Sada je: sri 29 srp, 2026 11:06 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
 USS Titan 
Autor/ica Poruka
Ensign
Ensign

Post USS Titan
Pretpostavlja se da je brod USS Titan na kojem je kapetan William T. Riker također Prometheus klase što znači da se proizvodnja ipak nastavila. Tko zna možda ga u jednom novijem filmu čak i vidimo.

ned 30 srp, 2006 12:38 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Pretpostavlja se da je brod USS Titan na kojem je kapetan William T. Riker također Prometheus klase što znači da se proizvodnja ipak nastavila. Tko zna možda ga u jednom novijem filmu čak i vidimo.

USS Titan je klase Luna.

ned 30 srp, 2006 5:44 pm
Profil ICQ Web stranica
Ensign
Ensign

Ma svašta može bit, ja sam na jednoj web stranici (ne znam točno kojoj) pročitao da je Prometheus klase, no svašta može biti.

pon 31 srp, 2006 1:52 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Utipkaj "USS Titan" na Wikipediu pa ćeš vidjeti i sliku Luna klase. Ovo sa Prometheus klasom je sigurno opet neka fanovska stranica sa puno snova.

pon 31 srp, 2006 6:50 pm
Profil ICQ Web stranica
Ensign
Ensign

EDIT: Evo što sam našao na jednojk stranici:
USS Titan
The USS Titan (NCC-80102) is a Luna class starship. It has a crew of 350, and is approximately 450 meters long.
The Titan is the most varied multispecies crew in Starfleet history; less than 15% of the crew is human. The motto of the Titan according to this series of novels is "Infinite Diversity in Infinite Combinations".

Skinuto sa: http://memory-alpha.org/en/wiki/Star_Trek:_Titan

pon 31 srp, 2006 11:38 pm
Profil Web stranica
Mister 47
Mister 47

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: IV
Ma svašta može biti.

EDIT: Evo što sam našao na jednojk stranici:
USS Titan
The USS Titan (NCC-80102) is a Luna class starship. It has a crew of 350, and is approximately 450 meters long.
The Titan is the most varied multispecies crew in Starfleet history; less than 15% of the crew is human. The motto of the Titan according to this series of novels is "Infinite Diversity in Infinite Combinations".

Skinuto sa: http://memory-alpha.org/en/wiki/Star_Trek:_Titan

USS Titan je sigurno ovo gore navedeno, tako piše u knjigama. Pročitao sam ih sve tri koje su do sada izašle, ali to ništa nije spomenuto u seriji i/ili filmovima, pa je to sve ne-kanon

uto 01 kol, 2006 6:48 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

uto 01 kol, 2006 7:26 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: USS Titan
Zapravo se u kanonu ne zna koje je klase USS Titan, možda prometheus, možda ta iz knjiga luna ili neka treća.
Znat ćemo tek onda, kad ili točnije ako snime neku seriju ili film sa Titanom.
:wink:

sub 21 stu, 2009 10:42 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
Zapravo se u kanonu ne zna koje je klase USS Titan, možda prometheus, možda ta iz knjiga luna ili neka treća.
Znat ćemo tek onda, kad ili točnije ako snime neku seriju ili film sa Titanom.
:wink:

Bude li ikad filma ili serije (niš od toga, u to moš bit sigurna), dizajn će vjerojatno bit promijenjen da nebi plaćali tantijeme ovom liku koji ga je dizajnirao, ali će se klasa zadržat.

U treku postoji dugogodišnja tradicija kanoniziranja imena iz knjiga npr. Hikaru, Nyota, Tiberius... Štoviše, čak se u epki "Where no man has gone before" spominje neko drugo Kirkovo srednje ime, al je na kraju ipak usvojeno ono iz knjige...

Jasno se vidi James R. Kirk. Pretpostavljam da su to u TOS-Remasteredu retuširali da piše T.

Još jedna zanimljivost - "Constitution" klasa se prvi put kanonski spominje tek u "ST IV - The Voyage Home." U prethodna dva filma se moglo vidjeti samo na display grafikama, ali nije bilo čitljivo. Prije toga se ta klasa spominjala samo u knjizi "Star Trek technical manual," a na plaketi na mostu piše "Starship class."

ned 22 stu, 2009 2:02 am
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Istina postoje slučajevi kanoniziranja naziva, imena iz knjiga, ali to nije pravilo.

Tako da bi se vrlo lako moglo dogodit ako ikad snime seriju ili film sa USS Titanom, da naziv klase bude neki treći. Niti Prometheus niti luna.

Premda moram priznati da bi mi bilo drago da to bude prometheus, jer mi se sviđa dizajn.
:thumbs2:

pon 23 stu, 2009 12:18 am
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
[b][color=#00FF40]Istina postoje slučajevi kanoniziranja naziva, imena iz knjiga, ali to nije pravilo.

Istina, ali mi ne pada na pamet ni jedan primjer gdje je serija išla mijenjat nazive iz knjiga. Doduše, iskreno, kad bi Titan i postao serija, ja bi temeljito promijenio čitavu posadu koja se pojavljuje u knjigama, osim prve časnice Christine Vale i Tuvoka. Ostali su svi freakovi, doktor je reptiloid nalik Gornu, strojar je neko nehumanoidno biće nalik jelenu ( :WTF: ) itd...

Citat:
Premda moram priznati da bi mi bilo drago da to bude prometheus, jer mi se sviđa dizajn.

Sviđa se i meni, ali Titan je diplomatski brod (prva misija mu je diplomatska kod Romulanaca), a Prometheus je ipak ratni brod.

pon 23 stu, 2009 12:33 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: