|
Sada je: čet 25 lip, 2026 1:28 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Stargate kanon
Šta mislite, da li i Stargate ima kanon i kanonaše kojima je dosljednost bitna? Da li i među gaterima ima onih koji drže do "stargate kanona" - skupa svih epizoda i filmova koje idu u službenu "povijest serije" Da li ima onih koji primjećuju propuste kad se dobiju 2 oprečne informacije o nečemu vezanom uz SG? Kako se odnosite prema činjenici da SG1 nije vjerna preslika pokazanog u filmu na koji se nadovezuje? Tu mnogo toga ne paše, ako se dobro sječam? I više puta su prekršili nešto što je bilo ustanovljeno prije.... Ima li gatera koji kažu "Ne smatram Atlantis Stargateom!" i smatraju SGA ili SGU kvazi-gateom Za razliku od Treka, SG se kontinuirano snimao ... velika pauza od završetka TOSa do filmova (ST1) i još puno duže do nove serije... Dojma sam da fanovi SGa manje ozbiljno shvačaju seriju nego fanovi treka - gledaju na seriju više kao na samo zabavu... Možda bi bili pomalo slični fanovima Red Dwarfa? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 04 tra, 2009 8:47 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
 Re: Stargate kanon
Cvicek, ak mi sad Raitara pocne pisat o kanonu po kutku, bit ce mrtvih Hm, s obzirom da ja jos nisam pogledala ni pola stargatea, vjerojatno nisam prava osoba da komentiram postojanje ili nepostojanje SG kanona.  Kao sto si rekao, meni je Sg samo zabava... Isto kao i ST  To su serije... Ne filozofije, ne religije, ne smisao zivota... Mozda najbolje serije na svijetu, ali i dalje samo serije... Ja samo sjednem, gledam i uzivam i u jednom i u drugom... Bez zamaranja glupostima poput kanona... Kad pogledam Atlantis, moci cu ti reci jedino jel mi serija dobra ili ne.... A je li SGA kanon ili nije? Bas me briga 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| sub 04 tra, 2009 8:58 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Cvicek je provokator... Pa ja još nisam čuo neke SG fanove opsjednute kanonom. A kanon kao kanon nekakav i postoji valjda. I svakako da ima propusta vjerojatno u seriji i nekih nedosljednosti, ali one nisu toliko bitne, barem meni. Isto kao što nisam toliko osjetljiv ni na kanon u ST-u, barem ne kao neki. Film je poslužio kao ideja za seriju i ne vidim sad tu neke prevelike štete što serija nije potpuno vjerna kopija filma. 

|
| sub 04 tra, 2009 8:58 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...Stargate je jedna super priča koje se samo nastavlja i nadopunjuje... ...ja ne vidim tu nikakvi kanon,. nit ga želim vidjeti...
| sub 04 tra, 2009 9:02 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: sri 04 lis, 2006 5:42 pm Postovi: 775 Lokacija: 7th Level Of Hell - For Violent and Wicked Ones Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Drowning In Hell, Burning In Heavens
|
ima kanona naravno u SGu, samo što ga se pisci pridržavaju i nema odmicanja od priče. sga je kanon zato što se nadovezuje na sg1.  a i ima crossovera. 
| sub 04 tra, 2009 9:08 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Pa ja stvarno ne vidim zašto SGA ne bi bio kanon... damnit, očito je Cvicek postigao svoje kada uopće raspravljamo o SG kanonu... 

|
| sub 04 tra, 2009 9:10 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
-fallen-one- je napisao/la: ima kanona naravno u SGu, samo što ga se pisci pridržavaju i nema odmicanja od priče. Trebao bih se podsjetiti je li bilo  Ak se dobro sječam, bili su se zaj**avali na račun toga da ljudi "izvan faze" prolaze kroz zidove ali ne propadaju u pod, a poslije su napravili baš to u seriji T'Rapavi je napisao/la: Cvicek je provokator... T'Rapavi je napisao/la: Pa ja stvarno ne vidim zašto SGA ne bi bio kanon... damnit, očito je Cvicek postigao svoje kada uopće raspravljamo o SG kanonu...  Hehehehehe 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 04 tra, 2009 9:16 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Svaka TV serija ili filmska serija ima kanon. Kanon je dosljednost što povezuje taj neki svemir. Odnosno ako se nešto nadovezuje na nešto moraju se poštovati pravila i ono što je bilo prije, odnosno priča se nastavlja. Recimo ako u jednoj epizodi lik umre, to je kanon, i ako se bezobjašnjenja u nekoj epizodi opet pojavi to bi bilo kršenje kanona te serije.
Uglavnom kanon je dosljednost, a kako sam istražila i stargate ga ima. Tri serije i filmovi su kanon, a ona animirana serija nije.
I meksičke sapunice imaju kanon.
|
| sub 04 tra, 2009 9:16 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Dejanira je napisao/la: Cvicek, ak mi sad Raitara pocne pisat o kanonu po kutku, bit ce mrtvih I DID IT! 
|
| sub 04 tra, 2009 9:17 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Mr.bobo je napisao/la: ...Stargate je jedna super priča koje se samo nastavlja i nadopunjuje... ...ja ne vidim tu nikakvi kanon,. nit ga želim vidjeti... Pa upravo to nastavljane i nadopunjavanje i jest kanon. 
|
| sub 04 tra, 2009 9:18 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: sri 04 lis, 2006 5:42 pm Postovi: 775 Lokacija: 7th Level Of Hell - For Violent and Wicked Ones Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Drowning In Hell, Burning In Heavens
|
Cvicek je napisao/la: Dejanira je napisao/la: Cvicek, ak mi sad Raitara pocne pisat o kanonu po kutku, bit ce mrtvih I DID IT!  aw screw you matey! ovakvih rasprava ću se klonit.
| sub 04 tra, 2009 9:19 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
RAI'TARA je napisao/la: I meksičke sapunice imaju kanon.
juanita je zapravo iz porodice cervantesa a ne iz porodice cruz... i enrique ima evil twin blizanca gabriela  i da,nemojte filozofirati o kanonu u kutku u kojem se klanjamo stargateu 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| sub 04 tra, 2009 9:19 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| sub 04 tra, 2009 9:20 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Naravno da istraživam o seriji, da vidim vrijedi li ju pogledati. To što ima doslijednost, za mene je veliki plus. 
|
| sub 04 tra, 2009 9:23 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
|
Sv. Augustin (354-430)
|
| sub 04 tra, 2009 9:25 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|