|
Sada je: pon 24 kol, 2026 1:45 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Definicija Bosanca i Hercegovca
| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Definicija Bosanca i Hercegovca
E sada da ti ja malo pojasnim definiciju bosanca Bosanac = hrvat ili srbin illi bosnjak a potencijalno se moze i identificirat kao bosanac po nacionalnosti Bosanac ti je i klasnic i niko kovac , i edin djeko i savo milosevic a nijedan neigra za istu reprezentaciju nit je iste nacionalnosti Znaci ako je bakula bosanac i dalje postoji sansa da je rvat ili nekakva juznoslavenska misanca 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 01 tra, 2009 3:32 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 28 ožu, 2009 10:04 pm Postovi: 171 Lokacija: Holodeck Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Scott Bakula - Hrvat
captain je napisao/la: E sada da ti ja malo pojasnim definiciju bosanca Bosanac = hrvat ili srbin illi bosnjak a potencijalno se moze i identificirat kao bosanac po nacionalnosti Bosanac ti je i klasnic i niko kovac , i edin djeko i savo milosevic a nijedan neigra za istu reprezentaciju nit je iste nacionalnosti Znaci ako je bakula bosanac i dalje postoji sansa da je rvat ili nekakva juznoslavenska misanca  Hvala sta si mi reko, nebi doso sam do tog zakljucka Mislio sam prvenstveno na drzavu iz koje je podrijetlom, a ne kojoj etnickoj grupi tamo pripada  Po ovoj mojoj definiciji bi se vecina Srba i Hrvata u BiH nasli uvrjedjenima, ali oni jesu Bosanci, mogu negirat kolko oce. Ista stvar ti je ko kad i za nekog kazes da je Dalmatinac, Istrijan, Slavonac, Purger.... Ajd, mozda ne bas sasvim ista stvar, al tu je negdje. Anyway.... odoh u off topic, hebo i vas i Bosance 
_________________ "I'm a doctor, not a battery."
|
| sri 01 tra, 2009 9:15 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
captain je napisao/la: E sada da ti ja malo pojasnim definiciju bosanca Bosanac = hrvat ili srbin illi bosnjak a potencijalno se moze i identificirat kao bosanac po nacionalnosti Bosanac ti je i klasnic i niko kovac , i edin djeko i savo milosevic a nijedan neigra za istu reprezentaciju nit je iste nacionalnosti Znaci ako je bakula bosanac i dalje postoji sansa da je rvat ili nekakva juznoslavenska misanca  ispravke pogrešnog navoda: Bosanac je bošnjak, Hercegovac je Hrvat, a Srbin je Srbin... živim u području uz granicu s BiH i imam prijatelje iz BiH, tako da sam malo osjetljiva na to... a je li Bakula Hrvat... možda jest, ali vjerojatno to nije dokazano...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sri 01 tra, 2009 9:24 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Hrvati iz BiH su ti ili Posavci ili Hercegovci ,a ljudi ti ne kontaju pa ih zovu Bosancima Ja ima par lega iz posavine i zamrace kad netko kaze da su bosanci 
| čet 02 tra, 2009 4:09 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Upravo tako. Hercegovci su hrvati, bošnjaci su bosanci.
|
| čet 02 tra, 2009 6:48 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
hercegovci su bosanci.
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| sub 04 tra, 2009 4:04 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Hercegovci su skupina koja živi na podrčju znanom kao Hercegovima, al san bistar  , no isto tako kad se gleda nacionalnost na tom podruju zive i Hrvati i Srbi, zapadna i istočna hercegovina i također se nazivaju hercegovcima i jedni i drugi. Inače za dopunu, teza o uvredljivosti Hrvata na pojam bosanac, ne kod svih, uglavno južnjaci, posavci rijeđe, imam frienda odnde, vidim da ste srednjobosanske Hrvate zaboravili, ko po običaju... (hercegovci ih se nešto slabo vole sječat, neznam zašto  )..... U svakom slučaju ovo baš i nije neka tema za ST board. Pozdrav Spasitelj hrvatstva 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 04 tra, 2009 9:39 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
OGamer je napisao/la: hercegovci su bosanci. Nisu Jer je herzegovina poseban dio , posebna regija , a uz sve to postoji i stara herzegovina u crnoj gori http://en.wikipedia.org/wiki/Old_HerzegovinaMimy izvini ali koji je vrag hrvat iz travnika ili viteza ,nego bosanac kao i srbi , bosnjaci koji zive tamo i svi ostali koji sebe nazivaju bosancima Prvi put se slazem s bucom ,zaboravljate na srednjobosanske hrvate  RAI'TARA je napisao/la: Upravo tako. Hercegovci su hrvati, bošnjaci su bosanci. Jesu , ali su hercegovci i srbi iz trebinja i nevesinja , kao i bosnjaci iz jablanice i istocnog mostara 
|
| sub 04 tra, 2009 2:31 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: Definicija Bosanca i Hercegovca
Mene osobito nervira kada me netko poistovjećuje sa Bošnjacima, ja sam Hrvat iz Srednje bosne, dakle Bosanac ko što je Hrvat iz Splita Dalmatinac.
Ne postoji nacionalnost Bosanac, to vam je samo regionalna pripadnost; Slavonac, Istranin, Bosanac, Hercegovac, Dalmatinac (Dalmoš).
| sub 04 tra, 2009 2:32 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Pod sto onda potpadaju ljudi iz vise mijesanih brakova u bosni 
|
| sub 04 tra, 2009 2:41 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
captain je napisao/la: Pod sto onda potpadaju ljudi iz vise mijesanih brakova u bosni  Kako koji, kako se oni sami deklariraju, ja to poštujem.
| sub 04 tra, 2009 2:47 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
RAI'TARA je napisao/la: Upravo tako. Hercegovci su hrvati, bošnjaci su bosanci. Ne Hercegovci su Bosanci (jedan zajednički pojam za Hrvate, Srbe i Bošnjake koji žive u državi Bosni i Hercegovini), a razlog zašto je to tako je sljedeći. Evo jednostavan primjer. Dali je Hercegovina sastavni dio teritorija Bosne ili Hrvatske? Svi znamo da je dio Bosne.... ako to je tako... pa kako onda Hercegovci mogu biti Hrvati? To ti je isto kao da određeni Istrani nisu Hrvati nego Talijani! Ne svi su Hrvati jer žive u Hrvatskoj i imaju Hrvatsko državljanstvo, a jedina je razlika što su ovi Hrvati talijanskog podrijetla. Državljanstvo je jedino što je potrebno da budeš pripadnik neke nacije, a ne gdje si rođen ili kojeg si podrijetla. A to ovdje ljudi jako brkaju... i podrijetlo poistovječuju s nacionalnošću. Tako da se vratimo na Hercegovinu i Hercegovce... Ako je Hercegovina dio Bosne a je... onda su svi građani Hercegovine tj. svi Hercegovci Bosanci (baš kao što su svi Dalmatinci, Slavonci, Istrani, Zagorci Hrvati, bez obzira kojeg podrijetla bili, eto primjer toga je Eduardo da Silva. Lik je rođen u Brazilu, ali on je Hrvat... i nitko nebi nikad rekao suprotno. Sad ja bi postavio pitanje, dali je to zato samo zato što je on odličan igrač i zato što je puno napravio za Hrvatski nogomet, tj. dali bi bio jednaki Hrvat da je običan anonimus. Pravi je odgovor taj da ga čini Hrvatom ne zato što je on puno učinio za hrvatski nogomet, već zato što ima Hrvatsko državljantvo...), a jedina je razlika njihovo podrijetlo... pa onda možemo reći Hrvatski Hercegovci, Srpski Hercegovci i Bošnjački Hercegovci... ali svi su oni Hercegovci... i prema tome svi su oni Bosanci... građani države Bosne i Hercegovine.... A htjeli vi to priznati ili ne Hercegovina nije dio Hrvatske... Da, jednom u povijesti je bila dio, ali dali nam to daje pravo da i sad posežemo za Hercegovinom?... Ako bi išli tom logikom kaj bi onda Britanci trebali reći... pa pola svijeta je bilo dio Britanskog Carstva.... cijela Indija. Šta bi Indijci mislili o tome?
| sub 04 tra, 2009 3:45 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
captain je napisao/la: Pod sto onda potpadaju ljudi iz vise mijesanih brakova u bosni
 Pa po @BTovoj logici Mješanci... ka bul-terijeri jbga... bolje da admin ili mod zaključa temu i ukloni sve postove oko toga samoće doć do nepotrebne prepirke. Pozdrav Zravorazumska 6

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 04 tra, 2009 4:04 pm |
|
 |
|
So Say We All
|
Još je tema u raspravi na dopuštenoj razini, ako krenu vrijeđanja ide u smeće.
| sub 04 tra, 2009 4:06 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
BT je napisao/la: Još je tema u raspravi na dopuštenoj razini, ako krenu vrijeđanja ide u smeće.
Poslušaj me: takve ti se "teme" gase prije nego se rasplamsaju, onda je kasno. Zapravo većina admina i modova ti to odmah ukloni u korijenu. Puštaju ih samo po boardima di kulturan i razuman svit nema ča tražit. Da se krivo ne razumimo. Pozdrav Vatrogasna 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 04 tra, 2009 4:11 pm |
|
 |
|
Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|