| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant
|
 Velicina ST svjeta
Ne cini li vam se nekad da, kad su bile serije i filmovi sa Kirkom, se svemir cinio vecim. u tim serijama i filmovima uvjek su se motali negdje blizu zemlje i cinilo se kao da ima mjesta za sve rase u alpha kvadrantu. Sami efekti u tim serijama i filmovima ostavljali su dojam da si kod kuce.
Dok u ovim novim serijama i filmovima sve je tako daleko i strano. A mogu rec da mi se cinilo da je bilo vise brodova tada nego sad u ovim... sve se svodi na jedan brod i samo se njega gleda.
Dok su se ,npr u starijim epizodama, prikazivali i ostali brodovi i uvjek je bila neka radnja medu njima.
sad sam vec sam sebe poceo petljat.
Bit ove price je da se sam se osjecao blize zemlji u starijim epizodama. moze bit da su stvarno pretjerali sa ovim novim efektima.
sta vi mislite o tome?
|
| ned 01 tra, 2007 5:29 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ima nekaj u tome... da fali Zemlje... ali mislim da je tako bilo i u TOSu... povremeno su bili kod zemlje
u novim serijama stalno ponavljaju da je stanje u unutrasnjosti federacije vrlo uredjeno i mirno pa izgleda da se tamo nista zanimljivog ne desava...
a i lakse je dodati neku novu vrstu o kojoj bi se pricalo negdje u neistrazenom prostoru nego blizu zemlje gdje se "sve zna" i gdje bi scenaristi bili u opsnosti da prekrsi kanon... "tamo daleko" imaju puno vecu slobodu
heh... mozda ce nteko nekad u buducnosti zaliti za dobrim starim serijama koje su se odvijale u nasoj galaksiji a "sada" su radnje skroz daleko u drugim galaksijama 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 01 tra, 2007 6:59 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
meni se npr sad gledaju svi oni filmovi sa Kirkom. 1. film sam samo jednom pogledo. ove ostale sam presto brojat.
|
| ned 01 tra, 2007 9:35 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Ako se ne varam, u TOSu nisu bas precesto bili na Zemlji...
Sad mi na pamet padaju samo 2 epizode, obje s putovanjem kroz vrijeme
Cini mi se da su u DS9 bili najvise na Zemlji
|
| ned 01 tra, 2007 10:42 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
l to svejedno nije to. ti stari filmovi su imali bolju radnju... ma neznam ni sam vise
|
| ned 01 tra, 2007 10:49 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Meni je svejedno dal je radnja u "okolini" Zemlje ili "nesto" dalje.. ono sto me zanima kod svega toga jesu prikazi susreta , kultura , vrsta , oblika zivog i nezivog .. u tom golemom prostranstvu zvanom svemir..
Ja bih cak vise volio serijal koji bi ima malo ili bia bez sukoba , ratovanja ... no .. ocito to bas nemoze bez toga ..
Al se svejedno da nac odlicnih epizoda bes ratovanja i urota.. koje pokusavju prikazat , docart ..sto bi bilo kad bi bilo tj kakve bi se vrste , oblici , pejzazi mogli nac "tu negdje" ... da smo "bar malo brzi" ...
Dali ce to bit u alfa ili Z kvartantu nije vazno...
Zato volim ST serijal... jer mogu nac ono sto najvise volin...a to nisu ratovi..

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 03 tra, 2007 1:20 am |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
kolko ja znam (a to je valjda nešto) kroz zemlju prolazi granica alfa i beta kvadranta kaj ne ak gledamo da je alfa i beta sjeverni kvadranti južni su gama i delta...(ah moj mozak...hehe  ).... 
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| ned 08 tra, 2007 6:55 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
a meni se TOS svijet cini nekako veci od TNG svijeta.
prvenstveno radi filmova predpostavljam. jer oni imaju onaj "warserski" feeling u nekim aspektima.
npr svi oni razliciti alieni koji se motaju okolo kojih ima daleko vise nego u serijama ili u TNG filmovima. pa mi valjda radi takvih stvari TOS era djeluje raznolikije i onda i vece.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 09 tra, 2007 9:03 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Ah vi "TOSteri " .... hmmmm ..kazes raznolikost ... steta sto nisan gleda ..samo 2-3 ..4..tak nekak..tu raznolikost .. al ako je gledat po uniformama zeske uniforme su in bile bas super ... a kaznije su sesnuli stvar..s onim pidjamama za cure ..ajme.. 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 09 tra, 2007 11:35 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
u samoj seriji se to toliko ne osjeti (tamo su i klingonci izgledali ko ljudi)
ali pri znimanju TOS filmova imali su puno vise novaca na raspolaganju, a u to doba je bilo popularno pokazivati na ekranu razne svemirce sa dlakavim facama.
bacite oko na http://www.ex-astris-scientia.org/gallery/unknown1.htm da vidite o cemu pricam.
|
| uto 10 tra, 2007 1:14 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
"..doba je bilo popularno pokazivati na ekranu razne svemirce sa dlakavim facama. ."
Aha a zato su zenske imale minice..

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 10 tra, 2007 12:31 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
buco je napisao/la: "..doba je bilo popularno pokazivati na ekranu razne svemirce sa dlakavim facama. ." Aha a zato su zenske imale minice.. 
oprosti, ali nosenje minica (barem meni) ne govori puno o broju izvanzemaljskih vrsta koje postoje u nekom svijetu
|
| uto 10 tra, 2007 1:47 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
kak ne !?  Morali smo in privuc pozornost...jeli...pokusaj je vrijedan spomena...ah.. nis od tebe nikakv pjesnik...hmmm... 

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 10 tra, 2007 7:28 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: uto 12 lip, 2007 10:01 am Postovi: 24 Lokacija: tuzla/bih
|
Mislim da TOS ima određeni romantizam u sebi.Stvara ti neki filling topline kao kad gledaš stare klasike iz tog vremena.Boje su veselije i muzika je onako vesela i svečana.
_________________ grilee
|
| sri 13 lip, 2007 12:42 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Velicina ST svjeta
Ancient Evil je napisao/la: Ne cini li vam se nekad da, kad su bile serije i filmovi sa Kirkom, se svemir cinio vecim. u tim serijama i filmovima uvjek su se motali negdje blizu zemlje i cinilo se kao da ima mjesta za sve rase u alpha kvadrantu. Sami efekti u tim serijama i filmovima ostavljali su dojam da si kod kuce.
Dok u ovim novim serijama i filmovima sve je tako daleko i strano. A mogu rec da mi se cinilo da je bilo vise brodova tada nego sad u ovim... sve se svodi na jedan brod i samo se njega gleda.
Dok su se ,npr u starijim epizodama, prikazivali i ostali brodovi i uvjek je bila neka radnja medu njima.
sad sam vec sam sebe poceo petljat.
Bit ove price je da se sam se osjecao blize zemlji u starijim epizodama. moze bit da su stvarno pretjerali sa ovim novim efektima.
sta vi mislite o tome? Zapravo spominje se i u TNG-u da je veliki dio alfa kvadranta neistražen, a da ne govorimo o ostalim dijelovima galaksije.
|
| uto 24 vel, 2009 5:31 pm |
|
 |
|