| Autor/ica |
Poruka |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
 Re: Pi-pi i ka-ka
Cvicek je napisao/la: ..jaaaaaaaaaaako bi me brinulo da se slucajno na njima ne dogodi neka greska Hmm..mislim da bi morao pazit tko sve ima pristup "dodavanju materijala" u reciklator Neke molekule i atomi nisu baš zdravi , zato je vjerojato održavanje takvog uređaja vrlo zahtjevno jer..hmm ..mala sabotažica i moš se najest otrova . Al dobro političarima otrov ne škodi ! Pozdrav Đure Vegetarijanca 33

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 26 lip, 2008 11:13 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Ezri je napisao/la: A di to ode??? Kaj samo u svemir izbace ili kaj? ...gledati Enterprise... !!! ...gdje je to Trip vrlo detaljno objasnio...
| čet 26 lip, 2008 11:15 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
buco je napisao/la: Neke molekule i atomi nisu baš zdravi , zato je vjerojato održavanje takvog uređaja vrlo zahtjevno jer..hmm ..mala sabotažica i moš se najest otrova .
vjeruj mi, teški metali kao živa i olovo ne bi prošli kroz probavu živog bića, a da živo biće ne odapne ili se razboli, a metan, amonijak i sumporovi spojevi kad se razlože na molekule i ponovno preslože mogu dati korisne spojeve kao što su ugljikohidrati, proteini i lipidi. 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| čet 26 lip, 2008 12:18 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
modesty blaise je napisao/la: vjeruj mi, teški metali kao živa i olovo ne bi prošli kroz probavu živog bića, a da živo biće ne odapne ili se razboli, a metan, amonijak i sumporovi spojevi kad se razlože na molekule i ponovno preslože mogu dati korisne spojeve kao što su ugljikohidrati, proteini i lipidi.  ...joj kak bi ja tebe volio imati kao dobru vilu na ramenu kad budem pisao biokemiju... ...prolaz je siguran...
| čet 26 lip, 2008 12:33 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@MB yato ja uvik imam spremnu otopinu Co soli , nikad se nezana mo\da tko od udruge nabavi ti uredjaj ! Pozdrav Alkemicareva 55

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 26 lip, 2008 1:05 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
a, da? koje?  soli su širok pojam i što će ti otopine? što planiraš s njima? kobalta inače ima u našem tijelu u tragovima.
|
| pet 27 lip, 2008 12:26 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
modesty blaise je napisao/la: a, da? koje?  soli su širok pojam i što će ti otopine? što planiraš s njima? kobalta inače ima u našem tijelu u tragovima. kobalt spada u metale-ak se ne varam  , kak ste sad dosli do njih btw u ljudskom organizmu postoje jos brojni metali, pa cak i radioaktivni u tragovima; kak se kaze ipak smo djeca zvijezda
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| pet 27 lip, 2008 12:39 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
da,da. znam što se tiče metala...recimo, bez željeza koji je u hemoglobinu naše stanice ne bi imale kisika. ima metala ali u većim količinama su otrovni i kancerogeni i stvarno se mora nešto ipak bombastičnije dogoditi da završe u našem tijelu. npr. krom koji je završio u vodi u filmu erin brokovich sa đulijom roberts i uzorokovao brojne probleme i rak ljudima koji su živjeli na tom području i konzumirali tu vodu. ali budimo realni, buco koliko ti misliš da bi toga moglo završiti u fecesu ako je u našem tijelu u tragovima? i drugo, zar replikator iz tih molekula i atoma ne bi napravio hranu koja sadrži onoliko koliko i koje molekule inače sadrži, recimo jedno pečeno pile ili krigla pive?
|
| pet 27 lip, 2008 1:11 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Co iz tih soli tj.soli je služio kao aktivator organskog peroksida ( kao i svi teški metali Pb ...Hg...) , mislim da je 5 % otopina Co soli ( sad koje već sam stvarno zavboravio !  ) . MB je napisao/la: ....i drugo, zar replikator iz tih molekula i atoma ne bi napravio hranu koja sadrži Pa zato sam i rekao "sabotažica " ! Zamisli , računalo za kontrolu sintetizacije org. i anorg. spojeva malo prolupa !!!!!! MB je napisao/la: ...buco koliko ti misliš da bi toga moglo završiti u fecesu ako je u našem tijelu u tragovima? Nemam pojima ! Trovanje ljudi mi je lošija strana ,hmmmm.... morat ću poradit na tome ! Viš mpgla bi pomoć , nekom tvojom metodom , mislim napisat ne praktično ! Pozdrav Lukrecije Borgije 77

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 27 lip, 2008 2:56 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ma to vam se sve direktno automatski teleportira u svemir... i zato nikad necete vidjeti nekog da koristi wc za vrijeme red alerta... tada su dignuti stitovi i nema mogucnosti za teleportaciju u svemir... any more questions? 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 02 srp, 2008 8:13 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
znači, onda u Svemiru postoji močvarna formacija kao što postoji maglica ili polje asteroida 
|
| sri 02 srp, 2008 8:21 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
modesty blaise je napisao/la: znači, onda u Svemiru postoji močvarna formacija kao što postoji maglica ili polje asteroida  pa to su ti ona famozna podrucja u svemiru sa manjim cochranovim faktorom... tj, di se ne moze tako brzo putovati  neki analiticari (TM) procjenjuju da ce zbog takvog "zbrinjavanja" "otpada" 90 % federacijskog svemira biti beskorisno... tako da se sad ubrzano radi na planu kako "razminirati" svemir od svih tih "nagaznih mina" 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 02 srp, 2008 8:30 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Tko zna možda to sve proguta crna rupa pa kad dovoljno "naraste" opet će se desit "Big Bang" i sve opet ispočetka ..! Viš ni loša teorija nastanka svemira , samo što sumljam da bi je prihvatili čak i da je dokaziva , a vi !? Tko bi volija reć da je je nasta iz...jeli..., moš mislit ! Pozdrav Supernova 3

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 03 srp, 2008 1:13 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Daljnja rasprava o lemurima, majmunima i razvoju čovjeka otišla vam je u drugom smjeru pa sam vam je odvojio ovdje: http://www.usscroatia.hr/forum/viewtopic.php?f=8&t=3109&sid=956a8c5bb59f0efd9b4d6531be073b63
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 04 srp, 2008 4:49 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
Trip je u ENT-u dao odgovor na ovo pitanje klincima iz neke škole iz Irske koji su im poslali pisma...uglavnom, sve se razbije u molekule i pohrani u kontejnere i pusti u Svemir.
|
| ned 20 srp, 2008 3:56 pm |
|
 |
|