| Autor/ica |
Poruka |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Galaktička barijera
Galaktička barijera, je zaštitno polje, odnosno štit koji u star trek svemiru okružuje našu galaksiju i spriječava brodove da izađu iz nje i da uđu u nju.
Samo brodovi snažnih štitova imaju šanse proći kroz barijeru ali to je jako rizično.
Nitko ne zna tko je postavio barijeru i koliko je stara.
Barijera se pojavljuje u TOS-u u čak 3 epizoda. U svakoj sezoni po jedna epizoda.

Znači sad ćemo malo špekulirati.
Što mislite tko je i zašto postavio tu barijeru. I dali mislite da bi bilo zanimljivo da se ta barijera pojavila u još kojoj st seriji? 
|
| čet 14 sij, 2010 12:10 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Galaktička barijera
O ..bice slicn kao Q Uglavnom meni je smisno kako nikad niko nije izasa iz mlijecnog puta s obzirom da je on ipak trodimenzionalan i nije na svim mistima jednako debel
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 14 sij, 2010 12:27 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Trebalo je to još u neku seriju...recimo TNG  DS9 ne jer stoji na mjestu, ENT ne jer je u susjedstvu, VOY ne jer putuje višemanje ravno. Bilo je posjetitelja iz drugih galaksija u ovu, no nije ništa bilo spomenuto glede te barijere. Također upoznali smo i neka bića koja obitavaju u svemiru...garant su i oni imali situacija sa tom barijerom, al eto...jedan lajtmotiv iz stare serije koji nije kasnije razrađivan. Al hej, možda bude razrađen u Raitari vječno mrskoj rebootanoj verziji treka 
|
| čet 14 sij, 2010 12:31 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Meni je sam koncept te galaktičke barijere glup i ne žalim što ga nisu puno koristili.

|
| čet 14 sij, 2010 12:33 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Rapavi je napisao/la: Meni je sam koncept te galaktičke barijere glup i ne žalim što ga nisu puno koristili. Potpisujem. Izmišljat da se određenom dijelu svemira nalazi nešto što se u stvarnosti tamo ne nalazi (kao onaj planet s "bogom" iz ST V u centru galaktike) samo degradira seriju.
|
| čet 14 sij, 2010 12:40 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Meni je naprotiv jako zanimljiv.
Možda je tu barijeru postavilo drevno t'konijansko carstvo da se zaštiti od neprijatelja.
Inače neke st knjige su se bavile tom barijerom. U njima se govori da je napravljena da štiti našu galaksiju od jedača planeta, opasnih međugalaktičkih brodova koji rastvaraju planete i pretvaraju ih u energiju.
Uglavnom šteta što to nije obrađeno u ostalim st serijama.
Barijera okružuje galaksiju u potpunosti nalazi se na njenim rubnim područjima.
PS OZ pa mnogo planeta i anomalije viđenih u st svemiru ne postoji u stvarnosti, recimo ni delfijsko prostranstvo zapravo ne postoji, nekritsko također, bajoranska crvotočina i slično.
|
| čet 14 sij, 2010 12:45 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Meni je ideja zakon, ali stvarno šteta što su ju ignorirali.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| čet 14 sij, 2010 12:50 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
_Oz je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Meni je sam koncept te galaktičke barijere glup i ne žalim što ga nisu puno koristili. Potpisujem. Izmišljat da se određenom dijelu svemira nalazi nešto što se u stvarnosti tamo ne nalazi (kao onaj planet s "bogom" iz ST V u centru galaktike) samo degradira seriju. Istina ..uostalom zasto se sa warp 9 naprimjer nebi moglo stic do susjedne galaktike u recimo deset dana voznje ili slicno ...mozda je pocetak druge galaktike blize federaciji nego druga strana mlijecnog puta ? 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 14 sij, 2010 12:54 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
RAI'TARA je napisao/la: PS OZ pa mnogo planeta i anomalije viđenih u st svemiru ne postoji u stvarnosti, recimo ni delfijsko prostranstvo zapravo ne postoji, nekritsko također, bajoranska crvotočina i slično. Delfijsko prostranstvo nebi ni smjelo postojat, s obzirom da je umjetno stvoreno od strane aliena koji manipuliraju vremenskim pravcima... A ovo drugo su ipak obskurniji dijelovi svemira. Da bajoranska crvotočina i postoji, mi ju nebi vidjeli jer je vidljiva samo kad je aktivna, pa je sasvim okej izmišljat takve pojave.
|
| čet 14 sij, 2010 12:55 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
U ostalim st serijama uopće nisu posjećivali rub galaksije tako onda ni barijeru.
Ali mislim da bi to bila odlična ideja za neku novu st seriju.
Da federacija uz pomoć barijere i recimo tehnologije T'konskog carstva nađe način da prijeđe u druge galaksije, ili pak da se radnja serije odvija 200 godina poslije Nemesisa, te da federacija zauzima gotovo cijelu galaksiju.
Te da onda neki alieni napadnu galaksiju, a da ta barijera bude zadnja crta obrane ili slično. OZ st je izmišljen svemir, pa hrpa anomalija, poremećaja, zvijezda, planeta, maglica, zapravo ne postoji u stvarnosti. Ta barijera je samo još jedana jako zanimljiva sf ideja. A barijera se vidi tek kad se brod jako približi njoj.
Federacija uopće nije znala za barijeru sve do 2265. godine makar su imali koloniju na planetu Delta Vega koji se nalazi na rubu galaksije.
Captain udaljenost od nama najbliže galaksije andromede je daleko veća nego udaljenost od krajne točke jednog do krajne točke drugog dijela naše galaksije.
|
| čet 14 sij, 2010 12:56 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ne bi li barijera bila prva crta obrane? 

|
| čet 14 sij, 2010 1:00 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
T'Rapavi je napisao/la: Ne bi li barijera bila prva crta obrane?  Da upravu si to bi bilo logičnije.
Uglavnom ta mi je barijera uvijek bila jako zanimljiva ideja. Doista šteta što nije u ostalim st serijama posjećivana. 
|
| čet 14 sij, 2010 1:04 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Ima dosta serija na granici galaksije. Recimo, u Firefly/Serenity, tamo je toliko ništavilo da ljudi polude. Ili se barem tako priča. Jeyne je imun na to, sve što je on vidio je ... još svemira :p
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| čet 14 sij, 2010 2:11 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
T'Rapavi je napisao/la: Meni je sam koncept te galaktičke barijere glup i ne žalim što ga nisu puno koristili. Pa baš ne bi rekao da je glup, ali je glupo postavljen. U seriji je kao neka "vidljiva barijera" dok bi u Real life trebala više biti, vjeruje se, gravitacijska privlačna sila same galaksije. I sami brodovi koji bi imali mogučnost prolaska, bolje reči oslobađanja grav. sile, trebali bi postizati velike brzine da bi "pobjegli" privlačnoj sili (čitaj escape velocitiy). 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| čet 14 sij, 2010 2:57 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Barijera u seriji nije prirodna nego umjetna. Radi se o zaštitnom polju odnosno štitu koji spriječava brodove da uđu ili izađu iz galaksije. Samo su rijetki uspjeli proći kroz nju.
Sama barijera reagira samo na dolazak broda, tada postaje vidljiva. Inače se ne vidi iz velikih udaljenosti.
Federacija dugo nije bila svijesna te barijere premda je imala koloniju u njenoj blizini, odnosno na rubu galaksije.
Evo pročitajte na memory alpha malo više o barijeri.http://memory-alpha.org/en/wiki/Galactic_barrier
|
| pet 15 sij, 2010 6:40 pm |
|
 |
|