Sada je: uto 15 ruj, 2026 3:03 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 1x02 - Emissary, Part II 

Ocjena
Anketa je završila: pet 24 lis, 2008 5:25 pm.
10 8%  8%  [ 1 ]
9 33%  33%  [ 4 ]
8 17%  17%  [ 2 ]
7 17%  17%  [ 2 ]
6 8%  8%  [ 1 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 8%  8%  [ 1 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 8%  8%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 12

1x02 - Emissary, Part II 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: 1x02 - Emissary, Part II
Dosta dobar nastavak pilota....

Zanimljiv je Siskov razgovor sa Prorocima koji ne mogu skuziti linearnost... iako mi sve to ispalo dostra cudno... ako proroci nemaju linearno postojanje, kaj nije onda Sisko vec sa njima kao Prorok u Hramu (njima nista ne znaci pisljivih 7 godina linearnosti :) )?

A i ako su oni bezvremenski, onda su vec imali taj razgovor s njim, i sve one kasnije razgovore.... za njih bi to sve trebalo biti isto, ili se varam?
Tesko mi je otipkati sta sam htio reci.. zaboli me glava kad o tome razmisljam... :)

Zanimljiva je na kraju Siskova konstatacija da nije linearan, "zivi u proslosti" jer nikako ne moze zaboraviti traume sa Wolf 359...

...

Kira je bila zakon s tim blefiranjem, dobila je nesto vremena ali nazalost nije uspjela zaustaviti Kardasijance da ih na kraju ipak napadnu (no bilo je taman dovoljno da u zadnji cas crvotocina bude ponovno otvorena i Kardasijancima se dokaze da je istina sve sto su im rekli)

Dukat je bio fora kad je rekao da ga puca nostalgija za njegovim starim uredom :)

Ono sto mi je malo cudno, je da je u jednom trenutku (mislim da u prvom djelu) Sisko rekao da mu je otac BIO kuhar.... kasnija scenaristicka nedosljednost!?

Ant je napisao/la:
he, he, da je, recimo, Janewayica zapovjedala postajom u tom trenutku sa tih sest torpeda bi unistila sva tri kardasijanska broda. i onda bi sa postajom prosla kroz wormhole i sa preostalih 12 torpeda unistila dominijski homeworld :mrgreen:
:lolsmjeh:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 06 lis, 2008 2:40 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Devetka.
Dobar nastavak priče. Baš je bilo fora gledati premještanje postaje, no čini mi se da su to ipak dosta prebrzo napravili. 160 milijuna kilometara nije malo, bez obzira što su smanjili inercijsku masu postaje subspace fieldom (eto otpočetka serije Milivojevih technobabble trkeljanja).
Lore je napisao/la:
Evo jedan propust kojeg sam se sad sjetio.

Kada su došli kardasijanski brodovi, Kira kaže O'Brienu: Shields up!
A O'Brien je onako pogleda i kaže What Shields? :shock:

A onda par minuta poslije kad su se borili s kardasijancima, Jadzia je dvaput rekla na koliko su im posto štitovi. Odjednom proradili. :)

O'Brien je sa sprdnjom rekao "what shields" zato što oni pokrivaju samo središnji dio i stambeni prsten, a i nisu nešto jaki, za razliku od Enterprisea, na kojem je ranije služio, koji ima zbilja moćne štitove.

Kakva razlika; sada na početku federacijskog mandata, DS9 ima poluštitove, nekoliko torpeda i nekoliko fazer banksa, a kasnije kad je apgrejdaju... uh, neću spojlat onima koji nisu gledali, samo ću guštati za sebe dok ne dođe vrijeme.

pon 06 lis, 2008 6:20 pm
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
neka i ova epka bude 6, ijako je u nekim pogledima bolja od prvog dijela.

najprije malo pljuvanja po Sisku.
onaj bio kada ulaze u crvotocinu po prvi put mi je totalno bezveze. lik se ponasa kao da pece kajganu za dorucak. ono, uletili su u wormhole on mirno nesto tamo govori, od nekakve prirodne ljudske reakcije ni traga.
Dax je zato uvjerljivo izgledala.
i da napomenem ovdje (cini mi se da sam propustio u komentaru prosle epke) Dax je jedna od rijetkih likova koji su zakon od prvoga dana.
vidi se u njoj neko iskustvo, neka elegancija, a opet se vidi i da je mlada. fora je u kontrastu sa Bashirom. zao mi je sto ju nismo vise vidjeli u pilotu.
(ok, priznam, ja bi uvijek nju vise gledao :mrgreen: )

u ovoj epki imali smo i prilike vidjeti malo vise Kire, iz cega slijedi malo vise iritantnosti na ekranu. no dobro, ovaj put je nesto zaista i radila.
(ijako i dalje mislim da bi Janewayica to bolje rijesila :mrgreen: )

e, da, sad sam se sjetio. u ovom djelu je bilo jos par puta ponovljena ona Siskova "we can't just leeeave her" i svaki put je zvucala sve smjesnije i smjesnije.

Odo je bio dobar na pocetku epke, kad se uvukao u kardasijanski brod.

ono sto ovoj epki fali je onaj fight kod wolfa iz prvog dijela.
pa ipak, epizoda ima dobru filozofsku raspravu o linearnom postojanju, sjecanjima, proslosti, buducnosti i covijeku u svemu tome. i taj dio mi se svidio, tako da zbog toga ocjena kao i prosle epizode.

pon 06 lis, 2008 8:57 pm
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

4
samo zbog jadnog napada kardasijanskih brodova...pa valjda oni znaju gdje su slabe tocke....oni su je gradili......zamislite kako bi bilo da je to Federacija napadala...sigurno bi Data našo slabu tocke i nebi zvali pojačanje....mislim 3 kardasijanska broda protiv jedne postaje koju su oni prije nekih par dana ostvaili u katastrofalnom stanju..i oni se boje napast, nego prvo zovu pojačanje....to mi je cijelu epizodu uništilo ispalo je ko da su kukavice...

"Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"

uto 07 lis, 2008 8:16 am
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
Cvicek je napisao/la:
Ono sto mi je malo cudno, je da je u jednom trenutku (mislim da u prvom djelu) Sisko rekao da mu je otac BIO kuhar.... kasnija scenaristicka nedosljednost!?

Pa zar nije bio kuhar? :-k

slika

uto 07 lis, 2008 9:40 pm
So Say We All

Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Lore je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

Ne bio, on još uvijek jest kuhar.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

uto 07 lis, 2008 9:41 pm
Profil ICQ
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
BrickTop je napisao/la:
Lore je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

Pa ako je jest i ako je bio, to onda znači da je bio.
Odgovor nije netočan, nego je nepotpun... valjda :D

slika

uto 07 lis, 2008 9:52 pm
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Lore je napisao/la:
BrickTop je napisao/la:

A zasto bi Sisko rekao da je bio kuhar ako on to jos uvijek je? :lol:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 07 lis, 2008 10:41 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Cvicek je napisao/la:
Lore je napisao/la:
BrickTop je napisao/la:

A zasto bi Sisko rekao da je bio kuhar ako on to jos uvijek je? :lol:

Pa možda zato što je bio samo kuhar i radio je za nekog drugog. U sadašnje vrijeme radnje DS9, Joseph Sisko nije samo kuhar nego ima vlastiti restoran. Možda je Ben mislio: "My father was (just) a chef".

uto 07 lis, 2008 11:19 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Hm… prolaz kroz crvotočinu izgleda kao prolaz kroz vodeni tunel…
Sisko završava kod proroka… taj prvi susret mi je bio fora…

…malo mi je samo čudno bilo kako se Picardov brod nije mogao vratiti , tj. trebala su mu dva dana za povratak, a otišao je prije par sati… tako sam stekao dojam gledajući epizodu…

…8…

pon 13 lis, 2008 12:41 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: