| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Cure fanovi Star Treka, ima li vas?
vjeko1701 je napisao/la: Ja samo hoću izraziti da na kraju bolje poznamo tuđe kulture nego svoju...i to je po meni sramotno... Ali to faktualno nije istina.
|
| sri 22 kol, 2012 11:04 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sub 18 kol, 2012 5:25 pm Postovi: 90 Lokacija: Krapina/Zagreb, Hrvatska Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: II Opis Stanja: komplicirano Koje si vrste?: Klingonac
|
_Oz je napisao/la: vjeko1701 je napisao/la: Ja samo hoću izraziti da na kraju bolje poznamo tuđe kulture nego svoju...i to je po meni sramotno... Ali to faktualno nije istina. Nije? Imam frenda koji zna skoro svaku bitku američkog građanskog rata a za domovinski nezna ni da je trajal između 91 i 95...kad mi je to bil izjavil meni je samo mrak na oči došel...
_________________ http://botf2.star-trek-games.com/viewtopic.php?f=13&t=1356
Bitka je smisao života, uvijek ima bitaka za borbu, bitno je samo boriti se časno...samo tako možemo pobijediti kao ono što jesmo, čim izdamo sami sebe bolje da ni ne pobijedimo jer dokazujemo da smo gori od onih koje preziremo.
|
| sri 22 kol, 2012 11:05 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
vjeko1701 je napisao/la: Ne kužim ovu obranu latinskog...pa meni je jedan od uzaludnijih predmeta...čemu učenje mrtvog jezika koji nije ni dio naše kulture (dobro, jesu nam se ispreplitale ali da sad učimo...nije baš logično) i ajde, dio je medicine, al ja nakon 2 godine latinskog u srednjoj nisam niš više ni manje ga razmel (povlačuči paralele s eng. i sličnim jezicima može se lako snaći)
Pa dobro, moram priznati da ja nisam baš objektivna jer studiram latinski jezik (uz grčki), ali, ipak... latinski je tako divan...  Latinski jezik zapravo jest veliki dio hrvatske kulture jer je dugo bio službeni jezik u Hrvatskoj. Mir'Na Riker je napisao/la: Ja bih skolu opcenito kao sustav kakvim ga poznajemo ubila i potpuno preoblikovala.
Slažem se, i ja.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sri 22 kol, 2012 11:06 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
vjeko1701 je napisao/la: Ja samo hoću izraziti da na kraju bolje poznamo tuđe kulture nego svoju...i to je po meni sramotno...
Ima puno manje korisnijih predmeta posebno u gimnazijama koji bi se mogli zamjeniti onima u kojima učimo vlasitu kulturu...pa mene najviše zaboli srce kad mi neko veli "joj ne, sad idemo na hrvatsku povijest, to mrzim"...pa meni nije bilo zanimljivije stvari u školi od hrv. povijesti.
Samo velim da nasilna globalizacija koja se provodi nije dobra stvar. Postojeći školski i predmetni kurikulumi sasvim dovoljno obuhvaćaju učenje hrvatske kulture, povijesti i baštine. Ja sam profesor povijesti pa mi je najdosadnije predavati hrvatsku povijest. Jel te boli srce? Mogao bih sad napisati esej o promašajima studija povijesti u RH, tj. o manama njegovog ustroja...Dovoljno je samo reći da je dobrih 70% kolega izašlo s faksa ne preferirajući hrvatsku povijest, što je izravna posljedica grešaka u sustavu.
|
| sri 22 kol, 2012 11:08 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
shirajzl je napisao/la: Ja sam profesor povijesti pa mi je najdosadnije predavati hrvatsku povijest. Tehnički gledano, nisi profesor nego učitelj, al ok. 
|
| sri 22 kol, 2012 11:10 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Vjeko reci ti nama jel ti je*eš šta u zadnje vrijeme?
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| sri 22 kol, 2012 11:11 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
_Oz je napisao/la: shirajzl je napisao/la: Ja sam profesor povijesti pa mi je najdosadnije predavati hrvatsku povijest. Tehnički gledano, nisi profesor nego učitelj, al ok.  Tehnički gledano, ja sam magistar povijesti i engleskog jezika i književnosti. Nemoj da moram diplomu skenirati. Wildchild je napisao/la: Vjeko reci ti nama jel ti je*eš šta u zadnje vrijeme? 
|
| sri 22 kol, 2012 11:13 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sub 18 kol, 2012 5:25 pm Postovi: 90 Lokacija: Krapina/Zagreb, Hrvatska Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: II Opis Stanja: komplicirano Koje si vrste?: Klingonac
|
shirajzl je napisao/la: vjeko1701 je napisao/la: Ja samo hoću izraziti da na kraju bolje poznamo tuđe kulture nego svoju...i to je po meni sramotno...
Ima puno manje korisnijih predmeta posebno u gimnazijama koji bi se mogli zamjeniti onima u kojima učimo vlasitu kulturu...pa mene najviše zaboli srce kad mi neko veli "joj ne, sad idemo na hrvatsku povijest, to mrzim"...pa meni nije bilo zanimljivije stvari u školi od hrv. povijesti.
Samo velim da nasilna globalizacija koja se provodi nije dobra stvar. Postojeći školski i predmetni kurikulumi sasvim dovoljno obuhvaćaju učenje hrvatske kulture, povijesti i baštine. Ja sam profesor povijesti pa mi je najdosadnije predavati hrvatsku povijest. Jel te boli srce? Mogao bih sad napisati esej o promašajima studija povijesti u RH, tj. o manama njegovog ustroja...Dovoljno je samo reći da je dobrih 70% kolega izašlo s faksa ne preferirajući hrvatsku povijest, što je izravna posljedica grešaka u sustavu. Tu se slažem...pa naša povijest je jedna od najzanimljivijih, najbogatijih i najdužih u europi i svijetu...i žal mi je da malo ljudi to vidi Točkica je napisao/la: vjeko1701 je napisao/la: Ne kužim ovu obranu latinskog...pa meni je jedan od uzaludnijih predmeta...čemu učenje mrtvog jezika koji nije ni dio naše kulture (dobro, jesu nam se ispreplitale ali da sad učimo...nije baš logično) i ajde, dio je medicine, al ja nakon 2 godine latinskog u srednjoj nisam niš više ni manje ga razmel (povlačuči paralele s eng. i sličnim jezicima može se lako snaći)
Pa dobro, moram priznati da ja nisam baš objektivna jer studiram latinski jezik (uz grčki), ali, ipak... latinski je tako divan...  Latinski jezik zapravo jest veliki dio hrvatske kulture jer je dugo bio službeni jezik u Hrvatskoj. Mir'Na Riker je napisao/la: Ja bih skolu opcenito kao sustav kakvim ga poznajemo ubila i potpuno preoblikovala.
Slažem se, i ja. Svaka čast...i ja nisam protiv toga, ali po meni bi trebal biti izborni pa nek ljudi odlučuju. Stavil sam latinski ko primjer jer je jezik...al priznaj da u školstvu ima i loše postavljenih predmeta a i uzaludnih predmeta, posebno u gimnazijama. Wildchild je napisao/la: Vjeko reci ti nama jel ti je*eš šta u zadnje vrijeme? Pa nemrem se žaliti...nije mi loše ovo ljeto... Al mislim da je već ovo neka nova razina vrijeđanja...ja govorim o očuvanju kulture a ti aludiraš na neke sekesualne tenzije...i to od svih ljudi - trek geekovi, ja mislim da bi sami trebali to pitanje postaviti sebi
Bitka je smisao života, uvijek ima bitaka za borbu, bitno je samo boriti se časno...samo tako možemo pobijediti kao ono što jesmo, čim izdamo sami sebe bolje da ni ne pobijedimo jer dokazujemo da smo gori od onih koje preziremo.
|
| sri 22 kol, 2012 11:17 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
vjeko1701 je napisao/la: al priznaj da u školstvu ima i loše postavljenih predmeta a i uzaludnih predmeta, posebno u gimnazijama. Cijela gimnazija je jedna velika lose postavljena glupost. vjeko1701 je napisao/la: Al mislim da je već ovo neka nova razina vrijeđanja. Ohladi, nije te vrijedao.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sri 22 kol, 2012 11:19 pm |
|
 |
|
bubica
|
shirajzl je napisao/la: Tehnički gledano, ja sam magistar povijesti i engleskog jezika i književnosti. Nemoj da moram diplomu skenirati. Aj dobro, nek ti je. Zaboravljam da se u srednjm školama svaki nastavnik može nazivat profesorom, ako mu se prohtje. 
|
| sri 22 kol, 2012 11:22 pm |
|
 |
|
Ensign
|
Mir'Na Riker je napisao/la: vjeko1701 je napisao/la: al priznaj da u školstvu ima i loše postavljenih predmeta a i uzaludnih predmeta, posebno u gimnazijama. Cijela gimnazija je jedna velika lose postavljena glupost. vjeko1701 je napisao/la: Al mislim da je već ovo neka nova razina vrijeđanja. Ohladi, nije te vrijedao. Slažem se...i trebamo rekonstrukciju Ne, nije vrijeđal, samo provociral.
|
| sri 22 kol, 2012 11:24 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
|
| sri 22 kol, 2012 11:25 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Mislim da je vrijeme da te netko poduci kvoutanju, dragi vjeko. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sri 22 kol, 2012 11:25 pm |
|
 |
|
Ensign
|
Mir'Na Riker je napisao/la: Mislim da je vrijeme da te netko poduci kvoutanju, dragi vjeko.  O vjeruj mi, znam quotati, godinama sam po svakakvim forumima, al se jednostavno razgovaram na 4 strane i ne stignem pošteno pisati....
|
| sri 22 kol, 2012 11:28 pm |
|
 |
|
Častoljupka
|
A ja mislila da sam ja lijena za klikanje.
|
| sri 22 kol, 2012 11:29 pm |
|
 |
|