| Autor/ica |
Poruka |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
 Re: Nezadovoljan Sokrat versus zadovoljna svinja
buco je napisao/la: Zna se, zadovoljna svinja ko najveći broj normalnih ljudi. Pozdrav Istinske riječi 2 Nisam ni sumnjao. 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 24 ožu, 2009 10:26 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
buco je napisao/la: Pa to moš , mislin filozofirat i ka "zadovoljna svinja" i to još kako! Vidi mene. Kak' ti nije stalo do sriće i zadovoljstva... hmmm? Tu neko nekog da ne rečen.. Pozdrav Ptice trkačice 1 Pa nije.  To može doći kao usputna pojava nečeg, a i ne mora, no nije mi izravan cilj. Na primjer, radije bih bila duboko nesretna cijeli život, ali imala puno vrlina, nego obrnuto. Doduše, ako ispunim ono do čega mi je stalo (pamet i vrline), zadovoljstvo može doći kao usputna posljedica, što mi, dakako, ne bi bilo krivo, ali ne težim tome. Hoću reći, kad zamišljam kako bi bilo idealno, ne zamišljam se sretnu, nego pametnu, koja zaslužuje zahvalnost itd. Citat: Cviček je napisao/la: Kako ti ne bi bilo stalo do sreće i zadovoljstva (pogotovo ako nije u sukobu s inteligencijom, etičnošću i filozofijom.
Meni je važno i jedno i drugo Pa ne tjeram je ako se pojavi, a nije u sukobu s navedenim (osim ako nisam u fazi samokažnjavanja, zna se i to povremeno pojaviti), ali nije mi to cilj. To može biti samo pozitivna nuspojava.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| uto 24 ožu, 2009 10:32 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ja bi radje bila zadovoljna svinja. 
|
| uto 24 ožu, 2009 10:49 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
RAI'TARA je napisao/la: Ja bi radje bila zadovoljna svinja.  aaa sad kopiraš bucu.... jadno 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 24 ožu, 2009 10:57 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
zadovoljna svinja *bar sam iskrena 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| sri 25 ožu, 2009 12:11 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
. je napisao/la: Na primjer, radije bih bila duboko nesretna cijeli život, ali imala puno vrlina, nego obrnuto Sve ovisi tko definira što je to pametno, sretno, nesretno... tj kako mi to doživljavamo. Tako je i pitanje posstavljeno s ono ...ILI... koje ne ostavlja mjesta dvojbi. ILI si nezadovoljni Sokrat ILI si zadovoljna svinja ostalih kombinacije nema. Nemoože "jare i pare" ili ona "što bi bilo kad bi bilo dali bi bilo...". Pitanje je više nego jasno i jasno implicira na što se ono odnosi, na naše poimanje Sokratodkog(društvenop nametnutog) odnosno iskonskog (ljudskog) tu je veznik ili. Filozofija i društvene stege ((Sokrat)) ili prirodno, neobuzdano (ljudsko) , iskonsko) ((svinja)). To je umaskirano u Sokratovsko ili svinjsko. Čovijek sputan brojnim društvenim stegama nemože bit nikad stvarno zadovoljan kao nesputan, neobuzdan. Eh sad kako pomiriti j"are i pare" tim se bave filozofi , vračevi, političari, peiholozi, psihijatri... od pamtivijeka. Lore je napisao/la: aaa sad kopiraš bucu.... jadno Lore nemioj tako. @RAI je rekla kako misli da bi postupila. Uostalom 6 glasova je za (svinjsku verziju). Nego kako si prošao na... "kemijanju" u Puli? Po Sokratovski ili.... khm..?  I da, nemoj mi samo reć da si ka Sokrat? Pametan smo svit. Pozdrav Svinjskih rebarca 55

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 25 ožu, 2009 3:10 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Lore je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ja bi radje bila zadovoljna svinja.  aaa sad kopiraš bucu.... jadno  Ne, ja sam prva koja je glasovala za tu opciju. 
|
| sri 25 ožu, 2009 7:35 pm |
|
 |
|
The Traveler
|
Citat: Nego kako si prošao na... "kemijanju" u Puli? Po Sokratovski ili.... khm..?  Nisam još išao. Natjecanje je od 29.3 do 1.4.
|
| čet 26 ožu, 2009 10:31 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
Nezadovoljan sokrat Jer je ipak se bolje isticati od vecine 
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| čet 26 ožu, 2009 11:01 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
5:6 i nije baš neka manjina. 
|
| čet 26 ožu, 2009 11:30 pm |
|
 |
|