Sada je: ned 06 ruj, 2026 7:11 am.

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 38 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
 Definicija Bosanca i Hercegovca 
Autor/ica Poruka
Defender of Earth

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Post Re: Scott Bakula - Hrvat
RAI'TARA je napisao/la:
Stvar je u tome da hercegovina nije regija bosne niti bosna regija hercegovine. To je federacija.

Naša zemlja se ne zove federacija Dalmacije, Istre, Zagorja i Slavonije, već se zove Hrvatska jer su to dijelovi Hrvatske.

Kod Bosne i Hercegovine stvar je drugačija, Bosna je jedna cjelina, Hercegovina druga i one zajedno čine federaciju.

Što se tiče hercegovaca, sve koje znam sebe smatraju hrvatima, i od njih sam i saznala to da su hercegovci hrvati koji žive u toj zemlji.

Pogrešno, Bosna i Hercegovina je Federacija ne zbog Hercegovine već zbog Republike Srpske... i to je to. I kao što sam rekao Hercegovina nema status autonomije... a republika Srpska ima i u tome je razlika...
Onda što se tiće Hercegovaca... ja ću samo postaviti protupitanje.
Ako se oni smatraju Hrvatima zašto žive u Hercegovini koja nije dio Republike Hrvatske? Ako toliko vole Hrvatsku zašto ne žive u toj istoj Hrvatskoj? Prije nego nastavimo s raspravom molio bi da mi netko odgovori na ova pitanja... hvala unaprijed!

ned 05 tra, 2009 6:24 pm
So Say We All

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post Re: Definicija Bosanca i Hercegovca
Imate takvih država na pretek u svijetu, jedan primjer je Švicarska.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

ned 05 tra, 2009 6:24 pm
Profil ICQ
So Say We All

Suikotreki je napisao/la:
Ako se oni smatraju Hrvatima zašto žive u Hercegovini koja nije dio Republike Hrvatske? Ako toliko vole Hrvatsku zašto ne žive u toj istoj Hrvatskoj? Prije nego nastavimo s raspravom molio bi da mi netko odgovori na ova pitanja... hvala unaprijed!

Ja ne vjerujem da čitam ovakvo pitanje.
Pa žive u hercegovini jer im je tu didovina što bi se reklo u narodu, po tvojoj logici svi iseljenici bi se trebali vratiti u RH ako je toliko vole.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

ned 05 tra, 2009 6:26 pm
Profil ICQ
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
dašo je napisao/la:
Nemate vi tu šta razmišlajt ne razmišljat
ustroj Bih je najkompliciranij u povijesti ustroja.... vama je dovoljno da znate da je FbiH jedna država s pravom teritorija od 51% čiji je glavni grad Sarajevo a u njoj žive tri konstitutivna naroda.... i to je to....

Eto napokon da netko razumije o čemu govorim.
Bosna je Federacija zbog dvije države u jednoj.
Jedna je Bosna i Hercegovina... a druga je Republika Srpska...
I to je ono što Bosnu čini Federacijom.

ned 05 tra, 2009 6:27 pm
So Say We All

dašo je napisao/la:
Nemate vi tu šta razmišlajt ne razmišljat
ustroj Bih je najkompliciranij u povijesti ustroja.... vama je dovoljno da znate da je FbiH jedna država s pravom teritorija od 51% čiji je glavni grad Sarajevo a u njoj žive tri konstitutivna naroda.... i to je to....

Eto napokon da netko razumije o čemu govorim.
Bosna je Federacija zbog dvije države u jednoj.
Jedna je Bosna i Hercegovina... a druga je Republika Srpska...
I to je ono što Bosnu čini Federacijom.

Sad si sam sebi rekao opreku.

Može se država zvati i ujedninjena federacija Planeta Mliječne staze, ali ako u njoj žive uz ostale narode i Hrvati, onda su oni Hrvati i točka.

[Prikaz] Spoiler:

ned 05 tra, 2009 6:29 pm
Profil ICQ
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
RAI'TARA je napisao/la:
Stvar je u tome da hercegovina nije regija bosne niti bosna regija hercegovine. To je federacija.

Naša zemlja se ne zove federacija Dalmacije, Istre, Zagorja i Slavonije, već se zove Hrvatska jer su to dijelovi Hrvatske.

Kod Bosne i Hercegovine stvar je drugačija, Bosna je jedna cjelina, Hercegovina druga i one zajedno čine federaciju.

Što se tiče hercegovaca, sve koje znam sebe smatraju hrvatima, i od njih sam i saznala to da su hercegovci hrvati koji žive u toj zemlji.

Pogrešno, Bosna i Hercegovina je Federacija ne zbog Hercegovine već zbog Republike Srpske... i to je to. I kao što sam rekao Hercegovina nema status autonomije... a republika Srpska ima i u tome je razlika...

Krivo. Bosna i Hercegovina, je ime zemlje, ne Bosna. Hercegovina nije dio Bosne.
Oni su hrvati koji su tu već naraštajima još kad je taj dio zemlje bio dio hrvatske i dio Dubrovačke republike.
Politika se promjenila, ali ljudi su ostali ondje gdje jesu u svom domu.

slika

ned 05 tra, 2009 6:34 pm
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill

Ja bih stvarno volio da vi prestanete pisat o ovim stvarima jer bubate ko majmun ku*cem....
Dakle mi smo ovdje jer smo ovdje od davnina.... ali nismo nimalo manje hrvati nego vi.... imamo komad papira koji to dakazuje...dok neki hrv gradoviza vrijeme rata su bili pošteđivani... mislim na dalmaciju... naše su bombardirali.... dok neki "hrvati" su se skrivali moji roditelji su išli u rat.... i zato nemojte mi govorit o tome jesmo li mi hrvati ili nismo.... hrvatom te ne čini mjesto gdje živiš... za biti hrvat ipak treba malo više od toga....

ned 05 tra, 2009 6:34 pm
Profil Web stranica
So Say We All

Ova tema je otišla predaleko, Rai'Tara je dala mapu koja sve dokazuje. Suiko i ostali neka ponove lekciju iz povijesti a ovo ide pod ključ.

[Prikaz] Spoiler:

ned 05 tra, 2009 6:36 pm
Profil ICQ
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 38 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: