|
Sada je: ned 03 svi, 2026 6:32 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Kapetani uvijek za raspravu
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: Inace tebi je vidin sve "idealno" u ST serijalu !? 
naravno da nije... pa eto imamo taj nesretni enterprise serijal
ali vidim da tebe jako diraju stvari koje su standardne za sve serije (bilo kojeg zanra) ... scenarij sa rupama i sl.
zar je tebi sve tako crno u ST serijalu da ga stalno samo kritiziras (osim nekih dijelova sa borgom)
moje branjenje svega i svacega u treku je cisto reakcija na tvoje napade na sve i svasta u treku (oni koji me znaju za to moje ponasanje znaju od prije... branjenje plave fante i sl  )
i opet da te pitam (3. put) koje su to serije koje se tebi svidjaju... da su realisticnije... "rescue 911" ili nekaj realnije 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 30 ožu, 2007 7:02 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
evo da se i ja ubacim malo*
@ buco:
zelio bih ti najprije ukazati na jednu stvar. scenaristicka metoda popularno poznata kao "Deus ex machina" potrebno je razluciti od, recimo, neprirodnih (idealiziranih) likova ili scenaristickih nedosljednosti.
sto se tice doticne metode, moram napomenuti da ju ja osobno (a vjerujem i velika vecina gledatelja) ne podrzava i nevoli. pa ipak cinjenica je da se ona pojavljuje, u ovom ili onom obliku i u vecoj ili manjoj mjeri, u velikom broju serija (ako ne i u svima). tako da trek u tom pogledu nije posteđen, ali nije ni nesto posebno ostecen. biti ce to velik dan kada cemo napokon moci reci da smo se rijesili deus ex machina, ali to vrijeme jos nije nastupilo.
a sad par mojih misli o nekim nedosljednostima koje se javljaju tokom serija. prva stvar koju treba uociti je da jedna serija poput DS9a ima mnogo scenarista. druga stvar je da se brojeni motivi (kao npr rase ili nekakve tehnologije) protezu kroz vise epizoda. tako da je gotovo nemoguce izbjeci situaciju da jedan covjek u svom scenariju koristi neke detalje koje je netko drugi vec napisao prije njega. i tu dolazi do svojevrsnih razilazenja u misljenju/tumacenju/shvacanju nekih djelova tih detalja, sto je i prirodno. sad je pitanje koliko je scenaristicki tim spreman na suradnju i koliko paznje posvecuju sprijecavanju nekakvih nedosljednosti. naravno nerealno je ocekivati za svaki detalj da bude ispravljen.
a sad sto se tice tog "ubermorala" koji Picard ima zajednicki sa kaubojima. to mi i dalje nije bas jasno pa bih te molio da mi pojasnis. stovise, da bih ti olaksao posao objasnjavanja dati cu ti jedan primjer na kojem bih te molio da mi demonstriras tu slicnost. dakle, dođe serif, zatekne pljacku banke, povuce revolver i pobije 10-15 pljackasa. potom strpa glavnog razbojnika u zatvor, ali njegov otac (jos veci razvojnik) ga izvuce iz zatvora. cijela prica zavrsava pucnjavom na glavnom gradskom trgu gdje serif i njegovi zamjenici pobiju starog razbojnika, njegova sina i jos 20ak razbojnika. (prica kojom se moze opisati svaki drugi vestern). a sada prica o Picardu: vozika se Picard po svemiru i naiđe na nekaku novu vrstu zivota koja se postavi neprijateljski prema njemu. on nato odrzi sastanak visih casnika, malo pocaska sa Deannom, ustvrdi da ta bica zapravo nisu neprijateljska nego da im samo treba pomoc i onda im on posalje nekakve namirnice, ili Geordija da im popravi brod. na kraju se rastanu u sretnoj atmosferi. (prica koja opisuje dosta TNG epizoda) i sad mi oprosti na mom, ocito, inferijornom intelektu ako nezamjecujem slicnost između Picarda i serifa.
@ Chaky:
koja je to seriju sa scenaristima koji su savrseni i u kojoj se glavni junak(junaci) ne izvuce uvijek iz sranja?
pa mislim da je odgovor ocit!
Battlestar Galactica!
* nece samo Chaky skupljat postove
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 31 ožu, 2007 2:51 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@Ant slazen se stobom u mnogim stvarima koje si opisao no kad smo kod "manjih" nedoslijednosti i propustenih detalja tj. sitnijih ispravki koje eto nisu napravljenje zbog mijenjaja teama scenaristaa... pa zar se tebi ne cini da zatvaranje crvotocine od strane "bogova" nije "sitni " proust niti je neki propusteni detalj !?
To je kljucni dio price serijala borbe dobra i zla na globalnoj razini..nisu bogovi spasili neciju ruku , nogu , izlicili bolesnog , moda spasili tisuce ljudi pa da kazemo ma hajde nije presudno za serijal .. nije vazno...
Ti znas dobro ak si gledao DS9 da je to bila akcija koja je spasila cijeli kvadrant Alpha i zapravo sve prijasnje radnje nasih junaka serije ucinila smislenim.. spasila mnogo milijardi zivota [sijecas se epizode o procijeni gubitaka oko 900 milijardi ] i spasila citav kvadrant od ocite propasti...
Ako je to tebi detaj nevazna sitnioca.. nije mi onda jasno jesli ti uopce gledao DS9 ?
Kao sto nije nikava sitna greskica u definiciji Borga ..da bi zavrsila onom smijurijom i pricom o sukobu fedsa s jednom jedinom kockom u kojoj tesko staradava gotovo citva flota fedsa dok se po scenaristima super pametni Borg nikako nemose sjetit poslat transwarpom jos samo jednu "kockicu" i pokorit citav Alpha kvadrant uset svu tehnologiju.... mislim da ni Borg ni tako blesav da propusti takvu priliku ..no ..scenaristi nisu znali kako se izvuc i sra*a koje su sami priredili pa im je ostalo samo to ..jadno i bijedno rijesenje...jos vece sra*e .
Prica o Jem"Hadarima je takodjer nevijerojatna da bi se nakon par epki pretvorili u "monstrume" koje babe tamane ko krompire , cak i ferengiji koji nikad nisu pucali i ratovali ih srede ko nis....DS9 je biser po biser epizodama ST serijala ...Do napada Dominija nije bilo nekih velicanstvenih scenaristickih "outmine"a ...
Western /TNG .....
Iako nije bas najtipicnija usporedba bas tog "kaubojca" s Picardom , principelno se svodi na isto , i Picard kad nakon "ubermoraliziranja" skonta da su mu pobili dio posate ili ih tesko ranili , gotovo uviek da naredbu za paljbu , ne revolverima doduse.. Ali za rasliku od kaubojaca gdije se lijepo vidi stradavanje voljene osobe , brata , sestre . oca., prijatelja... u TNG kao i u ostalom dijelu serijala ST obicni ljudi su beslicina masa koja se setucka i nesto prga po starshipu... oni nemaju ime nisu znani ...Kod westerna junakau glavnom liku gine neko bliznji kojeg smo upoznali u filmu ili cak biaj jedan od vaznijih likova [najcesce] , dok kod TNGa toga nema , vijerojatno iz toga i proizlazi misao kako on eto sve pametno rijesava super mudroscu jer 99% gledatlja zapravo i ne vidi nista drugo nego 5--6 glavnih likova i jos par sporednih , kji eventualno tek na kraju imaju ozbiljnijih problema ili stradavaju .kao u kaubojcu ..
Zato vijerojatno i izgleda da nitko ne staradava u bezbrojnim epizodama dilanja mudrosti i morlnog ponasanja ,ali ako ponovo pogledas TNG obrati pozornost na raporte osiguranja ili doktora pa ces vidjet dok on mudro rijesava problem , strpljivo cekajuci da mu izresetaju brodic .. dotle mu ginu ljudi ili ih tesko ozlijedjuju
Ali posto oni isu dio teama to nije ni bitno kako za scenariste tako ni za gledatelja ...
To ga dodje ka u ratu ak je bomba pala 1000 metra od kuce lokal politicara ili nedaj boze nekog drzavnog duznosnika ili njegove obitelji pun ih je TV , a ako je pobijeno u napadu 5--10 , a i vise vojnika to neces cut mozda tek nakon koji mjesec kad vec prestane bit "tajna" uostalom tko su oni , meso za klanje i nista vise ..dok vodje mudruju i smisljaju taktike... ka i u TNGu gomila onih bez imena a bes koji starship ipak nebi moga .....
Toliko o TNG moralu [STmoralu opcenito] mudrostima Picarda i Kaubojskom moralu.. istina da nisu isti i gore je opisano zasto tako mislim...ST morall je jos gori ...uostalom baznu pricu je i pisa vojnik pa nije cudo sto su mu samo "generali" vazni.. oni su ti koji su popili pamimet ovog svijeta a ostali ..nisu bitni ...zna covijek kak je to na terenu...
Ako van je to moral svaka cast , nedao van bog da ga iskusite u zivotu...
@chaky Ja samo iznosim svoje misljene o ST serijalu , njegovim serijama , likima i onme sto mi se cini vrijednim da se o tome nesto kaze...
Ja nisam ocekiva niciji "aplauz" sbog toga , dapace iskustva mi govore obrnuto , kad dodjes u situaciju da ne mislis ka neki postajes nekako neobican u pocetku kasnije to nekima predje u nervozu i nakraju vise to nemogu "tolerirat" pa ... bude svega...
Opet su ti odgovorit na pitanje vidim na citas moje postove ili ih ne razumijes !?
ST serijal ... ostalo ne gledam a i neman vremena ...
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 31 ožu, 2007 1:26 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
buco je napisao/la: @Ant slazen se stobom u mnogim stvarima koje si opisao no kad smo kod "manjih" nedoslijednosti i propustenih detalja tj. sitnijih ispravki koje eto nisu napravljenje zbog mijenjaja teama scenaristaa... pa zar se tebi ne cini da zatvaranje crvotocine od strane "bogova" nije "sitni " proust niti je neki propusteni detalj !?
moram te uputiti na prvu recenicu mog predhodnog posta, koja kaze da ta ideja o prophetsima koji unistavaju Dominijsku floru nije nedosljednost u scenariju. (pa nigdje se prije ili poslje ne spominje proturjecna izformacija, niti je taj događaj nelogican s obzirom na nacin na koji su prophetsi definirani)
ostatak tvog posta nemam namjeru citati dok ne uocim naznake da ti stvarno citas moje postove.
hvala na razumjevanju
|
| sub 31 ožu, 2007 1:34 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Znaci sve je ok jer su oni bili tako "definirani" a kako su to definirani...!?
Da podsijetin i Borg je bia tako "definiran" pa se odustalo od definicije.. radi pobjede dobra , valjda... zanimljivo sto kazes ....
Nemoras to sve citat .. ja sa tvoje procitaio iako se oko usporedbe kaubojaca i TNGa bas i nebi moga slozit....
Uostalom iznio si svoj stav ..kao i ja svoj ... 

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 31 ožu, 2007 1:55 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
buco je napisao/la: Znaci sve je ok jer su oni bili tako "definirani" a kako su to definirani...!? Da podsijetin i Borg je bia tako "definiran" pa se odustalo od definicije.. radi pobjede dobra , valjda...
kod Borga je bilo odstupanja od prvobitne definicije.
kod prophetsa nije.
tako da je tvoj primjer kao da mi kazes da ljudi mogu lebdjeti jer to mogu i helikopteri.
nadalje, ja nekazem da je OK kad se scenaristi sluze s takvim stvarima (kao to unistenje Dominijske flote) samo kazem da to nije ista stvar kao scenaristicke nedosljednosti.
evo ti metafora: covjek nece dosi do odredista ako naleti na radove na cesti ali i ako mu se ispuse guma. to neznaci da su ta dva događaja ista niti da imaju isti uzrok. pa ipak posljedica im je ista: nemogucnost da covjek dođe do odredista.
jel' ti sad malo jasnije ili imas jos kakvih mudrih ideja?
|
| sub 31 ožu, 2007 6:22 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
neman ja "mudrih" ideja nego scenaristi...
Kako su definirani "proroci" u DS9 ? nisam uspija procitat u odgovoru...!
Ne razumijem te tvoje usporedbe...s helihopterima i radovima na cesti.. i STom .. 

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 31 ožu, 2007 6:39 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
buco je napisao/la: @Ant slazen se stobom u mnogim stvarima koje si opisao no kad smo kod "manjih" nedoslijednosti i propustenih detalja tj. sitnijih ispravki koje eto nisu napravljenje zbog mijenjaja teama scenaristaa... pa zar se tebi ne cini da zatvaranje crvotocine od strane "bogova" nije "sitni " proust niti je neki propusteni detalj !?
Nije propust. To je jednostvno jedan dio price koja se razvijala kroz cijeli serijal. Mogu ti probat objasnit: Proroci sa stajalista sviju drugih osim Bajoranaca NISU bogovi nego jedna vrlo mocna bica koja zive u toj crvotocini van normalnog protoka vremena. Silom prilika Sisko je zavrsio kao njihova "veza" sa nasim "svemirom" i Bajoranci ga zato stuju ko njihova "Izaslanika", sto on ustvari i je. I mada je stvar zaista nategnuta, nije nemoguce da je Sisko uspio nagovoriti Proroke da spase Alfa kvadrant ako nista zbog Bajoranaca koji su im ocito dragi. Tako da ono, fakat ne kuzim u cemu je problem. Kao sto je rekao Ant, istina je da ovo rjesenje spada u "Deus Ex Machina" kategoriju, ali nije nekakav propust niti krpanje radnje. Citat: To je kljucni dio price serijala borbe dobra i zla na globalnoj razini..nisu bogovi spasili neciju ruku , nogu , izlicili bolesnog , moda spasili tisuce ljudi pa da kazemo ma hajde nije presudno za serijal .. nije vazno... Ti znas dobro ak si gledao DS9 da je to bila akcija koja je spasila cijeli kvadrant Alpha i zapravo sve prijasnje radnje nasih junaka serije ucinila smislenim.. spasila mnogo milijardi zivota [sijecas se epizode o procijeni gubitaka oko 900 milijardi ] i spasila citav kvadrant od ocite propasti...
Upravo tako. I zaista ne vidim u cemu je problem da rasa koja posjeduje takve moci odluci djelovati ako je razlog dobar. Crvotocina je ipak njihova. Citat: Ako je to tebi detaj nevazna sitnioca.. nije mi onda jasno jesli ti uopce gledao DS9?
Nije nevazna sitnica, nego nije nedosljedno. Citat: Kao sto nije nikava sitna greskica u definiciji Borga ..da bi zavrsila onom smijurijom i pricom o sukobu fedsa s jednom jedinom kockom u kojoj tesko staradava gotovo citva flota fedsa dok se po scenaristima super pametni Borg nikako nemose sjetit poslat transwarpom jos samo jednu "kockicu" i pokorit citav Alpha kvadrant uset svu tehnologiju.... mislim da ni Borg ni tako blesav da propusti takvu priliku ..no ..scenaristi nisu znali kako se izvuc i sra*a koje su sami priredili pa im je ostalo samo to ..jadno i bijedno rijesenje...jos vece sra*e . Za ovo ti je vec iznijeta hrpa mogucih razloga i nemam namjeru opet zapocinjati. Citat: Prica o Jem"Hadarima je takodjer nevijerojatna da bi se nakon par epki pretvorili u "monstrume" koje babe tamane ko krompire , cak i ferengiji koji nikad nisu pucali i ratovali ih srede ko nis....DS9 je biser po biser epizodama ST serijala ...Do napada Dominija nije bilo nekih velicanstvenih scenaristickih "outmine"a ...
Jem'Haddari mozda jesu radjeni za borbu, ali to ne znaci da su automatski savrseni borci. I mislim da dobar broj ljudi potcjenjuje Federacijsko i ino osoblje. Samo zato sto su Fedsi opcenito miroljubivi a Bajoranci lizu oltare to ne znaci da nisu dobro istrenirani. Stovise, njihova uvjerenja im daju puno vise elana i duha za borbu nego Jem'Hadarima. Citat: Western /TNG ..... Iako nije bas najtipicnija usporedba bas tog "kaubojca" s Picardom , principelno se svodi na isto , i Picard kad nakon "ubermoraliziranja" skonta da su mu pobili dio posate ili ih tesko ranili , gotovo uviek da naredbu za paljbu , ne revolverima doduse.. Ali za rasliku od kaubojaca gdije se lijepo vidi stradavanje voljene osobe , brata , sestre . oca., prijatelja... u TNG kao i u ostalom dijelu serijala ST obicni ljudi su beslicina masa koja se setucka i nesto prga po starshipu... oni nemaju ime nisu znani ... Mozda zato sto imas 500-1000 clanova posade? Sta, ocemo ih sve upoznavat? Zato i postoje "glavni" i "sporedni" glumci inache bi sve pocinjalo licit na Esmeraldu i slicne sapunjare. Citat: Kod westerna junakau glavnom liku gine neko bliznji kojeg smo upoznali u filmu ili cak biaj jedan od vaznijih likova [najcesce] , dok kod TNGa toga nema , vijerojatno iz toga i proizlazi misao kako on eto sve pametno rijesava super mudroscu jer 99% gledatlja zapravo i ne vidi nista drugo nego 5--6 glavnih likova i jos par sporednih , kji eventualno tek na kraju imaju ozbiljnijih problema ili stradavaju .kao u kaubojcu ..
A sad mi reci koliko jedan kaubojac ima epizoda ili sezona? Kad bi u svakoj epki morao poginut neki glavni lik ili clan obitelji da bi drugi glavni lik pop*zdija i poubijao negativce "s razlogom", mijenjali bi posadu svake pola sezone. Usporedba ne da ne stoji, nego apsolutno nema nikakve veze. Nije ovdje rijec o hrpi kauboja-vigilanata koji razbijaju kriminalce jer su im ubili nekoga vaznog, vec o medjuzvjezdanom brodu sa cvrstom organizacijom koji hrabro ide gdje nitko dosad nije isao. Citat: Zato vijerojatno i izgleda da nitko ne staradava u bezbrojnim epizodama dilanja mudrosti i morlnog ponasanja ,ali ako ponovo pogledas TNG obrati pozornost na raporte osiguranja ili doktora pa ces vidjet dok on mudro rijesava problem , strpljivo cekajuci da mu izresetaju brodic .. dotle mu ginu ljudi ili ih tesko ozlijedjuju
Ajao cuda pa posada gine! Nemos vjerovat! Kao da se to ne dogadja. Picard ceka da mu izresetaju brodic? O tome smo vec pricali i jos uvijek mi nisi naveo neke primjere, cak si i potvrdio da su u vecini slucajeva (koji jos nisu navedeni) imali valjani razlog da glume "glinene golubove". Citat: Ali posto oni isu dio teama to nije ni bitno kako za scenariste tako ni za gledatelja ...
A sta bi sad Picard treba plakat i lit suze na mostu jer mu je neko poginuo? Mislim fakat mi nije jasno...on je kapetan i jest, on je odgovoran za svoje ljude, i da, zali za izgubljenim ljudima sto je par puta i rekao u razgovoru sa drugim likovima, ali to ne znaci da se sad mora posipat pepelom i odrzavat mise zadusnice. Takve stvari se desavaju u roku sluzbe i ljudi koji rade na brodu su toga itekako svjesni. BTW pogledaj si malo npr. First Contact pa gledaj malo Pikija kad poludi zbog Borga ili u Generationsima kad mu umru brat i njegov sin...nije bas da je on kameno srce kakvim ga prikazujes. Citat: Dok vodje mudruju i smisljaju taktike... ka i u TNGu gomila onih bez imena a bes koji starship ipak nebi moga .....
A gle cuda. Samo sto za razliku od dobrog dijela danasnjih generala i zapovjednika koji su zna-se-kako dosli do svojih pozicija ST zapovjednici su tu uglavnom zbog zasluga i ne zrtvuju svoje ljude bezobzirno. Citat: Toliko o TNG moralu [STmoralu opcenito] mudrostima Picarda i Kaubojskom moralu.. istina da nisu isti i gore je opisano zasto tako mislim...ST morall je jos gori ...uostalom baznu pricu je i pisa vojnik pa nije cudo sto su mu samo "generali" vazni.. oni su ti koji su popili pamimet ovog svijeta a ostali ..nisu bitni ...zna covijek kak je to na terenu... Ako van je to moral svaka cast , nedao van bog da ga iskusite u zivotu...
To nije moral vec tvoje vidjenje morala. Ako ti smatras da su Picard ili Sisko takvi tipovi vodja koje zrtvuju svoje ljude jer su potrosna roba ili stoka za klanje onda ti ja stvarno vise nemam sto za rec...
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| ned 01 tra, 2007 12:15 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
"..Ako ti smatras da su Picard ili Sisko takvi tipovi vodja koje zrtvuju svoje ljude jer su potrosna roba ili stoka za klanje onda ti ja stvarno vise nemam sto za rec... .."
..A sta bi sad Picard treba plakat i lit suze na mostu jer mu je neko poginuo?.."
To si ti napisa ......
"..Jem'Haddari mozda jesu radjeni za borbu, ali to ne znaci da su automatski savrseni borci.."
Tocno ali tek nakon sto su igleda pisci DS9 "sapunice" shvatili da im to bas nije pametno , sto su ih onako definirali na pocetku.. pa su to brze bolje popravljali u hodu .. svaka slijedeca epka je otkrivala sve vise mana
i razlika od prvobitne definicije ... tako a da ono stoji sto si reka samo ne stoji razlog...
A gledajuci vise puta DS9 cijelu seriju stekao sam dojam da zapravo nisu znali ni kako da rijese problem invazije Dominija i kreirane ocajne situacije pa su upotrijebili "proroke" u zadnji cas .
A ako je serija bazirana od pocetka na tome da ce se stvari rijesavat kako su se i rijesile ,kljucni trenutak serije .. onda se nemamo sto smijat ni jednoj jedinoj sapunici .. ni jednoj jedinoj seriji ala "911" ili "odjel za ubojstva", "prijatelji "...i kako se vec ne zovu....
Toiko za sad........"to be continued..." 

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 01 tra, 2007 1:08 am |
|
 |
|
|
buco je napisao/la: "..Ako ti smatras da su Picard ili Sisko takvi tipovi vodja koje zrtvuju svoje ljude jer su potrosna roba ili stoka za klanje onda ti ja stvarno vise nemam sto za rec... .." ..A sta bi sad Picard treba plakat i lit suze na mostu jer mu je neko poginuo?.." To si ti napisa ...... Jesam. I opet cu ti rec: ljudi ginu na takvim misijama. I to je nesto sto ni najbolji kapetan ne moze izbjeci. To ne znaci da Picardu ili Sisku nije zao sto mu je netko poginuo niti da su namjerno zrtvovali ljude jer im je fora.Niti ima smisla plakati ili stavec pred posadom. Svi oni dobro znaju za sto su se prijavili i sto se im moze desiti. I molim te prestani izvlaciti moje rijeci iz konteksta, jer mislim da jako dobro znas da ljudi ne moraju kukati i plakati da bi im bilo zao zbog necega. Ipak je rijec o kapetanima koji moraju biti primjer posadi. Citat: "..Jem'Haddari mozda jesu radjeni za borbu, ali to ne znaci da su automatski savrseni borci.."
Tocno ali tek nakon sto su igleda pisci DS9 "sapunice" shvatili da im to bas nije pametno , sto su ih onako definirali na pocetku.. pa su to brze bolje popravljali u hodu .. svaka slijedeca epka je otkrivala sve vise mana i razlika od prvobitne definicije ... tako a da ono stoji sto si reka samo ne stoji razlog...
Pa i ne bas. Svaki neprijatelj je problem dok ne skuzis kako se ponasa i kako se bori. Zato i jesu Jem'Hadari u pocetku bili poprilicno opasni jer su bili dobro istrenirani i slabo poznati. Nakon par susreta sa njima vec se dade skuzit kako se bore i lakse prilagodit. Jedina zaista velika mana Jem'Hadara je bila ovisnost o Ketracelu i to je vise manje to. Navedi jos par tih "mana" o kojima toliko pricas. Citat: A gledajuci vise puta DS9 cijelu seriju stekao sam dojam da zapravo nisu znali ni kako da rijese problem invazije Dominija i kreirane ocajne situacije pa su upotrijebili "proroke" u zadnji cas . Radnja u pocetku serije i nije bila pretjerano definirana jer se nije znalo oce se serija uopce prezivjeti prve dvije sezone. Ali do seste sezone su vec imali jasno koncipiranu radnju i sumnjam da su se Proroka sjetili u zadnji cas. Naravno da je bila potrebna ocajnicka situacija da bi stvar bila uzbudljiva, ali mislim da se vise islo na to da se analizira opcenito ponasanje Fedsa u takvoj situaciji, a ne na takticku situaciju i fajtanje. Citat: A ako je serija bazirana od pocetka na tome da ce se stvari rijesavat kako su se i rijesile ,kljucni trenutak serije .. onda se nemamo sto smijat ni jednoj jedinoj sapunici .. ni jednoj jedinoj seriji ala "911" ili "odjel za ubojstva", "prijatelji "...i kako se vec ne zovu....
Ne vidim kakve veze imaju bilo koja od gorenavedenih serija sa Trekom.
ST svemir je pun gotovo svemocnih bica koja se mogu u svakom trenu umijesat u bilo kakvu situaciju. Pa dobar dio TNG-a je bilo testiranje od strane Q-a. Live with it.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pon 02 tra, 2007 12:04 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@!Gul Remal
"....Radnja u pocetku serije i nije bila pretjerano definirana jer se nije znalo oce se serija uopce prezivjeti prve dvije sezone..."
Za razliku od tebe koji , vise nego ocito , svoje stavove o necemu formira citajuci biltene i "recitirajuci vazne face " is ST svijeta po internetu ja svoje formiran na osnovu vidjenoga , vlastitog iskustva/neiskustva .... a sto mislim o ljudima koji "imaju svoj jasan stav tvog modela" vec sam pisao ovdije i tu u replayu o anketama , njihovin rezultatima , i najavjerojatnijem nacinu glasanja ...
Ja bih te zamolio ako je ikako moguce ta skupis hrabrosti i kazes iskreno sto ti mislis a ne da "prepisujes misljenja i zakljucke" s necijih tudjih stranica ili biltena....Ako to nisi sposoban ..reci... mozda ti netko pomogne...nece ti nitko glavu zbog toga odrezat.. jest da ces vijerojatno bit manje "popularan"...ali to je cijena imanja vlastitiog stava....ali ne nuzno..
Izvinit ces me ali s covijekom bez vlastitog stava neman sta vise diskutirat...necu vodit diskusiju s "noname" biltenima i ST "vodjama" boarda koje ne poznajem .. preko tebe....  .. ne pada mi na pamet....
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 02 tra, 2007 12:58 pm |
|
 |
|
|
buco je napisao/la: @!Gul Remal
"....Radnja u pocetku serije i nije bila pretjerano definirana jer se nije znalo oce se serija uopce prezivjeti prve dvije sezone..."
Za razliku od tebe koji , vise nego ocito , svoje stavove o necemu formira citajuci biltene i "recitirajuci vazne face " is ST svijeta po internetu ja svoje formiran na osnovu vidjenoga , vlastitog iskustva/neiskustva .... a sto mislim o ljudima koji "imaju svoj jasan stav tvog modela" vec sam pisao ovdije i tu u replayu o anketama , njihovin rezultatima , i najavjerojatnijem nacinu glasanja ...
Ono sto si gore quotao jest cinjenica, i to potvrdjena. Nisam iz toga dosao nekakvim sumnjivim putevima, vec gledajuci dodatne komentare scenarista i producenata DS9-a sa jednog DS9 dvdja. Znas, to su ti ljudi koji su kreirali tu seriju. I to nema nikakve veze sa icijim misljenjem, to ti je kao sto su 2+2=4. Ili i na tu temu imas vlastito misljenje? Citat: Ja bih te zamolio ako je ikako moguce ta skupis hrabrosti i kazes iskreno sto ti mislis a ne da "prepisujes misljenja i zakljucke" s necijih tudjih stranica ili biltena....Ako to nisi sposoban ..reci... mozda ti netko pomogne...nece ti nitko glavu zbog toga odrezat.. jest da ces vijerojatno bit manje "popularan"...ali to je cijena imanja vlastitiog stava....ali ne nuzno.. Izvinit ces me ali s covijekom bez vlastitog stava neman sta vise diskutirat...necu vodit diskusiju s "noname" biltenima i ST "vodjama" boarda koje ne poznajem .. preko tebe....  .. ne pada mi na pamet.... Pozdrav
Ma bravo. Nije ni cudo da ti ne zelis voditi raspravu, jer ne mozes. Ocito je da si ostao bez ikakvih mogucih argumenata. Cekaj, ustvari ti ih nikad nisi niti imao. Ocekivao sam malo vise truda ali izgleda da si ipak presao na omiljeno sredsvo trolova, pljucanje i aludiranje na neciju nesposobnost. Ne brini, nimalo me ne pogadja tvoje prosipanje "pameti" i "originalnosti stava", vec sam vidjao i boljih pokusaja.
Moji stavovi su vec davno izreceni i vjeruj mi, ne trebas mi ti da mi kazes jel mi je moj stav "originalan".
Sto se biltena tice, i ja sam sudjelovao u njihovom radu i dobrano sam komunicirao sa ljudima koji su ih radili, s tim ljudima sam izmjenivao misljenja i ideje godinama i ne bih se zacudio da je jedan dio njih i dosao unutra, ali nisam toliko egoistican da brijem na nekakvu superiornost ili totalnu originalnost "stava", jer postoje milijuni ljudi koji gledaju ST i sigurno postoji bar stotinjak osoba koje imaju stav slican mojem.
Tako da ono, ne brini se, necemo dalje prosipati rijeci jedan na drugoga. Ova rasprava ionako nema smisla jer se tu nije nista raspravljalo, za raspravu su potrebni argumenti i generalno poznavanje onoga o cemu pricas sto nisi pokazao usprkos onom "pogledao sam sve bar X puta". Mozes imat stav ali stav treba znat i "obranit".
Tako da EOD dok se ne naucis komunicirati kako spada.
|
| pon 02 tra, 2007 11:44 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
jos jedna zrtva manje za bucu... znao sam da nece buco moci a da ne udje u neku raspravu ...i naravno da je ostano bez argumenata nakon prvog odgovora...
jos je ostao ant ... 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 03 tra, 2007 12:00 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@Chaky rekoh da necu komentirat tudje "biltene i stavove".. samo orginale..izgleda da nisan puno promasija... 

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 03 tra, 2007 1:30 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Kapetani uvijek za raspravu
Kapetanica Janeway je najbolja. Ona prije nego što donese neku odluku, gotovo uvijek se konzultira sa višim časnicima na brodu, što je pohvalno. Svidjela mi se od prve epizode kad je riskirala svoj život da spasi okampe
|
| sri 10 vel, 2010 7:59 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|