|
Sada je: pon 07 ruj, 2026 5:38 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Najbolji Federacijski brod?
Najbolji Federacijski brod?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Commander
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 10:21 am Postovi: 333 Lokacija: Zagreb, Sesv. Kraljevec
|
Nije baš objašnjena potpuna svrha podizanja i spuštanja nacella, ali riječ je o jednom propustu u Voyageru, jer tijekom mnogih "warpanja" su te nacelle bile spuštene. Ipak ako gledamo znanstveno objašnjenje i ignoriramo ovaj previd, Chaky je to dobro aproksimirao.
Inače svaki vojnički časnik će ti reći da cloak nije kukavička naprava, a ako ti to jedan vojnik koji itekako ima više iskustva na bojnom polju kaže, onda ti nisi nitko da to osporavaš. Što se tiče nekakvog Trek objašnjenja, teško da je cloak kukavička naprava. Većina ljudi veže stvaranje cloaka uz Romulance, koji su bili podla rasa, ali cloak itekako može biti izvrstan taktički dodatak, što zorno pokazuje DS9. Dovoljno je samo pogledati scenu u kojoj BoP spašava Defiant, decloakajući se ispred tri Jem'Hadar lovca i uništavajući dva od njih u prvom naletu. Stoga teško da je cloak kukavička naprava i itekako može biti korištena za sticanje taktičke prednosti i biti moćan alat za postizanje "ratničke slave".
A što se tiče federacijskog broda, iako sam glasao za Prometheus, mogu reći nešto i o Excelsior klasi...Nije bezveze Excelsior klasa imala vijek od 90 godina. Od predstavljanja u trećem filmu, gdje unatoč mišljenju mnogih mlađih fanova izgleda fenomenalno i vidi se da je to izvrsna osnova za novi Enterprise, kao što 6. film i odlično prikazuje. Jasno je da efekti u seriji nisu toliko jaki kao u filmovima, ali činjenica jest da što se tiče dizajna, niti jedna klasa nema odličan dizajn gdje se pomiruje moderno sa klasičnim, a brod za razliku od Ambassadora, Galaxyja i Sovereigna ne predstavlja evoluciju postojećeg dizajna nego je riječ o potpuno novom konceptu. Zbog toga, a i činjenice da je u razvoj i dizajn ovog broda utrošeno najviše novca (čak i u odnosu na Sovereign), Excelsior klasa predstavlja ono najbolje od svih Enterpriseova.
_________________ Pročitajte intervju sa Eugeneom Roddenberryjem ovdje http://www.ufpcroatia.com - Hrvatski Star Trek portal
http://forum.ufpcroatia.com - SciFi forum
|
| pon 29 svi, 2006 9:21 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Chaky je napisao/la: pa koliko ja znam... svrha podizanja nacella je u smanjivanju ostecenja subspacea prilikom velikih warp brzina (u jednoj epizodi TNG , iz 7. sezone mislim, su shvatili da brodovi warpajuci iznad warpa 6 trajno ostecuju subspace. Čak do te mjere da se vise nije moglo, na odredjenim podrucjima svemira, putovati warp pogonom... subspace je bio previse ostecen.) i nakon toga su inzinjeri Zvjezdane flote poceli graditi brodove sa drugacijim dizajnom... nacelle su malo blize (a valjda ima i nekih novih stvarcica koje se ne vide izvana  )... zato voyager prije warpanja dize (i usput priblizuje) nacelle... tako on moze putovati brze od warpa 6 i ne ostecivati subspace
Mislim da se varaš. Apsurdno je da u svemiru brod oštećuje prostor ili potprostor fizički jer najveći dio svemira je vakuum, tako da nema govora o utjecaju dizajna jer aerodinamika u svemiru ne vrijedi.
Nedavno sam gledao epizodu TNG-a koju spominješ i tamo je osnovni problem bilo zračenje warp motora koje oštećuje potprostor. Brzinska ograničenja postavljena su zato jer warp motori pri brzini warp 9 puno više zrače nego pri brzini warp 5.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 29 svi, 2006 9:58 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 10:21 am Postovi: 333 Lokacija: Zagreb, Sesv. Kraljevec
|
Štoviše mislim da je čak na Voyageru brzina nešto manja nego na Prometheus ili Galaxy klasi broda...9.975 naspram 9.9982 u Prometheusu.
_________________ Pročitajte intervju sa Eugeneom Roddenberryjem ovdje http://www.ufpcroatia.com - Hrvatski Star Trek portal
http://forum.ufpcroatia.com - SciFi forum
|
| pon 29 svi, 2006 10:12 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Voyager mi se totalno sviđa. Baš je moderan. Kad bi bio kapetan sigurno bi izabrao Intrepid klasu.
Uz RED, YELLOW i GREEN, Interpid klasa ima i BLUE alert (za spuštanje na planet). Što mi se jako sviđa.
CONDITION BLUE.
|
| pon 29 svi, 2006 10:21 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Tom'caT je napisao/la: Štoviše mislim da je čak na Voyageru brzina nešto manja nego na Prometheus ili Galaxy klasi broda...9.975 naspram 9.9982 u Prometheusu.
Galaxy je sporiji od Intrepida, ako se dobro sjećam, maksimala je 9.6.
Malo mi je glupa priča sa Prometheusom. SF konačno napravi turbo fajtersku mašinu i onda je spuše. Katastrofa.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 29 svi, 2006 10:30 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Tom'caT je napisao/la: Štoviše mislim da je čak na Voyageru brzina nešto manja nego na Prometheus ili Galaxy klasi broda...9.975 naspram 9.9982 u Prometheusu. ja mislim da je Galaxy sporiji od Interpida TerNek je napisao/la: Mislim da se varaš. Apsurdno je da u svemiru brod oštećuje prostor ili potprostor fizički jer najveći dio svemira je vakuum, tako da nema govora o utjecaju dizajna jer aerodinamika u svemiru ne vrijedi. Nedavno sam gledao epizodu TNG-a koju spominješ i tamo je osnovni problem bilo zračenje warp motora koje oštećuje potprostor. Brzinska ograničenja postavljena su zato jer warp motori pri brzini warp 9 puno više zrače nego pri brzini warp 5.
pa di sam rekao da se fizicki ostecuje potprostor?
nije kod dizanja nacella nikad bila fora sa aerodinamikom... možda se sa dignutim nacellama postize da warp motori manje zrace... koncentriranije warp polje zbog bliskosti nacella (trkeljam ko veliki  ) ili tak nesto
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 29 svi, 2006 10:31 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
TerNek je napisao/la: Tom'caT je napisao/la: Štoviše mislim da je čak na Voyageru brzina nešto manja nego na Prometheus ili Galaxy klasi broda...9.975 naspram 9.9982 u Prometheusu. Galaxy je sporiji od Intrepida, ako se dobro sjećam, maksimala je 9.6. Malo mi je glupa priča sa Prometheusom. SF konačno napravi turbo fajtersku mašinu i onda je spuše. Katastrofa. POTPISUJEM! Naravno da se oštećuje. Kako auti zagađaju zrak tako i to.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 29 svi, 2006 10:32 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
OK, Chaky. Malo si se objasnio da ne misliš na fizička oštećenja prostora, ali ni ovo o koncentraciji warp polja na manjem prostoru baš ne drži vodu jer nije velika razlika u širini broda na zadnjem dijelu sa dignitim i spuštenim nacellima. Gledao sam i na UFP-u, o tome, ne navodi se nikakva svrha. Zato sam još uvijek mišljenja da je to čista estetika.
|
| pon 29 svi, 2006 10:49 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
TerNek je napisao/la: Gledao sam i na UFP-u, o tome, ne navodi se nikakva svrha. Zato sam još uvijek mišljenja da je to čista estetika.
cak i da je tako, moras priznati da je postiglo zeljeni efekt.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 29 svi, 2006 11:05 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Naravno da je.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 29 svi, 2006 11:07 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
I meni je ugodno za oko, ali odskače. Nitko ne stavlja na brod nešto što ničemu ne služi.
|
| pon 29 svi, 2006 11:59 pm |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
[mogućnost]Ako sam u pravu warp 7,5 samo šteti podprostoru, pa Voyager diže nacelle samo kada vozi iznad warp 7,5 , inače podignuti motori troše više energije, pa pod impulsom nemaju koristi od toga.[/mogućnost]
| sri 31 svi, 2006 7:51 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mislav je napisao/la: [mogućnost]Ako sam u pravu warp 7,5 samo šteti podprostoru, pa Voyager diže nacelle samo kada vozi iznad warp 7,5 , inače podignuti motori troše više energije, pa pod impulsom nemaju koristi od toga.[/mogućnost]
kakve veze impulsni pogon ima s tim?
on nikako ne ostecuje prostor (koliko ja znam)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 31 svi, 2006 8:32 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Impulsni pogon oštećuje potprostor jer nije ekološki prihvatljiv.
|
| sri 31 svi, 2006 9:02 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
hehehe... a od kud sad to... zar si i to skuzio "pazljivim gledanjem" serija (kao sto si skuzio "pazljivim gledanjem" da postoji uzasno mocan Romulanski car za kojeg nitko ne zna... pa ni Romulanci  )
ili samo nagadjas kao i ostali?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 31 svi, 2006 9:09 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|