Sada je: uto 08 ruj, 2026 11:48 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 3x08 - Meridian 

Ocjena:
Anketa je završila: pon 02 vel, 2009 1:59 am.
10 0%  0%  [ 0 ]
9 10%  10%  [ 1 ]
8 10%  10%  [ 1 ]
7 30%  30%  [ 3 ]
6 30%  30%  [ 3 ]
5 10%  10%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 10%  10%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 10

3x08 - Meridian 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post 3x08 - Meridian
"Meridian"
(Meridijan)

Sezona: 3
Epizoda: 08
Datum premijere: 14.11.1994.
Prikazano na HRT-u: 03.01.2009.

slika

Scenaristi: Mark Gehred-O'Connell (teleplay), Hilary J. Bader and Evan Carlos Somers(story)

Redatelj: Jonathan Frakes

Stardate: 48423.2 (2371)

Gostujući Glumci:
* Brett Cullen - Deral
* Christine Healy - Seltin Rakal
* Jeffrey Combs - Tiron
* Mark Humphrey - Lito

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Po povratku s misije u kvadrantu Gama Defiant otkriva dotada nepostojeći planet. Na Jadzin nagovor Sisko odobrava promjenu kursa prema planetu kako bi ga pobliže istražili. Po dolasku u orbitu otkrivaju kako je planet naseljen. U tom trenutku primaju poziv s planeta od žene imenom Seltin koja ih poziva na površinu planeta kojeg njena vrsta naziva Meridian.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: ST Minutae

Background Information:
* "Meridian" is based on Brigadoon, a musical about a magical Scottish village that appears only once every one hundred years. Co-Executive Producer Ira Steven Behr, an admirer of Brigadoon, confessed to originating the idea about making an episode based on the musical. Of his idea to do a Star Trek show based on Brigadoon, Behr says "I am a moron." (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* This episode features the first appearance of Jeffrey Combs on the series, as well as on Star Trek. He would later play the recurring characters of Weyoun and Liquidator Brunt on the series and Commander Shran in Star Trek: Enterprise, as well as many more single character appearances like Tiron. Combs, who had originally auditioned for the role of William T. Riker on Star Trek: The Next Generation, was cast as Tiron by this episode's director, Jonathan Frakes (who actually got the part of Riker).
* This episode marks the return of composer Dennis McCarthy to DS9. He had left temporarily to compose the score for Star Trek Generations.
* This is the first episode in which Sisko goes back into the Gamma Quadrant since the season opener, in which they find the Founders and effectively initiate a cold war with the Dominion.
* The hologram consisting of Kira Nerys' body and Quark's head was supposed to be Nana Visitor's body with Armin Shimerman's head (in make-up) inserted in post-production. Although Visitor was scheduled to appear in the shot, it would have required her to wear a foam rubber head, which would be replaced by Quark's head. However, Visitor was still reeling from claustrophobia as a result of the Cardassian make-up she wore for "Second Skin". When her make-up artist, Camille Calvet, attempted to place the rubber head on her, Visitor panicked. Thus, body double Leah Burrough filled in for her. (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* The garden set of Meridian, where Jadzia and Deral engage in a relationship, is a reuse of the set used for Betazed in TNG: "Ménage à Troi". The house of Deral is a reuse of the set used for the temple in TNG: "Masks", and was built on Paramount Stage 18. The backdrop seen outside the house was actually a 270-degree backdrop borrowed from Walt Disney Studios, where it had been originally created to be used on Mary Poppins.
* Many members of the DS9 staff consider this episode to be the worst of the season. For example, writer Hilary J. Bader says "Of all the stories I've done for Star Trek, "Meridian" is my least favorite"; writer/producer Ronald D. Moore claims "I don't think anyone likes the show. I don't think we liked the show. This one just went wrong. It never jelled"; and visual effects supervisor Glenn Neufeld says "A classic case of making it up as we go. I don't want to talk about it." (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* A script for this episode was sold off on the It's A Wrap! sale and auction on eBay.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 03 sij, 2009 1:59 am
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 3x08 - Meridian
Planet koji mijenja dimenzije , zacopana dax spremna za odlazak iz flote i quark koji pokusava uslikat kiru radi holoprograma a na kraju ga kira i odo nasamare , jos je i quark ispao kao prava ljepotica :D

Ps danas imamo i prvi puta u treku :)
http://memory-alpha.org/en/wiki/Jeffrey_Combs

7

sub 03 sij, 2009 2:47 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

6
Nikad mi ova epizoda nije sjela kako spada.
Ideja o misteriozno pojavljujućem planetu modifikacija je one iz TNG epke "Clues", samo što se tamo radi o crvotočini koja ga skriva, a ovdje je riječ o drugoj dimenziji.
Jadzia je netipična za sebe. Od početka serije trkelja da nakon 300 godina životnog iskustva ne popušta samo tako kad su romanse u pitanju, a ovdje je spremna napustiti sve zbog frajera. Ah, te žene. Nikad ne znaš što žele kad ne znaju ni same. :baeh:
Čak mi je zanimljiviji bio subplot sa Quarkovim "specijalnim" holoprogramom. U ulozi bogatunčića pojavljuje se i Jeffrey Combs. :thumbs2:
Kira je i u toj priči imala svojih nedoje...h ispada, ali svaka joj čast na ideji kako će zavaljati Quarka.
Na kraju je ono u programu bilo Kirino tijelo, samo sa Quarkovom žaruljolikom glavom. Zamijeniš glavu ponovo KIrinom i imaš naaajs prizor.

sub 03 sij, 2009 11:53 am
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
..ja dajem 9...
...draga mi epizoda...

...LoL Kira je predstavila Oda kao ljubavnika... a njegova faca na to je bila urnebesna!!

...zanimljivo... planet koji može ostojati u svije dimenzije...

...Jadzia i Deral su puno mi skladniji par nego... ona i (zna se)...

Quark želi napraviti holoprojekciju Kire za jednog gosta...
...no Kira i Odo ga proluže pa mu smjeste spačku... LOL

...O'Brain spominje 47 minuta...

...i na kraju tužan kraj...
...bolje da je sad Jadzia otišla... (nego onako kako je)... :(

sub 03 sij, 2009 12:11 pm
Profil ICQ Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
ne znam koliko moš dat jer ovo radim prvi put... ali 7 na ljestvici do deset....
epka mi je fora.... ima u sebi pomalo mističnog s tim planetom i postojanjem kao čista svijest.... onda ima romanse između jadzije i onog meridijanca..... i fora mi je to kako su se zapravo pronašli u svemu.... Često postane zamorno kad imas nekoga ko završava tvoje rečenice.... ali je to puno bolje od nekoga tko te ne rrazumije.... I zaključak.... pad jedne ljubavi... međuvrsne razlike.... koje ljubav nije nadišla.... bogu hvala... više mi je dosta onoga ljubav sve može.... ovdje su lijepo pokazali... ponekad ljubav nije dovoljna (nije dovoljna ni kvantna matrica ali o tom po tom)

Suze Siska su mi bili malo previše hollywoodski napravljene.... previše neke patetike i forsiranja... ljepše bi mi bilo... da je bio rastanak bez suza.... kod njega... ono nedostajat ćeš mi starče.... zagrljaj i odlazak.... nego vako... ali dobro... svakome svoje.....

Zadnji dio mi se najviše svidio kad je se Sisko vratio da je utješi a ona mu je rekla: Nemoj ništa govoriti Benjamine. Samo me malo pusti.
To je tako istina... Ne volim kad nekogfa izgubiš... ili s nekim prekineš kad te ljujdi pitaju šta je bilo... kako ovo... kako ono.... Jednostavno.... u tim trenutcima poslije... moras biti sam.... moraš sam klonuti.... malo zaplakati i jednostavno sam preći preko toga... trebaš malo prostora....

Početak i kad su se odu ostvarile sve njegove tajne želje da bude Kirina duša..... joj... oči su mi zasuzile :mrgreen: palo mi je napamet... što sve može u krevetu.....s tim da se može mijenjati.... i to.... [-X :-k :-# :zubo: ali nećemo o tome...

Joj... opet me fascinira što će sve Quark uraditi za novac... no sada znam.... SVE.....
ali opet se nikako ne mogu otet dojmu da je on zapravo dobar u duši... i da nikada ne bi nikoga za novac izdo na onoj posadi.... da su mu oni koliko toliko- prijatelji....
Kira... kraljica... sama rečenica : progutat ćeš holoaparat, govori sve....
Odo ko odo... zaljubljen... boji se priznati.... a mislim da bi on najviše uživo u Quarkovom programu......

Sve u svemu meni je fora epizoda bila....Uživo sam u njoj... a epizoda je dobra kad ja u njoj uživam.... pozdrav

sub 03 sij, 2009 2:07 pm
Profil Web stranica
The Traveler
The Traveler

TerNek je napisao/la:
Na kraju je ono u programu bilo Kirino tijelo, samo sa Quarkovom žaruljolikom glavom. Zamijeniš glavu ponovo KIrinom i imaš naaajs prizor.

Scenaristi su u planu imali da to bude Kira s ferengijskom maskom, ali su odustali zbog njezine klaustrofobije. :zubo:

slika

sub 03 sij, 2009 6:17 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
meni poprilicno losa epizoda.
dao sesticu.

mislim, Jadzija sa svim tim svojim zivotnim iskustvom mi se ponasala neuvjerljivo. mislim, nemam ja nista protiv toga da ostanes s nekim koga volis, ali nakon svega par dana da budes tako uvjeren? i to pogotovo jedna Dax. neznam, nikako to nisam progutao.

bila mi je fora ona scena u njenoj kabini kad prica sa Julijanom.
e, i da, ono sto je daso spomenuo, ona scena kad ju na krjau Sisko dođe utjesiti. neznam, meni se u biti nije svidjela. ja bi napravio da ju je samo zagrlio. ostao s njom, u tisini, i zagrlio ju. nekako mi se cini da covijeku ponekad zaista treba rame za plakanje, neka druga osoba koja ce ti pomoci samim time sto je tu, uz tebe. da znas da nisi sam. ne mora nista govoriti, dovoljno je da te zagrli. da ju osjetis kraj sebe. prijatelj.

e, i da, prica sa holodeckom i kirom i quarkom je bila bolja od nestajuceg planeta. a tu je i legendarni Combs. \:D/
joj, kako jedva cekam njegova sljedeca pojavljivanja!!!

i za kraj, epka dobiv bonus bodove za brojanje tockica :mrgreen:
sve skuma sestica.

sub 03 sij, 2009 6:41 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Ant je napisao/la:
mislim, Jadzija sa svim tim svojim zivotnim iskustvom mi se ponasala neuvjerljivo. mislim, nemam ja nista protiv toga da ostanes s nekim koga volis, ali nakon svega par dana da budes tako uvjeren? i to pogotovo jedna Dax. neznam, nikako to nisam progutao.

...daj se stavi u njezin položaj...
...prvo , Dax uvijek teži nečem novome, iskustva ima ko u prići... ali uvijek teži nečem novome...
...nađeš za sebe idelanu osobu s kojom provedeš najboljih 10 dana u životu... totalno tvoj tip osobe...
...zar ti ne bi napravio isto?

+ iskustvo postizanja beztjelesnog oblika...

...ja bi postupio jednako kao ona...

sub 03 sij, 2009 7:39 pm
Profil ICQ Web stranica
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Osam. Draga mi je epizoda, ali i meni je neuvjerljivo da Jadzia tako brzo odluči sve napustiti zbog nekoga.
Sviđa mi se ideja bestjelesnog postojanja, a dobra mi je bila i priča s Quarkom i Kirom.
Također mi je jako dobro ono s brojanjem pjega!

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

sub 03 sij, 2009 8:39 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
Mr.Bobo je napisao/la:
...prvo , Dax uvijek teži nečem novome, iskustva ima ko u prići... ali uvijek teži nečem novome...

sorry, ali meni se ovo cini kao velika simplifikacija njezinog lika.

tako ispadne da je Dax nesto tipa nekakav adrenalin junky i da samo trazi nekakva nova i egzoticna iskustva u zivotu, bez da razmislja o vrijednostima kao npr prijateljstvo ili lojalnost.

nakon toliko prozivljenih zivota rekao bih da je Dax naucila cijeniti te vrijednosti i da, nakon svih tih prozivljenih iskustava ima neku dozu zrelosti u sebi.

to mi je u biti i jedna od fora stvari kod njenoga lika da, premda je u mnogim pogledima jos mlada (kolko Jadzia ima godina na pocetku serije, ?) svejedno ima jednu mudrost i iskustvo i eleganciju koju inace tesko da bi nasao u nekome.

Mr.Bobo je napisao/la:
...nađeš za sebe idelanu osobu s kojom provedeš najboljih 10 dana u životu... totalno tvoj tip osobe...
...zar ti ne bi napravio isto?

neznam, iskreno, tesko mi je zamisliti tako neku situaciju.
mozda i bi tako postupio, ali u tome nekako i jest moja poanta.
ja nemam jos ni 20 godina.
nije da je sve u godinama (dakako, ja sam sebe smatram mudrijim od vecine ljudi bez obzira na njihovu starost :mrgreen: ) i priznajem da bi se, recimo, iz ljubavi moglo nesto tako napraviti.

ali ipak, ta ljubav mi onda nekako nije bas dobro prikazana u samoj epizodi. jer, ako je to nesto najbolje sto je Dax u svome zivotu iskusila, ako je to deset dana zbog kojih se isplati zrtvovati cijeli zivot onda te ja pitam sto je to Dax radio tih svih proteklih godina?

ok, on joj je bio zgodan, i pokazao joj je jezerce, i penjali su se skupa po drvecu i brojali si pjegice. ali nekako mi tu fali ono nesto, ono sto bi Jadziju potaknulo da kaze "WOW!". jer sigurno se i do sada nagledala jezeraca i nabrojala pjegica, kako sama Jadzija, tako pogotovo i Dax.

sub 03 sij, 2009 8:51 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Ant je napisao/la:
sorry, ali meni se ovo cini kao velika simplifikacija njezinog lika.
tako ispadne da je Dax nesto tipa nekakav adrenalin junky i da samo trazi nekakva nova i egzoticna iskustva u zivotu, bez da razmislja o vrijednostima kao npr prijateljstvo ili lojalnost.

...pa to što je na postaji , u zvjezdanoj floti, i dobra s Siskom , ne znaći da ona ne može otići ukoliko ima tu potrebu i tako odluči...

...Wesleya su svi forsirali u zvjezdanu flotu, pa vidi di je tek sebe našao...

Ant je napisao/la:
nakon toliko prozivljenih zivota rekao bih da je Dax naucila cijeniti te vrijednosti i da, nakon svih tih prozivljenih iskustava ima neku dozu zrelosti u sebi.

...pa i pokazala je zrelost, spremna se je vezati za voljenu osobu

Ant je napisao/la:
ja nemam jos ni 20 godina.
nije da je sve u godinama (dakako, ja sam sebe smatram mudrijim od vecine ljudi bez obzira na njihovu starost :mrgreen: ) i priznajem da bi se, recimo, iz ljubavi moglo nesto tako napraviti.

ali ipak, ta ljubav mi onda nekako nije bas dobro prikazana u samoj epizodi. jer, ako je to nesto najbolje sto je Dax u svome zivotu iskusila, ako je to deset dana zbog kojih se isplati zrtvovati cijeli zivot onda te ja pitam sto je to Dax radio tih svih proteklih godina?

...e da, ti s još malad... Jadsia ima koliko 27, 29?
...i spremna je na takav korak i dovoljno zrela da zna što hoće...
...a to što ima Dax-ova iskustva samo znaći da može bolje ocijeniti situacije u kojima se nalazi...
...zanaći ako Dax nešto iskusi njegovi nasljednici to ne bi trebali?
...upravo suprotno... i Jadzia hoće imati svoja iskustva...
...jer nije isto imati nečija sjećanja i proživiti ista...

Ant je napisao/la:
ok, on joj je bio zgodan, i pokazao joj je jezerce, i penjali su se skupa po drvecu i brojali si pjegice. ali nekako mi tu fali ono nesto, ono sto bi Jadziju potaknulo da kaze "WOW!". jer sigurno se i do sada nagledala jezeraca i nabrojala pjegica, kako sama Jadzija, tako pogotovo i Dax.

...pa sljedeći korak je trebao biti... beztjelesni oblik...
...pa nisu sad mogli epizodu bazirati na 10 dana njihove ljubavne poezije...
...bilo je i drugih događaja...

sub 03 sij, 2009 11:02 pm
Profil ICQ Web stranica
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Nije mi baš nešto posebno epka. Ovo sa planetom koji postoji u dvije dimenzije ili kaj već je bilo i zanimljivo. Al ova sapunica sa Jadziom na koju su fokusirali cijelu epizodu mi i nije baš sjela. Fora je bilo kako su Kira i Odo prešli Quarka.

TerNek je napisao/la:
Ideja o misteriozno pojavljujućem planetu modifikacija je one iz TNG epke "Clues", samo što se tamo radi o crvotočini koja ga skriva, a ovdje je riječ o drugoj dimenziji.
Jadzia je netipična za sebe. Od početka serije trkelja da nakon 300 godina životnog iskustva ne popušta samo tako kad su romanse u pitanju, a ovdje je spremna napustiti sve zbog frajera. Ah, te žene. Nikad ne znaš što žele kad ne znaju ni same. :baeh:

Baš sam se zapitao jel su to ili tako nešto već imali u kojoj drugoj epki. Sada vidim da sam bio u pravu. Slažem se u vezi Jadzie. Baš mi je bilo nekako out of character.

Ant je napisao/la:

Kada si ovo ovako iznio pala mi na pamet ona epka u kojoj je ona metamorfica baš uvijek pogađala Picarda u žicu. Tamo je to bilo baš odlično odrađeno. A završetak je sličan, recimo.

pon 05 sij, 2009 3:00 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
6

Nis bog zna sta, ali moze proci...

Koji "just in case" :roll: - planet se pojavljuje svakih 60 godina i oni bas u taj trenutak nabasali na njega :thumbs3:

Bilo je lijepo vidjeti da se Jadzia ludi zaljubi u samo nekoliko dana - pogotovo nakon njezinih komentara o vezama, na pocetku DS9 :)

Ono s Quarkom i slikanjem kire za holodeck je bezveze... pogotovo kad smo kasnije (a i prije) vidjeli da se hololikovi napravljeni na temelju pravih ljudi lako mogu napraviti, bez slikanja i sl... (npr. cijela posada Voyagera koju je Barcalaya napravio...)

Scena kad Kira Odu predstavlja kao ljubavnika je zbilja zabavna :thumbs2:

TerNek je napisao/la:
Nazalost, to nije bilo Kirino tijelo (opet background info ;) ) - ona je opet imala napad klaustrofobije (donekle i zbog epizode "Second skin") ( :( ) pa nije zeljela staviti Quarkovu masku na lice...

Ant je napisao/la:
kolko Jadzia ima godina na pocetku serije
27 ili 28...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 05 sij, 2009 12:16 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Cvicek je napisao/la:

Ono s Quarkom i slikanjem kire za holodeck je bezveze... pogotovo kad smo kasnije (a i prije) vidjeli da se hololikovi napravljeni na temelju pravih ljudi lako mogu napraviti, bez slikanja i sl... (npr. cijela posada Voyagera koju je Barcalaya napravio...)

Ne samo Voyagera, već i Picardovu posadu...
...sjećam se Deanne osudno odjevene... ''Ja sam Božica empatije'' LOL

...pa ovaj, Barclay je puno više stručno/tehnički potkovan pa je uspio izvući podatke o posadi bez da to itko primjeti...

...kadje Quark htio Kirin profil uzeti, odmah je to netko skužio u OS-u...

pon 05 sij, 2009 12:22 pm
Profil ICQ Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Cvicek je napisao/la:

Ja smislim da su oni to mogli jer su njihovi podaci i profili u bazi podataka.... pa su zato mogli, a kira nije pripadnik Zvjezdane flote....

pon 05 sij, 2009 12:52 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: