| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
buco je napisao/la: Ne brini se @mrbobo ima mijesta i za tebe ...
...nebi se ja štel mešati...
...ja sam čitam i trgam se od smijeha...
| čet 10 svi, 2007 3:28 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
mislim da je pri razmatranju tehnologija i razmisljanju do cega cemo najteze doc potrebno imati na umu onu staru geocentričarsku:
"Jel zna se, ako očeš donečeg doć moras krajnečeg proć!"
EDIT:
---stay on topic guys!---
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 10 svi, 2007 4:07 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: uto 12 lip, 2007 10:01 am Postovi: 24 Lokacija: tuzla/bih
|
Definitivno tih inerciskih prigušnika.
Fino zvuči ali niko veze nema kako bi to trebalo funkcionisati
_________________ grilee
|
| uto 12 lip, 2007 3:29 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
 Re: do cega cemo najteze doci?
kralj svemira je napisao/la: Chaky je napisao/la: sto mislite do koje brodske tehnologije cemo najteze doci? Warp pogona, umjetne gravitacije, deflektora, fotonskih torpeda, teleportacije, phasera, superjakih materijala, holodeka... ili do neceg devetog? Teorija "warp pogona" postoji. Umjetna gravitacija je postojala još u Odiseji, ali vjerojatno si nešto drugo imao na umu  . Uglavnom, ako nađu graviton, zašto ne? Deflektori su nedavno spominjani u nekom člančiću negdje, ali ne znam o čemu se točno radilo. Fotonski torpedo as in projektil s anti-materijom je sasvim okej, iako bi mu cijena sada bila mrvicu golema  . Teleportacija iz ST-a nikada. Fazori? Zašto ne, iako nekako sumnjam da će se njima moći stunnati i to  . Superjaki materijali su već tu - fulereni. Holodek je također sasvim realan, bar njegova osnovna ideja  . Sve IMHO, naravno. pozdrav da tako je slazem se s tobom- samo princip teleportacije uistinu lezi na nekim fizikalnim cinjenicama ali u stvarnost ga pretociti to bi bio taj dio o fantastici, a za sve ovo ostalo postoje temelji.
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| sri 11 srp, 2007 4:54 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Do ničeg neće biti teško doći, samo ako prokljuvimo barem jednu od ST tehnlogija. I apsurdno je da NASA ima blesavo ogroman proračun, kada ništa ne postižu. Pogoni nisu pretjerano napredovali, nisu otišli dalje od Mjeseca (ako su uopće bili tamo). Bilo bi bolje da se taj novac utroši na razvoj tehnologija viđenih u ST-u, ili barem nekih sličnih.
| sri 18 srp, 2007 8:37 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
za pocetak bi bilo dovoljno unaprijediti pogon.... a te crckarije iz Sienca , Naturea i sl casopisa i tkzv.. experimenata u strogo kontorliranim uvijetima ... i sl "postignuca" moderne fizike , kemije .isl...nebu i nema nikaj ..kad im se kaze pa di van je to oni daju odgovor ka i @kralj preskupo inace bi mi to napravili ....znate sheme su tu ..!? .ma pricaj mi ..."Andersene "..jos koju ....bajku...... Nazalost koliko god mnogi "lebdili" u vlastioj "velicini" covijecanstvo je bas zbog takvih jos debelo na Zemlji i "tak bu bilo" jos duuuggggoooo.... Pozdrav Anstajnova 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 18 srp, 2007 7:02 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Najteze cemo doc do savrsenih cevapa, kazem vam ja. Bio sam u ne znam koliko cevabdzinica i fast-foodova i kazem vam svima fali nes...dok to ne skontamo ne trebamo u svemir 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| čet 19 srp, 2007 5:06 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
Gul Remal je napisao/la: Najteze cemo doc do savrsenih cevapa, kazem vam ja. Bio sam u ne znam koliko cevabdzinica i fast-foodova i kazem vam svima fali nes...dok to ne skontamo ne trebamo u svemir  odi u big mamu na kvatricu- najbolji cevapi u gradu.. No da ne zabazdimo u OT. Najteze cemo doci do umjetne gravitacije
| čet 19 srp, 2007 6:10 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pon 16 srp, 2007 12:45 pm Postovi: 245 Lokacija: The one and only: Osijek
|
najteze cemo doci do warpa,treba jako velika energija da se proizvede antimaterija i da ju se dovoljno dugo zadrzi da moze proizvest energiju,treba zastitno polje koje mora biti strasno jako da bi se proizvela i zadrzala antimaterija za warp motor
| čet 19 srp, 2007 9:43 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
:...Najteze cemo doci do umjetne gravitacije.." Sumljam iskreno... vis koliki vec lebde ....a ti da nima umijetne gravitacije ..hmmm... Pozdrav Janjecih rebarca 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 20 srp, 2007 1:14 am |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
buco je napisao/la: :...Najteze cemo doci do umjetne gravitacije.." Sumljam iskreno... vis koliki vec lebde ....a ti da nima umijetne gravitacije ..hmmm... Pozdrav Janjecih rebarca 1 molim te da ovo malo pojasniš
| pet 20 srp, 2007 9:41 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
endless je napisao/la: najteze cemo doci do warpa,treba jako velika energija da se proizvede antimaterija i da ju se dovoljno dugo zadrzi da moze proizvest energiju,treba zastitno polje koje mora biti strasno jako da bi se proizvela i zadrzala antimaterija za warp motor CERN ima dobre ideje.
| pet 20 srp, 2007 4:00 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
ak se ne varan CERN je uvik ima dobih ideja no nije "brizan" ima para ..pa ti se to svodi na onu " joj sto mi je ideja cool , jos samo da iman beci pa da je mogu realizirat" .......i tako n^x-tu godina ka s fuzionim reaktoron...  Ili bioracunalom...itd..itd... @Nightshoot ..kak' ne kuzis stvar nije fizikalne naravi vec "spiritualne" ...jasno !? Pozdrav Parnog stroja 12

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 20 srp, 2007 8:00 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Nightshoot je napisao/la: odi u big mamu na kvatricu- najbolji cevapi u gradu..
To cujem svako malo za neki "lokalni" restoran...nema jos savrsenih cevapa...no da ne budemo offtopic, mislim da ce jedan od glavnih problema bit pretvorba energija-materija, tj. replikatori i teleporteri - Heisenbergovi kompenzatori.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 20 srp, 2007 11:29 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Mislin da bi za pocetak trebali bit punoooo skromniji i teleportere i replikatore malo "zaboravit"... de da "mi" prvo rijesimo pitanje pogona ....ali ne virtualno i s "dobrin idejama" vec s stvarnim izvedivin motoron .... Sta ce to replikatori na brodu s kemijskin pogonom .....[na vesla]....daleko bi dogura... A to "sta bu bilo kad bu bilo"....hehe....netreba se opterecivat "nek bu kaj bu"......! Pozdrav Fix ideje 15

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 21 srp, 2007 12:53 pm |
|
 |
|