivisti" da smo na pragu ulaska u EU, i da će se naš zakon uskladiti s onima u EU, pa ako oni uvedu takvu vrstu "ženidbe" onda ćemo i mi. To je samo pitanje vremena, i po meni je besmisleno ići "boriti se za svoja prava". Vjerojatno dobro znaju da bi se taj cilj jednako brzo ostvario i bez te male debilane za široki puk koja se prije nekoliko dana odigrala u Splitu, i za koju sam dojma da su organizatori mogli pretpostaviti što će se dogoditi, no to ih nije smetalo jer su dobili upravo ono što im i treba - snimke nereda će obići cijelu HR a i šire, a oni će dobiti ekstra medijskog prostora, ekstra para, ekstra prava, ekstra nametanja svojih vrijednosti. Nemam ništa protiv da im se daju prava u rangu braka, no bojim se da neće tu stati. Slijedeći korak će biti traženje prava na usvajanje i odgajanje djece. A tu više nisam siguran da smo u kategoriji "uglavnom nisu opasni za druge, jedino vole paradirati i trošiti puno love iz proračuna". Ne znam jesu li napravljena istraživanja kakvu posljedicu bi takav odgoj imalo na dijete i društvo općenito, no ne vjerujem da bi sve bilo baš bajno.

Uglavnom, mišljenja sam da te povorke imaju najmanje veze sa izražavanjem ponosa, a puno više sa nekim drugim stvarima koje debelo ulaze u područje politike i gospodarstva.

Komentari? :njami:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 17 lip, 2011 9:43 pm
Overlord
Overlord

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Ja nemam više šta reć kad si ti to Cviček i više nego dobro objasnio - svaka čast :hail:

Uglavnom ono što bi se po tom pitanju trebalo poduzet jest potpuno ignoriranje takvih parada i sličnih reklamiranja, jer jedino tako bi se to i ugasilo, a za prava se uvijek može izborit i na druge manje provokativne načine ;)

Osim toga, ovo u vezi da crpe lovu iz proračuna, to stvarno nije uredu s obzirom da ne vidim razloga zbog kojih bi im taj novac bio potreban osim za to reklamiranje. Mislim da bi državi bilo daleko pametnije da troši novce na udruge poput naših, a i na neke važnije stvari nego na ovakve cirkusarije :joj:

Eh da, sad nakon ovog posta jedino što mogu očekivat je hardcore pljuvanje, kao i ti Cviček čini mi se :zubo:

slika

ST battles audio/video tribute!

pet 17 lip, 2011 10:11 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Mora da je bar pola sata cvicek pisa ovaj post :mrgreen:

Inace slazen se napisanin ..neman nista dodat

sub 18 lip, 2011 1:11 am
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Ant je napisao/la:
Dokle god ljudi poput cviceka pisu postove poput gornjega potrebne su nam parade.

Cviček je to još blago napisao... Ima puno gorih slučajeva od tog njegovog, samo što mislim da je ovdje riječ o ne razumjevanju pravog problema kod velike većine.
Kao gore je spomenuo nešto tipa čime ravnopravnost homosekualaca u društvu napreduje čovječanstvo?
Isto to pitanje do prije sto godina su postavljali ljudi po pitanju žena i crnaca? Pa me samo zanima kako bi se danas gledalo na nekoga tko bi takvo što izjavio? I drugo pitanje dali je bilo "važnih ličnosti za napredak čovječanstva" među tim dviju kategorija koje su prije bile segragirane?
Mislim da bi se mnogi složili da je. Ali bi se isto tako mogli složit da takvi pojedinci nebi mogli "isplivati na površinu" da se crnci i žene nisu izborili za svoja prava. Po čemu je s homeskualcima u tom pitanju išta drugčije?

Drugo i još važnije ono što se tiče o njihovoj borbi za jednakim statusom i pravima kao sve ostale skupine društva?
Ono za što se oni bore je ne da to bude samo na "papiru", jer koliko ja znam homoseksualizam nije kazneno djelo od negdje 1983. godine ako se ne varam (neka me netko ispravi ako sam krivu godinu rekao), već da to zaživi i u praksi. Da sva ta ljudska prava koja su im ustavom zagarantirana a koja ostali ljudi uzimaju zdravo za gotovo da se oni ne trebaju bojati koristit ta svoja prava, bez da ih netko ne počne segregirati, vrijeđati ili još gore fizički napadat. To je njihova svakodnevnica. I to je ono za što se homoseksualci i lezbijke bore za promjenit i po tom pitanju ih čvrsto podržavam. Sad dali oni to rade na možda preagresivan način to je već tema za drugu raspravu, ali dali oni imaju pravo održavat gay parade, itekako imaju.

sub 18 lip, 2011 11:12 am
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Cvicek je napisao/la:

Seven of Nine je napisao/la:
Kaj vi mislite?
Po meni je sav taj show oko parada skroooz besmislen.

Pozitivna stvar je raditi na ravnopravnosti svih ljudi, razvijati civilno društvo i civilizaciju, korak po korak ići prema svijetu gotovo apsolutne tolerancije, bez gladi, bolesti, novca i svega ostalog što koči ljudski rod, ALI što se mene tiče, ako se odmaknemo iz perspektive zadnjih godina i svih medijskih i drugih izljeva i gledamo općenito na razvoj ljudskog društva - ne vidim po čemu bi se homoseksualizam trebao toliko promovirati - jer ne unapređuje ljudski rod.

Nije ideja borbe za homoseksualizam borba za unaprijeđivanje ljudskog rod... nego borba za unaprijeđivanje čovjeka. Za prava onim ljudima koji jesu LGBT da mogu biti ono što jesu i unutar tih okvira da se razvijaju kao pojedinci, neki kao učitelji, a neki kao velike ikone povijesti.
Ispod su navedeni samo od nekih koje sam c/p sa stranice http://www.lambda.org/famous.htm

Alexander the Great
*Macedonian Ruler, 300 B.C.
Socrates
*Greek Philosopher, 400 B.C.
Sappho
*Greek Woman Poet, 600 B.C.
Hadrian
*Roman Emperor, 1st-2nd c.
Richard the Lionhearted
*English King, 12th c.
Saladin
*Sultan of Egypt and Syria
Desiderius Erasmus
*Dutch Monk, Philosopher
Francis Bacon
*English statesman, author
Frederick the Great
*King of Prussia
Lord Byron
*English poet, 18th c.
Walt Whitman
*U.S. poet, author, 19th c.
Oscar Wilde
*Irish author, 19th c.
Marcel Proust
*French author, 20th c.
Colette
*French author, 20th c.
Gertrude Stein
*U.S. poet, author, 20th c.
Alice B. Toklas
*U.S. author, 20th c.
Federico Garcia Lorca
*Spanish author, 20th c.
Cole Porter
*U.S. composer, 20th c.
Virginia Woolf
*English author, 20th c.
Leonard Bernstein
*U.S. composer, 20th c.
Pope Julius III
*1550-1555
T.E. Lawrence
*English soldier, author, 20th c.
Jean Cocteau
*French writer, director, 20th c.
Charles Laughton
*English actor, 20th c.
Marguerite Yourcenar
*Belgian author, 20th c.
Tennessee Williams
*U.S. Playwright, 20th c.
James Baldwin
*U.S. author, 20th c.
Andy Warhol
*U.S. artist, 20th c.
Michelangelo
*Italian artist, 15th c.
Leonardo Da Vinci
*Ital. Artist, scientist, 15th c.
Christopher Marlowe
*Eng. Playwright, 16th c.
Herman Melville
*U.S. author, 19th c.
Horatio Alger, Jr.
*U.S. author, 19th c.
Tchaikovsky
*Russian composer, 19th c.
Willa Cather
*U.S. author, 19th c.
Amy Lowell
*U.S. author, 19th & 20th c.
E.M. Forster
*English author, 20th c.
John M. Keynes
*English economist, 20th c.
Ludwig Wittgenstein
*Australian mathematician, 20th c.
Bessie Smith
*U.S. singer, 20th c.
Noel Coward
*English playwright, 20th c.
Christopher Isherwood
*English author, 20th c.
Pier Paolo Pasolini
*Italian film director, 20th c.
Yukio Mishima
*Japanese author, 20th c.
Eleanor Roosevelt
*U.S. stateswoman, 20th c.
Julius Caesar
*Roman Emperor, 100-44 B.C.
Augustus Caesar
*Roman Emperor
Harvey Milk
*U.S. politician, 20th c.
Bayard Rustin
*U.S. Civil Rights activist, 20th c.
James I
*English King, 16th-17th c.
Queen Anne
*English Queen, 18th c.
Marie Antoinette
*French Empress, 18th c.
Melissa Etheridge
*U.S. Rock Star, 20th c.
Pope Benedict IX
*1032-1044
May Sarton
*U.S. author, (1912 - 1995)
Edna Ferber
*U.S. author, 20th c.
Elton John
*English Rock Star, 20th c.
Margaret Fuller
*U.S. writer, educator, 20th c.
Montezuma II
*Aztec ruler, 16th c.
Peter the Great
*Russian Czar, 17th-18th c.
Langston Hughes
*U.S. author, 20th c.
Pope John XII
*955-964
Madame de Stael
*French writer, 17th-18th c.
Martina Navratilova
*U.S. tennis star, 20th c.
Greg Louganis
*U.S. Olympic swimmer, 20th c.
Billie Jean King
*U.S. tennis star, 20th c.
Roberta Achtenburg
*U.S. politician, 20th c.
Barney Frank
*U.S. Congressman, 20th c.
Gerry Studds
*U.S. Congressman, 20th c.
Hans Christian Andersen
*Danish author, 19th c.
Tom Dooley
*U.S. M.D. missionary, 20th c.
J. Edgar Hoover
*U.S. director of the FBI., 20th c.
Frida Kahlo
*Mexican artist, 20th c.
Suleiman the Magnificent
*Ottoman ruler, 15th c.
Rock Hudson
*U.S. actor, 20th c.
Sor Juana Ines de la Cruz
*Mexican author, 16th c.
Ralph Waldo Emerson
*U.S. author, 19th c.
Candace Gingrich
*Gay Rights activist, 20th c.
Margarethe Cammermeyer
*U.S. Army Colonel, 20th c.
Zoe Dunning
*U.S. Military Reservist, 20th c.
Tom Waddel
*U.S. M.D., Olympic star, 20th c.
Kate Millet
*U.S. author, 20th c.
Janis Joplin
*U.S. singer, 20th c.
Rudolf Nuryev
*Russian dancer, 20th c.
Waslaw Nijinsky
*Russian dancer, 20th c.
Ernst Röhm
*German Nazi leader, 20th c.
Dag Hammerskjold
*Swedish UN Secretary, 209th c.
Aristotle
*Greek philosopher, 384-322 B.C.
Paula Gunn Allen
*Native American author, 20th c.
Angela Davis
*U.S. political activist, 20th c.
June Jordan
*U.S. author, activist, 20th c.
Rainer Maria Rilke
*German poet, 20th c.
James Dean
*U.S. actor, 20th c.
Montgomery Clift
*U.S. actor, 20th c.
Baron VonSteuben
*German General, Valley Forge
Edward II
*English King, 14th c.

Cvicek je napisao/la:
To je nekad bila jedna od seksualnih devijacija (možda kriva riječ ali ne pada mi na pamet bolja) koja je više radi politike i lobiranja, a manje radi znanstvenih činjenica sudskim odlukama prebačena iz kategorije bolesti u kategoriju preferencije. Kao homoseksualac se rađaš. Okej, isto tako se može govoriti i da se rađaš i kao pedofil ili nešto drugo, s glavnim razlikama što pedera ima više i drugima uglavnom ne rade štetu. Pa ako nema štete, neka svatko radi što želi, ali neka to ne nameće drugima kao nešto dobro ili normalno, i to nametanje još i financira iz državnog proračuna.

Nije ona sudskim odlukama izašla iz medicinske klasifikacije i DSM-IV klasifikacije, nego Američko društvo psihijatara je odlučilo da postoji dovoljan broj istraivanja koja ukazuju da ne postoji korelacija između homoseksualizma kao psihopatologije te mentalno oboljelih/zdravih pojedinaca u kognitivnom, emocionalnom i socijalnom području. Rađati se kao pedofil i rađati se kao homoseksualac nije ista stvar. Mislim kako to uopće ikad može biti isti. U prvom svoje osjećaje, doživjaje ideje namećeš djetetu te na taj način ozlijeđuješ ga i fizički i psihički - zlostavljaš, a u drugom slučaju... mislim apsurdno je to dvoje uopće uspoređivati.

E sad zašto bi ti namećao ostatku Hrvatske SF tako da organiziraš konvenciju u razini fedcona i to ti plaćaju ljudi koje to uopće ne zanima...

Cvicek je napisao/la:
Zadnjih par desetaka godina su homoseksualci jako dobili na važnosti radi toga što su se dobro organizirali, krenuli s lobiranjem, i danas imaju velik utjecaj na medije (i raznorazne institucije), i time koliko-toliko uspješno mijenjaju javno mijenje. Gledam vijesti zadnjih dana, i uglavnom se sve vrti oko osuđivanja nasilja. Okej je osuditi nasilje bilo kakve vrste, no oni koji su kontra takvih parada (dakle ne za nasilje) gotovo i ne dobijaju minutažu da izreknu svoj stav, ili ih se prikazuje kao karikature. U vijestima (mislim da se radi o dnevniku Nove TV) su se voditelji pitali, čini mi se ne posprdno, hoće li bilo tko tko nešto kaže kontra povorke biti procesuiran kao huškaš koji navodi ljude na nasilje :shock: Mislim da se spominjala izjava Keruma da je protiv takvih parada (i time on huška bacanje kamenja?! :joj: ), kao i crkva jer, pazi sad, nije uberoštro osudila nasilje :shock: Neovisno o konkretnim primjerima, sad se svakoga tko je protiv gej povorka (neovisno je li kontra nasilja ili ne) diskretno stavlja u koš sa homofobima. Hoće li se i mene radi ovog posta kazneno goniti?! :lol:

S ovim se slažem... ne smiješ ni reć da ti se parada ne sviđa a da te neki ne pogledaju... oooo homofob... slažem se totalno. No ostaje činjenica da su neki crkveni/državni nešto nešto bili jako glasni protiv LGBT zajednice do te mjere da su pozivali na nasilje... jako ružno...

Cvicek je napisao/la:
Jučer na vijestima govore da će jedan od onih što su vikali dobiti godinu dana zatvora. Mogu se kladiti da je to samo napumpavanje činjenica, i da kad dođe do suda, on u najboljem slučaju biti osuđen na uvjetno. Do onda će svi zaboraviti na njega, više neće biti bitno, no najbitnije je ostvareno - poruka je poslana. Ako već govore da treba educirati te koji su bacali kamenje, ja bih pokušao s metodom da im se objasni da će im se svaki kamen koji bace duplo odbiti nazad jer će na temelju takvih incidenata pederi moći glasnije vikati kako su ugroženi i tražiti sve više i više prava i love. Tako da se iz više kuteva može osuditi bacanje kamenja i vikanje da nekog treba ubiti. Šira slika i tako to :)
Ovih 8000 Spličana bi puno više postiglo da su išli organizirati potpisivanje peticije referenduma o (ne)izglasavanju zakona o istosplolnim zajednicama. Pa neka narod odluči. Bez potrošenih kamenja i glasnica :mrgreen:

Zašto bi o istospolnim zajednicama glasali oni koji neće biti u njima... Pa ne radi se o nekoj stvari koja se tiče cijele države kao npr. o nesposobnoj vladi.

Cvicek je napisao/la:
Kako čujem, za policijsku zaštitu u Splitu je angažirano 400+ policajaca, a za reprizu u Zagrebu će ih biti 700+. Pitam se koliko će svo to osiguranje i organizacija koštati, i vjerojatno vam je jasno s čijim novcima će to biti financirano.
Također, volio bih saznati koliko udruge pedera, lezbijki i sličnih dobivaju godišnje od grada/države (a brijem da će im akcija u Splitu podići primanja za odr. postotak) dok istodobno neke druge udruge redovito budu odbijene na natječajima. Da je nama samo dio love koja je ove godine potrošena na paradiranja, osiguranja, homo udruge i ostalo, mogli bi organizirati kon u rangu Fedcona. No u današnjem svijetu je prioritet da se lova troši na nešto drugo što, kako sam napisao u početku posta, nije nešto što omogućuje napredak ljudskog društva, i to mi se ne sviđa.

Ovo uopće ne može se raspravljati po meni... Svaka grupa, svaki pojedinac, kakav god bio... ima pravo prosvjedovat ili na mirno okupljanje... dužnost države je da zaštiti svakog pojedinca kako oni misle da je najbolje... sad... ne bi ni bila tolika potreba za policajcima da nema onih koji dovode te ljude u opasnost. ja ne znam kolika su se novčana sredstva morala potrošit da 200 ljudi prošeta rivom... evo...ne znam... vjerovatno bogatstvo...

Cvicek je napisao/la:
Korisnica Seven of Nine kaže da su te povorke/provokacije/prosvjedi/štaliveć radi toga da se dobije pravo ženidbe. Znaju li ti "aktivisti" da smo na pragu ulaska u EU, i da će se naš zakon uskladiti s onima u EU, pa ako oni uvedu takvu vrstu "ženidbe" onda ćemo i mi. To je samo pitanje vremena, i po meni je besmisleno ići "boriti se za svoja prava". Vjerojatno dobro znaju da bi se taj cilj jednako brzo ostvario i bez te male debilane za široki puk koja se prije nekoliko dana odigrala u Splitu, i za koju sam dojma da su organizatori mogli pretpostaviti što će se dogoditi, no to ih nije smetalo jer su dobili upravo ono što im i treba - snimke nereda će obići cijelu HR a i šire, a oni će dobiti ekstra medijskog prostora, ekstra para, ekstra prava, ekstra nametanja svojih vrijednosti. Nemam ništa protiv da im se daju prava u rangu braka, no bojim se da neće tu stati. Slijedeći korak će biti traženje prava na usvajanje i odgajanje djece. A tu više nisam siguran da smo u kategoriji "uglavnom nisu opasni za druge, jedino vole paradirati i trošiti puno love iz proračuna". Ne znam jesu li napravljena istraživanja kakvu posljedicu bi takav odgoj imalo na dijete i društvo općenito, no ne vjerujem da bi sve bilo baš bajno.

Prvo jedan članak... prvi koji dobiješ kad utipkaš u google neke riječi... http://www.rossde.com/editorials/childrenofgays.html, znam sigurno da ih ima još...

posebno sam osjetljiv na djecu jer radim s njima već duže vrijeme u raznoraznim institucijama gdje nemaju ni roditelje, ili još gore imaju ih a ne žele ih... ovdje se ne radi o tome kakav je tko po orijentaciji ili ne znam čemu već... nego može li netko biti roditelj ii ne... al ti to ne znaš jer nemaš djece... imaš jako dobrih roditleja iz heteroseksualnih obitelji i loših gay roditelja u svijetu, ali jednako i obratno... i više nego ovo prvo...

Zadnja izmjena: Mimi Sky; ned 19 lip, 2011 2:26 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

neprimjeren rječnik

sub 18 lip, 2011 12:10 pm
Profil Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
I evo odvojio bih malo... može prijedlog za jedan film svima... možda bi cvičeku bio zanimljiv...

Prrayers for bobby... ako ste zainteresirani..pa bih onda volio malo proćakulat o nekim stvarima koje su tamo iznešene na vidjelo...

sub 18 lip, 2011 12:12 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Miki uzalud trošiš živce, vrijeme i riječi.
Oni su jednostavno takvi i neće se promjenit ma koliko god dao valjanjih argumenata u suprotno.
To je tako već naučeno, ići tako linijom manjeg otpora.
Prihvatiti ono što je opće prihvačeno mišljenje kao ispravno, bez vlastitog analiziranja i preispitivanja ili ičega drugog.
Još ironičnije je kad takvo što čuješ od skupine ljudi koju se isto tako segregacijski doživljava tj. od Trekkija.
Čak i pustimo tu poruku Treka gdje se promovira tolerantnost i suživot s različitostima za koju pretpostavimo da fanovi Treka bi ju trebali podržavati i pokušavati živjeti prema tome.
Ali ono ajde ostavimo to po strani kao nešto tipa bježanje od stvarnosti i takvi slični epiteti koji se prepisuju Trekkijima.
No čovjek bi barem pomislio da bi ti isti Trekkiji s obzirom na to kakvo je sveopće javno mišljenje o njima mogli razumjeti želje i nade druge izopčene skupine društva i suosjećati s njihovim ciljevima.
I zato ta činjenica ovoj dvoličnosti daje novu razinu čuđenja.

sub 18 lip, 2011 1:35 pm
Make it so
Make it so

Ant je napisao/la:
Dokle god ljudi poput cviceka pisu postove poput gornjega potrebne su nam parade.

Nije cvicek bas nesto krivo napisa :|

Pride je nikakav aktivizam posebno kad se naglasava da je borba za gay prava ..iako u sustini se radi o necem potpuno drugacijem ..borbi za prava sexualnih i rodnih manjina a to ti je cili spektar od prosjecnog alternativca do homosexualne osobe ..tako da je fokusirat se na gay prava je pomalo neposteno prema drugima iz cilog spektra

Jucer mi se nije dalo pisat nesto ..jedino sta se neslazem je da se sexalnost u smislu homosexualnosti uzima ko "bolest" jer to i nije ..uostalom svi su ljudi parcijalno bisexualni znaci samim time i parcijalno homosexualni ..barem na nekoj manjoj psihickoj mjeri

Druga stvar ..uistinu se i radi baren minimalno o izgovoru za dobivanje novaca od drzave ..jer realno to sve spada u nekakav "manjinski folklor" a to drzava uvik ima obavezu financirat ..pitanje je zapravo dal je to uopce logican aktivizam ...mozda bi bolje bilo edukaciju spojit sa nekom opcom edukacijom o ljudskim pravima ..po kojima svak ima pravo bit s nekim ko zeli bit s njim i sebe predstavljat svitu na sebi svojstven nacin ..s druge strane ..nije li mozda pride nekakvo getoiziranje unutar drustva ?

Nisan ja protiv pride-a samo nekuzin smisao ..on je nesto "vazan" a u biti je potpuno irelevantan

Citat:
No ostaje činjenica da su neki crkveni/državni nešto nešto bili jako glasni protiv LGBT zajednice do te mjere da su pozivali na nasilje... jako ružno...

Dašo ..problem crkve je to sta ponekad neshvaca koliko njihove poruke u svitu u biti dobivaju na tezini ..pa bi mozda tribali pazit sta govore , jer nemozes konstantnim prozivanjen nekog da je bolestan ..stvorit ozracje tolerancije na razlicito

Citat:
Zašto bi o istospolnim zajednicama glasali oni koji neće biti u njima... Pa ne radi se o nekoj stvari koja se tiče cijele države kao npr. o nesposobnoj vladi.

Pa nemozemo bas politicare birat po sexualnoj orijentaciji ..za glasanje o istospolnim vezama u kojima bi to glasali ljudi te orijentacije ..bi bila potribna neka "gay kvota u saboru" a to mi je glupo ..ponovno getoiziranje

Citat:
Ovo uopće ne može se raspravljati po meni... Svaka grupa, svaki pojedinac, kakav god bio... ima pravo prosvjedovat ili na mirno okupljanje... dužnost države je da zaštiti svakog pojedinca kako oni misle da je najbolje... sad... ne bi ni bila tolika potreba za policajcima da nema onih koji dovode te ljude u opasnost. ja ne znam kolika su se novčana sredstva morala potrošit da 200 ljudi prošeta rivom... evo...ne znam... vjerovatno bogatstvo...

Ovo je istina ..ali opet trosak definitivno , s druge strane ponekad bi i organizatori tribali birat sta sigurniju rutu ..naprimjer u splitu su minjali rutu i primistili je na rivu ..iako se zna da je na rivi mozda vjerojatnost incidenta veca od nekog drugog mista

Citat:
posebno sam osjetljiv na djecu jer radim s njima već duže vrijeme u raznoraznim institucijama gdje nemaju ni roditelje, ili još gore imaju ih a ne žele ih... ovdje se ne radi o tome kakav je tko po orijentaciji ili ne znam čemu već... nego može li netko biti roditelj ii ne... al ti to ne znaš jer nemaš djece... imaš jako dobrih roditleja iz heteroseksualnih obitelji i loših gay roditelja u svijetu, ali jednako i obratno... i više nego ovo prvo...

Istina ..doduse ako se neradi o sirocetu ..malo je neobicno kad dite ima tri ili cetiri roditelja ..jer da bi imali dite ..tribaju ga ili napravit ili posvojit ..jer ko gay par nemogu oboje bit bioloski roditelji ..porvojeno dite ih vec ima a neposvojeno da bi doslo na zivot mora imat roditelja drugog spola ..a onda samo jedan od gay roditelja moze bit bioloski roditelj :-k

No ..nekuzin zasto ti s predrasudama odgovaras na cvicekove teze , ja nigdi nisan vidija da on ime neke homodobne stavove ..vise da ima skepsu prema određenim tezama unutar te grupe

Inace unutar pride grupe ima bar dvi skupine ljudi diskriminiranije od homosexualaca

sub 18 lip, 2011 3:43 pm
dr.med.
dr.med.

Ja inače govorim o cijeloj LGBT zajednici... i ne kažem da su sve premise ispravne... ali poljubit se na ulici... ne možeš mi reć da to netko nema pravo...

I daleko od toga da imam predrasude prema cvičekovim razmišljanjima... ja sam ponudio svoja razmišljanja suprotna njegovim... a sama činjenica da se zvonko uhvatio na njih ( a ne poznajem nekog tko je veći homofob od njega:) sry...) mi pomalo vuku na homofobiju...

sub 18 lip, 2011 5:19 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Nekako sumljam da je cvicek homofob

sub 18 lip, 2011 5:23 pm
dr.med.
dr.med.

ne znam... često zna reć... sve je to uredu al tri metra od mene... :mrgreen:

sub 18 lip, 2011 5:38 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Miki je napisao/la:
Citat:
Okej, isto tako se može govoriti i da se rađaš i kao pedofil ili nešto drugo, s glavnim razlikama što pedera ima više i drugima uglavnom ne rade štetu.

A ovo mi je još retardiranije. Neki dan je neki pop izvalio da će uskoro paradirati i pedofili.

Tko o čemu, pop o pedofiliji. Klasika.

Miki je napisao/la:
Ne znam čemu trpanje pedofila i homića u isti koš.

Ljudi gledali Ottu Barića kod Stankovića i promijenili program prije nego mu je Aco spustio. :zubo:

sub 18 lip, 2011 6:03 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Post Re: Interes ko izvor bilo kakve diskriminacije ?
captain je napisao/la:
Ti i cura se ozenite ..zelite imat unuke ..sin postane gay i nemoze imat unuke ..plus kod tradicionalnijih obitelji "loza" to jest prezime se ne prenosi dalje i eto sukoba interesa :mrgreen:

Vidin da uopce niste razmislili o pitanju :mrgreen:

Prema nekoj logici svaka se diskriminacija moze svesti na sukob interesa a svaki sukob interesa se moze dovest i do osobne razine

Da, podržavam prava homoseksualaca da osnivaju obitelji zato jer se bojim da će mi sin biti homić. Bravo! Nobel!

ned 19 lip, 2011 1:43 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 229 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: