Sada je: pet 07 kol, 2026 3:09 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
 Cemu sluzi Vremenska policija u StarTreku? 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Cemu sluzi Vremenska policija u StarTreku?
Pitam zato kaj se jako cesto pojavljuju nekakvi temporalni poremecaji ili npr. Kraj Vojagera - rijesen vremenskim paradoksom,
ali se poremecaj ne ispravlja, pogotovo ako povoljno ispadne za Federaciju. :?

Npr. Doktorov mobile holoemiter nisu vratili nego ga veselo koristili cijelu seriju.

Dajte jos koji primjer nesipravljenog temporalnog poremecaja.

samo kada mu pomaže da se pridigne.”

sri 07 lip, 2006 1:17 am
Inquisitor
Inquisitor

Post Re: Cemu sluzi Vremenska policija u StarTreku?
nenadg je napisao/la:
...ali se poremecaj ne ispravlja, pogotovo ako povoljno ispadne za Federaciju. :?

zato jer je vremenska policija Federacijska :)

sri 07 lip, 2006 1:21 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

sri 07 lip, 2006 1:40 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Vremenska poiicija je posebno obučena za popravljanje poremećaja u prostorno-vremenskom kontinuumu koje i isprvaljanje timelinea kad netko upadne u vremensko razdoblje kojem ne pripada i svjesno ili namjero napravi promjene koje utječu na prošlost ili budućnost. To zna biti vrlo komplicirano (Voyagerove epizode 3x08 i09 - Future's end i 5x24 - Relativity u kojoj se pojavljuju dvije 7 od 9 i 3 kapetana Braxtona od čega se Katica totalno zbunila i zaboljela ju je glava. Upravo zbog velikih komplikacija koje nastanu i najmanjom promjenom prošlosti ili budućnosti, vremenska policija skeniranjem prostorno-vremenskog kontinuuma procjenjuje kolika je šteta promjenama napravljena, kako štetu popraviti, a nokon obavljenog posla ponavljaju sva mjerenja i utvrđuju u kojoj mjeri su uspjeli sve vrstiti na staro, ali gotovo nikada nije 100% sve vraćeno na mjesto, nego oni prihvaćaju određeni visoki postotak, koji je u "Relativity" bio čini mi se 82%. Ako se ne varam, Braxton je ostavio doktoru mobilni holoemiter kao zahvalu za suradnju, procijenivši da to neće imati veliki utjecaj na budoćnost. No u epizode "Drone" je bilo svega, šteta što nisu mogli iskoristiti nešto tehnologije iz radilice iz 29. stoljeća.

sri 07 lip, 2006 1:00 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post radilica iz 29 st.
Da to mi je malo cudno .
Posto B'Elana , "odrzava" Doktorov holoemiter dugo vremena
da nije mogla bar nekaj skuziti iz ostataka radilice.
Ili ih je bilo frka da ih ostaci borga iz 29 st. ne asimiliraju od upotrebljene tehnologije.

Bdw. onda se cudim da su se poslije te epizode usudili i dalje koristiti asimilirani holoemiter. :?

čet 08 lip, 2006 3:05 pm
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
ma, Voy je rađen po teoriji "od viska Borga glava ne boli".

čet 08 lip, 2006 5:34 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Upravo sam pogledao blok-epizodi "Unimatrix zero". Jooooj, kakve priče lovca Luke. Nevjerojatno je kako se svemoćni Voyager nisio sa tactical cubeom.Preživjeli su dva fajta i još je oštetili. To je bilo valjda u paralelnom svemiru, inače ne znam kako bi bilo moguće. U TNG-u su bježali i od asimilacijske kao vrag od tamjana, a ovdje bahatoj Katici nema granica.

Nenad je dobro primjetio za emiter. Kad se "One" sam deaktivirao, nisu pokazali modus kako su iščupali holoemiter iz njegovog centralnog korteksa i osolobodili borgovske tehnologije. Ni iz 7 od 9, koja je čovjek i njenu anatomiju doktor ponaje više nego dobro, nisu uspjeli odstraniti sve usatke, kako su uspjeli iz holoemitera za koji su 100 puta doktora upozorili da pazi na njega jer ne shvaćaju tu tehnologiju iz 29. stoljeća.

pet 09 lip, 2006 12:02 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Jedino ako je 'One' u zadnjim trenucima , naredio svojim nanosondama da potpuno ociste holoemiter i izadju. :roll:

pet 09 lip, 2006 8:32 pm
the Red Viper

sumljam da je moguca takva razina kontrole.

pet 09 lip, 2006 9:21 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Pa i 7/9 moze preprogramirati svoje nanosonde za lijecenje i razne posebne potrebe :?:

sub 10 lip, 2006 12:13 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Pa i 7/9 moze preprogramirati svoje nanosonde za lijecenje i razne posebne potrebe :?:

Može si ih ispustit malo iz krvožilnog sustava i reprogramirat ih jer su te nanosonde slobodne i čekaju da obave zadatak. One nanosonde koje su nešto asimilirale su spojene sa drugim staničnim organizmima ili dijelovima tehnologije i ne odvajaju se lako, jedino jednu po jednu, što ni Metuzalem nebi uspio za cijelog svog života. Jedino ako su izmislili način da sondama ono što su asimilirale učine gadljivim (kako su rekli u par navrata u serijama:"Let's sour the soup for them.") pa se same odvoje i jednostavno ih pokupe odnosno ekstraktiraju. No, ja samo špekuliram. Vjerojatno su i scenaristi mozgali nešto oko toga pa nisu našli pametno rješenje, zato su taj dio jednostavno zaobišli.

sub 10 lip, 2006 12:43 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

A kak onda salju nanosonde pri asimilaciji kroz cijevcice?

sub 10 lip, 2006 12:48 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Pa kak sam rekao. Zabije cjevčice nekome negdje i neuraknim procesorom im prenese instrukcije da prijeđu u drugo tijelo, prikrpaju se na krvne stanice i potaknu stvaranje usadaka. To šljaka jer su te nanosonde slobodne i spremne izvršit zadatak. Ali kad su sonde izvrršile tzadatak i negdje se smjestiile odnosno prikrpale za nešto kao paraziti, onda ih je teško odvajati i vraćati nazad, možda i nemoguće. Zato radilice ne vraćaju nazad sonde iz asimiliranih bića nego se uj usadcima proizvode nove.

sub 10 lip, 2006 12:58 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

To bi bilo malo upitno , jer kod asimilacije je ipak ogranicen broj nanosondi
i ako bi one ostale gdje su se prvi put zakvacile ne bi ih bilo dosta ni za pocetak asimilacije , a kamoli da se asimilacija neda zaustaviti.

A ako bi mogle skakati od stanice do stanice, cim obave asimilaciju na jednoj i idu dalje , onda i s ogranicenim brojem nastaje frka u asimiliranoj osobi - stvari, jer ih se neda zaustaviti dok cijeli organizam / stvar nije asimilirana.

sub 10 lip, 2006 1:13 am
the Red Viper

nije stvar u asimilaciji ili necem takvom, to je standardni postupak, dakle nanosonde su programirane da ga izvrse. "evakuacija" nanosondi sa jednog uređaja, s druge strane, nije bas rutinska procedura tako da sumljam da postoji gotov program za to koji svaka nanosonda ima u sebi.

sub 10 lip, 2006 11:19 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: