|
Sada je: ned 09 kol, 2026 8:18 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
 Re: Trek utopija
Stvarno?! Pričaj mi! Vozija ga je u zatvoru? Ka šta danas ljudi imaju auto, imali su ga i u staljiniznmu i u socijalizmu i u kapitalizmu i vjerojatno će nešto sličnoga bit i dalje dok se ne pređe na dalko bolje uređen i organizraniji javni prijevoz. Mislim da bi dobro došao @Chaky na ispomoć... uhh.. vidi se da gubim ritam. Pozdrav Teen-demo 14

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 01 ožu, 2009 8:42 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Ovako u Jugoslaviji nije postojalo pravo slodnog govara ,ljudi su zavrsavali u zatvoru zbog viceva ,a postajali su i takozvani "agenti provokatori " koji dosli skompali su se pricali pred tobom protiv Jugoslavije ako bi mu ti potvrdio njegove rijeci u par dana bio bi u zatvoru ili bi radio njima kao dousnik ?
Nemoj te mislit da je to komunizam ,vise je rijec kako se meni cini o mix vise uredenja .
| ned 01 ožu, 2009 10:20 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Za mene je to u star treku kao što rekoh demokratska utopija. Sustav u kojem demokracija funkcionira savršeno.
|
| ned 01 ožu, 2009 11:35 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Tu je dosta neistinog napisanog pa moram reagirat kao povjesničar. Idemo redom: Suikotreki je napisao/la: Istina je da u komunizmu nije bilo privatnog vlasništva ali slobode je bilo. Netočno. U komunizmu je postojalo privatno vlasništvo samo ne u mjeri kao danas. Npr. moja kuća i kuća mog tetka je bila u privatnom vlasništvu još u Jugi. Lore je napisao/la: Vijeće federacije, UFP, Starfleet... to su ti kao 3 tipa vlasti: sudska, izvršna, zakonodavna..... Kako?? Pobrkao si dosta toga. Vijeće federacije nije sudska nego izvršna vlast. UFP nije nikakva vlast nego organizacija. SF nije zakonodavna vlast kao što si napisao tj. nije nikakva vlast nego vojna organizacija Federacije kao NATO EU-a. Sudsku vlast u Federaciji ima Vrhovni sud Ujedinjene Federacije Planeta. RAI'TARA je napisao/la: Vijeće federacije funkcionira kao i sabor. U njemu se demokratskim putem donose zakoni. A predstavnici vjeća biraju se demokratskim putem. Vijeće Federacije nije, ponavljam, parlament nego Vlada i samim time ne donosi zakone. A predstavnici se biraju demokratskim putem, to stoji. RAI'TARA je napisao/la: I da komunizam je loš u cjelosti. Nije loš. To je idealno uređenje. Ne bi nitko bio gladan, žedan i bos. Lore je napisao/la: Kao što sam rekao, kod nas se učvrstila riječ komunizam kao nešto negativno što je povezano sa Staljinom, hitlerom, ima i onih koji komunizam povezuju sa antisemitiszmom.... i sl... Ti očito ne poznaješ dovoljno povijest. Riječ "komunizam" i "Hitler" stavljat u isti koš?? Pobogu, otkad je Hitler komunist???? Tako je, komunizam nikad nije bio antisemitistički. Mnogi Židovi su za vrijeme WW2 prešli u partizane da ne bi poginuli i partizani su ih štitili. Eto, morao sam na ove navode reagirat. Hvala.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 02 ožu, 2009 12:16 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 Re: Rat Entovaca i TNG-ovaca
RAI'TARA je napisao/la: To nije istina, u komunizmu nema demokracije i nema slobodnih izbora. Star trek je demokratska utopija. nemas pojma koliko gresis  sve je postavljeno tako da odgovara blokovskoj podeli 70ih godina
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| pon 02 ožu, 2009 2:49 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 Re: Rat Entovaca i TNG-ovaca
RAI'TARA je napisao/la: Nebi se složila. Ako postoje izbori, onda je to demokracija.
joj koliko gresis drugi put. pa i u nemackoj je hitler dosao na vlast posle izbora pa su ziveli u fasizmu 
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| pon 02 ožu, 2009 2:52 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
T'Grel je napisao/la: Tu je dosta neistinog napisanog pa moram reagirat kao povjesničar. Idemo redom: Suikotreki je napisao/la: Istina je da u komunizmu nije bilo privatnog vlasništva ali slobode je bilo. Netočno. U komunizmu je postojalo privatno vlasništvo samo ne u mjeri kao danas. Npr. moja kuća i kuća mog tetka je bila u privatnom vlasništvu još u Jugi. Lore je napisao/la: Vijeće federacije, UFP, Starfleet... to su ti kao 3 tipa vlasti: sudska, izvršna, zakonodavna..... Kako?? Pobrkao si dosta toga. Vijeće federacije nije sudska nego izvršna vlast. UFP nije nikakva vlast nego organizacija. SF nije zakonodavna vlast kao što si napisao tj. nije nikakva vlast nego vojna organizacija Federacije kao NATO EU-a. Sudsku vlast u Federaciji ima Vrhovni sud Ujedinjene Federacije Planeta. RAI'TARA je napisao/la: Vijeće federacije funkcionira kao i sabor. U njemu se demokratskim putem donose zakoni. A predstavnici vjeća biraju se demokratskim putem. Vijeće Federacije nije, ponavljam, parlament nego Vlada i samim time ne donosi zakone. A predstavnici se biraju demokratskim putem, to stoji. RAI'TARA je napisao/la: I da komunizam je loš u cjelosti. Nije loš. To je idealno uređenje. Ne bi nitko bio gladan, žedan i bos. Lore je napisao/la: Kao što sam rekao, kod nas se učvrstila riječ komunizam kao nešto negativno što je povezano sa Staljinom, hitlerom, ima i onih koji komunizam povezuju sa antisemitiszmom.... i sl... Ti očito ne poznaješ dovoljno povijest. Riječ "komunizam" i "Hitler" stavljat u isti koš?? Pobogu, otkad je Hitler komunist???? Tako je, komunizam nikad nije bio antisemitistički. Mnogi Židovi su za vrijeme WW2 prešli u partizane da ne bi poginuli i partizani su ih štitili. Eto, morao sam na ove navode reagirat. Hvala. Komunizam nije nikakakvo idealno uređenje. Pogrešno je skroz. Dovoljno je to da nema privatnog vlasništva. I već se krše prava čovjeka da posjeduje.
Da ne govorim da nema opcija za koga glasovati, niti nema slobode govora. Za mene je idealno uređenje demokratska utopija.
|
| pon 02 ožu, 2009 12:26 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
T'Grel Hitler je bio socijalista ,sta mislis zasto se stranka nacinalsocijalsiticka , druga stvar da premda komunizam nije bio antisemtski sam po sebi ,Staljin je bio velik mrzitelj Zidova postajala je ciska u SSSR-u gdje su samo zidovi zavrsili u gulazima .
Cek da se ne lupeta toliko ,jel se zna zasto je propa komunizam i zasto bi propala trek utopija ?
Vjerovatno ste culi poslovicu "nemogu nas manje platiti koliko mi mozemo malo raditi" Gopodrasvo SSSR-A je prozvodilo takve gubitke da je to strasno ,vlakovi su teretni su hrdali na kolesjecima ,radni formulare (sta su trebali proizvodit jednostavno su krivotvorli ) ,trgovinana je stajo ,samo jedan indusriski proizvod ,tipa graska u konzervi ,graha ,ili neki kompoti a ostak trgovine prazan . Kaze prodavacica je imala popis ljudi koji cekaju neku robu ovo ne lupem vec pricam sta mi je otac vidio bio je u SSSR -u dva puta jednom na maturalcu ,jednom s KK Osijek bio u Poljskoj ,Madarskoj i Cehoslovcakoj a jedno vrijeme je igra s covijeko koji je iz poljske ,kaze lik je kad je kuci iso nosio njlonske carape jel su cure spavale s njim za te carape . Kaze u SSSR-u izdu iz hotela rusi se vec okupili(cekaju ti iz toga kvarta strance) za istorese Levis hlace davali su cijelu placu ,skidali su doslovno ,kaze oni su imali neke neralan tecaj 1 marka -njihov novac ,ali su ti ljudi na ulici davali i 30 ti njihovih novca za marku ,nisu mogli kupit cugu u trgovini jel nije bilo jedni u hotelu za strance ,nije bilo restorana jednino kina tu i tamo gdje je derala njihova propaganda Ta sustav se jednostavno moro srusit kad -tad ,to je bilo siromastvo kakvo nikom za pozelijeti ! Zato kako se komunizam srusio tako bi se srusila i trek utpojia ,vide ja sam naravno protiv druge krajnosti koja se zove liberalni kapitalizam! Mislim da je buducnost svijeta treba lezati u socijalnoj demoraciji ili sustavu kakav imaju Norveska ,Danaska ,Finska
| pon 02 ožu, 2009 12:50 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Federacija je definitivno demokratska država. U kojoj demokratski sustav savršeno funkcionira. U njoj nema siromaštva.
|
| pon 02 ožu, 2009 1:04 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
4 od 1 je napisao/la: T'Grel Hitler je bio socijalista ,sta mislis zasto se stranka nacionalsocijalsiticka Nije Hitler bio socijal nego nacionalsocijalist, a to je velika razlika. Nacionalsocijalizam je samo ljepša riječ za fašizma, konkretnije njemački fašizam koji se nazivao nacizam.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 02 ožu, 2009 2:15 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Mislim da ova tema poodavno više nema veze s Trekom, nažalost. Ušlo se duboko u politiku i politička prepucavnja, na neki način. Ovako da se držimo Treka:: 1. nitko nije u treku vidija nkakve izbore (neznam za TOS) znači nemožemo zanti da oni ikoga biraju glasovanjem. 2 O'Gamer je rekao jednu dobru i ona se poteže tijekom cijelog ST serijala a to je klasična blokovska podjela politička poruka serijala, Klingonci, Romulanc==Rusi Fedsi=== USA + NATO. To su "via fakti". 3 Utopija je bazirana za tkzv. Ubermoralu. O tome su ovdje vođene jakooo duge rasprave.. to znaju stariji članovi. I naravno na tome da svi imaju sve što požele. E sad je tu jedan paradox, prvi je vezan na ono što je 4in1 ispričao: a) Kako to da osobe koje imaju sve imaju motiv da išta rade? b) Nisam baš primjetio da imaju limite potrošnje. Jedino kad su bili u kakvoj gužvi, no vrlo rijetko možda par epizoda. Nisam vidio proizvodne pogone, radi li ti ljudi išta? Vidjeli smo samo restorane , kafiće... Slika raja. Max je to bio objašnjavao nekom neobičnom evolucijom gdje će se jednog lijepog dana svi ljudi jednostavo preobrazit u ubermoralna bića. Ja baš u to vjerujem ka u lanjski snijeg. O tome smo bili diskutirali nas dva puno ranije. U svakom slučaju bilo bi lijepo kad bi takav svijet bio moguć. Ako ništa drugo možemo bar gledati "kako bilo kad bi bilo" . Pozdrav Božjih zapovjedi 3

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 02 ožu, 2009 3:10 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Citat: Komunizam nije nikakakvo idealno uređenje. Pogrešno je skroz. Dovoljno je to da nema privatnog vlasništva. I već se krše prava čovjeka da posjeduje. Privatno vlasništvo je to koje dovodi do razlika, posljedica toga su bogati i siromašni... Kao što si vidjela, u Star Treku nitko ništa ne posjeduje. Ne postoji jedan Bill Gates koji ima 50 milijardi dolara. Ne postoje tvrtke, banke (TNG neutral zone). Ne postoji novac. Takve stvari su privatno vlasništvo. Nije privatno vlasništvo kao što je buco rekao četkcia za zube. Svi imaju gdje stanovati. To ne znači da posjeduju privatno vlasništvo. Ne mogu oni kuću nikome prodati. Jer nema nitko novca.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| pon 02 ožu, 2009 10:54 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Lore je napisao/la: Citat: Komunizam nije nikakakvo idealno uređenje. Pogrešno je skroz. Dovoljno je to da nema privatnog vlasništva. I već se krše prava čovjeka da posjeduje. Privatno vlasništvo je to koje dovodi do razlika, posljedica toga su bogati i siromašni... Kao što si vidjela, u Star Treku nitko ništa ne posjeduje. Ne postoji jedan Bill Gates koji ima 50 milijardi dolara. Ne postoje tvrtke, banke (TNG neutral zone). Ne postoji novac. Takve stvari su privatno vlasništvo. Nije privatno vlasništvo kao što je buco rekao četkcia za zube. Svi imaju gdje stanovati. To ne znači da posjeduju privatno vlasništvo. Ne mogu oni kuću nikome prodati. Jer nema nitko novca. Skroz krivo. Prirodno pravo svakog čovjeka je da posjeduje i nitko nema pravo oduzeti mu to pravo. Jedan Bill Gates sve što je postigao, postigao je svojim radom i inteligencijom i nitko mu to nema pravo oduzeti. Komunizam je drugo ime za krađu.A u star treku ljudi posjeduju. Već sam dala primjere. Picardov vinograd, Doktoričina kuća koju je nasljedila od prabake, Siskov restoran, Parisov šatl itd...
|
| pon 02 ožu, 2009 11:38 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Tema se otključava uz napomenu da se pridržavate teme, i ne zastranjujete u samo političke rasprave bez usporedbe s Trekom.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 03 ožu, 2009 1:48 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
poslednji put se ukljucujem u ovu besmislenu raspravu koja je daleko od onoga zasto sam ovde.
kao prvo totalno je pogresno da u komunizmu nema privatne svojine. postoji i te kako. s bitnom razlikom sto privatni peduzetnici i vlasnici imju daleko vece obaveze prema drustvu.
druga veoma bitna stvar je da demokratija kao nacin upravljanja uopste ne predstavlja neki ideal. gde postoji jasna podela na super bogate i deo koji jedva prezivljava. slazem se da je to model koji trenutno pije vodu i mozda daje solidne rezultate ali je daleko od idealnog.
rai tara je xxx puta pomenula izbore, privatni posed, slobodu govora... to su tekovine koje civilizacija ili ima ili nema( ako su u pitanju autolratske tekovine onda nema). monarhija takodje zna za sve ove tekovine, fasizam takodje, socijalizam, pa cak i u fundamentalistickim drzavama ima izbora...
star trek se bazira na socijalnoj pravdi i postovanju prava i zakona. u takvoj utopiji bil gejts ne bi mogao da izgradi monopol, zgrne milijarde i ne odgovara. jednostavno stvari su postavljene na takav nivo da je korupcija nemoguca. e sad prevedeno na sadasnji jezik takav sistem vrednosti bi u svakom sistemu dao odlicne rezultate.
naglasavam demokratija je trenutno opste prihvacen sistem koji stiti bogate. ali kad pogledam unazad ljudi nikad nisu bili jednaki, jer su uvek postojali oni malo jednakiji od drugih. ne sumnjam da ce razvijanjem svesti doci do uspostavljanja mnogo boljih odnosa i sistema upravljanja...
|
| uto 03 ožu, 2009 5:10 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|