Sada je: sub 13 lip, 2026 10:05 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
 ICON 2011 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
 ICON 2011
Pozdrav svima!

Evo da vam se malo javim kako mi je bilo na jednoj Izraelskoj konvenciji. No da pocnem od pocetka kako sam zavrsio tamo....

Dakle preko udruge "Sfera" dobio sam gažu da predstavljam novi Eurokon 2012 na Izraelskoj konvenciji ICON 2011 u Tel Avivu. Od Sfere sam dobio hrpu materijala i letaka koje sam morao podjeliti no prava misija je bila održati panel zajedno sa još jednim gostom i predstaviti Eurokon i opcenito lokalne konove po Hrvatskoj dok je drugi gost bio predstavnik i dugogodisnji posjetitelj "Worldconova". Pošto još nisam dobio video snimku panela koji sam vodio evo jedne slike prije pocetka panela:

slika

Panel je vodila poznata televizijska voditeljica sa lokalne televizije na engleskom jeziku i bila je snimana. Doslo je oko tridesetak ljudi no posto je nas panel trajao oko 2 sata mnogo ljudi se pokupilo pred kraj i otislo na druge panele koji su pocinjali u isto vrijeme. Uglavnom predstavio sam sebe i nasu udrugu, potom Sferu i pricao sam opcenito o Eurokonu i ostalim konvencijama. Gost je ucinio isto. Potom su pocela pitanja voditeljice gdje smo iz perspektive obicnog posjetitelja opisivali atmosferu na konovima. Zatim smo jos malo pricali neke datalje i najbolje zgode sa konvencija te su nam na posljetku ljudi iz publike postavljali pitanja. Neki su cak i uzeli nekoliko letaka i podjelili.

Kasnije sam dobio od organizatorice jedan mali trip oko Icona gdje sam doznao da se na konvenciji upad placa posebno, te ulazak u svaku dvoranu moguc je jedino uz kartu kupljenu za taj event. Neki eventi su besplatni dok su neki dosta skupo placaju. Ne zelim niti pomisliti da su neki ljudi platitili da me slusaju kako pricam 2 sata ali cini mi se da je bilo tako, jer se i Opening Event naplacivao tako da su me kao predavaca jedva uveli unutra. Opravdanje im je bilo kao da nemaju puno mjesta u dvorani pa imaju karte kao da znaju kolko je ostalo slobodnih mjesta... glupost, mjesta je bilo i previse.

Nakon toga sam upoznao i volontere, neki dobivaju lovu neki ne kako koji no svidjelo mi se sto svi standovi imaju mogucnost izdavanja racuna ako kupite nesto. Cak imaju i volotere koji prodaju umjetnine direktno po konu dakle dovlace ljude na standove, te cak imaju stand sa rabljenim knjigama gdje neki posjetitelji postave cjenu koju misle pa sljedeci kupac kupi po toj cjeni. Uglavnom stand sa ulaznicama je radio cjelo vrijeme jer su ljudi za svaki event trebali kupiti ulaznicu, dok su recimo neke projekcije bile besplatne pa sam na njih isao bez problema.

slika

Standovi su isto bilo skroz ok bilo je puno toga sto si svaki Treki zeli priustiti

slika

Cak sam upoznao jednog Trekija iz Stabaze 972 (pozivni broj Izraela) koji mi je objasnio malo fandom i izveo na veceru gdje smo se na zaprepastenje lokalnih Izraelaca pojavili u uniformama pa su nas svi slikali. Doznao sam i za zavjeru zasto je tako malo trekera doslo na konvenciju, a razlog je bio raskol prije par godina koji se dogodio slicno kao kod nas, pa su trekeri demonstrativno odlucili ne posjecivati ovu konvenciju, no moj kolega Treki je rekao da ga je blo briga sta ostatak ljudi misli i da je njemu super doci na konvenciju.

slika

Uglavnom problem lezi u tome sto su Icon zapravo i pokrenuli Trekeri no slucajem okolnosti kon se razdjelio na dvije grupacije onaj "komercijalni" skupi i ovaj na kojem sam ja bio "polu komercionalni" malo manje ali svejdeno preskupi. Mislim kad sam ljudima pokazivao cjenu ulaznice za jedan dan Eurokona 2012 svi su mi se smijali i pricali mi kako je to jeftino. Tako da sam odlucio ipk malo prikociti sa tim panelima posto pola toga i onako nisam razumio jer je vecina bila na hebrejskom jeziku makar sam kao predavac imao besplatan upad na sve ali nekako nisam imao volju doci sljedeci dan. Uostalom morao sam biti na poslu jer me je sef bjesno zvao oko 10 puta na mobitel da pita di sam da imamo krizu na poslu. Tako da sam pokupio kontakt informacije njihove udruge i upoznao jednu kreatorica kostima iz Londona koja radi slicne stvari kao Tajana Stasni pa sam joj dao link na Tajin site da se upoznaju.

slika

Za kraj evo vam jos nekih slika sa konvencije, gaming room i standovi:

http://www.usscroatia.hr/index.php?option=com_zoom&Itemid=30&catid=19

Probati cu vam pribaviti i video snimku sa mog panela, opci dojam je ok no definitivno konvencija koja nije za svaciji dzep. Takodjer nakon ovoga definitivno necu prigovarati na cjene lokalnih konvencija.

čet 20 lis, 2011 12:52 pm
Profil ICQ Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Post Re: ICON 2011
Genijalne su slike... Najbolja je fora majica Sith happens... :lolsmjeh:

Btw, kakve su ono ST kuticije? 8-[

čet 20 lis, 2011 1:34 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Post Re: ICON 2011
Bilo je svega i svacega, vjerujem da je na komercionalnom djelu bilo i jos vise ali se upad opet placao posebno, na onoj slici su bile figurice binaraca i jos pokoja figurica iz novog st filma. Uglavnom tamo sam bio iskljucivo kao predstavnik nase udruge i Sfrere. Dakle obavljam svoje predsjednicku funkciju punom parom.

čet 20 lis, 2011 1:57 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: