| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
 Ferengijski brodovi
Je li netko skužio kako Ferengiji upravljaju svojim brodovima i njihovim sustavima sa onih konzola u obliku polukugle? Vidi se da ima dosta crta po kojima vuku prste, ali sve crte su iste boje, nikakvih oznaka nema. Zanima me kako se snađu.
Ima li tko pravu tehničku teoriju? Zanimljivo bi bilo saznati modus ferengijskog upravljanja brodovima jer je totalno različit od drugih.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 24 srp, 2006 11:18 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Kad nikad nitko nije vidio ferengisjki brod (osim Ferengija, naravno).
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 26 srp, 2006 10:40 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
T'Grel je napisao/la: Kad nikad nitko nije vidio ferengisjki brod (osim Ferengija, naravno).
... i odprilike svih koji malo pazljivije gledaju star trek? pa njihovi brodovi su se pojavljivali u dosta epizoda.
a sto se tice upravljanja, nemam poima. mozda to oni sljede onu svoju poslovnu intuiciju i kockarsku srecu pa nasumicno vuku prstima po tim polukuglama. ali najzagonetnije upravljacke "konzole" u treku su meni one kugle sa po 5-6 siljaka na Hirogenskim brodovima.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 28 srp, 2006 1:15 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ant je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Kad nikad nitko nije vidio ferengisjki brod (osim Ferengija, naravno). ... i odprilike svih koji malo pazljivije gledaju star trek? pa njihovi brodovi su se pojavljivali u dosta epizoda. a sto se tice upravljanja, nemam poima. mozda to oni sljede onu svoju poslovnu intuiciju i kockarsku srecu pa nasumicno vuku prstima po tim polukuglama. ali najzagonetnije upravljacke "konzole" u treku su meni one kugle sa po 5-6 siljaka na Hirogenskim brodovima.
Kažem da nitko osim Ferengija nije vidio Maraudera iznutra. Izvana je, to se slažem.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 28 srp, 2006 1:55 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Kak ?
Pa jos su u 20 stoljecu u Rosvelu proucavali Ferengije i njihov 'leteci tanjur'.
|
| uto 15 kol, 2006 8:58 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
nenadg je napisao/la: Kak ? Pa jos su u 20 stoljecu u Rosvelu proucavali Ferengije i njihov 'leteci tanjur'.
da, ali ti transkripti su nama nedostupni.
mozda bi Udruga mogla nesto poduzeti po tom pitanju, pa da nam ameri ustupe svoje zapise. 
|
| uto 15 kol, 2006 9:57 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Moglo bi se nešto dogovorit, prošlo je 50 godina pa se može skunuti oznaka tajnosti sa dokumenata.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| čet 24 kol, 2006 1:12 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Ferengijski brodovi
Ferengijski brodovi su dosta zanimljivi, a čini se i jaki. U TNG-u, njihov brod bio je jednako snažan kao brod Galaxy klase.
|
| sri 30 pro, 2009 8:47 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
RAI'TARA je napisao/la: Ferengijski brodovi su dosta zanimljivi, a čini se i jaki. U TNG-u, njihov brod bio je jednako snažan kao brod Galaxy klase. i poprilicno dobro izgleda ako mene pitas. Galaxy klasa, romulanski Warbird i ferengijski Marauder su po meni vrhunac dizajna brodova u treku. Andrew Probert je car.
|
| pet 15 sij, 2010 9:48 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Moram priznat da se i meni sviđa taj ferengijski brodić. 

|
| sub 16 sij, 2010 2:57 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
T'Rapavi je napisao/la: Moram priznat da se i meni sviđa taj ferengijski brodić.  dakako da ti se sviđa, Trap. u suprotnom bih se zapitao za iskrenost tvoje ljubavi prema TNGu. 
|
| sub 16 sij, 2010 1:25 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Da istina, Ferengi Marauder (iliti D'Kora class) fora izgleda , ali onaj njihov šatl mi je totalno out
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sub 30 sij, 2010 4:00 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Meni obadva izgledaju dobro
| pon 01 vel, 2010 10:58 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
meni su baš nekako smiješni ti njihovi brodovi...nikad mi nisu bili nešto posebno...u usporedbi s drugim  ...cak su mi klingonski zanimljiviji 
| čet 04 vel, 2010 1:09 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ant je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ferengijski brodovi su dosta zanimljivi, a čini se i jaki. U TNG-u, njihov brod bio je jednako snažan kao brod Galaxy klase. i poprilicno dobro izgleda ako mene pitas. Galaxy klasa, romulanski Warbird i ferengijski Marauder su po meni vrhunac dizajna brodova u treku. Andrew Probert je car. Kod Galaxy klase mi se ne sviđa sekundarni trup, prečudno izgleda.
Ali ovaj ferengijski mi je baš fora. Šteta što u serijama nisu pokazali više njihovim brodova. 
|
| sub 06 vel, 2010 3:37 pm |
|
 |
|