|
Sada je: ned 16 kol, 2026 10:45 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Commander
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 10:21 am Postovi: 333 Lokacija: Zagreb, Sesv. Kraljevec
|
 Re: Stargate vs. Star Trek
Meh i ja volim Stargate i to je super i predobra serija, pogotovo SG-1, but as it stands now, u jednom Treku imaš TNG, DS9 i Voyager, a u SG-1 imaš samo SG-1...Atlantis se može mjerkat sa Enterpriseom i to jedva...
_________________ Pročitajte intervju sa Eugeneom Roddenberryjem ovdje http://www.ufpcroatia.com - Hrvatski Star Trek portal
http://forum.ufpcroatia.com - SciFi forum
|
| čet 15 stu, 2007 12:24 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ahm ahm... ne može 
| čet 15 stu, 2007 3:44 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Ted;DeA je napisao/la: zašto je Star Trek bolji od Stargate-a?  NIJEEEEEE!
_________________ It's me. Dax !
|
| čet 15 stu, 2007 5:29 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Ezri je napisao/la: Ted;DeA je napisao/la: zašto je Star Trek bolji od Stargate-a?  NIJEEEEEE! ...mislim da si krivo shvatila pitanje... ...ovom tvrdnom navodiš da je Stargate bolji od treka...
| pet 16 stu, 2007 2:56 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Malo sam brzopleta bila. Naravno STAR TREK JE BOLJI OD STARGEJTA I SVEGA KAJ POKUŠAVAJU PODVALITI POD ZAMJENU ZA ST
_________________ It's me. Dax !
|
| pet 16 stu, 2007 11:09 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
Huh, tesko pitanje. ST mi je mozda bolji jer kako je netko ovdje rekao(mislim da je chaky), pogledam neku seriju i nabrijem se, ali se na kraju uvijek vracam Treku! Ja volim sve serije i filmove vezano uz svemir, ali recimo da mi je ST No.1!

"This is usually the part where people start screaming."
|
| uto 24 lip, 2008 1:45 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Star Trek mi je bio najbolji dok nisam pogledao neku drugu SF seriju (BSG), nakon toga mi je Star Trek bio drugi najbolji, a kad sam pogledao Stargate, onda mi je Star Trek bio treci najbolji. Nakon sto sam pogledao jos nekoliko serija, sad mi je Star Trek negdje na 5.-6. mjestu. Kad kazem Star Trek mislim na Voyager jer je on najbolji ST, TNG, Enterprise i TOS su malo ispod njega, a DS9 je najgora serija uopce (osim mozda Farscapea)
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 24 lip, 2008 4:21 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
MacGyver je napisao/la: Star Trek mi je bio najbolji dok nisam pogledao neku drugu SF seriju (BSG), nakon toga mi je Star Trek bio drugi najbolji, a kad sam pogledao Stargate, onda mi je Star Trek bio treci najbolji. Nakon sto sam pogledao jos nekoliko serija, sad mi je Star Trek negdje na 5.-6. mjestu. Kad kazem Star Trek mislim na Voyager jer je on najbolji ST, TNG, Enterprise i TOS su malo ispod njega, a DS9 je najgora serija uopce (osim mozda Farscapea) huh, DS9 ti je najgora serija uopce!? Staviti ST na 5. i 6. mjesto je zlocin!  Bas me zanima koje su ti jos to serije ispred ST-a, ako se smije znati!?

|
| uto 24 lip, 2008 5:02 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Lucius je napisao/la: Staviti ST na 5. i 6. mjesto je zlocin!  Bas me zanima koje su ti jos to serije ispred ST-a, ako se smije znati!? 1. Seinfeld Ostale serije ne mogu poredati, nikako se nemogu odluciti koja mi je bolja, to mi uglavnom ovisi o raspolozenju, ali uglavnom, to su serije koje su mi bolje od Voyagera: Married... with Children The X-Files Buffy Babylon 5 Stargate SG-1 The Twilight Zone (1959) Battlestar Galactica Firefly The Outer Limits (1995) House Monty Python Space - Above and Beyond Evo, ispada da mi je Voyager tek na 14. mjestu, iako spada u rang ovih donjih serija (ovi odvojeni), tako da ustvari dijeli mjesto s njima. TNG je u istoj grupi kao i Voyager, Enterprise i TOS grupu-dvije nize, a DS9 skroz na dnu
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 24 lip, 2008 6:54 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...fakat ti je čudna ljestvica... ...ajd za 3-4 stvari imaš opravdanje, ali za ostalo...
| sri 25 lip, 2008 1:45 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Za koje imam opravdanje, za koje nemam i zasto?
|
| sri 25 lip, 2008 2:06 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Seinfeld - zabavna serija, ali nikako bolja od treka... Married... with Children - nemam pojima kaj je to, dakle 0... Buffy - joj daj, smiješan si ako ti je to bolje od VOY...  The Twilight Zone (1959) - hm, crno-bijela serija... to joj je najveća negativnost, ali po sadržaju... blizu je , ali ne doboljno...  Battlestar Galactica - prva sezona je ok, ostalo je loše... Firefly - uspoređuješ seriju s 15 nastavaka i filmom s cijelim trek serijalom... NO WAY! House - neznam točno kaj je to... 0 Monty Python - oni ni se i ne sviđaju baš... tako da no way... Space - Above and Beyond - nisam još to gledao... no ne vjerujem da je bolje od ST... The X-Files - dobri su , no ipak ne toliko... Babylon 5 - Stargate SG-1 The Outer Limits (1995)...ove 3 donekle mogu ići u rank s ST... ...zato jer su dobro razrađene, s dobrom radnjom i likovima... ...to je moje skromno mišljenje... 
| sri 25 lip, 2008 2:20 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Mr.bobo je napisao/la: Seinfeld - zabavna serija, ali nikako bolja od treka... Married... with Children - nemam pojima kaj je to, dakle 0... Buffy - joj daj, smiješan si ako ti je to bolje od VOY...  The Twilight Zone (1959) - hm, crno-bijela serija... to joj je najveća negativnost, ali po sadržaju... blizu je , ali ne doboljno...  Battlestar Galactica - prva sezona je ok, ostalo je loše... Firefly - uspoređuješ seriju s 15 nastavaka i filmom s cijelim trek serijalom... NO WAY! House - neznam točno kaj je to... 0 Monty Python - oni ni se i ne sviđaju baš... tako da no way... Space - Above and Beyond - nisam još to gledao... no ne vjerujem da je bolje od ST... The X-Files - dobri su , no ipak ne toliko... Babylon 5 - Stargate SG-1 The Outer Limits (1995)...ove 3 donekle mogu ići u rank s ST... ...zato jer su dobro razrađene, s dobrom radnjom i likovima... ...to je moje skromno mišljenje...  Seinfeld je puno vise od obicne humoristicne serije. Ne mogu to najbolje opisati, al evo ti isjecak s IMDBa, a i mozes potrazit po internetu reviewe Seinfelda, vidjet ces da se radi vjerojatno o najsmjesnijoj, ali i najbriljantnijoj seriji uopce Citat: Over and over again, week in and week out, the quartet discuss trivialities with unbridled zeal, as the non-descript narrative pings from one mundane setting to another. Seldom has such wit been generated by such gargantually pointless human endeavours. That is where the brilliance of Seinfeld lies, in the ability to go to the most bizarre ends to fulfill the potential of a less than hopeful comedic premise; and the endless, pointlessly smug and nihilistic banter that almost invariably escalates into some of TV's classic lines, such as when George shouts triumphantly after winning an argument that "there is no bigger loser than me!". Married... with Children su Bracne vode, koje iako na prvi pogled izgledaju mozda vulgarno, radi se odlicnoj seriji koja (pogotovo u ranijim sezonama) inteligentno kritizira americko drustvo Za Buffy sam i ocekivao ovakvu reakciju, ali po tome mogu zakljuciti ili da je nisi uopce gledao, ili da si gledao samo nekoliko epizoda, zato jer sam i ja imao takav stav prije. Neda mi se sve to pisati, al evo ti quote sa SGCroatia foruma, gdje ti lijepo opisuje o cemu se u biti radi u Buffy, ako nisi skuzio (a ocito nisi) Citat: za početak, buffy nije serija o djevojci sa kolcima. buffy je ep o odrastanju, o savladavanju osobnih demona i o svim dobrim i lošim stranama životnog razdoblja od 16-23 godine. na površnoj razini možda izgleda kao humoreska o vampir-slayerici, no ne treba puno da se shvati što je whedon htio reći. buffy prvi put uvodi ranjivi lik sa svim ljudskim karakteristikama kao glavni lik. buffy nije superherojka bez moralne mane, bez trena sumnje u ispravnost vlastitih postupaka. ona je jedna od nas, i samim time neprihvatljiva svima koji od tva traže samo eskapizam. dalje, buffy ima priču koja se proteže kroz prvih pet sezona, čvrstu priču u kojoj je svaki detalj bitan. Arcovi su povezani u logični slijed, bitne stvari koje su se dogodile u jednoj epizodi misteriozno se ne zaboravljaju u sljedećoj. buffy je namijenjena teen populaciji, no ne na smallville ili supernatural način, gdje ubercool likovi sređuju još cooliranije negativce iz epizode u epizodu, sa smješkom na licu i vjerom u american way. dapače, buffy je politički nekorektna mainstream serija, nešto što se i prije 11.09. nije moglo često vidjeti. buffy prokazuje nesposobnost američkog školstva, štetnost fast-food načina života, depresiju kao uobičajeni state of mind mladih, eksperimentiranje sa drogama i kultovima kao izlaz iz iste, korporativni svijet kao pravog neprijatelja slobodi pojedinca, odnose koji prirodno evoluiraju od prijateljstva preko ljubavi do mržnje, transgeneracijsku ljubav, te opću kritiku inertnosti i licemjerstva društva. pročitaj za početak http://en.wikipedia.org/wiki/Buffy_the_Vampire_Slayer i http://en.wikipedia.org/wiki/Buffy_the_ ... ial_issuesbuffy nudi mogućnost uključivanja mozga dok se gleda. ako želiš prihvatiti tu mogućnost, serija će ti jako brzo postati jedan od najboljih. ako ne,pa, your loss. Po vecini kriterija, Buffy je svjetlosnim godinama ispred Star Trekova Twilight Zone - nije mi jasno zasto ti smeta boja (odnosno nedostatak iste)? Pa nije valjda da si jedan od onih kojima su specijalni efekti najbitniji? Sta se tice prica, ima nekih odlicniih, ima nekih losih, ali vise ovih odlicnih, a ako malo bolje promotris epizodu (kolko je siromasna scena, nema efekata, pa ni boje, gluma je ponekad losa, iz aviona je ocito da je stara 50 godina) i unatoc svemu tome ima epizoda koje te drze prikovanog za ekran, shvatit ces kolko su Serlingove price bile genijalne BSG - prva sezona je ok, a ostale malo losije, ali ujedno i malo bolje. Losije su jerima dosta dosadnih fillera, al kad dodju do glavne price, epizode postaju odlicne, puno bolje od onih u prvoj sezoni, a da i ne spominjem kolko su se likovi razvili Fireflyu je u biti i prednost to sta ima samo 15 epizoda, jer nema losih epizoda (a u Star Trekovima ih ima dosta). Ali steta je sta ih ima tako malo, mogla je biti punopuno bolja da je dozivila nekoliko sezona (ali i ovako je odlicna) House je Dr. House, imas na HRTu, glumi Hugh Laurie i zbog njega mi i serija je toliko dobra, bez njega bi bila osrednja Monty Python, to da ti se ne svidjaju i nije bas neki argument... Ukusi su razliciti, ali unatoc tome kaj se tebi ne svidjaju, svejedno se radi o odlicnoj seriji sa vrlo uvrnutim humorom Space - Above & Beyond ima samo jednu sezonu, to joj je najveca mana, ali ta jedna sezona je odlicna i trebo bi je pogledati. Na neki nacin je slicna BSG The X Files mi je odlicna zbog nekih odlicnih stand alone epizoda, i zbog odnosa medju likovima, glavnu pricu su malo zeznuli, al ovo prvo dvoje je spasavaju A sto se tice Star Trekova, ako pogledas objektivno, to su dosta lose serije. DS9 je imao pricu koja je isla kroz cijelu seriju, i kakve takve odnose medju likvima, pa je po tome drukciji od ostalih STova, ali su te stvari u njemu uzasno lose napravljene. Ostali Star Trekovi nemaju glavnu pricu, likovi se ne mijenjaju nego ostaju isti, odnosi medju likovima bas nisu razradjeni i jedino sto ostale je nekoliko odlicnih epizoda i dosta dobrih epizoda, ali i dosta losih. Slazem se da ima odlicnih epizoda i odlicnih prica, ali to nije dosta da serija bude dobra... Takvu seriju bi mogao bilo tko napraviti, samo baca epizode jednu za drugom, koje nemaju veze jedna s drugom, u vecini epizoda upoznamo likove i rase koje se vise nikad ne pojavljuju... U biti, to je vise ko hrpa TV filmova nego ko serija
|
| sri 25 lip, 2008 12:40 pm |
|
 |
|
Admiral
|
MacGyver je napisao/la: A sto se tice Star Trekova, ako pogledas objektivno, to su dosta lose serije. DS9 je imao pricu koja je isla kroz cijelu seriju, i kakve takve odnose medju likvima, pa je po tome drukciji od ostalih STova, ali su te stvari u njemu uzasno lose napravljene. Ostali Star Trekovi nemaju glavnu pricu, likovi se ne mijenjaju nego ostaju isti, odnosi medju likovima bas nisu razradjeni i jedino sto ostale je nekoliko odlicnih epizoda i dosta dobrih epizoda, ali i dosta losih. Slazem se da ima odlicnih epizoda i odlicnih prica, ali to nije dosta da serija bude dobra... Takvu seriju bi mogao bilo tko napraviti, samo baca epizode jednu za drugom, koje nemaju veze jedna s drugom, u vecini epizoda upoznamo likove i rase koje se vise nikad ne pojavljuju... U biti, to je vise ko hrpa TV filmova nego ko serija Ne slazem se sa tobom, a ovo sto si rekao za DS9 da je vise kao hrpa tv filmova, nego ko serija......sta tome fali. Meni je DS9 jedna od boljih serija. Meni su serije koje si nabrojao bzvz, recimo Buffy. Mozes ti meni quotat cijeli internet ako hoces, ali serija je u banani. To sam gledao kao klinac i tada mi je bila dobra, sada mi je bzvz. Bracne vode ne bi stavljao u istu kategoriju sa ST-om. To je meni serija da se malo nasmijem poslije popodnevnog rucka, nista vise. Serija je dobra, ali da je stavljas ispred ST-a, to je jednostavno suludo! Isto vrijedi i za Seinfield, samo sto je malo bolji od Bracnih voda. O BSG se slazem, ali meni nije bolje od ST-a, mozda u rangu sa Star Trekom. Firefly je ok serija, ali kako je bobo rekao manjka epizoda. Inace serija je imala ogroman potencijal. House je pre zakon serija i slazem se sa tobom, ali nije isti zanr i ne bi je usporedjivao sa ST-om. X-files je dobra serija, svidja mi se koncept i cijela prica i zamisao. Ali posto nisam pogledao vise od par epizoda rastrkanih po sezonama i jos to kao klinac, ne bi htio sudit. Ali ima potecijala iako su bas kao sto si rekao malo zakomplicirali pricu.

|
| sri 25 lip, 2008 1:24 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Lucius je napisao/la: MacGyver je napisao/la: A sto se tice Star Trekova, ako pogledas objektivno, to su dosta lose serije. DS9 je imao pricu koja je isla kroz cijelu seriju, i kakve takve odnose medju likvima, pa je po tome drukciji od ostalih STova, ali su te stvari u njemu uzasno lose napravljene. Ostali Star Trekovi nemaju glavnu pricu, likovi se ne mijenjaju nego ostaju isti, odnosi medju likovima bas nisu razradjeni i jedino sto ostale je nekoliko odlicnih epizoda i dosta dobrih epizoda, ali i dosta losih. Slazem se da ima odlicnih epizoda i odlicnih prica, ali to nije dosta da serija bude dobra... Takvu seriju bi mogao bilo tko napraviti, samo baca epizode jednu za drugom, koje nemaju veze jedna s drugom, u vecini epizoda upoznamo likove i rase koje se vise nikad ne pojavljuju... U biti, to je vise ko hrpa TV filmova nego ko serija Ne slazem se sa tobom, a ovo sto si rekao za DS9 da je vise kao hrpa tv filmova, nego ko serija......sta tome fali. Meni je DS9 jedna od boljih serija. Meni su serije koje si nabrojao bzvz, recimo Buffy. Mozes ti meni quotat cijeli internet ako hoces, ali serija je u banani. To sam gledao kao klinac i tada mi je bila dobra, sada mi je bzvz. Bracne vode ne bi stavljao u istu kategoriju sa ST-om. To je meni serija da se malo nasmijem poslije popodnevnog rucka, nista vise. Serija je dobra, ali da je stavljas ispred ST-a, to je jednostavno suludo! Isto vrijedi i za Seinfield, samo sto je malo bolji od Bracnih voda. Nisam rekao za DS9 da je kao hrpa TV filmova nego za druge Star Trekove. Za DS9 sam rekao da ima elemente koje bi serije trebale imati (razvoj likova, zajednicka prica), ali da je u njemu to lose napravljeno i da mi se zato ne svidja. Ostali Star Trekovi mi se svidjaju jer imaju neke odlicne epizode i price, ali da ih je smjesno usporedjivati sa serijama tipa Buffy, Babylon 5, BSG itd. koje takodjer imaju odlicne epizode, ali zato imaju i odlicni razvoj likova, odnose medju likovima, epizode koje se uklapaju u vecu pricu jer to Star Trekovi nemaju To sto kazes za Buffy da si gledao kao klinac, pretpostavljam da si gledao onda kad je bila na novoj prvi put (2000.) U tvom profilu pise da imas 17 godina, znaci da si kad si poceo gledat imao 9-10. Serija je zavrsena 2003., a zadnja sezona nije uopce bila na novoj, tako da vjerojatno nisi pogledao cijelu seriju (sumnjam da si 2003. skinuo sve epizode i pogledao do kraja). Znaci vrlo vjerojatno nisi gledao cijelu seriju nego samo prvih nekoliko sezona, a mozda nisi cak ni sve epizode nego na preskokce, i ostala ti je u sjecanju kao fora serija, ali mislis da bi ti sad bila glupa (znam da je tako jer sam ja bio u istoj poziciji kao ti i isto tako sam mislio prije nego sam je poceo gledat lani). E sad, skini si lijepo seriju i pogledaj je cijelu u komadu i ako ti se ni onda ne bude svidjala, ok, ukusi su razliciti, ali ovo sto tvrdis na temelju predrasuda nije dovoljno dobar argument. A cak i ako ti se ne svidi, ako si objektivan, priznat ces da je bolje koncipirana i napravljena od Star Trekova. I da nebi mislio da je ovo neko moje cudno misljenje, evo ti ocjene serija s IMDB-a 9.4 - Seinfeld 8.8 - TNG 8.7 - Bracne vode, Buffy 8.6 - TOS 8.1 - DS9 7.x - Voyager, Enterprise Kao sto vidis, opce misljenje je da je Seinfeld najbolji, Bracne vode i Buffy su u rangu TNG-a i TOS-a, a ove tri su jos nize I daj neki argument zasto mislis da su Star Trekovi bolji od ovih serija
|
| sri 25 lip, 2008 3:15 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|