|
Sada je: ned 16 kol, 2026 5:16 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
nebi vjerovao ali stvarno su stalno mislili na tu 47-icu... kroz TNG i VOY najvise (u TOSu uopce nema tih fora sa 47)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 12 svi, 2006 1:25 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...nešto sam čuo o tajanstvenom broju 47...
...Ent ima samo 4 sezone, pa je (meni) odličan...
...a daih je imao 7 bio bi do neba
...inaće epizode (pisani dio) iz 5 sezone možete naći na
http://forum.ufpcroatia.com/viewtopic.php?t=269
...i
http://forum.ufpcroatia.com/viewtopic.php?t=704
...pa ako želite u naš mali imaginarni svijet, i proučiti napisano... navalite 
| pet 12 svi, 2006 4:13 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Zasto 7 sezona?
Chaky je napisao/la: Zna li netko zašto je 7 sezona postao standard za uspjesnu ST seriju?
Cini mi se da sam nedavno negdje cuo da je TNG skvadra bila spremna za jos koju sezonu vise od 7 sezona. Zasto su stali tada? ...današnji svijet show biznisa je okrutan, tako da možemo biti zahvalni da je i toliko treka snimljeno... ...jer 7 sezona jedne serije je zaista impresivno... ...no Ent nije ni tolio izdržao... ...SG1 je nekako dogurao do 10 sezone, ali ni tamo dalje nije išlo... ...BSG će definitivno završiti s 4 sezonom... ...možda i 4400... ...obično se to sve ugasi nakon što se rdanja suviše počinje komplicirati...
...tako da je trek imao više sezona od prosjeka...
| pet 26 lis, 2007 5:07 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
jedno je prekinuti sa serijom, drugo ju je zavrsiti.
sto se konkretno treka tice TOS je prekinut, TNG u neku ruku također no on je vec posebni slucaj. jer TNG je planski presao iz serije u filmove. imali su priliku nastaviti sa snimanjem jos jedne sezone ili poceti sa filmovima, odlucili su se za filmove i misljenja sam da im to nije bio promasaj. u svojih 7 sezona TNG je pokazao jako puno toga i ijako nemogu reci da se nije vise imalo sto za pokazati rekao bih da je u filmovima bilo vise prostora za napredak.
onda imamo DS9 koji je jako, jako kvalitetno zavrsen. i to je primjer jedne price koja se nije mogla vise nastavljati, cisto zato sto je serija dozivjela vrhunac u jeku dominijskog rata i nastavljati seriju nakon njegova zavrsetka nebi imalo smisla. a onda su i pojedinacne price gotovo svih likova dobro zaokruzene tako da je serija bas dobro zavrsila.
kod Voya je situacija drugacija, on je pred kraj polako usmjeravan prema kraju, ali serija je uistinu zavrsena tek sa posljednjom epizodom. bez End Gamea se Voy mogao nastaviti jos sezonu/dvije buduci da serija nije imala neki strogo predodređeni vrhunac, neki veliki pokretac price koji se provlacio iz epizode u epizodu.
sto me dovodi do posljednje serije, Enta. e, to je najbolji primjer prekinute serije. ijako je (u posljednjoj sezoni pogotovo) Ent imao dosta prica i tema koje su nadilazile zaplet tek jedne pojedinacne epizode pri ukidanju serije nijedna od tih prica nije dovrsena, odnosi među likovima su ostavljeni da vise u zraku, intergalakticke zavjere, zacetak romulanskih ratova, stvaranje federacije, sve su to teme koje su ostale nedorecene. i to je pravi problem u prekidanju serije. ne sto nema buducih prica nego sto i ove dosadasnje gube na vrijednosti radi svoje nedovrsenosti.
i jos samo jedna mala napomenica. odluku o nesnimanju sljedece sezone mogu donjeti dvije skupine: kuca koja narucuje seriju ili producentski tim koji radi seriju. pri imaju na umu financijske razloge dok se drugi brinu o kreativnim. i zato je (imo) neusporedivo bolje kad odluka o zavrsavanju serije dođe od samih producenata (na kraju krajeva, tko ce bolje znati kada i kako zavrsiti seriju od onih ljudi koji ju rade?)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 27 lis, 2007 1:16 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Chaky je napisao/la: Zna li netko zašto je 7 sezona postao standard za uspjesnu ST seriju?
Cini mi se da sam nedavno negdje cuo da je TNG skvadra bila spremna za jos koju sezonu vise od 7 sezona. Zasto su stali tada? Zbog dosade, odnosno, odlučili su da je bolje svakih 7 godina napraviti novu seriju sa novim likovima da se sačuva zanimljivost.
|
| uto 24 vel, 2009 5:29 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Valjda zbog sedam dana u tjednu...  Nemam neko bolje objašnjenje. Hmmm, zapravo možda i imam - zbog sedam patuljaka. Uglavnom, ne slažem se sa RAI'TAROM. Reklo bi se, sve po starom. 

|
| uto 24 vel, 2009 5:52 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
T'Rapavi je napisao/la: Valjda zbog sedam dana u tjednu...  Nemam neko bolje objašnjenje. Hmmm, zapravo možda i imam - zbog sedam patuljaka. Uglavnom, ne slažem se sa RAI'TAROM. Reklo bi se, sve po starom.  Stvar je u tome da su snimali TNG 14 sezona, gledateljima bi se popeo navrh glave. Zanimljivosti radi radje su odlučili napraviti novu seriju.
|
| uto 24 vel, 2009 6:57 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...pa da, nakon nekog vremena zasitiš se serije,osim ako scenaristi nemaju lude ideje, pa održe serijal na životu...
...Voy ima 7 sezona , Ent 4... ...47... moja najdraža serijala... ...opet je povezano... !!
| uto 24 vel, 2009 7:21 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
kod TNG-a su stali na brojci 7 pa ih ostali prate eto to vam je razlog 

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| uto 24 vel, 2009 7:29 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
RAI'TARA je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Valjda zbog sedam dana u tjednu...  Nemam neko bolje objašnjenje. Hmmm, zapravo možda i imam - zbog sedam patuljaka. Uglavnom, ne slažem se sa RAI'TAROM. Reklo bi se, sve po starom.  Stvar je u tome da su snimali TNG 14 sezona, gledateljima bi se popeo navrh glave. Zanimljivosti radi radje su odlučili napraviti novu seriju.Ma meni se nebi TNG popeo na vrh glave. Kad nemam šta radit mogu u danu pogledat i 5 komada i još stignem svaku prostudirati jer je jednostavno kemija u TNG timu po meni savršena i nisu iritantni, uz stalnu zanimljivost doživljaja i događaja ....................... ali svemu dođe kraj .................
|
| čet 26 vel, 2009 5:08 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
PrincMatias je napisao/la: Ma meni se nebi TNG popeo na vrh glave. Kad nemam šta radit mogu u danu pogledat i 5 komada i još stignem svaku prostudirati jer je jednostavno kemija u TNG timu po meni savršena i nisu iritantni, uz stalnu zanimljivost doživljaja i događaja ....................... ali svemu dođe kraj ................. Kako bi Q rekao... All good things must come to an end... 

|
| čet 26 vel, 2009 5:21 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|