Sada je: pet 07 kol, 2026 1:49 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
 "Trekizam" i Trekkiji 
Autor/ica Poruka
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: "Trekizam" i Trekkiji
''However, the series was the first to promote cultural equality, and was noted for its inclusion of a black woman, an Asian man, and a Russian as important members of the ship. In this way, Star Trek had really gone where “no man has gone before” in its promotion of racial equality. The series was short-lived, but inspired a huge fan base. Shortly after the demise of the series, members of the Star Trek cast began to appear at fan conventions, and eventually, conventions devoted solely to the series developed.''

Evo ti jedan mali citat iz tih članaka.
Ako se ne slažeš sa porukom koju šalje star trek, onda nisi treki i točka. Onda si samo fan koji voli tu seriju. Vole ju, ali ne slažu se sa njenom porukom i točka.
:sesir2:

pon 09 stu, 2009 4:33 pm
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Što se mene tiče, prvi i osnovni uvjet da bi netko bio "TREKKIE" je da je pogledao čitav TOS. Bez toga ništa.

pon 09 stu, 2009 4:34 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Isto tako, Sovereign je izabrao članke u kojima se uopće nedaje razlika između trekija i trekera, čak je stavljeno da je to sinonim.

Mislim čak ni ja sebe ne smatram trekijem a jako sam liberalna. A tek on, non stop mu nešto ne paše kod federacije i stalno bi htio neke sukobe i rat u seriji. :wink:

pon 09 stu, 2009 5:03 pm
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
RAI'TARA je napisao/la:
''However, the series was the first to promote cultural equality, and was noted for its inclusion of a black woman, an Asian man, and a Russian as important members of the ship. In this way, Star Trek had really gone where “no man has gone before” in its promotion of racial equality. The series was short-lived, but inspired a huge fan base. Shortly after the demise of the series, members of the Star Trek cast began to appear at fan conventions, and eventually, conventions devoted solely to the series developed.''

Evo ti jedan mali citat iz tih članaka.
Ako se ne slažeš sa porukom koju šalje star trek, onda nisi treki i točka. Onda si samo fan koji voli tu seriju. Vole ju, ali ne slažu se sa njenom porukom i točka.
:sesir2:

Gle, ja nisam ni nacist, ni rasist, niti išta od toga tako da se slažem s tim citatom, ali pošto taj citat se najviše odnosi na TOS nije tolko nužno da se baš skroz moram prema njemu ravnat, jer sam ja više TNG/DS9 fan :wink:

_Oz je napisao/la:
Što se mene tiče, prvi i osnovni uvjet da bi netko bio "TREKKIE" je da je pogledao čitav TOS. Bez toga ništa.

Pogledao sam cijeli TOS, al to nemora značit da moram bit njegov zagrižen fan da bi bio Trekki/Trekker :wink:

RAI'TARA je napisao/la:
Isto tako, Sovereign je izabrao članke u kojima se uopće nedaje razlika između trekija i trekera, čak je stavljeno da je to sinonim.

Mislim čak ni ja sebe ne smatram trekijem a jako sam liberalna. A tek on, non stop mu nešto ne paše kod federacije i stalno bi htio neke sukobe i rat u seriji. :wink:

U člancima ti je sve lijepo objašnjeno i ima ih još hrpa koje ti mogu sad nać, ali mislim da nije potrebno. Ono što sam ja htio time dokazat jest da Trekkiji nisu samo oni koji slijede Federacijsku ideologiju već i druge idelogije (tipa Klingonsku, Kardasijasku, Romulansku...) :wink:

I BTW kako ti možeš za sebe reći da si liberalna???!!! :shock: To nije istina, jer soliš pamet svima, a i meni. Ne prihvaćaš uopće tuđe mišljenje (ok ak i prihvaćaš onda je to fakat u 10% slučajeva, a ostalo smo po tebi svi drugi u krivu, a jedino si ti u pravu). Ti i moja stara bi si mogle ruke dat, jer ste obadvije tvrdoglave i nedokazive do besvijesti [-( =; :thumbs3:
Kod federacije mi ne paše najviše section 31 i još neke male sitnice :wink:
A što se tiče bitki to je uvijek uzbudljivo i napeto :thumbs2:
I BTW koji je ono razlog zašto ne voliš TNG i Picarda? - ja mislim da si sad samu sebe posr*la :mrgreen:

slika

ST battles audio/video tribute!

pon 09 stu, 2009 5:23 pm
Profil YIM Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Glavni protagonisti star treka su federacija i ljudi. Ako se ne slažeš sa tom utopijskom vizijom budućnosti. U kojoj nema diskriminacije nikakve i u kojoj se sukobi uvijek nastoje izbjegnuti, onda nisi treki.

Slijediti kardasijansku ideologiju, ferengijsku. To nije uopće treki.
Kardasijanci su ravni nacistima, ferengijima je samo zarada u glavi, žene ne smiju nosit odjeću. Takvi stavovi nisu treki uopće.

Te ostale rase su zapravo personifikacije ljudskih mana. Odnosno oni tu služe da pokažu kakvi ljudi nebi smjeli, bit.

Pa prema tome ako se ne slažeš ti ili netko drugi sa porukom koju ta serija šalje, a slažeš se sa stavovima romulanaca, kardasijanaca, negativaca u toj seriji definitivno to nije treki.

Što se tiče serija smatram također da pravi fan treba pogledati svaku epizodu svake star trek serije. Da bi dobio točnu sliku tog svemira.

pon 09 stu, 2009 7:26 pm
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Naj Serija: TNG
Mene boli briga što kaže neki tam dašo ili neka tam RAITARA jel netko treki il ne. :roll: Time baš pokazuju da oni nisu.

pon 09 stu, 2009 7:26 pm
Overlord
Overlord

RAI'TARA je napisao/la:
Glavni protagonisti star treka su federacija i ljudi. Ako se ne slažeš sa tom utopijskom vizijom budućnopsti. U kojoj nema diskriminacije nikakve i u kojoj se sukobi uvijek nastoje izbjegnuti, onda nisi treki.

Kardasijanci su ravni nacistima, ferengijima je samo zarada u glavi, žene ne smiju nosit odjeću. Takvi stavovi nisu treki uopće.

Te ostale rase su zapravo personifikacije ljudskih mana. Odnosno oni tu služe da pokažu kakvi ljudi nebi smjeli, bit.

Pa prema tome ako se ne slažeš ti ili netko drugo sa porukom koju ta serija šalje, a slažeš se sa stavovima romulanaca, kardasijanaca, negativaca u toj seriji definitivno to nije treki.

Što se tiče serija smatram također da pravi fan treba pogledati svaku epizodu svake star trek serije. Da bi dobio točnu sliku tog svemira.

A daj ti meni reci di sam ja to naveo da podržavam baš sva Kardasijanska ili da ne podržavam Federacijska načela???!!! #-o
A sad ajde lijepo pažljivo pročitat moje prijašnje postove :wink:

BTW ti si rekla da ti je TNG najlošiji od svih serijala kolko se sjećam, a tu sad promičeš ubermoralizam cijelo vrijeme. Time sama sebi skačeš u usta :P

slika

pon 09 stu, 2009 7:33 pm
Profil YIM Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Sovereign je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Glavni protagonisti star treka su federacija i ljudi. Ako se ne slažeš sa tom utopijskom vizijom budućnopsti. U kojoj nema diskriminacije nikakve i u kojoj se sukobi uvijek nastoje izbjegnuti, onda nisi treki.

Pa prema tome ako se ne slažeš ti ili netko drugo sa porukom koju ta serija šalje, a slažeš se sa stavovima romulanaca, kardasijanaca, negativaca u toj seriji definitivno to nije treki.

A daj ti meni reci di sam ja to naveo da podržavam baš sva Kardasijanska ili da ne podržavam Federacijska načela???!!! #-o
A sad ajde lijepo pažljivo pročitat moje prijašnje postove :wink:

BTW ti si rekla da ti je TNG najlošiji od svih serijala kolko se sjećam, a tu sad promičeš ubermoralizam cijelo vrijeme. Time sama sebi skačeš u usta :P

TNG mi jest najlošija serija jer mi je najdosadnija od svih. To ne znači da se ne slažem sa liberalnom porukom te serije o jednakosti svih, pa kako god oni izgledali, i što god oni bili.

pon 09 stu, 2009 7:36 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Sovereign je napisao/la:
Po tome što volim pit možda? I kaj onda, kakve to ima veze?! Kaj misliš da nitko iz Federacije ne pije? Jel ak da onda se gadno varaš [-X
Jel možda ti to zaključuješ na temelju muzike koju slušam - e pa to ću reć da je još veća glupost. Al mislim stvarno, osim što pušim, ništa drugo ne pokazuje da ja nisam Trekki, a i to je zanemarivo :wink:

...to kaj ti slušaš jednu vrstu muzike nema veze ni s čim... :roll: :roll:

...a ostalo već ima...
...u treku se uglevnom pije sintehol...
...pravi alkohol samo u rijetkim situacijama, da se nazdravi sporazumu, da se ne uvrijedi alienska rasa, ili ako je takva zapovijed, kao što ju se Scotty dobio, da na bilo koji način zaustavi onog lika...
...a to što je to on napravio tako da ga je opio, a pritom i sebe ne dokazuje ništa već samo da je izvršio zadatak...

...no tvoje svakotjedno opijanje zaista nije u duhu treka...

...osim ovog, osim onog... kad si vidio nekog iz federacije da konzumira cigarete...? ...ta navika je odavno napuštena... jer šteti organizmu...
...ako si jednu stvar iz treka trebao naučiti onda je to ta...
...no i taj si ispit pao...

...možda jednom postaneš trekkie...
...no to neće biti tak skoro...
...sve dok se ne riješiš okova društva... te položaja u njem...

uto 10 stu, 2009 2:31 am
Profil ICQ Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Koliko ste Trekkie??

http://www.nerdtests.com/ft_startrek.php

Da vas vidimo... :zubo:

Nije dozvoljeno služenje memory-alphom ni drugim izvorima... radi što točnijih rezultata. :zubo:

slika

8-[

uto 08 stu, 2011 4:38 pm
Overlord
Overlord

Evo rezultata bez memory alphe ili ičega:

slika

Imao sam 844 boda, a za Captaina je potrebno

Rank Needed Score

Space Cadet 0 - 499
Ensign 500 - 599
Jr. Lieutenant 600 - 699
Lieutenant 700 - 749
Lt. Commander 750 - 799
Commander 800 - 849
Captain 850 - 899
L. Rear Admiral 900 - 924
Rear Admiral 925 - 949
Vice Admiral 950 - 974
Admiral 975 - 1000

Samo 6 bodova mi je falilo znači :P Inače moram priznat da su neka pitanja zbilja zeznuta.

slika

uto 08 stu, 2011 5:26 pm
Profil YIM Web stranica
Number One
Number One

Skužila sam da nemam pojma ništa osim TOSa. 8-[

Moram nabavit ostale serije. Ovo više ovako ne može! :x

uto 08 stu, 2011 5:32 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ja isto komandir.

uto 08 stu, 2011 11:19 pm
Number One
Number One

Bodovi, komentari... Miki? :-s

čet 10 stu, 2011 5:21 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ne sjećam se kolko sam bodova imao. Komentar- meh.

čet 10 stu, 2011 9:47 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: