Sada je: uto 28 srp, 2026 4:04 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
 Roddenberry 
Autor/ica Poruka
Inquisitor
Inquisitor

Post Roddenberry
Sto mislite... bi li Trek bio drugaciji da je Gene ostao ziv? I ako bi bilo promjena... koje bi one bile?

ja osobno mislim da DS9-a ili nebi bilo ili bi bio jako drugaciji... optimisticniji
e sad... da li bi to bilo dobro... o tome nebi jel pojma nemam... :?
ali ne bunim se u vezi DS9-a kakav je... naprotiv :)

sub 13 lis, 2007 2:23 am
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Post Re: Roddenberry
Svakako da bi bio drugačiji. Neki scenaristi i/ili producenti smatrajući kako nastavljaju njegov rad su zapravo se daleko odmaknuli od njegove Ideje Treka kao takvog. Da je Gene poživio još par godina Trek bi bio drugačiji ali i kvalitetniji.

sub 13 lis, 2007 2:28 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Bad stuff bi bila da sigurno ne bi bilo ovakvog DS9-a (što bi bio huge loss), a dobra stvar bi bila da sigurno ne bi dopustio pad kvalitete (sad neću polemizirati o serijama pa ću reći Insurrection i Nemesis), a pogotovo ne bi dopustio da netko ubije Datu :evil:

sub 13 lis, 2007 2:57 am
Profil ICQ Web stranica
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Naj Serija: VOY
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: </3
TerNek je napisao/la:
Bad stuff bi bila da sigurno ne bi bilo ovakvog DS9-a (što bi bio huge loss)

Pa, ne znam-DS9 mi je bio OK na početku, ali kasnije mi se činio poput ST sapunice (mislim na razdoblje rata s Dominijem-predugo su se time bavili), a i nekako mi je blesavo završio. No, o ukusima se ne raspravlja... Svejedno cijenim DS9 kao dio ST-a

sub 13 lis, 2007 9:11 am
Profil Web stranica
Trill symbiont
Trill symbiont

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Kad se već priča o mojem najnaj serijalun da i ja nekaj kažem...

Početak mi je OK, ali meni je čak i bolje kasnije kad su se počeli baviti s ratom. Malo je bilo segmenata sapunice no to je seriju činilo malo zanimljivijom.
Pa zar volite kad samo žlabraju onim tehno bable ili kak se već piše...

sub 13 lis, 2007 3:13 pm
Profil ICQ
Admiral
Admiral

Star Trek je dobar kakav je sad. Samo ima jedan veliki minus, a to je što više ne snimaju nove serije. Baš me zanima kakav će biti sljedeći film?

sub 13 lis, 2007 3:27 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

Baš bi bilo dobro da snime još neku seriju... Ja se nadam da će snimiti bar još jednu. Ne vidim razlog da prestanu s time kad imaju toliko fanova.

sub 13 lis, 2007 3:43 pm
Profil ICQ
Captain
Captain

DS9 sigurno ne bi bio ovakav kakav jest.
Ne vjerujem da bi Trek bio isti, no cisto sumnjam da ne bi cvale samo ruzice.
Uostalom, Gene nije imao previse glasa nakon snimanja prvog filma, bio je savjetnik. Fransizu je prodao prije TNG-a i nije imao, recimo tako, pravo veta na neke poteze, vec samo davao sugestije.

Inace, malo cu zaspamati :>
Ako nekog zanima sto Geneov sin Eugene misli o stanju franšize te jos ponesto - skok ovdje:
http://www.ufpcroatia.com/index.php?sub ... m=&ucat=1&
Ovo je prvi dio intervjua. Ima download audio zapisa, transkript na engleskom i prijevod na 'rvacki.
Ima puno toga (cijeli intervju traje ukupno 27 minuta), pa sam narezao na tri dijela. Ne stignem sve posloziti pa slijedeci dio ide ili kroz tjedan, ili slijedeci vikend :).

sub 13 lis, 2007 5:46 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Kunić je napisao/la:
Star Trek je dobar kakav je sad. Samo ima jedan veliki minus, a to je što više ne snimaju nove serije. Baš me zanima kakav će biti sljedeći film?

Potpuno se slazen s time da je ST serijal dobar i tkakv kakav je ....i da fali to sto ne snimaju nove serije ! :wink:

A za Eugena "me zaboli" [ tatino dite] i njegovo razmisljanje , dobro da nisu dosli u "udrugu" po misljenje nakon xxxkona ...hihi....bilo bi misljenja ka i pucanstva ! :vragolol:

Gene je ima dobru ideju , svaka cast , i- proda je i diga lovu , scenaristi odradili delo i snimili po meni uz njegovu "superviziju" [kak cujen ]najdosadniniu seriju ST serijala ....[TNG]...

Steta sta ga nisu ranije "nogirali" ..mora da je bia tip ala Picard "dosadan za popizdit ".......

Toliko o Geneu i njegovon djelu....!.. :?
A ca je to bitno ca je dite tatino reklo !? ..:mrgreen:

A sad me morete pocet pljuvat ...no ...sto cekamo..!? :mrgreen:

Pozdrav

Nepotizma 33

Tehnika Pucanstvu !

sub 13 lis, 2007 7:59 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

TNG je nekome najbolji nekome najgori. To što je Gene bio supervisor može samo poboljšati serijal jer jer Star Trek njegovo djelo i bez njega sad ovdje nebi pričali.

sub 13 lis, 2007 8:26 pm
Profil ICQ
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Naj Serija: VOY
Opis Stanja: </3
Ezri je napisao/la:
Baš bi bilo dobro da snime još neku seriju... Ja se nadam da će snimiti bar još jednu. Ne vidim razlog da prestanu s time kad imaju toliko fanova.

Još jedna serija bi bila super, no ako će je snimati, neće to raditi zbog fanova, već zbog PROFITA. Nažalost, novac još uvijek pokreće svijet :cry: .

ned 14 lis, 2007 7:38 pm
Profil Web stranica
Trill symbiont
Trill symbiont

Vjerujem da bi fanovi bili sretni i s tim usranim motivom... Bolje išta nego ništa...

ned 14 lis, 2007 7:51 pm
Profil ICQ
Captain
Captain

Alokin je napisao/la:
neće to raditi zbog fanova, već zbog PROFITA.

Da, za razliku od ostalih serija koje se snimaju cisto iz gusta. Ako kapne koja lova, jos bolje.

ned 14 lis, 2007 8:44 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

a buco... za TNG je trebalo ukljuciti mozak ... razmisljat... nema tu T'pol i sedme (koje ti tako volis spominjati kao razloge svima drugima za gledanje treka... sto opet puno prica o tebi :) )... no to je druga prica... koju smo toliko puta vec raspravili :)

nego... sto mislite... da li bi Voyager bio drugaciji da je roddenberry odlucivao?

pon 15 lis, 2007 12:16 am
Profil Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
Chaky je napisao/la:
a buco... za TNG je trebalo ukljuciti mozak ... razmisljat... nema tu T'pol i sedme (koje ti tako volis spominjati kao razloge svima drugima za gledanje treka... sto opet puno prica o tebi :) )... no to je druga prica... koju smo toliko puta vec raspravili :)

:lolsmjeh:
Chaky, ako se ja nevaram (to jest, ako netk onije opet imao napadaj brisanja bucizama) covjek nije u ovom topicu napisao ni jedan post!
:lolsmjeh:

a sto se tice Rodden-bobice:

kao prvo da samo napomenem da je covjek bio zakon vec i zato sto je napravio TOS (u ono doba napraviti tako nesto... =D> )

a sad...
nakon TOSa covjek nije napravio nista. OK, radio je nesto malo na TNGu u pocetku, ali vec i tu polako gubi na znacaju. kasnije je samo smetao sa svojim prigovaranjem.

kao prvo covjek nije bio dosljedan. da je bilo tko drugi, kad bi mu nesto iz TOSa zasmetalo prilikom snimanja TNGa, odlucio da bi TNG, a ne TOS, trebao biti osnova kanona, mnogi od ovdjeprisutnih forumasa bi ga svrstala pred streljacki vod. zasto za Genea ciniti iznimku?

a sto se tice novih serija...

da je bio ziv poprilicno sam siguran da bi se iz petnih zila trudio zasrati DS9. upravo zbog njega u seriji i imamo nonstarfleet glavne likove (da bi se doskocilo toj ideji o moralnoj superiornosti i nepogresivosti starfleeta) sto je u ovom slucaju dobro ispalo, ali u principu kad se pokaze da neka "pravila" vise smetaju nego sto donose koristi ja sam za njihovo ukidanje.
a tu je, naravno, i pitanje kasnijeg razvoja serije (da ne spominjem epizode poput Inter arma silet leges ili In the pale moonlight!)
pa zna se da je upravo Gene inzistirao da se u TNG epizodu Conspiracy ubace alieni, premda je prema prvobitnoj ideji zavjera bila među "obicnim" admiralima, dakle ljudima i slicnima (sto bi, imo, bile i bolje nego ovako kako je ispalo)

a Voy... o njemu mi je nesto teze govoriti.
on je otisao i nesto dalje od DS9a u svojoj udaljenosti od ideje Federacije i slicnih pa bi se oni jos mozda i uspjeli nekako izvuci.
ali tu mi se cini da bi veci problem bi ouopce klasificirati seriju kao Star Trek (znamo kako ni filmovi nisu trebali biti uvrsteni u kanon)

o Entu da i negovorim.
(al' ipak budem :) )
uopce pocetna ideja serije mislim da nebi po Geneu prosla (ali onda s druge strane nebi prosao ni First Contact, po meni najbolji film fransize)
a onda i par detalja tipa neprijateljski raspolozeni Vulkanci, koji isto tako nebi prosli.
ali, u prve dvije sezone je jos i bilo nekakvih "Geneovskih" ideja, pa smo vidjeli kako je to zavrsilo.
kad su napokon napustili taj pristup i okrenuli se najprije Xindima, a potom i cetvrtoj sezoni (jedna od boljih u treku uopce) serija je pocela liciti na nesto jako dobro. (onda ju ukinuse, no necu sad o tome)
dakle, upravo ono sto u seriji valja bilo bi u suprotnosti sa Geneovim idejama.

tako da, kad se na kraju podvuce crta, mislim da se i ovdje moze primjetiti kako je evolucija kljucna za uspjeh i da nekako idealiziranje bilo koga (ili bilo cega) samo zato sto je bio prvi nije dalekosezno najpametnija ideja.

pon 15 lis, 2007 12:01 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: