|
Sada je: čet 27 kol, 2026 1:15 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sloboda govora i govor mržnje
| Autor/ica |
Poruka |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Sloboda govora i govor mržnje
Inače da nadodam, govor mržnje se tolerira u serijama i filmovima ako je dio priče. Isto kao što se u filmu može netko ubiti ili nadrogirati, to nije stvarnost već fikcija. Ali ako serija proziva gledatelje da podržu neki oblik mržnje, onda se radi o kažnjivom djelu. 
|
| pet 13 ožu, 2009 7:19 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: Star Trek i homoseksualnost
RAI'TARA je napisao/la: U Europi je stvar bitno drugačija i postoji razlog za to. A u Americi se može tužiti svaka glupost i iz toga izvući pare, tako da se nitko ne usuđuje govoriti ništa. Svi se preglumljivaju i imaju lažne srdačne osmjehe.  A sad što se tiče Amerike i njihove kulture to je definitivno slučaj za sebe. Definitivno nisam vidio veću zemlju apsurda i licemjernosti. Američka kultura koja je agresivna koja potiče rastrošnost, nasilje... a pak s druge strane vidimo Amerikance po raznim Oprah i sličnim show-ovima... gdje su svi toleranti, osječajni, ubermoralni... nešto tipa ljudi u Star Treku. Onda da ne govorimo o tom njihovom apsurdom pravosuđu... gdje osoba koja se opekla na vruču kavu dobiva 5 milijuna dolara... zato jer nigdje na etiketi nije pisalo da je kava vruča i da može opeči kožu... Mislim tamo se definitivno ne zna tko je lud... tko zbunjen... a tko normalan.
| pet 13 ožu, 2009 7:37 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Star Trek i homoseksualnost
Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: U Europi je stvar bitno drugačija i postoji razlog za to. A u Americi se može tužiti svaka glupost i iz toga izvući pare, tako da se nitko ne usuđuje govoriti ništa. Svi se preglumljivaju i imaju lažne srdačne osmjehe.  A sad što se tiče Amerike i njihove kulture to je definitivno slučaj za sebe. Definitivno nisam vidio veću zemlju apsurda i licemjernosti. Američka kultura koja je agresivna koja potiče rastrošnost, nasilje... a pak s druge strane vidimo Amerikance po raznim Oprah i sličnim show-ovima... gdje su svi toleranti, osječajni, ubermoralni... nešto tipa ljudi u Star Treku. Onda da ne govorimo o tom njihovom apsurdom pravosuđu... gdje osoba koja se opekla na vruču kavu dobiva 5 milijuna dolara... zato jer nigdje na etiketi nije pisalo da je kava vruča i da može opeči kožu... Mislim tamo se definitivno ne zna tko je lud... tko zbunjen... a tko normalan. Baš tako. Imaju jako puno zakona koji proturječe jedan drugome i koji su zastarjeli.
|
| pet 13 ožu, 2009 7:39 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ameri su tek prije nekoliko godina iz zakona nekih država izbacili stavke o robovlasništvu A što se mene tiče - slažem se s izjavom da je sloboda pojedinca treba biti apsolutna dokle god ne ugrožava druge ljude.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 24 ožu, 2009 4:46 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
CVI je napisao/la: ...sloboda pojedinca treba biti apsolutna dokle god ne ugrožava druge ljude.
Hmm..pa to i je u večini zemaja tako, i u Afganistanu, Pakistanu, Iranu.... USA, Kubi, Kini.... Problem je samo u jednome, kako definirati i tko definira to što "ugrožava druge". Tu nastaje čitava zbrka koju poznamo kroz stoljeća, tisućljeća ljudske civilizacije i koja se neće samo tako lako rasplest ako se ikad i rasplete (što nevjerujem). Temeljni "upravljač" odlukama što i kako jesu instikti našeg bića, presdrasude, religije, običajna prava, nasljedana prava, razno razne tradicije i sl. Pozdrav Ulica slobode WTC_11/9

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 24 ožu, 2009 9:59 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Cvicek je napisao/la: A što se mene tiče - slažem se s izjavom da je sloboda pojedinca treba biti apsolutna dokle god ne ugrožava druge ljude. Prekrasno. Dakle, kad mi dođe želja za iživljavanjem i ispucavanjem frustracija, slobodno mogu doći do tebe i u ranu zoru palicom razvaliti tvoj auto. To je ionako komad lima i zadovoljit će moju apsolutnu slobodu. U to vrijeme neće na ulici biti nikoga, a ti ćeš duboko spavati, pa će sve biti u savršenom redu jer ću zadovoljiti kriterij da ne ugrožavam druge ljude. Može? 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 24 ožu, 2009 4:50 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Time što bi razbijao nečiji auto bi ugrožavao slobodu drugoga  Više sloboda  Ne bi ugrožavao nikoga da recimo svoj auto ritualno iništiš na nekom usamljenom mjestu I da, kako je buco rekao, teško je sve to definirati, s time se slažem 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 24 ožu, 2009 4:54 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Cvicek je napisao/la: Time što bi razbijao nečiji auto bi ugrožavao slobodu drugoga  Više sloboda  Ne bi ugrožavao nikoga da recimo svoj auto ritualno iništiš na nekom usamljenom mjestu Koju? Tvoju slobodu posjedovanja sigurno ne jer ti ja tim činom ne branim da si kasnije popraviš auto i kupiš drugi. Možda jedino kršim tvoju slobodu da imaš miran san, no to ti mogu napraviti i ptičice koje u zoru pjevaju pod prozorom. Što se tiče ovoga o mom autu, to stoji i to je sasvim legalna stvar.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 24 ožu, 2009 4:59 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@Ternek odlično opisano! @CVI Apsolutna sloboda je nemoguća, jer nismo svi istii nemamo svi iste želje i htijenja.
Pozdrav Sing-Singova 33

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 24 ožu, 2009 5:04 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Naravno da je nemoguća, zato ide samo dotle dok ne ugrožava (na više različitih načina) druge ljude.... dakle nema apsolutne slobode  Npr. Glede naziva ovog topica - sloboda govora što se mene tiče ide sve dok ne postaje govor mržnje ili nešto slično. Ili ako se netko drogira - neka se uništava što se mene tiče, ali "popularizira" drogu mladima - neka ide u zatvor. Makar, ja bih "da sam na vlasti" ukinuo kažnjavanje za posjedovanje droge za privatnu uporabu  Slobodanja kretanja isto - vozi se gdje god hoćeš dok ne gaziš ljude i ne izazivaš nesreće .... i sl...
|
| uto 24 ožu, 2009 5:12 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
CVI je napisao/la: Npr. Glede naziva ovog topica - sloboda govora što se mene tiče ide sve dok ne postaje govor mržnje ili nešto slično.
Gle , kako rekoh uvijek je to pitanje onoga koji postavlja uvijete, što je to govor mržnje, kad on počinje , s čim on počinje... itd.. Nemožemo naše stavove nametat drugima i pričat o slobodi govora ili već čega, jer to onda više nije sloboda za onog drugog, jel tako? Pozdrav Ustajte vi Zemaljsko roblje vi....

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 24 ožu, 2009 5:29 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Svijet je sam po sebi tako nesavršen i kontridiktoran, slažem se da što je za jednog sloboda govora, za drugog je to govor mržnje, i nikada neće svi biti zadovoljni. No to ne znaći da se ne treba truditi da barem velikoj večini bude bolje 
|
| uto 24 ožu, 2009 5:31 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
CVI je napisao/la: Svijet je sam po sebi tako nesavršen i kontridiktoran, slažem se da što je za jednog sloboda govora, za drugog je to govor mržnje, i nikada neće svi biti zadovoljni. No to ne znaći da se ne treba truditi da barem velikoj večini bude bolje
Točno tako! Tu i je taj problem ili... sreća. Pozdrav Savršenstva bez mane 3

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 24 ožu, 2009 6:10 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
buco je napisao/la: CVI je napisao/la: ...sloboda pojedinca treba biti apsolutna dokle god ne ugrožava druge ljude.
Hmm..pa to i je u večini zemaja tako, i u Afganistanu, Pakistanu, Iranu.... USA, Kubi, Kini.... Problem je samo u jednome, kako definirati i tko definira to što "ugrožava druge". Tu nastaje čitava zbrka koju poznamo kroz stoljeća, tisućljeća ljudske civilizacije i koja se neće samo tako lako rasplest ako se ikad i rasplete (što nevjerujem). Temeljni "upravljač" odlukama što i kako jesu instikti našeg bića, presdrasude, religije, običajna prava, nasljedana prava, razno razne tradicije i sl. Pozdrav Ulica slobode WTC_11/9 Skroz je jasno što ugrožava ljude. 
|
| uto 24 ožu, 2009 8:09 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
RAI je napisao/la: Skroz je jasno što ugrožava ljude.
 Meni nije, pojasni mi. Pozdrav Tupastog 55

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 24 ožu, 2009 9:04 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|