|
Sada je: sub 05 ruj, 2026 7:27 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 4x06 - Rejoined
Rejoined (Sjedinjenje)Sezona: 5 Epizoda: 06 Datum premijere: 30.10.1995. Prikazano na HRT-u: 06.02.2009 Scenaristi: Ronald D. Moore & René Echevarria (Teleplay By), (Story By) Redatelj: Avery Brooks Stardate: 49195.5 (2372) Gostujući Glumci: * Susanna Thompson - Lenara Kahn * Tim Ryan - Bejal Otner * James Noah - Hanor Pren * Kenneth Marshall - Michael Eddington Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Sisko poziva Dax u svoj ured sa ozbiljnim vijestima. Grupa Trill znanstvenika, vođenih dr. Lenarom Kahn, koristit će Defiant da provedu eksperiment. Lenara je također udruženi Trill - dok je njezin simbiont bio ujedinjen u gostujućem tijelu, bila je vjenčana za jednog od bivših Daxovih muških domaćina, Toriasa. Dax je malo zabrinuta jer Trilli zabranjuju vezu među bivšim ljubavnicima iz prošlih života. Kazna za ponovno obnavljanje veze je izgon sa planeta Trilla i sa vremenom smrt simbionta kada trenutni domaćin umre. Međutim, Dax odlučuje pripremiti večernji banket za znanstvenike vjerujući da može kontrolirati osjećaje prema bivšoj ženi. Tamo se dvije žene susreću kraj šanka i šale se. Usprkos ležernom razgovoru između njih se počinje pojavljivati međusobna privlačnost. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: ST Minutae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 06 vel, 2009 3:50 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 4x06 - Rejoined
Quark je pun latinuma , ima ga cak i u glavi  , jadzi-ini i julianovi su trikovi jako dobri , a julian je postao pravi prijatelj kako li se smao jadnicak dosađivao za vrijeme vecerice khan i dax Inace izgleda da je propala umjetna crvotocina , a mene bas zanimalo gdje izlazi njen drugi kraj Nakon varel , jaye sada je thompsonica i lenara a kasnije ce postat mocna borg kraljica lol Trilli su fascinantna bica , jadzia se zaljubila u lenaru jer je torrias bio zaljubljen u lenarinu predhodnicu a tad s enit lenara nit jadzia nisu poznavali nit znali jedno za drugo , a bome nit sada ne slice na svoje prijasnje inkarnacije Na neki su se nacin zaljubili trill simbionti međusobno Bas su pravo romanticne  njih dvi bile skoro da mi je bilo zao jadzie na kraju epizode Pravo su bile slatke kao dvije trill lezbijke , ili memorysexualke s obzirom da ih vezu sjecanja 8 Ps jel se ono worf nasalio ? 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 06 vel, 2009 3:51 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
@Captain čim sam te vidio u ovo doba online sjetio sam se da treba otvoriti anketu Jedna od najboljih slika za anketu, morate priznati Ovo je htjeli ne htjeli postala jako poznata epizoda jer se u njoj prvi puta u Treku događa lezbijski poljubac, još jedno probijanje društvenih tabua od strane Treka  Iako je Ira Steven Behr rekao "We're not doing a show about lesbians, we're doing a show about Trills." Izjava baš navodi na razmišljanje 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 06 vel, 2009 4:02 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Tabu je prosli zivot jer su s eu buducnosti rase izdigle iznad onog tabua ljubavi koja nije dopustena , oli ti ga mjesanja u tuđa posla Ali kad su trilli u pitanju , mozda ovo sa sjecanjima malo i drma temelje njihove politike zdruzivanja Bravo cvicek 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 06 vel, 2009 4:07 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
I ovoj epizodi dajem ocjenu 8. Bilo je zanimljivo naučiti nešto više o Trilovima. 
|
| pet 06 vel, 2009 5:07 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
2-3 epizoda . Jedino sto vrijedi je ovaj njihov pokus . Ostalo je dio serije bio ocajan ,mislim da ga najbolje moze opisat ova Julianova faca kad je s ove dvije otiso na rucak !
| pet 06 vel, 2009 1:51 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Nije mi nešto preekstra ova epizoda. Još mi je najbolje bilo kako su Jadzia i Bashir zafrkavali Quarka na početku.  Dobro je ovo captain napisao, što se tiče ove dvi... u jednom od prošlih života su bili muž i žena, ali nekako mi je čudno da im ti osjećaji toliko i dalje ostaju. Uostalom, sada su potpuno druge osobe, vjerojatno se na cesti ne bi ni prepoznale da se sretnu, a osjećaji su tu. Malo mi je to zbunjujuće. I još jedna stvar, ono je kao bio brat od ove doktorice. Kako to tek funkcionira kod združenih Trillova? Ko je tu kome brat, odnosno sestra? Simbiont i simbiont? Ili domaćin i domaćin? Opet vrlo zbunjujuće.  Osim toga, brat ti u jednom trenutku može postati sestra... ili ti je još uvijek brat? Shvaćate moju konfuziju glede ovoga? 

|
| pet 06 vel, 2009 8:02 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
T'Rapavi je napisao/la: Nije mi nešto preekstra ova epizoda. Još mi je najbolje bilo kako su Jadzia i Bashir zafrkavali Quarka na početku.  Dobro je ovo captain napisao, što se tiče ove dvi... u jednom od prošlih života su bili muž i žena, ali nekako mi je čudno da im ti osjećaji toliko i dalje ostaju. Uostalom, sada su potpuno druge osobe, vjerojatno se na cesti ne bi ni prepoznale da se sretnu, a osjećaji su tu. Malo mi je to zbunjujuće. I još jedna stvar, ono je kao bio brat od ove doktorice. Kako to tek funkcionira kod združenih Trillova? Ko je tu kome brat, odnosno sestra? Simbiont i simbiont? Ili domaćin i domaćin? Opet vrlo zbunjujuće.  Osim toga, brat ti u jednom trenutku može postati sestra... ili ti je još uvijek brat? Shvaćate moju konfuziju glede ovoga?  Možda su simbioti zaljubljeni jedan u drugoga i oni su intelgentna bića i čine veliki dio osobnosti združenog Trila.Ono je brat od doktorice, ali nije brat od simbiota, ali kako su združeni, ta osobnost, združena osobnost i dalje njega smatra bratom. 
|
| sub 07 vel, 2009 6:57 am |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Doktor Bashir je rekao bojnici Kiri da se simbiont mora odreći baš svih, a ne samo ljubavničkih, odnosa iz prošlosti. Kako onda Sisko i Jadzia mogu biti prijatelji? 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 07 vel, 2009 7:12 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Točkica je napisao/la: Doktor Bashir je rekao bojnici Kiri da se simbiont mora odreći baš svih, a ne samo ljubavničkih, odnosa iz prošlosti. Kako onda Sisko i Jadzia mogu biti prijatelji?  Şisko nije Tril.
| sub 07 vel, 2009 8:16 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Mene iritira ti prošli životi kod Trilla. Tak mi je bezveze kad Jadzia kaže da je bila otac ili muž. Mislim, budi Jadzia, a ne sad uvijek govorit kao da si netko drugi, a nisi. Sve je to ok, ti prošli životi ali me smeta kad govori o sebi da je taj neki drugi domaćin. Budi Jadzia i ok. A to što imaš druga sjećanja... pa šta onda.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 07 vel, 2009 9:26 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
T'Grel je napisao/la: Mene iritira ti prošli životi kod Trilla. Tak mi je bezveze kad Jadzia kaže da je bila otac ili muž. Mislim, budi Jadzia, a ne sad uvijek govorit kao da si netko drugi, a nisi. Sve je to ok, ti prošli životi ali me smeta kad govori o sebi da je taj neki drugi domaćin. Budi Jadzia i ok. A to što imaš druga sjećanja... pa šta onda. Ali ona nije samo Jadzia, Jadzia kao samostalno biće više ne postoji, ona je i Dax koliko je i Jadzia.
|
| ned 08 vel, 2009 5:12 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
RAI'TARA je napisao/la: Ali ona nije samo Jadzia, Jadzia kao samostalno biće više ne postoji, ona je i Dax koliko je i Jadzia. Sve ja to znam i sve to stoji. Ali ne mora uvijek govorit da je u prošlom životu bila ovo i ono i uvijek to spominjat. Pa ja da sam s takvom ženom u vezi ili braku ja bi poludio. Ne bi mogao to slušat. Ok, prošli život, sve je to ok ali uvijek to spominjat... ne razumijem to.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 08 vel, 2009 12:54 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
T'Grel je napisao/la: Sve ja to znam i sve to stoji. Ali ne mora uvijek govorit da je u prošlom životu bila ovo i ono i uvijek to spominjat. Pa ja da sam s takvom ženom u vezi ili braku ja bi poludio. Ne bi mogao to slušat. Ok, prošli život, sve je to ok ali uvijek to spominjat... ne razumijem to. da, li to nije bas u potpunosti "prošli zivot". mislim, za Daxa je to jedan jedini kontinuirani zivot. tako da to nisu samo sjecanja, on je sve to prozivio i sve to je utjecalo na formiranje njegove osobnosti. on ne samo da se svega sjeca, on sve to i osjeca (to i je poanta ove epizode)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 08 vel, 2009 5:20 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Točkica je napisao/la: Doktor Bashir je rekao bojnici Kiri da se simbiont mora odreći baš svih, a ne samo ljubavničkih, odnosa iz prošlosti. Kako onda Sisko i Jadzia mogu biti prijatelji?  Ne moraju se prekidat prijateljstva. Vidjeli smo i da je Jadzia prijateljevala sa klingonskim dahar masterima Kangom, Kolothom i Korom također, a oni su bili Curzonovi frendovi. Ovdje se misli na to da se osim ljubavničkih odnosa, prelaskom simbionta u novog domaćina nakon smrti starog prekidaju i bračne i obiteljske veze sa partnerima, odnosno članovima obitelji pokojnog domaćina. Inače, epki 8. Malo Jadzijinog character buildinga, malo trilskih informacija i nice kiss koji je i digao ocjenu sa namijenjene joj sedmice. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| ned 08 vel, 2009 7:21 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|