Sada je: čet 30 srp, 2026 1:31 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 Zasto vam je neki trek momenat super ? 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
 Zasto vam je neki trek momenat super ?
Ova mi je tema dosla na ideju nakon gledanja one super scene iz DS9-a sa vrenakom ..poznato it is a faaakeee ..vikanje ..pa me to odvelo do gledanja nekoliko poznatih scena ko one picard scene iz prvog kontakta i jos ponekih :mrgreen:

Da sad objasnim u svom odgovoru temu :mrgreen:

Scena sa picardom u trenutku kad dobije prozivku kako je on kapetan ahab ..koji mora lovit svog kita ..pa je primoran odgovorit na to sve .. mi je super cisto iz jednog razloga a to je njegovo pomalo frustrirajuce ali ipak dosta intelektualno i odlucno puknuce ..znaci jedan miran lik priznaje neizravno svoje mane ali i ljutnju zbog onog sta mu se zbilo i odlucnost da neposustane ..ali opet u svemu tome sam gledatelj mora odlucit dal je to njegova slabost ili je ta odlucnost i zelja suocenja s borgom ..zapravo njegova snaga ..scena mi je jako duboka i moze ju se dvojako gledat 8) :picard:

Sad ima i ova druga scena ..jednostavan uzvik koji jasno i glasno porucuje ljutnju zbog prevare ali sve u svemu jos je jace zbog siskova ponizenja ..on jedan velik flotin kapetan je posta spletkaros jer nema druge opcije ..tocnije blagi ocaj kad je to mora napravit ..to jest privarit romulance

Valjda ste shvatili temu ..znaci ne samo nabrojit scenu koja je super i epohalna i dobra ..nego rec i zasto vam je ona bas takva ..kakve emocije i utjecaja na siru radnju ima ..zasto bas ta scena ima nesto upecatljivo u sebi ?

Sad neznam dal ce ikome bit zanimljiva ovakva tematika ..detaljnijeg opisivanja scene od nekoliko sekunda ili par minuta ali ponekad jedna scena koja je prava ..kaze vise od cile epizode ..eto that is all :mrgreen:

pon 31 svi, 2010 11:49 am
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Post Re: Zasto vam je neki trek momenat super ?
TNG - Inner Light. Potkraj epizode kad Picardu kažu da ništa nije stvarnost, da je on zapravo i dalje na mostu, a proteklih 30ak ili koliko godina koje je proživio, je sve u njegovim mislima; a sve ljude koje je upoznao su odavno umrli. Čitava civilizacija je izumrla, ali uz pomoć posljednjeg tehnološkog podviga te vrste, sjećanje na njih će živjeti sa Picardom koji pak može dalje prenositi uspomene na njih. Tragična sudbina čitavog planeta ispremješana sa optimizmom kako ipak neće ostati zabravljeni, iako ih odavno nema. Dvije opozicijske emocije -> tragedija i optimizam u jednom.

pon 31 svi, 2010 4:29 pm
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: II
Opis Stanja: ..daleko.
Koje si vrste?: ..vorta?
..možda je Coca~Cola jedan od simbolov dominacije Zapada, ali čokolada je ota ka simbolizira dominaciju ljudi. :?

..ozbiljno: Romulanski veleposlanik i "Ic a feeeeeejjjkkk!!!". Ima san žestok " :shock: " kad neupućena Kira pita "Are you members of the Dominion?", a Osnivačica "Members?!, no!, major Kira, we ARE the Dominion."

Soap Trek
Deep Place Nine

čet 03 lip, 2010 11:45 am
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
DS9 "Sacrifice of Angels"

Mine koje čuvaju postaju su uništene i 10000 Dominijskih brodova treba preći na drugu stranu i pokoriti Alfa kvadrant.

Sisko s jednim jedinim brodom, Defiantom, unatoč naizgled bezizlaznoj situaciju, ne gubi nadu već ulazi u warmhole dočekati Dominij i pružiti otpor... jer predaja ne dolazi u obzir!

Nadahnjujuće! :thumbs2:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 03 lip, 2010 3:19 pm
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Ok, where should I start :-k

TNG:

''The Best Of The both Worlds'' - moment kad Picard kaže "Mr. Worf, dispatch a subspace message to Admiral Hanson. We have engaged the Borg." - to mi se duboko urezalo u sjećanje, jer se tu upoznajemo sa jednom od najstrašnijih rasa u Treku. Također bi iz ove epizode mogao uvrstit dio kada se Picard kao Locutus obraća posadi Enterprisea, koji je zastrašujuć, ali najstrašniji dio je kada Enterprise nailazi na hrpu uništenih brodova kod Wolfa 359 :(

''Inner Light'' - kao što je i Miki rekao već, Picard je tu čitav život proveo na drugom planetu među drugom civilizacijom u tih 40-ak minuta, il kolko je već bilo te je u epizodi tragedija pomiješana sa optimizmom što je prilično paradoksalno :)

''A Measure Of A Man'' - način na koji su Picard i ostali zaštitili Datu da postane samo još jedan od inventara Zvjezdane flote te način na koji su dokazali da je i on živo biće tj. da ima pravo odlučivat o svojoj sudbini =D> :thumbs2:

''Chain of Command'' - ''There are the four lights!'' - kolko ga je god Gul Madred slomio, sama ta rečenica koju je Picard uzviknuo prije nego što su ga oslobodili i vratili na Enterprise dokazuje njegovu odanost i izdržljivost unatoč svemu :thumbs2:

''Lessons'' - možda jedna od najljepših i najtužnijih romansi u Treku :(

Ima još puno TNG epizoda koje su mi super, al ove su mi ostale u sjećanju :D

DS9:

''Emissary'' - kada Sisko odlazi s escape podom sa svog broda i upućuje nesretan pogled prema njemu taman prije nego što ga Borg kocka uništi. Iz tog pogleda se može zaključit kolko mu je bilo teško što je izgubio voljenu osobu (svoju ženu) tj. taj pogled sve opisuje :(

''The Jem'Hadar'' - kada se jedan od Jem'Hadarskih attack shipova zabije u USS Odyssey - Galaxy klase i uništi ga. Sjećam se kolko mi je to bila šokantna scena kad sam prvi put gledao tu epizodu i još uvijek jest. Isto tako i njena popratna rečenica mi je odlična - "We were retreating. There was no need for a suicide run."
"They're showing us how far they're willing to go."

''The Search'' - čitava ideja epizode je odlična, ali najgenijalniji moment mi je kada Borath kaže da će poslat Jem'Hadare na Siska ako se ne vrati na DS9, te mu on odgovara - Go right ahead. But you'd better warn them not to expect any reinforcements for about seventy years.
I poslije toga uništava crvotočinu sa fotonskim torpedima. :mrgreen:

''Defiant'' - samo decloakanje Defianta ispred DS9-a je već dovoljno da me trnci prođu, a njegov opis mi je još žešći, tj. kada Sisko kaže da možda je mali brod, ali da ima zube :mrgreen:

''Past Tense'' - dio kada se Sisko stavlja u ulogu Bella je epic! :thumbs2:

''Through The Looking Glass'' - tu se prvi put upoznajemo sa mirror universom oko kojeg je cijela priča prezakon, a o regentovom Negh'Varu da i ne govorim :mrgreen:

''The Die is Cast'' - nažalost neslavan završetak kardasijansko-romulanskog napada na foundere, ali svejedno jako dobra epizoda i još su tu Keldoni s cloakom :biggrinlove:

''The Way Of The Warrior'' - jedna od prvih velikih bitki u DS9 te jako napeta oba nastavka :thumbs2:

''Homefront i Paradise Lost'' - sav taj strah oko nadolazećeg rata i pretvaranje Zemljaljskog raja u bojište je stvarno odlično prikazan. I onda poslije kad saznamo da je Admiral Leyton inscenirao svu tu situaciju te naredio Lakoti da napadne i uništi Defiant nakon čega mu je Sisko održao prodike i ovaj popustio - ne znam šta da više kažem, nego da je tu jako dobro pokazano pitanje časti, dužnosti, odanosti i povrh svega morala :thumbs2:

''Shattered Mirror'' - još jedna odlična epka o mirror universeu :thumbs2:

''To The Death'' - odlično prikazana borba Jem'Hadara i federacijskih časnika protiv Jem'Hadara koji su se odvojili od ostalih i namjeravali iskoristit Ikonijske prolaze uz pomoć kojih bi mogli vrlo lako porazit cijelu galaksiju. I onda još ona recitacija od Jem'Hadara je baš nabrijavajuća - "I am First Omet'iklan, and I am dead. As of this moment, we are all dead. We go into battle to reclaim our lives. This we do gladly, for we are Jem'Hadar. Remember, victory is life."
(in unison)"Victory is life."

''Apocalypse Rising'' - odlična epizoda o raskrinkavanju lažnog Martoka, a i Sisko i ostatak ekipe preobučeni u klingonce su bili genijalni :thumbs2:

''Trials and Tribble-ations'' - jednostavno presmiješna, ali i odlična epizoda. Hrpa tribbleova na Enterpriseu i DS9-u me žestoko nasmijala, a velike priče o klingonskim ratovima protiv tribble empirea su bile još brutalnije :lolsmjeh:

''In Purgatory's Shadow'' i ''By Inferno's Light'' - odlične epizode koje i jako dobar uvod u Dominijski rat :thumbs2:

''Call to Arms'' - početak Dominijskog rata i fascinantna bitka za DS9 :thumbs2:

''Favor The Bold i Sacrifice Of Angels'' - jedna od najboljih i najvećih bitaka u Treku ikad, te odličan Siskov citat - "There's an old saying: Fortune favors the bold. Well, I guess we're about to find out." :thumbs2:

''Far Beyond the Stars'' - dirljiva priča o novinaru koji je htio objavit priču, ali mu vlasti to nisu dopustile i na kraju ga strpale u ludnicu, no Sisko zna da on živi negdje daleko među zvijezdama :)

''One Little Ship'' - ova epizoda me također pošteno nasmijala, pogotovo kad se mali runabout bori protiv Jem'Hadara, i živcira ih, jer ga nikak ne mogu sredit :mrgreen: :lolsmjeh:

''In The Pale Moonlight'' - ovo mi je među najboljim epkama u Treku, jer kolko god Sisko nije na moralan način uveo Romulance u rat, njegovi postupci su opravdani, zato što je to bio jedini način da spasi Alpha kvadrant. I dva najbolja citata - "It's a FAAAAAKE!"
- "So... I lied. I cheated. I bribed men to cover the crimes of other men. I am an accessory to murder. But the most damning thing of all... I think I can live with it. And if I had to do it all over again, I would. Garak was right about one thing, a guilty conscience is a small price to pay for the safety of the Alpha Quadrant. So I will learn to live with it. Because I can live with it. I can live with it... Computer, erase that entire personal log."

''Valiant'' - scena kad dominijski battleship izlazi iz oblaka plamena te se okreće da uništi Valiant je apsolutno epski napravljena :thumbs2:

''Tears of the Prophets'' - još jedna odlična bitka i smrt Jadzije :(

''Image in the Sand'' - dolazak Ezri je dovoljno spomenut i ona njena rečenica - "It's me...Dax." :biggrinlove:

''The Siege of AR-558'' - realno prikazani uvjeti na prvoj liniji obrane :thumbs2:

''The Emperor's New Cloak'' - još jedna odlična mirror universe epizoda. Mirror Ezri je jednostavno prehot (pogotovo kad se bari s Kirom) :mrgreen: :biggrinlove:

''The Changing Face of Evil'' - scena kada je Damaru puna kapa svega te kad se pogleda u zrcalo i prolije čašu Kanara po njemu je baš brutalna. Tu se također Kardasijanci okreću protiv Dominija :thumbs2:

''What You Leave Behind'' - zadnja epizoda u kojoj je kraj DS9-a vrlo sentimentalno prikazan te Siskova smrt, odnosno ascendanje :(

VOY:

''The Scorpion'' - impresivna bitka između Borg i nove misteriozne vrste 8472. Prva scena kada zrake od njihovih biobrodova unište instantno 2 Borg kocke je apsolutno legendarna. Također je tu i sklapanje saveza Janewayice sa Borgom te dolazak Seven of Nine :thumbs2:

''Endgame'' - onaj oklop i transfazna torpeda iz budućnosti su stvarno impresivna. I ona scena kad na kraju Voyager dočeku federacijska flota je zakon :thumbs2:

Evo, to bi bilo to zasad..., neda mi se više nabrajat :)

slika

ST battles audio/video tribute!

čet 03 lip, 2010 5:29 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Citat:
- "So... I lied. I cheated. I bribed men to cover the crimes of other men. I am an accessory to murder. But the most damning thing of all... I think I can live with it. And if I had to do it all over again, I would. Garak was right about one thing, a guilty conscience is a small price to pay for the safety of the Alpha Quadrant. So I will learn to live with it. Because I can live with it. I can live with it... Computer, erase that entire personal log."

Super citat i odlican odabir momenata iz trek-a sov :thumbs2:

Meni je ovaj citat super.. jer sisko jedna velika licnost je zbog opceg dobra se ponijela nemoralno ..gotovo kako mu neprilici a zna da bi to ucinia opet..iako cim ga to muci sumljam da tek tako moze zivit s time :|

čet 03 lip, 2010 8:17 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
captain je napisao/la:
..iako cim ga to muci sumljam da tek tako moze zivit s time :|

He CAN live with it.

čet 03 lip, 2010 9:46 pm
anarho trekkie

Čini mi se da on tom rečenicom sebe više tješi da može živjeti s time, sam sebe pokušava uvjeriti u to. No u svakom slučaju je to dosta upečatljiv trek momentat :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 16 sij, 2012 10:48 am
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Star Trek Enterprise: "Azati Prime

Šta reći u vezi te borbe.
Prvo, ovo je prvi put u povjesti Star Treka da vidimo toliko detaljno strahotu razaranja, patnje i ne moći na nekom starfleet brodu.
I do tad je bilo dosta situacija gdje je starfleet znao imati ovakve pa čak i veće gubitke, ali sve je to prikazano s takvom distancom, gdje gledatelj jednostavno ne može stvoriti osječaj gubitka i patnje.
Tipičan primjer toga je recimo "''The Best Of The both Worlds'' iz TNG-a gdje mi vidimo prijetnju Borga, uništene brodove ali sve to nekako površinski iz daljine. Čak i sama posada Enterprisea D to sve privača tako hladnokrvno i mlako kao da je riječ o nekom nasumičnom događaju koji ih se ne tiče. Ne možemo dobiti taj osječaj bespomočnosti koji je ostvaren ovdje u Azati Primeu... i zato je po meni ovo scena za pamčenje. :)

pon 16 sij, 2012 11:20 am
Make it so
Make it so

Cvicek je napisao/la:
Čini mi se da on tom rečenicom sebe više tješi da može živjeti s time, sam sebe pokušava uvjeriti u to. No u svakom slučaju je to dosta upečatljiv trek momentat :)

Pa u tom i je snaga tog momenta , sisko nije osoba koja ce tek tako sve zaboravit i pric priko svoje akcije ..poput garaka koji to moze ..sisko uistinu osjeca da je ucinija nesto nemoralno ali s obzirom da ga je to dovelo cilju ipak moze izdrzat i tu cinjenicu .. da ga to sta je ucinija pomalo muci i da to nije njegov nacin ..on jednostavno sebi kazuje "ja moran zivit s tim i zivit cu s tim " vise neg " ja mogu tek tako zivit s tim i neman problema sa onim sta san ucinija " ..jer on inace nije osoba koja odobrava takve akcije , ali silom prilika je mora bas u takvom necem i sam sudjelovat :|

pon 16 sij, 2012 3:16 pm
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Spol: Ženski
Koje si vrste?: Vulkanka
Scena u filmu kada se se Data zrtvuje za kapetana :-$

pon 16 sij, 2012 6:44 pm
anarho trekkie

captain je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Pa u tom i je snaga tog momenta
Onda se slažemo... :D

Od drugih momenata, da i ovdje spomenem scenu kad Picard u TNG "Neutral Zone" biznismenu s kraja 20. stoljeća saopći da novac više ne postoji, i lik se pita da koji vrag će onda raditi u životu i gdje je tu izazov, i odgovara mu da je izazov u samopoboljšanju... a lik šokiran... i nekako mi se čini da mu je u tom trenutku srušena cijela njegova iluzija sustava vrijednosti, nužna šok nakon kojeg će polako prihvaćati novi, moderniji svijet (i usput svoj dar nadmudrivanja upotrijebiti za preveslavanje Romulanaca :mrgreen: )

Ta me epke nekako pratila kroz cijeli život. Prvo mi je kad sam kao dečec od oko 10 godina gledao epizodu to djelovalo da bi takav svijet budućnosti bio jako dosadan i besmislen (samopoboljšanje? a kaj je to? cijeli dan filozofiraju i meditiraju?! bljak!). Nakon nekolicine godina mi se to činilo kao logično ali kao nekakva daleka "utopija", a sada mi sve više i više liči kao jedini logički korak u ljudskoj evoluciji, štoviše nužno potreban ako želimo opstati kao vrsta...

slika

pon 16 sij, 2012 8:01 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Voyager - Year of Hell - Janewayica ruši Voyager u temporalni brod... Nema potrebe da nastavim...

uto 17 sij, 2012 12:09 am
Make it so
Make it so

Ova scena je definitivno jedna od onih koje imaju "ono nesto" :thumbs2:

uto 17 sij, 2012 1:58 am
Ensign
Ensign

Naj Serija: VOY
Koje si vrste?: EMH
ENT, "A Night in Sickbay", jedna od najkomičnijih scena cijele franšize kad Archer uzme motornu :lolsmjeh:

slika

sub 03 ožu, 2012 9:26 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: