Sada je: pet 28 kol, 2026 6:26 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
 The Black Adder 
Autor/ica Poruka
PARTIJA

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Post The Black Adder
Crna Guja je BBC-jeva humoristična serija u četiri sezone i više zasebnih epizoda govori o životu Edmunda Crne Guje. Svaka se sezona bavi drugim povijesnim razdobljem i shodno tomu i drugom Crnom Gujom koji je uvijek reinkarnacija onoga prijašnjega. U svakoj inkarnaciji Rowan Atkinson glumi glavni lik, Crnu Guju.

Sezona 1 - vladavina Richarda III.

slika

Sezona 2 - vladavina Elizabete I.

slika

Sezona 3 - vladavina Georgea III.

slika

Sezona 4 - Prvi svjetski rat

slika

Jeste gledali seriju? Kakva vam je?

Serija ima jednu veliku prednost koja je ujedno i mana; jako puno fora su neki detalji kojima se ismijava određeni aspekt tog povijesnog razdoblja. Ljudi koji ne znaju dobro povijest često smatraju ovu seriju isiljenom, a mnogi, koji seriju vole, ne pohvataju bit pola toga jer nisu upoznati s nekim dijelićem povijesti koji se u tom trenutku ismijava.

ned 22 kol, 2010 10:31 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Post Re: The Black Adder
Ma serija je kvlt as fvck! Edmund kao taj antijunak se uvijek želi domoći višeg položaja na najnemoralnije načine, i uvijek najebe. 'Viši položaj' zapravo degradira kroz sezone: prvo je aspirirao na prijestolje, potom da bude što bliži kraljici koja bi ga eventualno oženila, potom da što više izvuče novaca iz blesavog princa i na kraju da se izvuče iz rova. Al što mu je niži društveni status, to je on ciničniji i podliji. :lol:

Inače, ima i jedna finalna epizoda u kojoj Edmund postane kralj, ili premijer, zaboravio sam... Zgodno je, al nije imalo hahaha publiku u pozadini, isto kao i finale Red Dwarfa, pa neke fore su bile manje smiješne.

ned 22 kol, 2010 10:35 pm
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
fora serija, voljela sam pogledati tu seriju dok je išla na hrt-u...baš bi se dobro nasmijala :mrgreen: Rowan Atkinson odličan mi je u svakoj ulozi :thumbs2:

pon 23 kol, 2010 12:47 am
Profil YIM Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Fenomenalna britanska serija, s dramatičnim krajem posljednje sezone... jedan od najtužnijih krajeva ikad... :smrc: :plakanje:
Moram priznat da nisam bila upoznata samo s 2 imena koja su bila spomenuta u seriji, i tu je pretpostavljam bila riječ o jednom engleskom pjesniku i političaru... Premda mislim da nije toliko problem u povijesim činjenicama koliko o tipu humora... ipak treba pročitat toliko duge usporedbe da bi se na kraju nasmijao... a većina ljudi ne voli ironiju/sarkazam...

uto 24 kol, 2010 1:51 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: