| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Nađite "German wings" ako ima kakvo zastupništvo kod nas. Mislim da nebi trebalo bit preskupo do Bonna ili gdje već najbliže plovi.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 10 lip, 2006 11:59 am |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
TerNek je napisao/la: Nađite "German wings" ako ima kakvo zastupništvo kod nas. Mislim da nebi trebalo bit preskupo do Bonna ili gdje već najbliže plovi.
Valjda Lufthansu... , a avion otpada zato jer se mora presjedati i zato jer je to preskupo(čitaj: nitko nema love).
| sub 10 lip, 2006 12:05 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Mislav je napisao/la: Valjda Lufthansu... , a avion otpada zato jer se mora presjedati i zato jer je to preskupo(čitaj: nitko nema love).
Mislim baš na "German Wings". To je njemačka ona jeftina kompanija. Pogledat ću ja pa ću vas informirat.
Eto sitea pa se informirajte, postoji let Zagreb - Bonn.
http://www32.germanwings.com/
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 10 lip, 2006 12:09 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Gledam sajt i ako je "Cologne-Bonn (CGN)" ono sto nam treba - ispada da karta do tamo kosta 9 eura i natrag 29 eura.
Edit: sad sam stisnuo "continue" i vidim da povratna karta ukupno sa svim davanjima (za random datume, upisao sam 3/2007) kosta 91.48 eura, (plus euro i pol za placanje karticama).
Taxes & fees" ukljucuju passenger service charge, fuel i surcharge. Nemam pojma da li se treba jos nesto ekstra platiti. Na Q&A pise "No frills and no hidden costs. Our success is based on a simple, transparent pricing model"
|
| sub 10 lip, 2006 12:44 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Kvaka je u tome da je to niskobudžetna aviokompanija. Ne dobije se komfor kao u poslovnoj klasi jumbo jeta, ali tko pita za to kad je karta bagatela. Cilj im je da zračni prijevoz postane pristupačan kao i ostale vrste prijevoza. Takva je i irska kompanija "Ryanair", ali oni još ne lete iz Zagreba.
|
| sub 10 lip, 2006 12:56 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 08 tra, 2006 12:18 pm Postovi: 180 Lokacija: USS Pridelands (NCC-74622)
|
Avion? Hmmm... da vidim zašto se ja nisam sjetio toga?
http://www.germanwings.com
http://www.lufthansa.de
http://www.croatia-airlines.hr
Hmm.... da vidimo: najjeftinija karta do Hamburga: 200 €! Zamisli po osobi! Dakle još treba iz Hamburga do Bonn-a... da vidimo: Deutsche Bahnen: 100€ u jednom smjeru! Fakat nas ispadne jeftinije!
Ljudi, smirite se i sjetite se gdje radim. Na mojem poslu relacije Hrvatska - Njemačka, Hrvatska - Austrija i Hrvatska - Češka su standardne već 6 godina barem jednom mjesečno, a ponekad i češće. Nemaju sve škode u uredu cca 300.000 km nakon samo 3-4 godine bezveze!
Što se tiče prijevoza, jedan auto imamo: moj! Ja znam tko će ići u njega
Što se tiče ostalih: zamolite frendove, položite ispite, nabavite/posudite aute. Znam da zvuči malo grubo, no situacija je takva. Vjerujte da sam prvi na listi onih koji bi htio gore doći za 8 sati ne vozeći i ne razmišljajući o ničemu, već hladeći jaja. Ali, na žalost, teleporteri još ne postoje (ukoliko ih ne razviju do sljedeće godine, što je mala vjerojatnost).
Cviček, NISAM rekao da ćeš ti voziti ni da ćeš posuditi auto. Rekao sam da ćemo te za takvo nešto prvo PITATI.
Hosteli naravno da postoje: 2 ili 3! Popis svih hotela u Europi (i mogućnost rezervacije istih) dobijete na http://www.bookings.net. Cijena koju sam uračunao je cijena HOSTELA.
Osobno mislim (neovisno o činjenici da nitko nema love, jada, jada, jada) da je 185€ po osobi nenadjebivo malo (štoviše da je 85€ samo karta). Razmislite malo kamo idete i što dobijete i vrlo brzo će te shvatiti da je takvo nešto VRLO JEFTINO.
_________________ Don't use the force. Use a hammer!
|
| sub 10 lip, 2006 11:44 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ma nek cviček i leo voze na smjene  a cviček ima još godinu dana da obnovi svoje vozačke sposobnosti, još ćemo ga na kraju morat vadit iz auta da ne produži do skandinavije... 
_________________ njanjanja
|
| sub 10 lip, 2006 11:48 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 08 tra, 2006 12:18 pm Postovi: 180 Lokacija: USS Pridelands (NCC-74622)
|
Vidim da ima i onih koji shvaćaju strast pravih vozača! 
|
| sub 10 lip, 2006 11:50 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
pa baš i ne al se nadam da će ju cviček otkriti za opće dobro i ukrcati još 4 ljudova
inače moj komentar na cijene - 50eura za put - super, 50eura za smještaj - super, ali 85 eura za kartu - aaajme majko... 
|
| sub 10 lip, 2006 11:57 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Na sastanku nisam imao neke ideje za razgovor, umoran sam bio.
E, pa sad, zašto ne omogućiti više od 10 ljudi da idu? Što smatram da će ići.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 10 lip, 2006 11:59 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
To za kartu se i ja slažem, ali jeb'ga nismo u poziciji da diktiramo.
@T'Grel: Zato što neće. Vidjet ćeš sljedeće godine. Zapamti tko je vrištao da će sve ići, a na kraju ak okupimo barem 7 ljudi i to će biti previše.
|
| ned 11 lip, 2006 12:00 am |
|
 |
|
Counselor
|
da, al ne vjerujem da će ić dovoljno ljudi da se popuni neki bus...tak da nema druge (a da ne bude skuplje) nego da idemo autima, što ih više imamo to bolje. ja samo mogu reć da nema šanse da ja odem na vozački do tad
makar ja mislim da će pol ljudi odustat kad se to primakne - tako to obično biva...
|
| ned 11 lip, 2006 12:03 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ne znam, vidjet ćemo. Vjerojatno će tako bit.
No, zaboravio sam jučer od "bombardiranja" reći da ja imam 2 mjeseca vozačku ali nemam auto. Nema šanse da ja s tako malo iskustva vozim čak do Bonna.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 11 lip, 2006 12:09 am |
|
 |
|
Lieutenant
|
Vjerovatno ni nećeš trebat. To će se već nekak izravnat do tada i vjeruj mi da ćemo imati samo dva popunjena auta. Teško da će ih biti više.
BTW: Što se tiče odlaska tamo nekim javnim prijevnoznim sredstvom: neka se Praha Drinking Team sjeti jednog (od mnogih) razloga zbog kojeg smo odustali od Londona: javni prijevoz unutar grada. Zapamtite da ukoliko nemamo auta vrlo teško možemo doći od aerodroma (ili bus/vlak stanice) do same konvencije odnosno hostel-a. Podzemne nema, tako da spadnemo na bus/tramvaj koji (vjerujte mi) u Njemačkoj nisu nimalo jeftini. TAXI da ne spominjem.
|
| ned 11 lip, 2006 12:19 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
U Germaniji su u taksijima samo pedofili. Checked,
|
| ned 11 lip, 2006 12:22 am |
|
 |
|