|
Sada je: ned 03 svi, 2026 4:06 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Kobayashi Maru Test 2
Na temelju topica "Kobayashi Maru Test" evo jedan moj pokušaj oko kojeg sam i sam mozgao Vi ste perspektivni inžinjer u timu glavnog inžinjera na brodu. Glavni inžinjer izvrši neke čudne privremene preinake warp motora broda. Naredi vam da ih nipošto ne dirate, da će on završiti taj test warp polja kad odluči da je potrebno.
Znate da preinake neće ugroziti primarne sisteme na brodu, samo poneki sekundarni. Osobno su vam preinake smiješne ali nemate ništa protiv niti vas je previše briga.
Dok je chief nedostupan, dolazi vam commander i kaže da vratite preinake na početne vrijednosti.
Vi ste u dvojbi - da li poslušati diretknog si nadređenog glavnog inžinjera ili poslušati commandera (koji ima viši čin od chiefa)
Koga od njih poslušati? I bonus za peticu iz testa - kako riješiti problem bez da se zamjerite bilo kome od njih? 197
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 27 lip, 2009 5:44 am |
|
 |
|
Ensign
|
 Re: Kobayashi Maru Test 2
poslusat commandera naravno
|
| sub 27 lip, 2009 11:26 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Poslušat commandera, jer je on ipak viši po činu, iako je inžinjer tvoj šef...
| sub 27 lip, 2009 11:33 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
poslusaj commandera vjerovao ili ne, number 1 ponekad vidi siri kontekst zbivanja na brodu. on ne brine samo o inžinjeriji, on misli i na misije, na znanstvene timove koji vrse pokuse i mjerenja, na ostatak posade broda i slicne stvari. (za bonus peticu odi na cevape prije nego sto ti itko stigne ista reci  )
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 27 lip, 2009 1:39 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Za bonus bodove.... err... Eject the core! :p
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 27 lip, 2009 2:15 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ja bih sam napravio po svome preinake
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sub 27 lip, 2009 2:19 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Vratim preinake na početne vrijednosti i podnesem izvještaj number oneu koji me potapša po ramenu i kaže mi "bit će nešto od tebe". Prije toga sam upala nekoj ensignici u sobu dok je ona bila na smjeni,a dijete joj u školi te ukrala štakora kojeg klinka ima kao ljubimca. Potom sam se uvukla u neki maintenance shaft/tube/štaveć i na točno određenom mjestu pustila štakora da izgrize neke vodove za koje znam da će uzrokovati manje kvarove u ponekom sekundarnom sistemu. Taman kad me number one hvalio i odlučio se popiti malo kave, replikator mu je dao blood wine. Kažem mu da ću odmah riješiti taj problem i odem u strojarnicu, vratim sve preinake koje je moj chief već napravio. Chief se vrati, napravi svoje testiće, a one probleme koje preinake izazovu su iste kao što je i štakor izazvo te se nitko ne obazite na drugu turu greškica. Naravno,ja nađem štakora i podnesem izvještaj broj dva...jer sam jako pametna i znala sam točno gdje ga tražit. Et voila, number one niš ne zna, chief niš ne zna, klinka je nemarna, a štakor je kriv za sve.  Joj, i number one me pozove na spoj jer je oduševljen mnome. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sub 27 lip, 2009 10:12 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Za peticu iz testa: fejkao bih epileptični napad. Tako ne bih morao prtljati po specifikacijama i zamjerati se ni komandiru, ni inžinjeru. Ali bih zato morao se opravdati doktoru, no to je Kobayashi Maru 3 
|
| sub 27 lip, 2009 10:18 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Pa, ispravila bih kako kaže commander. kad bi došao glavni inžinjer promjenila bih na njegove specifikacije. pa onda nazad. tako sam radila na poslu, i nitko to nije primjetio. doduše, nije se radilo o warp jezgri... 
| ned 28 lip, 2009 12:43 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Lijepo bih rekao komandiru da ja chief napravio privremene izmjene warp motora broda i da je rekao da ih ne diramo.
| ned 28 lip, 2009 8:00 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ant je napisao/la: poslusaj commandera Ako se kapetanica slaže s takvom hijerarhijom, tko je jedan mali inžinjer da proturijeći. Neki puta treba imati vjere da oni koji su na vrhu rade za opće dobro, i ne svaku njihovu odluku analizirati 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 02 srp, 2009 7:41 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: Neki puta treba imati vjere da oni koji su na vrhu rade za opće dobro, i ne svaku njihovu odluku analizirati LOL, jel ovo možda suptilno ubacivanje politike u raspravu? 
|
| čet 02 srp, 2009 7:43 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Ako ne misliš na državnu politiku - onda svakako ... no sh*t Sherlock SF je oduvijek bio oruđe s kojime su se indirektno neke stvari htjele pokazati.... Trek pogotovo...
|
| čet 02 srp, 2009 7:46 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 10 tra, 2006 9:00 am Postovi: 581 Lokacija: Zagreb
|
Heh, ja bih to riješila ovako. Prvo ispričaš commanderu da imaš naređenje od CEOa da to ne diraš, da će to on i sve vezano uz to, tako da commander dobije i taj dio slike, ako ga već nema. Ako commander inzistira i dalje, onda ga poslušaš. Nakon što vratiš preinake na početne vrijednosti, obavijestiš CEO-a, da si to učinio prema naređenju commandera. Ako CEO ima nešto protiv toga, može protestirati kod captaina ili commandera, ili oboje, pa će ga ili oni uputiti u širu sliku i zašto je to ipak moralo biti uklonjeno. Ukoliko captain smatra da je commander učinio pogrešku iz neopravdanih razloga, onda će izgladiti stvari između svoja dva časnika i pobrinuti se da se to više ne događa.
S druge strane ako ti to commander sugerira neslužbeno, jer se i njemu čini da su te preinake smiješne, i da je vrijeme da ih se makne, uputiš ga da se obrati CEOu, koji ih je i napravio, s obzirom da ne ugrožavaju brod, a ti imaš naredbu da ih ne diraš. U ovom slučaju commander ti ne naređuje, pa naredba CEOa ostaje na snazi, iako si dužan smireno objasniti commanderu da ti je naređeno da ne diraš.
_________________ - žena u bijeloj kutiji TM Thei'khaiell ssuin hw'aenevha
|
| čet 02 srp, 2009 10:46 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Zvuči logično  Jednostavna IF-THEN funkcija 
|
| ned 05 srp, 2009 12:27 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|