Sada je: ned 23 kol, 2026 7:42 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 Velicina ST svjeta 
Autor/ica Poruka
Founder

Koje si vrste?: er
Post Re: Velicina ST svjeta
Ako netko ima neka postavi karte bar alfa kvadranta ....

sub 01 kol, 2009 11:31 pm
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Da, u TOSu je sve to nekako drugačije izgledalo, skoro kao neistraženi divlji zapad.... i baš kao što su drugi spominjali, u TNG vrijeme je najveći dio okolice istražen - zna se s kojim velikim rasama graniči Federacija, sve teže je u priču ugurati neku veliku močnu racu (pa se mora posezati za gama kvadrant Dominijem ili delta kvadrant Borgom... uostalom i sam Voy je vjerojatno smješten u delta kvadrant i s razlogom da se mogu pojavljivati skroz nove rase...

A evo kako Janeway gleda na to "TOS" razdoblje (iz epizode "Flashback") :

Citat:
"It would seem that Captain Sulu decided not to enter that journey into his official log. The day's entry makes some cryptic remark about the ship being damaged in a gaseous anomaly and needing repairs, but... nothing else."
"It was a very different time, Mister Kim. Captain Sulu, Captain Kirk, Doctor McCoy. They all belonged to a different breed of Starfleet officers. Imagine the era they lived in: the Alpha quadrant still largely unexplored...
[...]
"Space must have seemed a whole lot bigger back then.

...

PrincMatias je napisao/la:
Ako netko ima neka postavi karte bar alfa kvadranta ....
@PrincMatias - evo ti cijela tema posvećena ST mapama.... uživaj! :sesir2:
viewtopic.php?f=7&t=1230

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 01 kol, 2009 11:54 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ancient Evil je napisao/la:
Ne cini li vam se nekad da, kad su bile serije i filmovi sa Kirkom, se svemir cinio vecim. u tim serijama i filmovima uvjek su se motali negdje blizu zemlje i cinilo se kao da ima mjesta za sve rase u alpha kvadrantu. Sami efekti u tim serijama i filmovima ostavljali su dojam da si kod kuce.

Dok u ovim novim serijama i filmovima sve je tako daleko i strano. A mogu rec da mi se cinilo da je bilo vise brodova tada nego sad u ovim... sve se svodi na jedan brod i samo se njega gleda.

Dok su se ,npr u starijim epizodama, prikazivali i ostali brodovi i uvjek je bila neka radnja medu njima.

sad sam vec sam sebe poceo petljat.

Bit ove price je da se sam se osjecao blize zemlji u starijim epizodama. moze bit da su stvarno pretjerali sa ovim novim efektima.

sta vi mislite o tome?

Mislim da je ovaj citirani dojam povezan više sa razvojem tehnologije i samim time boljim prikazom svemira i brodova nego sa blizinom Zemlji. U TOS Enterprise putuje po cijeloj galaksiji, oni uspostavljaju mir u galaksiji, stalno su na rubu a ponekad i izvan galaksije. TNG - DS9 - VOY - ENT su malo 'smanjili' taj prostor na Federaciju, iako se i Federacija spominje u TOS, ali je neodređena teritorijalno, pa samim time je još više distancirana od Zemlje nego preostale serije.

ned 20 stu, 2011 7:18 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: