Sada je: čet 10 ruj, 2026 2:13 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
 Robin Hood 

Ocijeni film
10 0%  0%  [ 0 ]
9 20%  20%  [ 1 ]
8 20%  20%  [ 1 ]
7 20%  20%  [ 1 ]
6 40%  40%  [ 2 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 5

Robin Hood 
Autor/ica Poruka
PARTIJA

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Post Robin Hood
Što mislite o tom filmu?

Meni je bio ok, na momente previše razvučen, ali generalno sasvim dobar film.

Na netu čitam razne recenzije i svi pljuju kako to nije zapravo Robin Hood film jer nema klasične good guys vs. bad guys borbe i već stoput viđenog otimanja od bogatih i davanja siromašnima, života u šumi, natezanja sa šerifom itd...

WTF? :zbunj: Zar ljudi stvarno žele još jednu verziju istih događaja, samo s drugim glumcima i boljim vizualnim efektima?

uto 28 ruj, 2010 12:55 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Robin Hood
shirajzl je napisao/la:
WTF? :zbunj: Zar ljudi stvarno žele još jednu verziju istih događaja, samo s drugim glumcima i boljim vizualnim efektima?

...boljim dijalozima, uzbudljivom akcijom i genijalnom muzikom. Da.

Zadnji visokobudžetni film o Robinu Hoodu bio je onaj sa Kevinom Costnerom daleke 1991. Film u kojem Sir Robina od Locksleya, engleskog plemića, glumi amerikanac sa tvrdim sjevernoameričkim naglaskom i nosi tragikomičnu frizuru (fudbalerku)... :joj:

Od filma o Robinu Hoodu tražim da bude atraktivno snimljen, da se poštuje opće prihvaćena legenda o čovjeku koji je "otimao bogatima i davao sirotinji", da Lady Marion bude prelijepa djeva (a ne stara frajla), da šerif od Nottinghama bude impozantan negativac (Allan Rickman je bio sasvim okej), da princ John bude onakav kakvim ga povijest pamti (mislim da je u ovom novom filmu bio čisto okej) itd, itd...

Ovaj Robin Hood Ridleya Scotta je meni bio zabavna razbibriga, no da sam baš imao osjećaj da gledam "Robina Hooda"... I nisam... :|

Stavit ću anketu i dat filmu 6. Jer taj film, iako zaslužuje prolaznu ocjenu, spada u onu kategoriju "za pogledat i zaboravit"...

uto 28 ruj, 2010 1:20 pm
Profil Web stranica
Desolate

Opis Stanja: Alienated
Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
Slažem se sa _Oz-om, i ja sam filmu dao ocjenu 6. Toj ocjeni je ponajviše išao u prilog ubacivanje one djece u zadnjoj borbi. Totalno "american" i glupo.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

uto 28 ruj, 2010 1:56 pm
Profil ICQ Web stranica
PARTIJA

Evo ja sam dao sedmicu jer to je za mene ocjena za "solidan film". Iako se slažem da film nije materijal za ponovno gledanje nakon što ga prvi put odgledaš, nije ni za baciti.

Oz, taj film s Kostnerom ne zaslužuje da ga uopće spominjemo u ovom topicu.

Marion je i meni bila fail jer sam očekivao jednu od onih ženski od koje ti se zamanta koliko je dobra... :zubo:

Eh, da šerif mi je :thumbs3: Karikatura od lika, potraćen glumac.

Meni su dobri neki detalji u filmu oko kojih su si dali truda, kao što je način ratovanja onog vremena, ponašanje ljudi itd. Jedan od dobrih primjera je i činjenica da je jedini način raspoznavanja poznatih ljudi odjeća, prsten pečatnjak, mač i sl. Naravno da to lako vodi do mnogih prevara što je pokazano u ovom filmu. Obično u filmovima o srednjem vijeku (pa i starom vijeku) svi znaju kako izgledaju vladari, poznati plemići, ratnici...Svaki seljak automatski prepozna nekog plemića o kojem je slušao samo priče... :joj: :joj:

uto 28 ruj, 2010 3:04 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ček, o kojoj verziji Robina Hooda pričate?

:scratch:

uto 28 ruj, 2010 8:06 pm
PARTIJA

Gladijator verzija. :zubo:

uto 28 ruj, 2010 8:12 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Ovaj... meni je Oliver Mlakar već ima više od jednog desetljeća, pokvario cijeli Robin Hood doživljaj, kad je na Kolu Sreće rekao da postoje pisani povijesni dokumenti iz kojih je vidljivo da su Robin Hood i Richard Lavljeg Srca bili u homoseksualnoj vezi. Nakon toga ne mogu baš pratit nikakvu radnju vezanu za Robina Hooda kad se svaki put sjetim toga. :?

A što se tiče ovog filma s Crowe-om, po meni je jedan od najlošijih Scottovih filmova. Postalo mi je zanimljivo tek 2 minute pred kraj kad se radnja preseli u šumu. A tad je film završio. Baš je skroz prožvakana tema, a i scenarij, a i glumci su izabrani koji uvijek glume isti tip lika, i onda imam osjećaj da sam i to već vidjela, pa mi nekako nema smisla zašto uopće gledat taj film? Osim poradi Crowe-a i Cate. A čak ni njih dvoje nisu neki par. 8-[
I zbunjuje me taj konj isklesan u stijeni koji se pojavi u jednoj sceni u filmu, a totalno bespotrebno i nenadano... doduše, možda Englezima to i nešto znači... 8-[

uto 28 ruj, 2010 9:39 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Pogledah ja i Robin Hooda, i mogu reći kako mi film baš i ne bi do kraja funkcionirao da Robina ne glumi Maximus, pardon Russell Crowe. :D Produkcija je izvrsna, krajolici još i više, a jedino me je malo zasmetalo forsiranje onih dječaka i Marian u završnoj bitci, te gluparija sa spaljivanjem tijela Waltera Lostridgea (Max von Sydow), jer je, koliko ja znam, sve donedavno prema crkvenom kanonu bilo zabranjeno kremiranje mrtvaca.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

sri 29 ruj, 2010 10:43 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
A, taj Robin. :facepalm: Još jedna obrada obrade, stvarno Hollywoodu ponestaje mašte.

Ma, najbolji su Muškarci u tajicama. :benganje:

sri 29 ruj, 2010 6:52 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Ajme da! Uvijek se sjetim kako su mu odvukli dvorac komad po komad! :lolsmjeh:

sri 29 ruj, 2010 11:34 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Miki je napisao/la:

Ma, najbolji su Muškarci u tajicama. :benganje:

Misliš Muškarci u tajnicama? :zubo:

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

čet 30 ruj, 2010 7:48 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: