Sada je: sri 29 srp, 2026 3:47 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 Star Trek zaboravljen pomalo zbog novih SF serija ? 

Da 0%  0%  [ 0 ]
Ne 62%  62%  [ 8 ]
Mozda je pomalo po strance ali ne i zaboravljen 38%  38%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 13

Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Da stave trek na TV gleda bi ga svaki dan ali ovako sad tesko da mogu odvojit vrimena za odgledat koju epizodu jer uz normalne zivotne teme i dileme koje oduzimaju vrimena , ono slobodno vrime za gledanje serija uvik odvojin da pogledan nesto novo ko stargate ili fringe ..uvik me zanima sta ce bit u novin epizodama pa se onako i uzivin u tome ...mozda i tu mogu potpast neki sitcomi :mrgreen:

Pitanje je odumire li znacaj star trek-a zbog snimanja nekih novih SF-ova i neobnavljanja novih serijaliziranih star trek epizoda unutar nekih novijih spin off-ova ..jer meni trek uvik super ali kad imas pri svijesti da si to vec gleda pet puta i da nema nikakvog velikog iscekivanja sta ce bit ..eventualno ako sta zaboravis ..tesko da slobodno vrime trosis na star trek ..jel su BSG..stargate..fringe i ostale serije ..dotukle kult zvijezdanih staza u drustvu ili nisu ?

uto 18 sij, 2011 4:03 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Post Re: Star Trek zaboravljen pomalo zbog novih SF serija ?
Naravno da ne. Trek je uvijek Trek i ne može se zaboravit ili izgubit na značaju... Mislim kakvo pitanje. Da Trek izgubi na značenju i značaju... nema šanse!

uto 18 sij, 2011 4:04 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Oni koji vole Trek, vole Trek. Nema te Fringe, BSG ili koje već serije koja bi mogla pokvariti dojam Treka. Uostalom Star Trek je ikona za 'nerdiness', dok to ostale serije nisu. A i Star Trek je bio izvorom za mnoge tehnološke inovacije - mobitel, mp3, iPad...sve to vuče dijelom inspiraciju iz Treka koji je te stvari prikazao prije nego što su izmišljene.

A tu je još i onaj ubermoralizatorski dio Treka koji prikazuje težnje prema onom boljem, ne nužno inzistirajući na fantastičnim bitkama. U tome mislim da je prednost Treka pred ostalim SF serijama. Doduše ima i ostalih SF serija koje nisu blještave, no nisu dosegle taj kultni status Treka.

Dakle, odgovorit ću NE.

uto 18 sij, 2011 4:17 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Slažem se sa T'Grelom, Trek ne samo da nije zaboravljen, već mislim da bi za njime, u poplavi ovih modernih "SF" serija (koje su sve samo ne SF), mogao i porast interes.

Budući da svježeg svemirskog SF-a praktički više ni nema, ljubitelji pravog SF-a (pogotovo mlađi) neće imat izbora nego se okretat starijim, provjerenim stvarima.

Uostalom, da Trek uistinu pada u zaborav, zadnji film nikad nebi ostvario toliki uspjeh.

uto 18 sij, 2011 4:18 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Da... Trek ne može bit zaboravljen jer je kultna serija... jedna subkultura. Toliko je značajna serija da se jednostavno ne može zaboravit. Kao što je jedna naša članica rekla da je ST religija.

uto 18 sij, 2011 4:32 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Nit ja nemislin da je zaboravljen ali da je sad van glavnog toka televizijskih programa i da vecina ljudi radije gledaju nove serije umisto opet stare , je istina definitivno 8)

Naprimjer meni ponekad dođe odgledat DS9 iz pocetka a onda pogledan jednu epizodu sutradan vidin da je na net dosla nova epizoda fringe-a ili slicno a mozda i da ima nesto na TV-u i jednostavno stavin star trek postrance ..dobro ja san to gleda vec ali neko ko nije gleda mozda jednostavno nit nece pocet gledat :scratch:

Isto ko sa glazbom ..neki slusaju narodnjake i trash novijeg doba jer jednostavno neznaju za bolje ..iako ono postoji 8)

S tin da ne zelin rec da su nove serije trash ..uopce nisu cak su i dosta dobre ..ali sve je vise izbora pa se u tome i najkvalitetnije razvodni ..dobije manje publike

uto 18 sij, 2011 4:39 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Možda nije u toku ali nije zaboravljena serija ako se ne prikazuje na tv-u. Ima ljudi koji to imaju na dvd-ima pa mogu odgledat kad im god paše.

uto 18 sij, 2011 5:08 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Fora je napravit ovakvu anketu "jel ST zaboravljen" na ST forumu. :zubo:

:lolsmjeh:

Nisam mogla odoljeti. 8-[

uto 18 sij, 2011 6:14 pm
Make it so
Make it so

Kako nije fora ..ono bas da malo trek opet stavis u fokus rasprava koje nisu poput onih "koji lik ima nalipse okice ili ciji je nosic naslađi" :mrgreen:

uto 18 sij, 2011 6:28 pm
Number One
Number One

Vidiš to uopće nije loša ideja. :-k

uto 18 sij, 2011 6:29 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
tesko je uspoređivati seriju koja se reprizira s onom koja se trenutacno snima i prikazuje po prvi puta.

na zalost trek danas spada u onu prvu kategoriju. ipak, mislim da moze bez velikih problema zauzeti visoko mjesto u istoj. ako uzmemo u obzir jedan TNG, koji nije bez razloga uzdignut do kultnog statusa, mozemo primjetiit da cak i netko tko je seriju vec pogledao (da ne kazem i nekoliko puta) moze pronaci epizode koje vrijedi pogledati ponovno. one koji se prvi puta susrecu sa serijom da ni ne spominjem.

ukratko trek ima dosta velik potencijal u reprizama, stovise, imajuci TOS na umu moglo bi se reci da je repriziranje od samih pocetaka utkano u kulturu treka.

s druge strane dakako da za one koji su vec pogledali vecinu materijala vise nema onog osjecaja iscekivanja novoga i slicno. nazalost, tu nove serije automatski dobivaju prednost i oko toga nema puno pomoci. plus vecem djelu treka mogu se u danasnje vrijeme zamjeriti zastarjeli efekti i slicno. dalo bi se diskutirati kako se i tome moze doskociti u onome sto su napravili TOSu, premda osobno nisam fan takvih kozmetickih zahvata.

ipak, glavno je pitanje moze li fransiza zivjeti bez snimanja novih materijala, ili barem bez snimanja novih serijala. zasad mislim da trek jos nije ugrozen. imamo jedanaesti film, imamo dvanaesti koji se snima... nije lose. ipak, malko me kopka cinjenica da je trek izvorno TV fransiza. ipak, novi filmovi sluze i dalje kao dobra reklama za serije. a u serijama ljudi pak vide vrijednost treka pa onda odlaze u kino. pitam se jedino koliko takav zacarani krug moze trajati.

jedino cega se ja bojim je da nakon jos jednog do dva filma interes i zarada na kino blagajnama ne padnu i odustane se od trek filmova, a nova serija nikome ne padne na pamet. jer, koliko god slavna proslost bila, treba se ipak i nesto stvarati.

uto 18 sij, 2011 11:50 pm
Profil ICQ Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
Slažem se sa svim što su rekli T'grel Oz i ostali. Nema šanse da se trek zaboravi. To nije još samo jedna serija da se ubije vrijeme već to je kultura. Ostale serije se mogu samo nositi s efektima, neke imaju dobre priče, ali ne postoji takav brend poput treka. Teško da će i jedna serija ostvariti 5 ciklusa serija i 12 filmova. Naravno, da će trebat stvarati nove projekte ali i da se ne snimi ništa opet će ostati ovo što sad imamo. To je nešto najbolje od tv serija ikada...

sri 19 sij, 2011 1:30 pm
Number One
Number One

Ant je napisao/la:
na zalost trek danas spada u onu prvu kategoriju. ipak, mislim da moze bez velikih problema zauzeti visoko mjesto u istoj.

Ovdje bih ubacila quote iz _Ozovog siga ali mi se ne da zezat s tim.

Ruku na srce, meni se jako malo od ovih novijih SF serija uopće sviđa. Em što su nasilne, em što su luđački snimane, em... elem... ok, to mi je sasvim dosta da radije pogledam ST ponovo nego da pratim nove serije. 8-[

sri 19 sij, 2011 3:54 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Kako mogu bit luđački snimane?

sri 19 sij, 2011 11:59 pm
Cadet 4th year
Cadet 4th year

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Nepoznato
SF serija?
što to znači

čet 20 sij, 2011 8:17 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: