Sada je: čet 17 ruj, 2026 6:58 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 123 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
 Da li slušate Thompsona? 

Da li slušate Thompsona?
Da 29%  29%  [ 8 ]
Ne 71%  71%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 28

Da li slušate Thompsona? 
Autor/ica Poruka
Über Trekker
Über Trekker

Post Re: Anketa:Da li slušate Thompsona?
ne

sub 29 ruj, 2007 12:36 pm
Profil ICQ
Captain
Captain

TerNek je napisao/la:
Njegovo vrijeme je davno prošlo samo što on (i puno ljudi) to još ne shvaća.

Njegovo vrijeme nikad nije ni bilo :D

Kunic, ocito ste ti i T'Grel usamljeni u misljenju :> Mada bi za nekog tko poznaje povijest ocekivao da ima malo drugacije misljenje ;>

sub 29 ruj, 2007 4:52 pm
Profil ICQ Web stranica
Predsjednica
Predsjednica

Spol: Ženski
Naj Serija: TOS
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: Human
...nedo Bog većeg zla...
nema šanse da to slušam-al i ne osuđujem ljude koji ga slušaju/ko voli nek izvoli :wink:

ned 30 ruj, 2007 6:04 pm
Inquisitor
Inquisitor

ne slusam ga...
kao glazbenik... hrvatski prosjek
inace ... sto saznam prek medija (a znamo koliko su precizni i fer mediji :) ) je lose

pon 01 lis, 2007 12:56 am
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Bolje bi bilo da ne komentiram...
Znam da ovdje na Forumu ima puno ljudi drugih vjera i vjeroispovijesti i sam sam ovaj vikend boravio u dijelu Siska u kojemu žive muslimani, pravoslavci i katolici...
Znam sadržaj njegovih pjesama, ali isto tako znam da će Thompsona ljudi i dalje slušati...
Ljudi vjerujte mi vi ste u manjini, ak ne na ovom Forumu onda sigurno općenito u Hrvatskoj...

Skoro sam zaboravio ima i drugih stvari osim Star Treka i ovog Foruma...
Gledam i volim Star Trek, al ipak uživam u drugim stvarima. Znam da će neki ljudi ovo krivo protumačit kao i uvijek, al iskreno nije me briga...

pon 01 lis, 2007 10:57 am
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Cavoglave su mi prije cca 15 godina bile zakon pjesma (uz Hrvatine, Moju Domovinu i druge). Koliko god da sam protiv militarizma, ekstremnog nacionalizma i slicnim "izama", tada nam je trebalo tako nesto, da ti 'dize moral' dok camis u podrumu dok su uzbune.

Kasnije mi je postao bezveze jer se ne nalazim u njegovim pjesmama, barem onih par koje sam jos cuo (u biti nisam ga nikad zaozbiljno slusao, samo ponekad vidio spot ili cuo pjesmu na radiju ... pokoji stih "oj zagoro lijepa li si" ili kako vec..)
I nije me bilo ni bilo briga zasto su on i Severina najpopularniji pjevaci u HR.... slusam sta volim.
Cujes komentare glede njegove povezanosti s 'velikim U' ali te ne dira previse zuta stampa, u rangu "tko koga" u hr estradi ili sta trenutacno radi Paris H.

A kad sam prije par godina cuo stihove o Gradisci... klupko se odmotalo, nije to "samo" ljubav prema svojoj domovini u pitanju...
Otpisao sam ga zauvijek.
Nije mi jasno kako nije zavrsio u zatvoru ili bar na sudjenju (u biti "previse" mi je jasno) ... sve se (ako se ne varam) zavrsilo samo na obavjesnom razgovoru.

Ukratko, ima pjesme koje mi nisu zanimljive i jos brije na klanje drugih nacionalnih manjina.... tako da mi drag ne moze biti nikako....
mozda ovo ne bi trebao napisati al je*iga : A Corba, prokleto us*a*o sm*ce cet*icko, za razliku od Thomsona ima tako dobre pjesme, neke bih mogao potpisati od rijeci do rijeci kao svoja vlastita iskustva i razmisljanja. Ali to je vec neka druga tema....

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 02 lis, 2007 4:41 pm
Counselor
Counselor

ne pada mi na pamet

uto 02 lis, 2007 8:20 pm
Admiral
Admiral

Nisu sve njegove pjesme onakve kakve je Cvicek naveo. Priznajem ima ih. Ne slušam ni ja Thompsona 24 sata dnevno, ali ponekad mi dođe da čujem koju njegovu pjesmu. Neko vrijeme čak ga uopće nisam ni slušao, ali pjesme kao što su "Sine moj"; "Moj dida i ja"; "Neću izdat ja" zauvijek će mi ostati u srcu.
Znam da nitko to nije reko, ali da nebi bilo nismo znali: nisam fašista. Jer to bi značilo da su i neki svećenici fašisti (osobno znam dvojicu koji ga slušaju).

Molim moderatore da zakljuće ovu temu za svaki slućaj.

čet 04 lis, 2007 9:52 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: Hrvatski kraljevi (HRT)
Cvicek je napisao/la:
Thompson često koketira s fašizmom

Moooolim?! :shock: Jesi ti, čovječe, ikad čuo ijedan stih Markovih pjesama, koje govore samo o ljubavi, vjeri i Domovini?

No, kako reče Marko, i ima potpuno pravo: "Domoljublje prozvali fašizam, tako brane njihov komunizam, jeftina demagogija."

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pon 26 ruj, 2011 6:09 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
O stihovima nekih pjesama koje je Thompson izvodio a koje govore o 2 gradića, mesarnici i rijeci, svatko tko želi može se više informirati na wikipediji ili nekom sličnom sajtu, i donjeti svoj zaključak. A ako je Perković stvarno ono izjavio, to govori više o njemu nego o njegovim kritičarima ;)
No on nije tema ovog topica, moja poanta je dane bi htio da ima veze sa serijom...

_Oz je napisao/la:
S druge strane, Četverored je vjerojatno najnesuptilniji propagandni uradak koji sam osobno ikad vidio. Premijerno prikazan na HRT1, u udarnom terminu (nakon dnevnika), 02. sječnja 2000., usred predizborne šutnje. :zubo:
Upravo tako :thumbs2:

Baš si razmišljam i da li će imati i kakav utjecaj na potporu građana pristupu EU ... kraljevstvo, neovisnost, svoj na svome i takoto... :-k

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 26 ruj, 2011 8:38 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Banujte Miroslava zbog njegovog fašističkog avatara. :D

pon 26 ruj, 2011 8:38 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Daj miki ne govori gluposti :roll:

Ne ulazeci u detaljnije politiku osobnog gledanja na stvari (mozda ipak uđen malo) ..nazalost u ovom smo slucaju cijepidlake ..onaj slucaj sa "gradiskom starom" ja iskreno jako zamiran thompsonu ali 70% njegovih glazbenih uradaka su u biti dobri .."vjetre s dinare ..sine moj ..ima nesto vrijednije od zlata ..moj dida i ja itd "

Da je slucajno stavija avatar bore corbe ..sumljan da bi iko ista reka ..istina da dvi tri pisme ..stvarno koketiraju sa ustastvom ali kad pogledas koketiranja s ekstremizmom i to stvarnim u srpskoj javnosti ..onda je ovo posuvanje pepelom u hrvatskoj na svaku stvar budalastina ..s te strane bas mi je gust vidit thompsona na avataru ..s druge strane iman drugaciji svijetonazor i slazen se da su ga neki potezi od prije okarakterizirali ko desnicara i to zesceg ..ali s druge strane on je uvik prisutan kad triba odrzat neki humanitarni koncert a s obzirom na sadasnje stanje u hrvatskoj politici rici "kletve kralja zvonimira" cak djeluju i pronicljivo "prodali su nase snove judini sinovi , suvo zlato bacili u blato" ..on je kontroverzna osoba ali mislin da je glupo nekog osuđivat jer ga slusa ..stvarno ka sta rekoh ima dobrih uradaka :)

Btw ..ovo pise teski liberal po mnogin pogledima ..koji se neslaze s mnogin "thompsonovim" pogledima ..koji cak i neke vridnote zna kritizirat ako postano dvolicne i rade kontraefekat :mrgreen:

a sad u smjeru teme i samo za mikija :inlove:

uto 27 ruj, 2011 12:51 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Da se poslužim citatom iz Evanđelja: "Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun iz oka bratova!"

Jer kao što apsolutno ispravno reče captain: "Da je slucajno stavija avatar bore corbe ..sumljan da bi iko ista reka".

Uostalom, zar neki na forumu ne koketiraju sa komunizmom (PARTIJA i sl.), jednom od najokrutnijih pojava u ljudskoj povijesti. No, kao što rekoh, to je pravo lice diktature liberalizma, po kojoj je "dozvoljeno sve, pod uvjetom da nije konzervativno".

Toliko od mene.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

uto 27 ruj, 2011 8:41 am
Profil Web stranica
Desolate

Opis Stanja: Alienated
Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
Post Re: Da li slušate Thompsona?
Primitvno i još k tome življenje u povijesti.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

uto 27 ruj, 2011 3:16 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Post Re: Da li slušate Thompsona?
Kad je vec rasprava o pivacu ..evo par uradaka pa mozete nakon slusanja raspravljat vise :mrgreen:

I dvi koje su postale "klasika" ..jedna podinarska a druga definitivno među hrvatskim domoljubnim ili nacionalnim pismama

uto 27 ruj, 2011 3:23 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 123 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: