Sada je: pon 17 kol, 2026 3:06 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 (Ne)kanonske zavrzlame 
Autor/ica Poruka
luda baba
luda baba

Post Re: Nontopic pricaonica
Ant je napisao/la:
Lucrezia BORGia je napisao/la:
ti stvarno mislis da je enterprise bio parkiran u orbiti nekog zgodnog planeta za vrijeme cijelog rata dok je posada imala na povrsinu masovnu cajanku?

ja bi prije rekao masovni nesto drugo, al' ajde :lol:

ccc...ja sam mislila da ti imas neiskvareni mladi um! :mrgreen:

sub 15 ožu, 2008 2:19 pm
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Zanimljive iznimke , znaci ipak su se neke nekanonske price koristile u seriji \:D/

Stvar je jasna , nitko ne vjeruje da je picard za vrijeme dominijskog rata , sjedio po pariskim kaficima i pio caj , nego se vjeruje da je i sudjelovao u ratu
Sad meni je jedna velika greska ne spominjanje enterprisea za vrijeme DS9 epizoda koje su vezane uz dominijski rat
Cak mislim da je veliki propust to sta nema nijedne epizode u kojoj oni imaju gosutujucu ulogu i u kojoj makar sam brod pokazu ili spomenu
Ako vec nece glumce pokazat

sub 15 ožu, 2008 2:19 pm
Njegova Debela Eminencija

captain je napisao/la:
Cak mislim da je veliki propust to sta nema nijedne epizode u kojoj oni imaju gosutujucu ulogu i u kojoj makar sam brod pokazu ili spomenu
Ako vec nece glumce pokazat

Zasto? Bojiste je bilo ogromno i ne bi me cudilo da Ent uopce nije bio blizu DS9-a. Ipak u Ds9-u Ent nije "jedini brod u sektoru" :mrgreen:

Mada je zanimljivo da je Ent tokom napada Borga u FC-u cmrljio na romulanskoj granici, a to se sve desava tokom Dominijskog rata. Jasno je da su admirali htjeli Pikija udaljit od Borga, ali sto ga onda nisu poslali na ratiste?

sub 15 ožu, 2008 3:02 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Gul Remal je napisao/la:
... Mada je zanimljivo da je Ent tokom napada Borga u FC-u cmrljio na romulanskoj granici, a to se sve desava tokom Dominijskog rata. Jasno je da su admirali htjeli Pikija udaljit od Borga, ali sto ga onda nisu poslali na ratiste?

Zbilja zanimljivo. U tom početku FC-a meni zvuči očito da se nisu ni borili nigdje, nego su dugo furali brod po nekim zabačenim dijelovima Federacije i testirali ga. Pojava Borga bila im je prva prilika za pravi "combat test". Informaciju da ih ne zovu na okupljanje flote koja će presresti kocku, Geordi je komentirao sa: "Captain, but we're in space for almost a year. We're ready."

sub 15 ožu, 2008 3:13 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: (Ne)kanonske zavrzlame
tokom TNGa, a i u First Contactu se vidi da Enterprise stalno patrolira po romulanskoj granici (romulansko klingonskoj) tako da je to i ostao njihov zadatak.. to sto je rat na jednoj granici federacije NE znaci da ce federacija povuci svaki vraziji brod koji ima u svemiru i poslat ga na dominij
-federacija je velika i granici s gomilom rasa, a sve granice treba cuvati

Picardu su naredili da cuva granicu u slucaju da Romulanci pokusaju iskoristiti situaciju s borgom, a znamo mi dobro kakavi su romulanci i da ih to sto su s federacijom u ratu na istoj strani ne bi nista sprijecilo da si jos malo prospijuniraju ili pokradu svog ratnog druga
(jer im federacija nis ne bi mogla napraviti povodom toga posto su im potrebni u ratu)

sub 15 ožu, 2008 3:18 pm
Profil ICQ

Istina, ocigledano glavonje u Starflletu nisu htjele riskirati flagship koji jos nije bio posteno istestiran. Vjerojatno su nakon incidenta s Borgom skuzili da je Ent "prosao" test i da moze na bojiste.

sub 15 ožu, 2008 3:21 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

maX je napisao/la:
... i u First Contactu se vidi da Enterprise stalno patrolira po romulanskoj granici (romulansko klingonskoj) tako da je to i ostao njihov zadatak...

Jok. Admiral Hayes je nakon što je rekao Picardu za nadolazeću kocku i planove za njeno presretanje, tek tada zapovijedio da odu patrolirati do Neutralne zone. Nakon toga, Picard dolazi na most i nakon kraćeg objašnjavanja kaže: "No. 1, set a course to Neutral zone."

sub 15 ožu, 2008 3:27 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

ma mislim, ni u TNGu nisu bili CIJELO vrijeme tik uz granicu... ali to je dio federacije u kojem su se kretali -to ocu reci -dio uz romulasku (i klingonsku granicu) je njihovo podrucje, vise nego uz kardasijansku, makar su i tamo bili

inace, jenom mi je Pax objasnjavao kako se u TNGu bas lijepo vidi kako su kroz sezone polako putovali od romulaske do klingonske granice pa do DS9a pa onda malo natrag itd.. (uglavnom, na mapi federacije -to je jedna vrlo jednostavna linija)

sub 15 ožu, 2008 3:37 pm
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

maX je napisao/la:
inace, jenom mi je Pax objasnjavao kako se u TNGu bas lijepo vidi kako su kroz sezone polako putovali od romulaske do klingonske granice pa do DS9a pa onda malo natrag itd.. (uglavnom, na mapi federacije -to je jedna vrlo jednostavna linija)

hmmm... ovo bi se trebalo provjeriti

sub 15 ožu, 2008 3:47 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
maX je napisao/la:
to sto je rat na jednoj granici federacije NE znaci da ce federacija povuci svaki vraziji brod koji ima u svemiru i poslat ga na dominij
-federacija je velika i granici s gomilom rasa, a sve granice treba cuvati

tu se nebih bas potpuno slozio.
rat na jednoj granici bio je, recimo, prvi kardasijansko-federacijski rat.
i tamo zaista nije bilo potrebe (a pretpostavljam da nije ni tehnicki bilo izvedivo) da se svi brodovi stacioniraju na granicu.

ali dominijski rat je zahvatio daleko vece podrucje, Fedsi su napadani sa gotovo svih strana tako da ti je tesko definirati jedan manji dio granice koji bi bio zahvacen ratom. tako da mislim da je u doba toga rata federacija zaista povukla sve svoje brodove kojih se mogla ikako dokopati (pa tako imas i masu starih brodova koji su mozda bili i umirovljeni pa ponovno vraceni u sluzbu) i poslozila ih po kljucnim strateskim pozicijama. (sto, recimo, u to boda nije bila jedna klingonska granica, buduci su bili saveznici (to je samo primjer))

ok, sad kad sam to rekao reci cu i to da nije bez ikakvog smisla drzati jednu manju flotu i uz romulansku granicu jer znamo da je dominij slao svoje napade i preko romulanskog teritorija, tako da je i tu granicu trebalo braniti.

@ Luce: ja stvarno neznam na sto ti ciljas. ja nisam mislio ninasto doli jedne masovne partije UNOa :mrgreen:

sub 15 ožu, 2008 4:13 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Sta se nije bitka 001 odvijala prije rata s dominijem?
Mislim da je ant u pravu jer koliko se ja sjecam , ambasadori su bili umirovljeni u doba pocetka dominijskog rata , da bi ih opet vratili u sluzbu radi nedostatka brodova kad se rat malo zahuktao
Sam rat je bio masivan , jer sjecam se jedne epizode u kojoj se admirali neckaju dali hoce ili nece povuci dio flote koja brani zemlju i sa njom napast deep space 9
sta su na kraju i ucinili
Isto tako u toj epizodi weyun govori kako bi trebalo napast zemlju a dukat mu kaze kako je ona nevazna za sada
Jos se sjecam da je dominij pokusao napast vulkan i da je tamo dio flote morao otic jer je planet bio jako ugrozen

sub 15 ožu, 2008 4:29 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
mislim, uvijek postoji to pitanje teorijskog modela međuplanetarnoga rata.
jer, tebi je u biti prakticki nemoguce stititi cijeli međuzvjezdani prostor, tako da bi bilo za ocekivati bilo da se rat svodi na obranu planeta a ne granica.
no dobro, to u treku vidimo da nisu bas uvijek uzimali u obzir, tako da...

sub 15 ožu, 2008 4:37 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Pa i je tako , ono sta se brani su planeti i zvijezdane baze , postaje brodogradilista
Materijalne stvari 8)
Vjerojatno i u samoj federaciji ima rasa koje nit neznaju da se nalaze blizu federacijskih planeta , svemir je 3D prostor i granice nisu onakve kakve su na planeti (danas na zemlji naprimjer)

Nakon 2 sata citanja raznih stranih foruma koji su imali istu temu , kao i mi sada
Dolazim do ovog zakljucka
Nakon bitke 001 enterprise je bio par mjeseci na popravku a nakon popravka se pridruzio sedmoj floti ,koja je branila vulkan i unutarnje planete federacije
Taj dio flote je bio prisutan kad su breeni napali zemlju i oni su uspili obranit zemlju od breena
Pred kraj rata je enterprise bio na raznim diplomatskim zadatcima a za vrijeme zadnje bitke s dominijem je bio okupiran sa sona i baku pitanjem
Ukratko njihova zona djelovanja nije bila ista kao siskova
Ali tu se postavlja pitanje , gdje je picard kad se sumljalo da je osnivac na zemlji i kad je sisko dosao na zemlju ?
Zasto picard nije bio ukljucen u klingonska pitanja , kad se zna da je on imao prste u odabiranju gowrona kao klingonskog kancelara?
:-k

sub 15 ožu, 2008 4:53 pm

captain je napisao/la:
pitanjem
Ukratko njihova zona djelovanja nije bila ista kao siskova
Ali tu se postavlja pitanje , gdje je picard kad se sumljalo da je osnivac na zemlji i kad je sisko dosao na zemlju ?

Pa koliko se sjecam epke to je sve bilo kao neka tajna i nije puno ljudi znalo da je tocno rijec o Osnivacima, uostalom cemu zvati Pikija kad su Sisko i Odo puno upoznatiji sa njima?

Citat:
Zasto picard nije bio ukljucen u klingonska pitanja , kad se zna da je on imao prste u odabiranju gowrona kao klingonskog kancelara?
:-k

Nije tu bio problem u Gowronu koliko o Martoku, koji je bio zamijenjen Osnivacem, tako da Piki nije tu bas puno mogao, jer je Martok bio gotovo jednaka faca (po utjecaju) kao i Gowron. Jednom kad je lazni Martok uspio nagovorit Gowrona da zarati, cak i da je htio, Gowronu bi tesko bilo prekinut rat bez da ispadne papcina (i omoguci laznom Martoku da ga svrgne).

ned 16 ožu, 2008 2:36 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

samo bi htio spomenut da Federacija ima nekoliko stalnih flota koje imaju svoje stalne zadatke (tipa ta flota koja uvijek cuva sector 001)
i nece ih tako lako maknut sa svojeg standardnog zadatka... jer tamo su s vrlo dobrim razlogom

ned 16 ožu, 2008 2:40 am
Profil ICQ
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: