|
Sada je: čet 27 kol, 2026 1:15 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Umjetna oplodnja
@Modesty, RKC se vjerojatno najviše spominje zato jer je najglasnija u osuđivanju tih i sličnih tehnlogija, i to što nam je najbliža i večina nas je najviše uoznata s tom vjerom.... ja ne smatram ni da je gora ni bolja od drugih vjera po tom pitanuju (a i nisam upoznat previše s drugim vjerama) Slično pitanje tome o reinkarnaciji bi bilo i imaju li klonovi "dušu" (pod uvjetom da ju ostali ne-GMO ljudi imaju  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 18 ožu, 2009 12:20 am |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Odgovor za Cvičeka Ako bi Crkva počela odobravati korištenje i uporabu kondoma to bi se izravno kršilo sa 6.Božjom zapovijedi koja glasi: ˝Ne sagriješi bludno!˝ A prema toj zapovijedi, i ostalima koje su nađene na planini Sinaj, svaki seks izvan braka je grijeh i nedopustiv a ako bi se poštivalo crkvu i seks konzumiralo samo u braku kondomi i slični rekviziti nikada nebi bili potrebni.
To je isto kao da savjetuješ da kapetani ne poštuju Prime directive
|
| sri 18 ožu, 2009 12:25 am |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Umjetnu oplodnju treba dopustiti samo ljudima koji su duže vrijeme u braku i ne mogu imati djecu a ne sad svima a pogotovo ne istospolnim zajednicama. Osobama koje žive kao samci dozvolio bih da smiju posvajati djecu jer djeca moraju živjeti u hrvatskom i katoličkom duhu a to zasigurno neće moći kod ˝gay˝posvojitelja ili skrbnika ............
|
| sri 18 ožu, 2009 12:29 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Cvicek je napisao/la: @Modesty, RKC se vjerojatno najviše spominje zato jer je najglasnija u osuđivanju tih i sličnih tehnlogija, i to što nam je najbliža i večina nas je najviše uoznata s tom vjerom.... ja ne smatram ni da je gora ni bolja od drugih vjera po tom pitanuju (a i nisam upoznat previše s drugim vjerama) Slično pitanje tome o reinkarnaciji bi bilo i imaju li klonovi "dušu" (pod uvjetom da ju ostali ne-GMO ljudi imaju  ) To nema logike. Znači ako duša postoji, jednojajčani blizanci ju nemaju jer su oni prirodni klonovi.Svaki čovjek je čovjek, genetskim ispitivanjem ili bilo kakvim medicinskim ispitivanjem. Bilo bi nemoguće utvrditi jeli začet umjetnom oplodnjom i jeli klon.
Druga stvar da Katolička crkva je ta koja osuđuje umjetnu oplodnju, ne ostale vjere. Kao što sam već rekla, rijetke su one vjere koje ju osuđuju. 
|
| sri 18 ožu, 2009 12:33 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
PrincMatias je napisao/la: Umjetnu oplodnju treba dopustiti samo ljudima koji su duže vrijeme u braku i ne mogu imati djecu a ne sad svima a pogotovo ne istospolnim zajednicama. Osobama koje žive kao samci dozvolio bih da smiju posvajati djecu jer djeca moraju živjeti u hrvatskom i katoličkom duhu a to zasigurno neće moći kod ˝gay˝posvojitelja ili skrbnika ............ To su gluposti. Tko si recimo ti da govoriš tko će imati djecu i kako će ju odgajati.
Svi imaju pravo na razmnožavanje, bili samci ili u braku, heteroseksualci ili homoseksualci. Svi bi ljudi trebali imati jednaka prava, a ne postojati povlaštene skupine ljudi. 
|
| sri 18 ožu, 2009 12:36 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Podržavam umjetnu oplodnju. Članak 16 Opće deklaracija o pravima čovjeka kaže. Citat: 1. Punoljetni muškarci i žene imaju pravo na sklapanje braka i osnivanje obitelji bez ikakvih ograničenja glede rase, nacionalnosti ili vjere. Oni imaju ista prava prilikom sklapanja braka, u braku i tijekom razvoda. 2. Brak se može sklopiti samo uz slobodan i potpun pristanak osoba koje stupaju u brak. 3. Obitelj je prirodna i temeljna društvena jedinica, i ima pravo na zaštitu društva i države. Ovdje se ne spominje na koji naćin roditelji imaju pravo dobiti djecu te bi ovu točku deklaracije trebalo proširiti i definirati umjetnu oplodnju kao jedan od naćina stvaranja novoga života.
| sri 18 ožu, 2009 12:39 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Za kondome.... fakat je "ubermoralno" propovjedati nekorištenje zaštite u zemljama gdje je velik dio stanovništva zaraženo AIDSom Kad bi bog postojao - ne bi li on smatrao širenje AIDSa većim zlom od seksa izvan braka?! Ontopic: Dakle, službeno stajalište RKC da je umjetna oplodnja zlo? ZAŠTO? I ako je tako, da li netko tko je začet umjetnom oplodnjom smije biti svečenik, ženiti se u crkvi, primati sakramente?
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 18 ožu, 2009 12:42 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
A još se može nadodati da mnogi naprave djecu samo tako ''na prirodan način'', pa ju odbacuju ili zlostavljaju.
Ljudi koji žele djecu tako jako da bi to postigli umjetnom oplodnjom ili posvajanjem ( pa bili samci ili u braku, heteroseksualci ili ne, katolici ili neke druge vjere ), će se o takvom djetetu sigurno daleko bolje brinuti nego oni prvi kojih ima jako, jako mnogo.
|
| sri 18 ožu, 2009 12:45 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Ima tu još nešto, recimo kada homoseksualni par ima djete. Prema tom djetetu ostala djeca i društvo u cjelini ima niz predrasuda koje jako negativno utjeću na osobnost toga mladog čovjeka.
| sri 18 ožu, 2009 12:46 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Tako je.
Ja smatram da je GRIJEH propovjedati protiv takvog načina začeća.
|
| sri 18 ožu, 2009 12:48 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
BrickTop je napisao/la: Ima tu još nešto, recimo kada homoseksualni par ima djete. Prema tom djetetu ostala djeca i društvo u cjelini ima niz predrasuda koje jako negativno utjeću na osobnost toga mladog čovjeka. Tu nije problem u djetetu, ni u onima koji ga odgajaju, nego u nekim pojedincima u okolini, a njih se treba mjenjati, a ne one koje odgajaju.
Sve je to licemjerno.Ja poznam curu, koju su odgojile lezbijke, pa što onda, toj curi ništa ne nedostaje.Malo sam istraživala. Katolička crkva, odnosno katolička vjera je jedina veća i poznatija vjera koja se protivi umjetnoj oplodnji.
|
| sri 18 ožu, 2009 12:49 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Moje pitanje je i dalje - ZAŠTO? Ako je to da kao da "to nije prirodno" - jer bi djeca trebala začeti iz "ljubavi" - to opet nema smisla - jer (ako me sječanje dobro služi) treba više sati spermij da dođe do jajne stanice... tako da je i umjetna i prirodna oplodnja u trenutku oplođivanja - "bez ljubavi" 
|
| sri 18 ožu, 2009 1:29 am |
|
 |
|
So Say We All
|
RAI'TARA je napisao/la: Tu nije problem u djetetu, ni u onima koji ga odgajaju, nego u nekim pojedincima u okolini, a njih se treba mjenjati, a ne one koje odgajaju.
Sve je to licemjerno.
Ja poznam curu, koju su odgojile lezbijke, pa što onda, toj curi ništa ne nedostaje. Teško je promjeniti masu, svi snamo kako je teško skiniti etiketu koju nam netko naljepi, to je tako u ljudima. Meni je osobno žao takve djece koja moraju u ranom djetinustvu trpiti prezire okoline. Iskreno se nadam da ta cura koju poznaš nema traume iz ranog djetinstva.
| sri 18 ožu, 2009 1:40 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
E bome nije vazno kako je osoba nastala jer kad ona nastane i formira se , jednako je vrijedno bice kao i svi ostali i ima iste emocije i potrebe , ja sam npr vise -manje kontra kloniranja ljudi ali ako se dogodi kloniranje i da klon prezivi , za mene je on osoba koja vrijedi nesto i ima pravo zivjet , ko i svi drugi 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 18 ožu, 2009 3:15 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
RAI'TARA je napisao/la: Svi imaju pravo na razmnožavanje, bili samci ili u braku, heteroseksualci ili homoseksualci. To baš i nije u potpunosti bistro. Homoseksualci se nemogu razmnožavati, dakle, nemaju nikakve fiziološke preduvjete da bi mogli biti trudni, stoga ne vidim zašto bi se smjeli koristiti umjetnom oplodnjom. Mogućnost trudnoće nije im dana prirodno, pa zašto onda inzistirati na umjetnom??
| sri 18 ožu, 2009 9:43 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|