| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Kumunikacije na brodu/postaji
Ovako... kumunikatori služe za prijenos informacija...
Komunikator se aktivira jednostavnim dodirom, nakon čega se dobiva povratni elektronički signal kojim se potvrđuje njegova spremnost za rad. Nositelj komunikatora tada izriče svoje ime i osobu koju se poziva, nakon čega komunikator ostvaruje vezu.
...no sad u DS9-u sam primjetio da uopće npr. Sisko kad nekog zove ne doditne kumunikator već samo kaže da ''Sisko to Bashir'' i veza se ostavri...
...hm, da li računalo prepoznaje njegov glas i nakanu te automatsi spoji s kumunikatorom od tražene osobe, ili kako to već ide... ??
...jer ako se dodirom dobiva povratni električni signal, zašto onda često prilikom kumunikacije preskoče ''tapšanje kumunikatora''... ?btw: moja 300 tema forumu...
| sub 09 svi, 2009 3:34 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
 Re: Kumunikacije na brodu/postaji
Možda je to jednostavno previd scenarista?? 
| sub 09 svi, 2009 4:48 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
da... kada sisko zove bashira samo stavi ruke na bokove, pogleda prema gore i "sisko to bashir"
mislim da je nakon nekoliko previda scenarista prihvaćeno da ne trebaju pritiskati komunikatore
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sub 09 svi, 2009 7:09 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Možda se jednostavno može naštimati po želji da se aktivira ili dodirom ili glasom.
|
| ned 04 lis, 2009 7:51 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
da... ko mobiteli... ali nešto mi nije jasno... sluša li razgovor između dvojice ljudi cijela posada ili?
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pon 05 lis, 2009 3:44 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Mimi Sky je napisao/la: da... ko mobiteli... ali nešto mi nije jasno... sluša li razgovor između dvojice ljudi cijela posada ili? A mislim da se to može odabrati po želji. Jer mislim da svaki komunikator ima svoju vlastitu frekvenciju, tako da je prisluškivanje praktički ne moguće...
| pon 05 lis, 2009 3:47 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
pa, tehnicki cuju te svi u blizini. ali osim toga ne. osim u situaciji kad se priljuci na zvucnike u cijelom brodu. tipa kad ono "all hands bla, bla, divite mi se kako sam pametan, bla, bla"
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 05 lis, 2009 9:04 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Mah...sve oko toga je nejasno...puno nelogicnosti, isto ko i u cijelom treku, al sta ces...

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| uto 06 lis, 2009 7:34 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Najveći gaf mi je u prvoj sezoni TNG-a, kada se unutar broda dozivaju tako da stisnu neki gumbić na zidu; a potom Picard nazove postaju (koja se nalazi par ly dalje) jednostavnom rečenicom Picard to Starbase XY (u epki 1101101010100110111...kako već).
|
| uto 06 lis, 2009 8:14 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
baš fora, nekako mi je bolje da stiskaju te komunikatore  iako su možda ovi na DS 9 napredniji pa ne treba push 
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| čet 08 lis, 2009 4:39 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
to je nešto što ja pokušavam dokuciti od kada gledam Trek...ali jednostavno uzalud... 
| čet 08 lis, 2009 4:42 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
Pridružen/a: pet 20 stu, 2009 12:27 am Postovi: 41 Lokacija: Holodek 1 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Trek pitanja
evo jedno pitanje, ne znam jel bilo, ak je, pardoniram se.
kad na brodu razgovaraju prek komunikatora, npr. Belana i Pariz, čavrljaju kaj buju jeli za večeru, kak to da nitko to ne čuje osim njih?
A kad Đenvejica razgovara s nekim prek komunikatora, onda vidiš kak Pariz ima uvijek neki komentar, jel ovaj s kojim razgovara kapetanica čuje Pariza?
To koncepcija komunikatora je loše obrađena...
P.S. Fotići(kad Doktor traži da mu nekaj slikaju) u 24. stoljeću izgledaju kao da su polaroidi iz 1993. godine, to su fakat mogli malo bolje napravit, ispada da mi imamo sad fotiće na razini 27.stoljeća ak oni imaju onu sirotinju u 24. stoljecu...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=E7IUR_fFypI istinita priča o bicima iz dalekog svemira...
|
| ned 17 sij, 2010 2:27 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Komunikator se vjerojatno može namjestiti da ga čuje samo određena osoba ili da ga mogu čuti svi.
Mislim potoje sigurni kanali i oni koji to nisu.
Što se tiče holoaparata, to nije obični aparat. To je ustvari skener koji skenira materiju u 3D, zatim se taj skenirani prostor može reproducirati u Holodeku. Pa možeš recimo šetati uslikanim okolišem.
A i Doktor ga je koristio kao medicinski instrument.
Upravo zato je taj uređaj veći od običnih zastarjelih aparata koji samo slikavaju dvodimenzionalnu sliku. 
|
| pon 18 sij, 2010 6:53 am |
|
 |
|
Cadet 4th year
Pridružen/a: pet 20 stu, 2009 12:27 am Postovi: 41 Lokacija: Holodek 1 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
ok, fotić si super objasnila,al ovo s komunikatorom su tak glupo napravili da je to strasno...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=E7IUR_fFypI istinita priča o bicima iz dalekog svemira...
|
| pon 18 sij, 2010 1:23 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Šta su to kumunikacije i kumunikatori? 

|
| pet 12 vel, 2010 11:13 pm |
|
 |
|