|
Sada je: pon 27 srp, 2026 9:48 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Trekker
|
 Brodovi i ratovi
Meni je glupo i nerealistično to što Federacija ima Defiant. Užasno mi je glupo kad npr. Defiant uništi, ili bar ozbiljno ošteti Klingonski Negh'var (najjači Klingonski brod).
Kako može biti da Dominion, Kardasija, Romulansko carstvo i Klingonsko carstvo koji su narodi ratnika i države im se temelje na ratu mogu imati slabije brodove od neke šugave Federacije.
Ako se mene pita to je glup potez producenta zbog kojeg je Federacija opet ispala presavršena.
Druga glupost po redu je to što Breenovi, Kardasijanci i Dominion kao ne mogu pobjediti neku šugavu Federaciju i Klingonce. Također je glupo to što Dukata, bez sumnje najboljeg negativca u povjesti Star Treka pretvore u nekog sotonističkog tupana.
Volio bih vidjeti zašto su Garaka protjerali iz Kardasije i više likova poput njega s mračnom poviješću
DS9 je najbolja od svih Star Trek serija, ali presavršena Federacija ju kvari.
| pet 11 tra, 2008 1:09 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Najgluplji događaj u svih 7. sezona
garak , fedsi imaju znanstvenike i inzenjere koji im poboljsaju borodove na bolji nacin nego sta to klingonci naprave 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 11 tra, 2008 1:19 pm |
|
 |
|
Trekker
|
captain je napisao/la: garak , fedsi imaju znanstvenike i inzenjere koji im poboljsaju borodove na bolji nacin nego sta to klingonci naprave  Pa možda imaju, ali je ta činjenica glupa jer opet čini presavršene pozitivce. I ne govorim ja samo o Klingoncima, jasno je da Federacija i Klingonci imaju približno iste brodove kad su saveznici, Ali nije realistično da Dominion, koji ima puno bolju i tehnologiju i vojsku od Federacije imaju brodove slabije od Defianta. Dobro, može Defiant biti jak, ali bi bilo bolje da i Dominion ima brodove jednake snage, ako ne i jače. I još uvijek mi nije jasno kako se takav prcko kao Defiant uopće može USPOREĐIVATI s Romulanskim Bird of Preyevima i Kardasijanskim Keldonima. I nakon svega, Federacija se temelji na istraživanju, pa njihovi znanstvenici ne bi trebali imati previše iskustva s izgradnjom ratnih brodova.
| pet 11 tra, 2008 1:57 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Prcko je pokretan i naoruzan do zuba , izrađen da bi se borio kontra borga , jedne od naj jacih(ako ne i naj jace) vrste u galaxiji 
|
| pet 11 tra, 2008 1:59 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: sri 26 ožu, 2008 10:49 pm Postovi: 29 Lokacija: Terok Nor :D
|
Ja mislim da je realisticno da imaju Defiant...ali mislim da je jako glupo sto Federacija nije postala saveznik s Dominionom...kad se vec nisu usudili unistiti wormhole.
I to sta su toliko brinuli o glupim Bajoranima umjesto da odu u savez s Kardasijom...
|
| pet 11 tra, 2008 2:04 pm |
|
 |
|
Trekker
|
captain je napisao/la: Prcko je pokretan i naoruzan do zuba , izrađen da bi se borio kontra borga , jedne od naj jacih(ako ne i naj jace) vrste u galaxiji  Što se toga tiče, i Jem'Hadar brodovi su također pokretni i naoružani do zuba. A što se tiče Borgova - Ako su u DS9 isti ko u Voyageru onda bi za brod koji bi ih mogao pobijediti bilo dovoljno izgraditi jedrenjak.
| pet 11 tra, 2008 2:08 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ok ... ajmo redom Garak je napisao/la: Meni je glupo i nerealistično to što Federacija ima Defiant. zasto federacija nebi mogla imati high-tech brod poput defianta? Garak je napisao/la: Užasno mi je glupo kad npr. Defiant uništi, ili bar ozbiljno ošteti Klingonski Negh'var (najjači Klingonski brod). nije sve u velicini (broda)? Defiantova velika prednost je u tome sto je jako manevrabilan dok su ovi veliki brodova jako spori i nemanevrabilni na malo prostoru... zamisli to kao borbu velikog jedrenjaka i malog glisera... jedernjak ce mozda imati vise topova i veci je nekoliko puta ali to mu nista ne vrijedi jer gliser mu se moze izmicati i polako ga unistavati  Garak je napisao/la: Kako može biti da Dominion, Kardasija, Romulansko carstvo i Klingonsko carstvo koji su narodi ratnika i države im se temelje na ratu mogu imati slabije brodove od neke šugave Federacije. ok... kao prvo, to sto ti ne volis federaciju ne znaci da mora imati losu tehnologiju... nadam se da kuzis to?  kao drugo... nisu svi federacijski brodovi najnoviji nabrijani superdestroyeri... velika vecina federacijske flote su stari vise manje istrazivacki brodovi koji su bili u velikoj vecini unisteni... escelsior klasa je bila posebno puno unistavana federacija ima nesto tih jakih brodova... ali cak ni oni nisu jaci od dominijskih velikih brodova... tako da ne znam od kuda ti to da su federacijski brodovi jaci? Garak je napisao/la: Ako se mene pita to je glup potez producenta zbog kojeg je Federacija opet ispala presavršena. da je federacija presavrsena onda im nebi ocajnicki trebali saveznici  Garak je napisao/la: Druga glupost po redu je to što Breenovi, Kardasijanci i Dominion kao ne mogu pobjediti neku šugavu Federaciju i Klingonce. za breene ne zna koliko su jaki pa necu o njima kardasijanci su prije dominijskog rata imali rat sa klingoncima koji ih je poprilicno oslabio (zato su se i pridruzili dominiju... da mogu ponovno biti neka sila) a dominij... dominij je jak... i federacija nebi imala sanse da je stigla onda druga dominijska flota... ali dominij sa samom manjim dijelom svoje flote nije tako jak btw. jesi ti uopce gledao/gledala DS9? ili si samo cuo/cula prepricanu pricu DS9-a? Garak je napisao/la: captain je napisao/la: garak , fedsi imaju znanstvenike i inzenjere koji im poboljsaju borodove na bolji nacin nego sta to klingonci naprave  Pa možda imaju, ali je ta činjenica glupa jer opet čini presavršene pozitivce. pa to je jedna od glavnih poruka ST opcenito... vise razlicitih rasa ce kroz suradnju (kroz Federaciju) biti uzasno mocna sila... imat ce velike znanstvenike i to u veliko broju, imat ce velike takticare... imat ce od svega po malo (ili puno)... zajedno su jaci ... klingonci su vise orjentirani na fight i cisto sumnjam da klingonska djeca tako jako zele postati znanstvenicima... pa onda tako oni imaju manjak kvalitetnih znanstvenika koji bi ih tehnoloski pogurali naprijed istim tempom kao i federaciju... Garak je napisao/la: Ali nije realistično da Dominion, koji ima puno bolju i tehnologiju i vojsku od Federacije imaju brodove slabije od Defianta. ponavljam... jedina prednost defianta nad dominjskim brodovima je ta sto je manevrabilniji... i federacija je dovoljno pametna da iskoristava tu prednost ne znam sto ti je taj defiant tako zapeo za oci... ja ga bas i nisam dozivio tako mocnim Garak je napisao/la: I još uvijek mi nije jasno kako se takav prcko kao Defiant uopće može USPOREĐIVATI s Romulanskim Bird of Preyevima i Kardasijanskim Keldonima. tko ih usporedjuje osim tebe  Garak je napisao/la: I nakon svega, Federacija se temelji na istraživanju, pa njihovi znanstvenici ne bi trebali imati previše iskustva s izgradnjom ratnih brodova. a velika filozofija je napraviti ratni brod... pojacaj fazore i torpeda te stitove ... takodjer pojacaj snagu koja ce biti usmjerna k njima... a smanji znanstvene kapicitete... and TAA-DAA ... imas warship 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 11 tra, 2008 3:09 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Samo da dodam Misljenje da su ljudi neratoborna i neratnicka rasa je bezveze i uopce nije istinito , neznam zasto bi ljudi bili tako slabi i nebi mogli parirat npr klingoncima ? (to iscitavam iz garakovih tvrdnji)
|
| pet 11 tra, 2008 3:24 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ljudi u treku su (opcenito) dobri i mirni... no ako ih napadnes... branit ce se ... a bome prije dominijskog rata su imali par napada koji su ih nagnali da se pocnu i vojno razvijati... (kardasijanski rat, borg...)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 11 tra, 2008 3:32 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Mozda je ovo oveci off ali neka ga Ljudi su krajem 22 stoljeca se oporavili od veoma nasilnog rata i taman kad su poceli sa istrazivanjima , bili su napadnuti od strane xinidija i romulanaac A na kraju su ih porazili Tokom 23 stoljeca su isto stalno ratovali s nekim , vecinom sa klingoncima a i tad su se probudili augmenti , LJUDSKA izmisljotina iz 22 stoljeca Ti super ljudi su cak uzrokovali nestanak grebena s klingonskih glava Doticem se augmenta jer bas onaj film s kanom oslikava ljudski karakter Vecina ljudi je miroljubiva i sasvim pristojna veci dio vremena( za razliku od klingonaca koji su vise manje divlji stalno) ali kad dođe vrijeme za bitku i kad im je zivot ugrozen , bore se kao lavovi Mislim nijedni klingonci nebi se mogli onako dramaticno borit međusobno kao kirk i kan , onoliko nadmudrivanja taktiziranja a opet ciste bitke za zivot , rijetko koja vrsta moze proizvest Isto tako dokaz ljudske snalazljivosti je i shinzon koji se cak od potdlacenog roba uspio uspet do covjeka koji odlucije o sudbini romulanskog carstva Stvar je ovakva , iako su ljudi na prvi pogled mirni i dusice kad treba da se prezivi , vrag se u njima oslobađa i nema rase koja bi ih mogla olako pobijedit Nije nista glupo nit cudno sta ljudi mogu porazit dominij , ili sta mogu imat imat relativno civiliziranu kulturu a opet bit strah i trepet u galaxiji Lijepo je weyun rekao , ako zelis sredit alpha kvadrant moras osvojit zemlju , ona je kljuc svega
|
| pet 11 tra, 2008 4:07 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: sri 26 ožu, 2008 10:49 pm Postovi: 29 Lokacija: Terok Nor :D
|
Chaky, nemoj mi reci da Dominionski brodovi nisu manevirabilni....
|
| sub 12 tra, 2008 4:08 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Ako je Federacija igdje prikazana kao nesavršena onda je to upravo u DS9-u. Tako da tvrdnje da je Federacija "presavršena", po mom mišljenju, nemaju smisla.
Nemaju smisla ni tvrdnje da je Federacija prejaka u vojnom pogledu. Vidjeli smo veća razdoblja rata u kojima je Federacija upravo gubila (In the Pale Moonlight je primjer jako dobre epizode u kojoj se govori upravo o lošem položaju Federacije te o nužnosti uvođenja još jednog saveznika u rat).
Što se tiče Dominija, oni su izgubili rat djelomično radi vanjskih, ali i radi značajnih unutarnjih problema (koliko su samo resursa potrošili na suzbijanje onoga virusa što ga je Odjel 31 ubacio među Foundere).
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 12 tra, 2008 4:22 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Lisa je napisao/la: Chaky, nemoj mi reci da Dominionski brodovi nisu manevirabilni.... jesu oni manevrabilni... ali ne kao defiant...

|
| sub 12 tra, 2008 5:31 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Chaky je napisao/la: Lisa je napisao/la: Chaky, nemoj mi reci da Dominionski brodovi nisu manevirabilni.... jesu oni manevrabilni... ali ne kao defiant... To sad već varira od klase do klase. Attack shipovi (oni najmanji brodovi koji liče na bube) su, po mom mišljenju, jednako manevrabilni kao Defiant, ako ne i više.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 12 tra, 2008 5:43 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Ant je napisao/la: Chaky je napisao/la: Lisa je napisao/la: Chaky, nemoj mi reci da Dominionski brodovi nisu manevirabilni.... jesu oni manevrabilni... ali ne kao defiant... To sad već varira od klase do klase. Attack shipovi (oni najmanji brodovi koji liče na bube) su, po mom mišljenju, jednako manevrabilni kao Defiant, ako ne i više. pa je... generalno pravilo je ... sto manji to manevrabilnij, sto veci imas veci "fire power"... samo defiant je specijalan po tome sto iako mali ima poprilican fire power a zadrzao je manevrabilnost malog broda... i to je ono sto njega cini posebno mocnim

|
| sub 12 tra, 2008 5:48 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|