Ak nije kasno, da i ja napisem koju rijec....
PetakKrenuli smo iz ZG tek oko 17:30 jer je netko

imao nekog posla prije.
Dolazak u Osijek oko 21h.... zacudo, brzo smo pronasli ulicu i od prve smo nasli broj 76.... mislim da je TDA ugledala broj. Minus organizatorima sto nisu stavili vise informacija na neki sajt da se informiramo gdje je to tocno i kada pocinje (ovaj topic je prvo sto se izbacivalo kad se u google upise "essekon 2007").
Konvencija se odvijala u jednoj malo vecoj kuci, prizemlje i 2 kata.
Nisam jos skuzio gdje da stavim jaknu, a MaX je vec zauzeo mjesto u boardgame sobi, a ja sam naravno otisao vidjeti gdje se nalazi sank i uzeo par pivi za zagrijavanje. Na sanku s linije dreci slavonska muzika, tamburice i sl pa se nisam predugo tamo zadrzavao.

U sobi gdje su igre je bilo toplo (pretoplo), cijelo vrijeme su radile neke grijalice tak da sam tamo bio u kratkoj majici... u ostatku kuce bilo je taman
Naucio sam igrati Dragonstones igru s MaXom i jos 2 cure ... na pocetku se igra cinila bezveze, ali poslije je cak i bila zanimljiva kad se krene bidati i truditi zaj*bat protivnika

I ne traje dugo, niti sat vremena. Momak s naocalama nam je objasnio pravila.

Sama konvencija bila je dosta dezorganizirana - da nije bilo sanka i boardgamesa skoro pa nista korisno i ne bih mogao raditi. Uglavnom sam i ja kao i Max isprobavao razlicite igre, i u pauzama zujao okolo po nove pive, upoznavao se s ljudima i sl.... imao sam izbor izmedju sanka, igara i sudjelovanja u knjizevnoj veceri pa sam se nekako teska srca odlucio na prvo dvoje

TDA je odlucila da joj je vise fora druzenje s ljudima uz casicu prozirne ili zuckaste tekucine nego provest noc igrajuci igre.
Srela je neku skvadru od kojih neke zna uzivo, a neke s jednog drugog foruma pa su imali ugodne razgovore

Bude ona vise o tome ako ce pisati svoj report.
Na sanku se inace moglo kupiti sendvice, a od cuge samo .33 tuborg za 6 kn (plus za Demikon gdje je poslije predavanja .50 limenka bila 5 kn
(btw, cuo sam da sam ja jedini na kraju i platio svojih par piva na demikonu
)Bilo je i rakije sto je netko donio, ali u jako malim kolicinama, prvi dan smo zakasnili na degustaciju.
I svaki put kad sam se vracao na sank jedna te ista muzika.... za pop*zditi
Bez obzira sto nije bilo puno ljudi, atmosfera je svako malo bila nabrijana taman da ne ispadne da se na konovima druze totalni geekovi.... ovaj kon je najvise licio na ono sto Buco zove konvencija alkoholicara

ali nije da se bunim.... daj mi gajbu pive i meni je svaki kon dobar kon
Dok sam igrao neku igru kasnije navecer, cuo sam price
(propustih akciju
) da su kraj sanka letjeli zvucnici i linija..... kasnije sam saznao sta je bilo - lik sa sanka (prodavao je pivu) je ispricao kak su ga 10 sati mucili s istim CD-om tamburica (ajme, cak sam zapamtio pjevat jednu pjesmu koliko puta se je ponavljala) i na kraju vise nije mogao izdzati i pustio nesto drugo i eto mu za par minuta gnjavatora da ponovo pusti isti CD s tamburicama i gnjavi li ga gnjavi... pa je gnjavator dobio zvucnik u glavu

Gledam ga i ne vjerujem - izdrzao je PUNIH 10 SATI slusajuci tamburice i tek je tad popizio.... majstore svaka ti cast!

... ja ne bih izdrzao duze od 2 sata! (ok, sad ce me mozda netko ispraviti da ne bih izdrzao ni pola sata

)
Let pive i izljeve njeznosti glede cascenja ljudi s parama od udruge je MaX dobro opisao, tako da ja na srecu ne moram o tome

(ajd, tom "larpu" sam i ja prisustvovao

)
Isli smo spavat oko 4 ujutro, zauzeli pozicije na krevetima.... ostali kojima se prispavalo kasnije su uglavnom spavali na strunjacama. TDA nam je pjevala uspavanke za laku noc

Taman sam zadrijemao kad osjetim bljeskove... nekoliko puta... otvorim oci a neki lik nas je sve odlucio slikati.... i to ne jedna slika, nego cijeli fotosesn.... da sam se brze razbudio fotic bi mu zavrsio u zidu, a on kak je pijan bio ne bi se ni sjecao tko ga je razbio

Opet zadrijemavanje pa te probude ostali koji idu spavati i u mraku gaze po nesretnim spavacima, udaraju u krevet i sl... i onda uvijek jedan kojem se ne spava pa s pricama razveseljava ostale
SubotaBudjenje u 13:?? popodne ... oznojih se po obicaju ko manijak u debeloj vreci za spavanje.... ali mamurluk minimalan. Do Konzuma po prsuta i kruha pa dalje na kon. Umivanje kao i obicno u nekom WCu na katu

Cini mi se da se za subotu skupilo vise ljudi.... malo sam zujao okolo pa sam s MaX i Teddeom otisao u centar Osijeka (nikad nisam bio u Osijeku do proslog vikenda) ..... Osijek ima cak i luku! Ali nema katedralu, tako da je samo pitanje vremena kad vise necu prvi igrati Pillarse

Subotnja vecer je bila zanimljivija nego prethodna.
Bio je okrugli stol o SF/F udrugama (suradnji, konvencijama i sl.. ne znam koja je bila sluzbena tema), slusao sam sta se prica nekih sat vremena (uz pauze za otici po pivu i sl) i tamo je Max vjerujem dobio dosta zanimljivih informacija kakvo je stanje sa SF scenom i udrugama kod nas sto ce mu biti korisno u urganizaciji buducih dogadjanja, pogotovo ako postane predsjednik. Volio bih cuti vise koji su bili zakljuci rasprave, na forumu ili u udruzi. Upoznao sam Carobnjaka s foruma, i uglavnom su on, MaX, Ire i rijecani vodili glavnu rijec u raspravi.

Pa malo dubokoumnih rasprava kraj sanka i u hodniku o tome da li je Star Trek space opera, da li je warp moguc, da li kad se nekoga zdupla s teleportacijom - kojem od dvojice ostaje "dusa" i sl..
Kasnije se igrala najslabija karika koju je vodila neka simpa cura (kak ja lose pamtim imena....)
Jedina i koliko cujem najbolja nagradna igra na konu u kojoj sam ucestvovao.
Prvih par krugova bio sam najjaca karika, ali pocela su dolaziti pitanja tipa kak se zove lik iz SWa koji jako lici na sadasnjeg papu... ja napikavam .. "Papakon, palpikon, palatin, papilon"... i naravno fulao...
Palpatin.... majku mu njegovu...
I kak se zove mjesanac izmedju Aliena i Predatora (stiltao sam se dok sam vizualizirao scenu izljeva njeznosti izmedju njih dvoje dok rade malog PredAliena

)
Pobjednik (Mirko) je osvojio punih 0.22 litre pive

Na kraju smo cak i odigrali partiju Pillarsa - Max, ja i jos dvoje ljudi (opet lose pamtim imena...)

A gadjanje s kupusom (mislio sam to preskocit ali kad vec MaX spominjao...) ... shvatio sam smisao svih drugih "larpova" (gadjanje pivama, linijom, zvucnicima, ugodne razgovore itd) ali ovo mi fakat nije bilo jasno.... Zamisli si scenu.... lik dotjeran od glave do pete u ozbiljnom odjelu (navodno dosao sa svadbe) a u ruci glavica kupusa i idemo se gadjati s kupusom "EHEJ TEDEEEA SIIINE" (i promasaj

)
Poslije je zauzeo sank, manje vise istjerao sve prisutne i pustio tamburice.... ja sam ga dvaput isao pitati da mi objasni foru s gadjanjem s kupusom, ali dvaput je samo nesto promrmljao i mahnuo rukom (isao sam pitati unatoc sto su ljudi govorili da kao nek ne izazavam, iako ne kuzim kaj bi izazivao ako mirno covjeka idem nest pitati da skuzim foru) .... na kraju nikad necu saznati foru s kupusom
NedjeljaOprastanje od organizatora koji imaju jos jedan dan za voditi kon.... opskrbili nas sokovima pa smo krenuli doma. Putem navratili do frendice na kolace a sve kao i uvijek zavrsilo gozbom

E da... i Teddea je dobila prinovu u kuci

nadam se da macak nije gluh

Voznja do doma bila bi OK da desetak km prije ZG nisam naletio na kolonu koja ceka na naplatnim kucicama..... mrcvarenje metar po metar preko 2 i pol sata..... i Max i TDA i macak su za to vrijeme corili i kad su se probudili cudili ce da sta je vec 21:30... pa kaj jos nismo stigli.... blago vama spavate dok se ja mrcvarim 3 sata kroz kolonu. Nisu ni skuzili da sam putem dvaput imao pauzu za pusenje

No sve u svemu, sve je dobro proslo... bilo je zanimljivih scena i nije mi zao sto sam isao, vjerujem da tako misle i MaX i TDA.
Konvencija bi blize bila razini Domikona nego Rikona (a kamoli Istrakona), ali smatram ju konvencijom - imala je sve elemente konvencije (makar neke samo u tragovima

) ... upisujem svoju 17. konvenciju i vracam se (nadam se) iduce godine.
[znam da kasnim s reportom ali zaje*avao me je imageshack i uploadanje fotki... na kraju sam ih 3 po 3 ULao i konacno su gore... fotke nisam najbolje optimizirao ali je*iga... ako netko slucajno zeli slike dofuram u udrugu]