| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 4x11 - Homefront
"Homefront" (Domaća fronta)Sezona: 4 Epizoda: 11 Datum premijere: 01.01.1996. Prikazano na HRT-u: 13.02.2009. Scenaristi: Ira Steven Behr & Robert Hewitt Wolfe Redatelj: David Livingston Stardate 49170.65 (2372) Gostujući Glumci: * Robert Foxworth as Leyton and Changeling * Herschel Sparber as Jaresh-Inyo * Susan Gibney as Erika Benteen * Aron Eisenberg as Nog And: * Brock Peters as Joseph Sisko Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Eksplozija na federacijsko-romulanskoj diplomatskoj konferenciji na Zemlji odnijela je 27 života. Uznemiruje činjenica da je bomba postavljena od Mjenjolika - što bi moglo značiti da je Dominij dopro do Zemlje. Sisko i Odo pozvani su na Zemlju u San Francisco da upozore admirala Leytona, vođu flotinih operacija, na Dominij. Leyton im govori da je Sisko aktiviran kao povjerenik flotiniog osiguranja na Zemlji. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Homefront
| pet 13 vel, 2009 2:39 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: 4x11 - Homefront
10 Ekipa iz Game je se infiltrirala u Flotu, zaista inpresivno. Odo pati od ne poštivanja ljudi prema njegovim osobnim stvarima i čak pokazuje crtu osobnosti kakvu nose njegovi sunarodnjaci. Lijepo je vidjeti Zemlju, spoj prošlosti i budučnosti; konji na ulicama gradova, dok s druge strane imamo stvari poput ovih iz slike sa naslovnice teme. Predsjednik, koliko znam, nikada se prije nije spominjalo da Federacija ima predsjednika, a još k tomu i nepoznata vrsta, bar meni. Zanimljivu osobnost ima, odličan je za mirna razdoblja, no kada zaprijeti rat, ne snalazi se najbolje. Čudno je to kako Romulanci nisu reagirali na Atentat u kojem je poginulo i par Romulanaca na diplomatskoj misiji.
A za sve one koji ne vole Ent, našao sam malu poveznicu; predsjednik spomene da ovako opasno stanje na zemlji nije bilo od osnutka Federacije, a svi znamo da je prije osnutka Federacije Zemlja bila u gadnim problemima sa Xindima.
| pet 13 vel, 2009 2:47 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Odlicna epizoda Eto napokon je na scenu dosao i benov otac , jakeov djed , taman u doba velike krize na zemlji Mora da je zemlja bila ogroman raj ako je jedna explozija mogla napravit toliko nereda na planetu i podignut cijelu flotu na noge Prije sve akcije i napetosti zanimljivo je bilo vidjet velike pilote obriena i juliana u akciji kontra trece reicha i oda kako primjecuje nered u sobi jer su mu stvari pomaknute za jedan centimetar Uglavnom pomisao da su mjenjolici na zemlji , crvotocina koja se otvara i zatvara (hmm ona je dala pomisao da dominij ima cloack) je stvorilo veliku paniku na zemlji Zapravo krizu je na neki nacin potaknula i demonstracija oda pred ppredsjednikom federacije ( pripadnik zanimljive rase ,biljojeda koji nije htio bit predsjednik zapravo) , benov tvrdoglavi otac je bio jako napet kad su ptrazili da da svoju krv , na kraju se porezao i dokazao da nije mjenjolik >(iako nevidim zasto nebi i on dao krv) , ali paranoja u siska je vec bila velika , temeljena na cinjenicama ali ipak nekakva vrsta straha i paranoje Poslije je nestalo struje i doslo je do toga da su izveli flotase na ulice , veoma napeta situacija , sad necu pisat nista vise da ne spoilam jer mi se ova epizoda nemoze otkomentirat kako treba bez nastavka , tj tek kad prođe drugi dio dobije se kompletna slika svega Inace nog spominje famozni red squad , inace ne bas uobicajan nacin izdvajanja kadeta u federaciji , i njih cemo vidjet kasnije Raj na zemlji je zanimljiv , cim se nesto ozbiljnije desi odmah raspad sistema 10 Cudno je sto nisu romulanci reagirali , poveznica sa ent-om stoji a predsjednik je http://memory-alpha.org/en/wiki/GrazeritePs , di je jean luc picard sada , sa unistenim entom i krizom an zemlji , morao bi bit u blizini a cini mi se da ga nema :/ I danasnja epizoda ima malu poveznicu sa geordiem 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 13 vel, 2009 3:05 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Odličan nastavak čista 10-ka. No ono što je meni zanimljivo je to koliko je Zemlja, najvažniji planet Federacije nepripremljena u slučaju neke opasnosti. Puno smiješnih propusta u osiguranju svih ključnih i važnih infrastruktura Zemlje i Zvijezdane flote. Toliko su svi živjeli u nekoj idili... utopiji da su praktički izgubili neki nagon za oprez. Pa mislim samo usporedimo osiguranja u Bijeloj Kući ili Pentagonu i sad ovdje u infrastrukturama Zvijezdane flote i Federacije. Ok, istina oni su imali posla s mjenjolicima ali je svejedno osiguranje smiješno slabo za infrastrukture s tolkom važnošču.
| pet 13 vel, 2009 11:54 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
10-ka bez razmišljanja
Epizoda je jednom riječi predobra. Eksplozija na konferenciji i već nastane čitav kaos (razumljivo, jer je riječ o changelingu koji je postavio bombu).
Odo se uzrujava zato što mu je Dax pomaknula namještaj u njegovim quartersima za par centimetara, a Quark ga prca zbog toga - predobro
Stari od Siska je malo prenaporan i užasno tvrdoglav (neće ni kod doktora na pregled, a niti se testirat) Nog ide na Starfleet Academy prije Jakea
Malo su preslabe safety proceedures, što ima za posljedicu nestanak struje i naoružavanje officera - sad tek postaje napeto (jedva čekam nastavak)
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 13 vel, 2009 1:22 pm |
|
 |
|
So Say We All
|
Sovereign je napisao/la: Nog ide na Starfleet Academy prije Jakea Kako misliš "prije Jakea", pa Jake svakako ne želi upisati Akademiju, on je pisac.
| pet 13 vel, 2009 1:30 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
7 ocjena manje zato jel je zemlja tako napredna ,a jednim virusom se unisti cijela obrana (tko tu lud i zbunjen)
| pet 13 vel, 2009 1:37 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
BrickTop je napisao/la: Sovereign je napisao/la: Nog ide na Starfleet Academy prije Jakea Kako misliš "prije Jakea", pa Jake svakako ne želi upisati Akademiju, on je pisac. Aha, da! Ali mislim da hoće na kraju, ak se ne varam 
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

|
| pet 13 vel, 2009 1:38 pm |
|
 |
|
So Say We All
|
Sovereign je napisao/la: BrickTop je napisao/la: Sovereign je napisao/la: Nog ide na Starfleet Academy prije Jakea Kako misliš "prije Jakea", pa Jake svakako ne želi upisati Akademiju, on je pisac. Aha, da! Ali mislim da hoće na kraju, ak se ne varam  Gledaj do kraja pa ćeš vidjeti, nećemo ti otkrivati unaprijed.
| pet 13 vel, 2009 1:39 pm |
|
 |
|
Overlord
|
BrickTop je napisao/la: Sovereign je napisao/la: BrickTop je napisao/la: Sovereign je napisao/la: Nog ide na Starfleet Academy prije Jakea Kako misliš "prije Jakea", pa Jake svakako ne želi upisati Akademiju, on je pisac. Aha, da! Ali mislim da hoće na kraju, ak se ne varam  Gledaj do kraja pa ćeš vidjeti, nećemo ti otkrivati unaprijed. Imaš pravo, tak je ipak najbolje (jbg ne sjećam se radnje baš kad sam gledao prvi put DS9 na TV-u)

|
| pet 13 vel, 2009 1:44 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| pet 13 vel, 2009 5:49 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
BrickTop je napisao/la: A za sve one koji ne vole Ent, našao sam malu poveznicu; predsjednik spomene da ovako opasno stanje na zemlji nije bilo od osnutka Federacije, a svi znamo da je prije osnutka Federacije Zemlja bila u gadnim problemima sa Xindima.
Cudi me sta bobo nema komentara za ovo citirano 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 13 vel, 2009 10:16 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
captain je napisao/la: BrickTop je napisao/la: A za sve one koji ne vole Ent, našao sam malu poveznicu; predsjednik spomene da ovako opasno stanje na zemlji nije bilo od osnutka Federacije, a svi znamo da je prije osnutka Federacije Zemlja bila u gadnim problemima sa Xindima.
Cudi me sta bobo nema komentara za ovo citirano  ...vremenski paradoksi se ne objašnjavaju...
| pet 13 vel, 2009 10:31 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 5. Ništa posebno. Na trenutke čak i dosadna epizoda.
|
| pet 13 vel, 2009 10:37 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Mr.bobo je napisao/la: captain je napisao/la: BrickTop je napisao/la: A za sve one koji ne vole Ent, našao sam malu poveznicu; predsjednik spomene da ovako opasno stanje na zemlji nije bilo od osnutka Federacije, a svi znamo da je prije osnutka Federacije Zemlja bila u gadnim problemima sa Xindima.
Cudi me sta bobo nema komentara za ovo citirano  ...vremenski paradoksi se ne objašnjavaju... ne neznam mislim da je ovo bas dosljednost scenaristicka ,Kapetan Ent-a je prvo sredio to s Xindima a onda tek osnovao Federaciju
| sub 14 vel, 2009 12:13 am |
|
 |
|