|
Sada je: pon 27 srp, 2026 5:21 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
 Re: Stargate vs. Star Trek
Istina je da sam gledao Buffy dok je bila na novoj i da, gledao sam na preskokce. Hm moguce je da kada bi je sada gledao da bi mi se misljenje promijenilo, ali ne mislim da bi mi bila bolja od ST-a, kao sto si rekao ukusi su razliciti. Ja vise volim zbivanja u svemiru i tu je Star trek puni pogodak, a i odrasao sam uz ST. Posebno sam povezan sa tom serijom i tesko da mi neka moze biti bolja. Kao sto je Chaky rekao: ima dobrih serija i ponekada se skroz nabrijem na njih, ali na kraju se uvijek vratim ST-u. Ove ocjene sa IMDB-a nista ne znace. Cesto koristim IMDB tako da znam da je mocna stranica i puno mi pomaze pri odabiru filma za posuditi iz videoteke, ili k tome slicno.Oni su ocijenili Seinfield vecinski po gledanosti i po reviewima koje su dobili. Opet ponavljam, puno toga ovisi o ukusu. Evo priznajem da mi komedije nisu jaca strana i da ih bas ne volim. Tako da se lako moze zakljuciti da je to prevagnulo u mom dojmu o serijama i u mom postu koji sam iznad napisao. Mislim da je moj argument negdje u jedna od ova dva komentara koje sam napisao. Ali evo ponoviti cu. Ne moze se usporedjivati Seinfield i Bracne vode sa Star Trekom. To je jednostavno glupo, drugi su zanr i nema nikakvog zajednickog segmenta osim sto su serija i da se prikazuju na TV-u. Istina je da postoje odnosi sa likovima koji mogu biti napravljeni bolje u jednoj ili drugoj seriji isto tako i sa pricom. Ali ST je drama i kao takva totalno razlicita od ove dvije nabrojane. Opet ponavaljam ne volim bas komedije, tako da je to ovdje presudno. BUffy se takodjer ne moze bas usporediti sa ST-om, no necu je komentirati jer ju nisam pogledao do kraja, mislim da si pogodio da sam pogledao prve dvije ili tri sezone. Evo za kraj, mislim kako su ti usporedbe bzvz, jer nisu bas na istoj grani. Tema je SG vs ST, tako da je lako moguce da se nasi postovi pobrisu. Ali drago mi je za raspravu, neka se onda barem prebaci u neki drugi topic. Samo nemojte brisati! 

"This is usually the part where people start screaming."
|
| sri 25 lip, 2008 3:55 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Lucius je napisao/la: Ove ocjene sa IMDB-a nista ne znace. Cesto koristim IMDB tako da znam da je mocna stranica i puno mi pomaze pri odabiru filma za posuditi iz videoteke, ili k tome slicno.Oni su ocijenili Seinfield vecinski po gledanosti i po reviewima koje su dobili. Opet ponavljam, puno toga ovisi o ukusu. Evo priznajem da mi komedije nisu jaca strana i da ih bas ne volim. Tako da se lako moze zakljuciti da je to prevagnulo u mom dojmu o serijama i u mom postu koji sam iznad napisao.
Nisu oni ocjenili Seinfeld, nego svaki user na IMDBu moze ocjeniti seriju pa pise prosjek na stranici (pise i broj glasova, pa se po tome moze vidjeti kolko je serija popularna otprilike) I sad, istina je da su Buffy, a pogotovo Seinfeld razliciti od Star Treka, pa se po tome ne moze usporediti koja je serija bolja (ovisi o ukusu), ali sam napisao da je Buffy bolje napravljena (ovo sto sam vec nabrajao: odnosi medjulikovima, prica...), ali vecini ljudi to nece biti bitno u odluci koja mi se serija bolja... Uglavnom, onoliko sam se raspisao jer mi ide na zivce kad ljudi misle da je Buffy glupa teen serija samo zbog sexy plavuse koja ubija vampire... priznajem da to zvuci lame, i ja sam mislio da ce biti losa, ali sam se iznenadio, pa bih tebi (i ostalima) preporucio da pogledate bar prve tri sezone (iako su meni 5. i 6. najbolje), pa vidite dal vam se svidja
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 25 lip, 2008 6:08 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
Ok primljeno na znanje, svakako cu pogledati buffy. Tek toliko da vidim u cemu je stos.

"This is usually the part where people start screaming."
|
| sri 25 lip, 2008 6:28 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
White = MacGyver Blue = Mr.bobo Seinfeld je puno vise od obicne humoristicne serije. ...pa je... no i pokazuje koliko su ljudi zapravo plitki... ...Kramer mi je najbolji  Za Buffy sam i ocekivao ovakvu reakciju, ali po tome mogu zakljuciti ili da je nisi uopce gledao, ili da si gledao samo nekoliko epizoda, zato jer sam i ja imao takav stav prije. Neda mi se sve to pisati, al evo ti quote sa SGCroatia foruma, gdje ti lijepo opisuje o cemu se u biti radi u Buffy, ako nisi skuzio (a ocito nisi) ...gledao sam dosta Buffy, no ne baš redovito... ...nije me se tako dojmilo da bi zagriženo čekao svaku epizodu...  Twilight Zone - nije mi jasno zasto ti smeta boja (odnosno nedostatak iste)? Pa nije valjda da si jedan od onih kojima su specijalni efekti najbitniji? ...hm, oči su moji najbolji receptori... ...nažalost , jesam... jedan od 'onih'...House je Dr. House, imas na HRTu, glumi Hugh Laurie i zbog njega mi i serija je toliko dobra, bez njega bi bila osrednja. ...aha, to je to... pa ok je lik... no zanimljiviji su mi slučajevi na kojima radi neko sam Dr. House... Monty Python, to da ti se ne svidjaju i nije bas neki argument... Ukusi su razliciti, ali unatoc tome kaj se tebi ne svidjaju, svejedno se radi o odlicnoj seriji sa vrlo uvrnutim humorom ...ja ne volim uvrnuti humor... dakle , ukusi...  A sto se tice Star Trekova, ako pogledas objektivno, to su dosta lose serije. ...nebih se baš složio s time... , posebno ne za ENT, VOY i TNG... DS9 je imao pricu koja je isla kroz cijelu seriju, i kakve takve odnose medju likvima, pa je po tome drukciji od ostalih STova, ali su te stvari u njemu uzasno lose napravljene. Ostali Star Trekovi nemaju glavnu pricu, likovi se ne mijenjaju nego ostaju isti, odnosi medju likovima bas nisu razradjeni i jedino sto ostale je nekoliko odlicnih epizoda i dosta dobrih epizoda, ali i dosta losih. Slazem se da ima odlicnih epizoda i odlicnih prica, ali to nije dosta da serija bude dobra... Takvu seriju bi mogao bilo tko napraviti, samo baca epizode jednu za drugom, koje nemaju veze jedna s drugom, u vecini epizoda upoznamo likove i rase koje se vise nikad ne pojavljuju... U biti, to je vise ko hrpa TV filmova nego ko serija ...možda si to ti tako doživio... no, ne vjerujem da to baš može svatko napraviti... ima svoje prednosti i mane... no ljudima se svišđa... ...a sad da nemaju veze jedna s drugom, nije potpuno točno...  ...jer uvijek postoji razvoj likova kroz seriju, putuje se kroz svemir, pa bilo bi malo bezveze da su sve epizode u sezoni povezane, te ako propustiš jednu , ne možeš nastaviti, jer se nešto bitno dogodilo... ...ovako je puno bolje...
| čet 26 lip, 2008 12:18 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ted;DeA je napisao/la: U zadnje vrijeme primijećujem zabrinjavajuću situaciju, sve više Trekkija počinje se opasno navlačiti na Stargate. Zašto je stargate bolji od ST-a? Ili zašto je Star Trek bolji od Stargate-a?  Stargate nije ravan star treku.
Gledala sam stargate film, dobar je, ali nije ravan star treku. Ništa ne može nadmašiti taj svemir. 
|
| sub 21 stu, 2009 12:28 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Nisu isto ...stargate je vise vojnicka serija dok je trek nekako vise okrenuta ozbiljnijim temama i nekako dosta vise istrazivacka nego vojnicka...stargate se odvija u sadasnjosti i proslosti dok se star trek odvija u buducnosti ...stargate je puno mlađa fransiza dok je star trek klasik No tesko je reci koja je serija bolja jer svaka ima svoj sarm i svoju mistiku ..doduse stargate dosta toga crpi od star treka od glumaca do imena likova a cak ih parodira ponekad Star Trek Stargate 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 21 stu, 2009 12:37 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
MacGyver je napisao/la: I da nebi mislio da je ovo neko moje cudno misljenje, evo ti ocjene serija s IMDB-a 9.4 - Seinfeld 8.8 - TNG 8.7 - Bracne vode, Buffy 8.6 - TOS 8.1 - DS9 7.x - Voyager, Enterprise
Kao sto vidis, opce misljenje je da je Seinfeld najbolji, Bracne vode i Buffy su u rangu TNG-a i TOS-a, a ove tri su jos nize serija e ako imdb tako kaze onda ok 
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| sub 21 stu, 2009 12:49 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Mudrost započinje i završava imdbom.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 21 stu, 2009 12:52 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
jel stargate ima one robote što izgledaju kao ljudi? ... bila je neka serija na hrt-u al me se nije odviše dojmila...
| sub 21 stu, 2009 12:54 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Stargate ima goaulde  Koji uđu u covjeka pa onda sve to izgleda vako  ali inace klasicni goauld je : 
|
| sub 21 stu, 2009 1:01 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
aaaaaa... sve mi jasno... gledala sam film, koji je super, al nisam serije...
| sub 21 stu, 2009 1:05 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
A ovo sa imdb-a...............tu se sve svodi na ukus. A ukusi su različiti.
Pogledat ću te stargate serije jednom. Ali već sad znam da mi neće nikad to bit tako dobro poput star treka.
|
| sub 21 stu, 2009 1:13 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Tako je, s takvim stavom treba u nove pohode!
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 21 stu, 2009 1:14 am |
|
 |
|
Make it so
|
Spet u stargate filmu (cisto da znas) Raa je pripadnik neke rase koju nepoznamo i kazu za njega da je zadnji pripadnik te rase , jack oniel je drugaciji a abydos je u drugoj galaksiji mislim ...u seriji su neke stvari promijenili 
|
| sub 21 stu, 2009 1:18 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
Kad znam da neće. Ni BSG mi se nije svidio previše.
Ne kažem da mi neće bit dobra ta serija, ali čisto sumnjam da će mi bit dobra poput star treka. 
|
| sub 21 stu, 2009 1:18 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|