Sada je: uto 15 ruj, 2026 2:33 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 
 3x17 - Visionary 

Ocjene
Anketa je završila: ned 15 vel, 2009 2:36 am.
10 29%  29%  [ 2 ]
9 29%  29%  [ 2 ]
8 29%  29%  [ 2 ]
7 14%  14%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 7

3x17 - Visionary 
Autor/ica Poruka
So Say We All

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post 3x17 - Visionary
"Visionary"
(Vizionar)

Sezona: 3
Epizoda: 17
Datum premijere: 27.02.1995.
Prikazano na HRT-u: 16.1.2009.
slika
Scenarist: Ethan H. Calk
Redatelj: Reza Badiyi

Stardate 48576.7 (2371)

Gostujući Glumci:
* Jack Shearer as Ruwon
* Annette Helde as Karina

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Romulanska delegacija dolazi na DS9 radi izvještaja o Dominiju, kao protuuslugu zbog toga što su Federaciji poklonili uređaj za skrivanje koji koristi Defiant. U međuvremenu, O'Brien, kod Quarka je iznenada prebačen na drugi dio bara, gdje vidi sebe kako razgovara sa Quarkom. On se opet iznenada vraća tamo gdje je i bio, i pada na pod zbog jakih bolova.

Detaljnije informacije:
Memory Alpha

Kompletan scenarij: Visionary

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

pet 16 sij, 2009 2:36 am
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 3x17 - Visionary
Citat:
"But don't worry – I plan to investigate the Klingons, the Bajorans, Quark, the visiting Terrelians..."
"You think Quark had something to do with this?"
"I always investigate Quark."

- Odo and Sisko

:lolsmjeh:

Jako dobra epizoda sa masu preokreta i obrata
Moram priznat da miles obrien voli susretat duplog sebe , zadnji put su ga klonirali a sada skace u buducnost i srece samog sebe
Jedna mi doduse stvar nije jasna , kako je tijelo obriena ostjalo u sadasnjosti a drugo tijelo se formiralo u buducnosti , zar nebi sa skokom i miles u sadasnjost trebao nestat ?
Smijesno je bilo kad su oba milesa somenuli kako mrze kvantnu mehaniku , ali razumijem ih , i ja je ponekad nevolim jer je paradoxalna
Lijepo je bilo vidjet malo romulansko-klingonskih urota a i zanimljive tucnjave , malo to podsjeti covjeka na zlatna doba TNG-a i zavjera iz te serije
Lukavi su romulanci , htjeli su prikrit to da su oni unistili crvotocinu , unistavajuci DS9 na brzinu , tipican romulanski pristup
Bolje 1000 zrtava na suprotnoj strani , nego 100 tisuca u mozebitnom ratu na romulanskoj strani
Cudno mi je i to sta nisu prije skuzili da je singularnost zapravo romulanski brod , ali dobro , sta je tuje i nemoze se promijenit
Eto sad nakon kardassianskih urota , jedna romulanska je bila prisutna :)

9

Citat:
Although Ira Steven Behr doesn't dislike this episode, it isn't one of his favorites: "it was good but it seems like a show we could have done on TNG. I prefer our shows to be Deep Space Nine-specific. "Visionary" is kind of a tech mystery, and it's more TNG's kind of show". (Star Trek: Deep Space Nine Companion)

:biggrinlove:

pet 16 sij, 2009 2:48 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
LOL Quark je pogodioMorna s pikado strelicama... ''Oči su skupe'' LOL
...hmm... dva Milesa na promenadi!

...Romulanci su se malo došli raspitivati o Dominiju, no nisu baš zadovoljni datim informacijama... kako su samo luda pitanja Kiri postavljali... tako da je pukla... i otišla...

Romulanci u baru?! To nije slično njima... a još k tome sjedili su za odvojenim stolovima... i šerifski način sjedenja... to mi je užasno nelogično...
...došli Klingonci pa su fajt napravili s njima... LOL
...Quark je zapisivao tko je što razbio... 

Odo: uvijek istražujem Quarka
...dobar je , ima veze po cijlom kvadrantu...

...wow ..u budučnosti postaja explodira...
...Miles mora to spriječiti...
...wow ... zamijenski Miles se vrati iz vremenskog skoka... nisam to očekivao...

Romulanci mutavi, to su sve oni kuhali... htjeli raznjeti postaju i urušiti crvotičinu...
...sva sreća da je Miles imao vremenske pomake...

Dabo je šećer na kraju...

10

pet 16 sij, 2009 11:16 am
Profil ICQ Web stranica
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
"I always investigate Quark." :D Prelegendarno! :mrgreen:

Upravo i ja pogledao epku i odlična mi je. Najbolja među par zadnjih epki. Baš nekako u TNG štihu. Valjda zbog Romulanaca i njihovih spletki. I ovo Milesovo šiftanje u budućnost mi je bilo super. Eh, koliko je samo puta umro Miles u ovoj epki... :mrgreen:

captain je napisao/la:
Jedna mi doduse stvar nije jasna , kako je tijelo obriena ostjalo u sadasnjosti a drugo tijelo se formiralo u buducnosti , zar nebi sa skokom i miles u sadasnjost trebao nestat ?

I meni je to u prvi tren bilo čudno i nelogično, ali evo nešto što je moj mozak smislio da bi moglo biti moguće... :zubo: Miles u sadašnjosti izgubi svijest i prebaci se u budućnost. E sad, on se može vratiti iz te budućnosti u točno taj tren kada (ili tren kasnije) je u biti i otišao u budućnost. Tako bi se činilo kao da nije ni otišao, a proveo je neko vrijeme u budućnosti. To bi bilo neko moje moguće objašnjenje.

Počeo je i legendarni pikado. Zanimljive su bile scene u budućnosti i problemi koje je Miles morao spriječiti. Romulanci - klasika, spletkarenje i pokušaj uništenja crvotočine i svih svjedoka. Tipično za njih.

I meni je čudno kako nisu pomislili na romulanski brod odmah kada su spomenuli kvantnu singularnost, ja jesam. Trebali su i oni, pogotovo zbog toga što su imali Romulance na postaji. I isto mi je malo bedasto što na kraju nisu završili priču s Klingoncima... Dabo na kraju je zakon!

pet 16 sij, 2009 11:56 am
Profil Web stranica
So Say We All

Zanimljivo smišljen Time-Shift.
No kao i kod svake time-travel epizode i ovdje mi neke stvari nisu sjele kao logično objašnjenje. Nprr. Kako svaki put kada bi se O'brien pojavio u budučnosti, onaj drugi O'brien nije iznenađen što ga vidi, nego reagira kao da ga je očekivao?

Ostatak epke, pomalo humorističan i detektivski okrenut Odinim vještinama istraživanja. Quark igra pikado bolje od nekih forumaša, uspio je Pogoditi Morna sa male udaljenosti.

7

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

sub 17 sij, 2009 1:03 pm
Profil ICQ
Kingslayer
Kingslayer

BrickTop je napisao/la:
Zanimljivo smišljen Time-Shift.
No kao i kod svake time-travel epizode i ovdje mi neke stvari nisu sjele kao logično objašnjenje. Nprr. Kako svaki put kada bi se O'brien pojavio u budučnosti, onaj drugi O'brien nije iznenađen što ga vidi, nego reagira kao da ga je očekivao?

Opet ja i moja objašnjenja... :zubo: Možda zato što je znao da će se drugi Miles pojaviti? Da pojasnim malo, uzmimo za primjer onu scenu kada Miles razgovara sa Quarkom na promenadi. Miles je to već vidio kada je prvi puta skočio u budućnost i znao je da će drugi Miles biti tamo preko. A i tu je još donekle bio iznenađen, a što se stvar dalje odvijala Miles (i ostali su) je postajao svijesniji toga što mu se događa i praktički je očekivao nove skokove.

Uglavnom, onaj Miles u budućnosti (ako je bio živ) je već unaprijed znao da će se pojaviti ovaj iz prošlosti jer je on to u toj prošlosti već doživio. Valjda sam bio donekle jasan. :mrgreen:

sub 17 sij, 2009 1:50 pm
Profil Web stranica
So Say We All

Ali što je sa slučajem kada je Miles u budučnosti mrtav. Drugi Miles to ispravlja, opet skaće u budučnost i opet nitko nije iznenađen. Bem ti paradoxe.

[Prikaz] Spoiler:

sub 17 sij, 2009 1:57 pm
Profil ICQ
Kingslayer
Kingslayer

Eh, sad ne znam točno na što ciljaš, ali ako se radi o tome recimo što Bashir nije bio začuđen kada je u bolnici vidio Milesa kako gleda mrtvog Milesa... vjerojatno su se već navikli na to da on skače u budućnost pa ga je na neki način i očekivao...

sub 17 sij, 2009 2:54 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
9

Ds9 epizoda u TNG stilu.... slično kao "Wounded" i druge TNG epizode sa DS9 štihom :)

Epizode u kojima je glavna tema putovanje kroz vrijeme su uvijek zanimljive, makar ponekad uopće nemaju smisla :)

Citat:
FUTURE O'BRIEN: But if you feel bad... and you're my past self... shouldn't I be feeling bad too... ?

They both frown at this confusing notion.

FUTURE O'BRIEN & PAST O'BRIEN (simultaneously): I hate temporal mechanics. :lolsmjeh:
Na kraju je to da mu nije zlo ispalo logično - jer se je "zdravi" O'Brien vratio...

Ispitivanje Kire je bilo urnebesno... kao "može ona igrat igru", ali na kraju su je ubili u pojam,... dosta zanimljivo je da su skužili zašto kiru osnivači nisu zarobili - baš zato jer se Odu sviđa...

Mr.bobo je napisao/la:
...wow ... zamijenski Miles se vrati iz vremenskog skoka... nisam to očekivao...
Zvučiš ko sportski komentator :mrgreen:

A što se tiče objašnjavanja paradoxa, oba objašnjenja od Trapovog zvuče skroz logično, nema drugog rješenja nego da se Miles uvjek vrati u isti trenutak kad je otišao.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 19 sij, 2009 6:29 am
Kingslayer
Kingslayer

Cvicek je napisao/la:
Mr.bobo je napisao/la:
Zvučiš ko sportski komentator :mrgreen:

Mogao bi se zaposliti na RTL-u. :D :zubo:

pon 19 sij, 2009 11:46 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.