|
Sada je: pon 10 kol, 2026 6:39 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
|
 Kako ću joj reć da varin
U pobjednici ovogodišnjeg Splitskog festivala, pismi "Kako ću joj reć da varin", saželo se puno istine o današnjem društvu, naažalost. Uglavnom, pisma je toliko indikativna da je zaslužila vlastiti topic, a da ne spominjem kako mi je već duže vrime ušla u uho. Citat: Kako ću joj reć da varin
Ja u škveru radim nije loša plaća, Al u zadnje vrime govori mi ćaća, Imaš sobu, imaš vrtal, kar i bićikletu, Ča ne želiš, ča ne želiš onu Marijetu?
Ne razumi ćaća da današnje cure Vataju tajkune, lovu i doture, Nima više serenade nima škuribande, Ako nimaš bilu jahtu i cherokee grande!
REFREN Kako ću joj reć da varin dok je u kafiću barin? Reci meni moja mala bi li škverski trljiš prala? Kako ću joj reć da varin, a u fušu i tokarin, Reci meni moja mala kad bi znala bi li dala?
Iden odma prodat ijadu kvadrati, Tamo di je pome zatakjala mati, Bit će love i za gliser i cherokee grande, Pa će cure, pa će cure lizati do verande!
Neću tribat radit nego muda ladit, Drugi će na Žnjanu kukumare sadit! A i ako ća zaškripi nek ide i poje, Živit ćemo, živit ćemo i od Tita boje!
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| čet 04 stu, 2010 3:19 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Kako ću joj reć da varin
...čuo sam to već... i smijao se totalno na text...
| čet 04 stu, 2010 3:47 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Legendarna pisma  ... i chuck norris joj je reka da vari 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 05 stu, 2010 12:47 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Može li netko prevesti na hrvatski? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 05 stu, 2010 3:39 am |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pet 16 sij, 2009 12:01 pm Postovi: 218 Lokacija: ..nekoć Gama, sada druga galaxija.. Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: II Opis Stanja: ..daleko. Koje si vrste?: ..vorta?
|
..ma provaj google translate. Spalatinski > Hrvatski. 

Soap Trek Deep Place Nine
|
| pet 05 stu, 2010 12:03 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ja u škveru radim nije loša plaća, Al u zadnje vrime govori mi ćaća, Imaš sobu, imaš vrtal (vrt), kar i bićikletu ( bicikila), Ča ne želiš, ča ne želiš onu Marijetu? Ne razumi ćaća da današnje cure Vataju tajkune, lovu i doture, Nima više serenade nima škuribande (to je vatanje cura ), Ako nimaš bilu jahtu i cherokee grande! REFREN Kako ću joj reć da varin dok je u kafiću barin? Reci meni moja mala bi li škverski trljiš (kod mene stara radna roba) prala? Kako ću joj reć da varin, a u fušu i tokarin, Reci meni moja mala kad bi znala bi li dala? Iden odma prodat ijadu kvadrati, Tamo di je pome (pomidore-rajcice) zatakjala mati,(e sad taklje su grane koje se stave kraj pomidora da rastu uz njih) Bit će love i za gliser i cherokee grande, Pa će cure, pa će cure lizati do verande! Neću tribat radit nego muda ladit, Drugi će na Žnjanu kukumare sadit! A i ako ća zaškripi nek ide i poje, Živit ćemo, živit ćemo i od Tita boje ............. Bolje nemogu privest ..tj neznan  I cvicek i to je hrvatski ..oli te nisu to ucili u skoli 
|
| pet 05 stu, 2010 3:43 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
U školi se ne uče previše dijalekti, narječja, sleng i tome slično  A pjesma i nije bog zna šta... Lik pati na sponzoruše i ide prodati zemlju da bi ih privukao lovom 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 05 stu, 2010 3:56 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Nisi skuzija ..nepati on za sponzorusama nego je to ironija na vrime u kojem je vaznije imat brod ili auto ..nego se volit zbog obicnih stvari ..neovisno o bogatstvu ili slicno 
|
| pet 05 stu, 2010 7:26 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Kolko se ja sjećam, cure koje pate na jahte, skupe aute, vile i sl. su sponzoruše
A kako pjesma govori o takvim curama, onda to znači da je Cviček u pravu
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 05 stu, 2010 7:29 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Je ..ali nepati on za sponzorusama ..nego grinta kako su sve postale bit ko sponzoruse ..toliko da je u danasnjem drustvu ..zafrkano rec da varis u skveru ili bilo di drugdi 
|
| pet 05 stu, 2010 7:34 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
pa nisu baš sve sponzoruše, i lik bi trebao unaprijed znati da takve treba izbjegavat, a ne zbog njih kupovat jahte i Grand Cheerokee Uostalom bolje reć i da variš nego da si nezaposlen i živiš sa starcima, jel
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

|
| pet 05 stu, 2010 7:49 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Ti nesvacas koncept ironije 
|
| pet 05 stu, 2010 8:07 pm |
|
 |
|
Overlord
|
captain je napisao/la: Ti nesvacas koncept ironije  Kako to misliš? S obzirom da imam ironiju u tekstualnom dijelu siga

|
| pet 05 stu, 2010 8:24 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
captain je napisao/la: Nisi skuzija ..nepati on za sponzorusama nego je to ironija na vrime u kojem je vaznije imat brod ili auto ..nego se volit zbog obicnih stvari ..neovisno o bogatstvu ili slicno  Šta to nisam skužio? U prvom djelu pjesme priča kako su "sve cure" postale sponzoruše i da ga je sram reći da radi u škveru, a u drugom djelu govori kako će prodati imovinu koju je dobio u nasljedstvo i kupiti i gliser i cherokee i živjeti dobro sa tom svojom sponzorušom (ili sponzorušama) a kad potepe lovu onda će i polje prodat... jako lijepo... I šta kad spiska i lovu od polja, šta će onda biti? Neće imati ni zemlje a ni sponzoruša koje će otići nekom drugom... Gdje u pjesmi nagovještava da neće to stvarno i napraviti?
|
| pet 05 stu, 2010 10:08 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Osim što je Cviček u pravu što se tiče same tematike, pjesma u globalu zvuči kao neka teška sprdnja alla Mucalove uspješnice...Kako je to pobjedilo na festivalu? Ah, da...festivali su besmisleni kod nas....
|
| pet 05 stu, 2010 10:26 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|